Miami’nin Tarihi Yerleri | Görülecek 10 Tarihi ve Turistik Yer

Miami, tarihi mücevherlerden oluşan bir hazine gibidir. Miami seyahatiniz sırasında görülmeye değer birçok tarihi eser ve tarihi yapı olduğunu fark edeceksiniz. Miami tarihi yerler listemiz yolculuğunuz esnasında size yardımcı olmak için hazır!

Miami tarihi hakkında; 10000 yıldan daha uzun bir tarihe sahip olan Miami, ilk olarak Tequesta Kızılderilileri tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır ve Biscayne Körfezi kenarında yaşamışlardır.

1513 senesinde Florida’da başlayan İspanyolların kontrolü, zamanla artmış ve 1565 senesinde iyice kendini göstererek bölgenin yerli halkının neredeyse yok olmasına neden olmuştur. 19. yüzyılın başlarına kadar bölgedeki İspanyol hakimiyeti devam etmiş ve 1821 senesinde Florida ve Miami bölgesi 5 milyon dolar karşılığında Amerika Devleti’ne satmıştır.

ABD’nin en kanlı savaşlarından biri olarak kabul edilen II. Seminole Savaşları sırasında, 1836 senesinde Amerika Miami Nehri’nin ağzında bulunan Fort Dallas’ı inşa etmiştir. 1891 senesinde bölgeye taşınan Julia Turttle, bu araziyi alarak evini inşa etmiş ve modern Miami’nin temellerini atmıştır.

1896 senesinde Miami’ye ilk trenin gelmesiyle birlikte bölgenin gelişmesi de hızlandı. 1920’lerde hızlı nüfus artışı ise artık Miami için her şeyin çok daha hızlı gelişeceği anlamına gelmekteydi. 1926 ve 1928 senelerinde meydana gelen kasırgalar Miami’ye büyük zararlar vermiştir.

II. Dünya Savaşı sırasında Miami’de 175.000 kişi yaşamaktaydı. Savaş sonrası da birçok insan Miami’de yaşamaya devam etti.

1959 senesinde Fidel Castro’nun Batista’yı devirerek Küba’da devrim yapması Miami’de de büyük yankı uyandırmıştır. Pek çok Kübalı kaçarak Miami’ye gelmiş ve şehrin nüfusunun çok hızlı bir şekilde artmasına neden olmuştur. Bu dönemde yerli halk ile Kübalılar arasında sürtüşmeler de yaşanmıştır.

Bugün Miami’de 375.000 kişi yaşamaktadır ve bunların yaklaşık yarısını Kübalılar oluşturmaktadır. Bu da Miami’de çok kültürlü bir yaşamın oluşmasına neden olmuştur. Son yüzyılda çok hızlı bir ilerleme kaydeden Miami, günümüzde kutsal bir sığınak olarak kabul edilmekte ve insanlara rahat bir yaşam vadetmektedir.

Miami’nin en ünlüleri; Art Deco Bölgesi yürüyüş yapmak için tercih edilebilecek Miami’nin mutlaka gezilmesi gereken tarihi yerleri arasında bulunmaktadır. Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri hem mimarisi hem de muhteşem bahçesi ile dikkat çekmektedir. Coral Castle ise hala nasıl yapılabildiğine dair hayretler uyandıran tam bir taş işçiliği cenneti…

Miami gezi tavsiyesi; 8 kilometrelik sahil şeridine sahip Miami’ye geldiğinizde elbette denizin, kumun ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarmalısınız. Art Deco Bölgesi’nde sıra sıra dizilmiş birbirinden keyifli cafelerde zaman geçirmeli ve renkli fotoğraflar çekmelisiniz. Sadece tarihi eserler değil de şehrin bütün güzelliklerini keşfetmek isteyenler için Miami gezilecek yerler listemiz de hazır! Akşam saatlerinde eğlenmeyi sevenler için ise Miami gece hayatı tatminkar derece canlı… Biraz renklilik isteyenlere şehirden ayrılmadan önce Wynwood Duvarları’nı görmelerini de öneriyoruz.

Müzekart; Miami gezisi esnasında bütçenizi rahatlatmak isterseniz Go Miami Pass isimli turist kartını edinmenizi öneriyoruz.

Müzeler

1. Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri

vizcaya müzesi

Burası neresi? Vizcaya, Miami ziyaretçileri için görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olarak kabul edilmektedir. İlk olarak sanayici James Deering tarafından 1916 senesinde kışlık bir ev olarak inşa edilmiştir. Ana bina, 1920’li yıllarda zenginlerin nasıl bir yaşam sürdüğüne göz atma olanağı sağlamaktadır ve bahçeleri, görüp görebileceğiniz en cömert ve en güzel bahçeler arasında bulunmaktadır.

İtalyan mimari özelliklerine uygun bir şekilde inşa edilmiş olan yapıda görülmesi gereken çok fazla mimari detay bulunmaktadır. Malikaneyi yaptıran Deering, 16. yüzyıl sanatına olan hayranlığı sayesinde hatırı sayılır bir koleksiyona sahip olmuştur ve bu koleksiyonun bir kısmı malikanede sergilenmektedir. Malikane aynı zamanda muhteşem manzarası ile de dikkat çekmektedir.

Neden gitmeliyim? Müzeyi ziyaret edenler, görkemli verandaya bakan mermer sütunlar ve vitray pencereler ile zengin bir şekilde dekore edilmiş iç mekanlar görme olanağına sahip olmaktadır. Ana bina dışında bahçeleri de ayrı bir güzelliğe sahiptir ve muhteşem bir peyzaj mimarisi ile taçlandırılmıştır.

  • Adres: 3251 S Miami Ave, Miami, FL 33129, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 305-250-9133
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba – Pazartesi 09.30-16.30 (Saatler mevsimsel olarak değişebilmekte)
  • Giriş ücreti: Yetişkin 15$, 62 yaş üstü ve Öğrenci 10$, 6-12 yaş arası çocuklar 6$
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Coral Castle

coral castle

Burası neresi? Ulusal Tarihi Yerler listesine dahil edilmiş olan Coral Castle, Miami tarihi yerler listemizde görebileceğiniz tuhaf ve gizemli duraklardan bir tanesidir. Letonyalı bir göçmen olan Edward Leedskalnin, düğünlerinden bir gün önce onu terk eden sevgilisine olan karşılık sevgisinden dolayı bu yapıyı inşa etmiştir. 1920 senesinde inşasına başlanan yapının tamamlanması ise 28 yıl sürmüştür.

Ed, heykellerin inşası sırasında 1100 ton civarında mercan kayasını oymuştur. Bu nedenle yapının ismi “Mercan Kalesi” olarak adlandırılmıştır.

Neden gitmeliyim? Miami’nin meşhur tarihi yerleri arasında bulunan yapı içinde gökyüzüne dair semboller ve kalpler bulunan kale içinde yinelenen motifler de bolca bulunmaktadır. Yapının gizemli ve insanüstü yapısı o kadar muhteşem ki, burayı ziyaret edenler için yapının arkasında yatan hikaye göz ardı edilebilmektedir. Burayı etkileyici kılan en önemli detaylardan birisi de bu tonlarca ağırlığındaki heykel çalışmalarının sadece ev yapımı aletlerle yapılmış olmasıdır.

  • Adres: 28655 S Dixie Hwy, Homestead, FL 33033, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 305-248-6345
  • Ziyaret saatleri: Pazar – Perşembe 09.00-18.00; Cuma – Cumartesi 09.00-19.00 (Pandemi nedeniyle geçici olarak ziyarete kapalı)
  • Giriş ücreti: Yetişkin 18$, 65 yaş üstü 16$, 7-12 yaş arası çocuklar 8$
  • Web sitesi

3. Barnacle Tarihi Eyalet Parkı

barnacle tarihi eyalet parkı

Burası neresi? 1891 yılında inşa edilmiş olan Barnacle Evi, Miami’deki orijinalliğini korumayı başaran en eski evlerden biridir. Coconut Grove semtinde Biscayne Körfezi kıyısında yer almaktadır. Tarihi evi de barındıran park, 5 dönümlük bir alana yayılmış durumdadır. Bu ev, Ralph Middleton Munroe’ya hizmet vermiştir ve o zamanki haline sadık kalınarak günümüze kadar yaşatılmıştır.

Neden gitmeliyim? Miami’nin orijinal manzarasını seyredebileceğiniz kalan son yerlerden olan park, dileyenler için yoga derslerine katılma imkanı da sunmaktadır. Derslere katılmak için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra kuş gözlemciliği, piknik, doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler için de bu tarihi parkı değerlendirebilirsiniz.

  • Adres: 3485 Main Hwy, Miami, FL 33133, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 305-442-6866
  • Ziyaret saatleri: Pazar – Çarşamba 09.00-17.00
  • Giriş ücreti: 2$ (Araziye giriş ücretidir. Araç park yeri ve Munroe Evi Müzesi’ne girişi kapsamaz)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Mimari Yapılar

4. Merrick House

merrick house

Burası neresi? Coral Gables’in kurucularından olan George E. Merrick tarafından yapılmış olan bu ev, 1900’lerin başında inşa edilmiştir. Restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulan ev, hala Merrick ailesinin birçok kişisel eşyasına ev sahipliği yapıyor ve ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor. Tarihin dönüm noktalarından biri olan bu etkileyici malikane, çok keyifli ve bakımlı bahçelerle çevrelenmiş durumdadır.

Neden gitmeliyim? 13 Nisan 1973 senesinde Ulusal Tarihi Yerler listesine dahil edilen mimari yapı, hafta iki defa halka açık turlarla görülebilmektedir. Bu turlarda ziyaretçiler hem Merrick ailesinin şahsi eşyalarını hem de bu güzel mimari yapıyı inceleme şansına sahip olmaktadır.

  • Adres: 907 Coral Way, Coral Gables, FL 33134, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi – Pazar 13.00-15.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 5$, Öğrenci ve 65 yaş üstü 3$, 6-12 yaş arası çocuklar 1$
  • Yol tarifi al >

5. Deering Malikanesi (Deering Estate)

deering estate
Görsel Kaynak: deeringestate.org

Burası neresi? Charles Deering tarafından 1900’lerin başında inşa edilen bu mülkü ziyaret ettiğinizde Miami’nin tarihi hakkında keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. Üç farklı binaya ev sahipliği yapan malikane içinde bir 1700’lü yıllardan kalma Tequesta mezar höyüğü bulunmaktadır. Bu binalar 1922 senesinde inşa edilmiş olan Taş Ev, Richmond Kır Evi ve 19. yüzyıldan kalma Richmond Salonu‘dur. Böylelikle malikane doğa, tarih ve arkeoloji ile iç içe bir gezinti yapma imkanı sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Deering Malikanesi sadece mimari bir yapı değildir. Bunun dışında antik mezar höyüğünü görebilir, doğa yürüyüşü ve kuş gözlemi yaparak çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

  • Adres: 16701 SW 72nd Ave, Miami, FL 33157, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 305-235-1668
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 15$, 4-14 yaş arası çocuklar 7$
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

6. Venedik Havuzu

venedik havuzu

Burası neresi? Aslında bir taş ocağı olan alan, 190’li yıllarda büyük bir dönüşüme uğrayarak şelaleler, kanallar, çeşmeler ve hatta insan yapımı bir adaya ev sahipliği yapan muhteşem bir yüzme havuzuna dönüştürülmüştür. Burası günümüzde ABD’deki en büyük havuz olma özelliğini taşımaktadır.

Neden gitmeliyim? Sahip olduğu tarihi değerler neticesinde Ulusal Tarihi Yerler Listesi’ne de dahil edilen bu havuzu ziyaret ederek, devasa bir havuzda yüzmenin ve dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables, FL 33134, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 305-460-5306
  • Ziyaret saatleri: Salı – Cuma 11.00-17.30; Cumartesi – Pazar 10.00-16.30
  • Giriş ücreti: Yetişkin 15$, 12 yaş altı çocuklar 10$
  • Yol tarifi al >

7. Özgürlük Kulesi

özgürlük kulesi

Burası neresi? Küba mülteci krizindeki rolü nedeniyle tarihi bir öneme sahip olan Özgürlük Kulesi, geçmişte Miami News gazetesinin genel merkezi olarak kullanılmaktaydı ve şu anda Miami şehir merkezi sayılacak bir konumda bulunmaktadır. 1959 senesinde Fidel Castro’nun komünist rejiminin Küba’nın yönetimini ele geçirmesinden sonra şehre sığınan Kübalı göçmenlerin evrak işlemleri bu binada yapılmaktaydı.

Kulenin inşasına 11 Haziran 1924 senesinde başlanmıştır ve bina, 26 Temmuz 1925 senesinde tamamlanmıştır. O zamanlar önemli bir başarı olarak 17 kat yüksekliğe kadar ulaşmıştır. Bina çok defa el değiştirdikten sonra 2005 senesinde Pedro Martin ailesi tarafından Miami Dade isimli koleje bağışlanmıştır ve yapı günümüzde bu eğitim kurumunun bir binası olarak hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Downtown bölgesinin simge yapılarından biri olan bina, günümüzde çağdaş sanat müzesi olarak hizmet vermektedir ve dışarıdan görünümü ile mutlaka fotoğraflanması gereken mimari eserler arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda binanın ikinci katı halka açık bir galeri olarak hizmet vermektedir ve ziyaret edilebilmektedir.

  • Adres: 600 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 305-237-7700
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba – Pazar 13.00-18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin 12$, Yaşlılar ve askerler 8$, Öğrenci 5$. 12 yaş altı ücretsiz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Meydanlar, Caddeler

8. Art Deco Bölgesi

art deco tarihi bölgesi

Burası neresi? Bölgeyi oluşturan etkileyici binalar, zengin tatilcilerin Miami’yi tercih edilen tatil beldelerinden biri haline getirdiği 20’li ve 30’lu yılların mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Bir süre durgunluk dönemi yaşayan bölge son yıllarda pastel boyalı renkli evleri ile tekrar gündeme geldi ve şu anda büyük ilgi gören Miami’nin ünlü tarihi mekanları arasında bulunmaktadır.

The Art Deco Welcome Center (Art Deco Karşılama Merkezi) haftanın 7 günü sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında açıktır ve dileyen ziyaretçiler perşembe günleri dışında her gün düzenlenen turlara katılarak bu keyifli bölgede güzel bir gezintiye çıkabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Renkli binaları, ilginç dekor unsurları ve karmaşık ayrıntılarıyla geçmişe asırlık bir bakış sunan Art Deco Bölgesi, tarihi ve özel fotoğraflar çekmek isteyen ziyaretçiler için oldukça keyif veren tarihi bir yürüyüş alanı olarak karşılamaktadır.

  • Adres: 1001 Ocean Dr, Miami Beach, FL 33139, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

Kiliseler, Manastırlar

9. Eski İspanyol Manastırı (Aziz Bernard de Clairvaux Kilisesi)

eski ispanyol manastırı

Burası neresi? Eski İspanyol Manastırı ilk olarak 1133 ile 1144 yılları arasında İspanya’nın Segovia kentinde inşa edilmiş ve 700 yıl boyunca Sistersiyen rahipleri tarafından bir manastır olarak kullanılmıştır. Bir sosyal devrim sonucunda ele geçirilen kilise, 100 yıl boyunca başıboş bir halde bırakılmıştır. 1925 senesinde Amerikalı William Randolph Hearst tarafından satın alınmıştır.

Sökülerek Amerika’ya gönderilen yapı, satın alan kişinin mali çıkmaza girmesi nedeniyle 25 sene boyunca bir depoda tutulmak zorunda kaldı. 1952 senesinde iki zengin tarihçi tarafından satın alınan kilise parçaları, Kuzey Miami Beach’te iki yıllık bir çalışma ve 1,5 milyon dolarlık bir masrafın neticesinde yeniden inşa edilmiştir.

Kilise, geleneksel bir müzeden uzak olduğundan, içeride herhangi bir sergi bulunmuyor. Bunun yerine yapı, önemli kültürel ve dini bir dönüm noktası olarak kalıcı bir sergi olarak kabul edilmektedir. Manastırı ziyaret ederken, antik taşların sizi 12. yüzyıl İspanya‘sına götürdüğünü hayal etmeniz, gezinizi daha anlamlı kılacaktır.

Neden gitmeliyim? Batı yarımküredeki en önemli kültürel ve dini anıtlardan birini görmek istiyorsanız Miami tarihi yerler listenizde Antik İspanyol Manastırı’nı eklediğinize emin olmalısınız. Burası aynı zamanda tarihi dokusuyla birlikte muhteşem bir manzara ve fotoğraf çekmek için harika kareler de sunmaktadır.

  • Adres: 16711 Dixie Hwy, North Miami Beach, FL 33160, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: 305-945-1461
  • Ziyaret saatleri: Pazartesi – Cumartesi 10.00-16.00; Pazar 11.00-16.00
  • Giriş ücreti: Yetişkinler 10$, Öğrenci ve 65 yaş üzeri 5$.
  • Yol tarifi al >

Parklar

10. Bill Baggs Cape Florida Eyalet Parkı

bill baggs cape florida eyalet parkı

Burası neresi? Eyalet Parkı içinde bulunan deniz fenerinin geçmişi 1825 senesine uzanmaktadır ve şehrin ayakta durmayı başaran en eski yapılarından biridir. Muhteşem bir doğaya sahip olan park, deniz fenerini görmenin yanı sıra doğanın tadını çıkarmak ve keyifli vakit geçirmek için de değerlendirilmesi gereken yerlerden biri.

Neden gitmeliyim? Key Biscayne Adası’nın kenarında bulunan park içinde dileyen ziyaretçiler sahilde yüzme ve kanoya binme gibi çok eğlenceli etkinliklerle güzel bir Miami gezisi gerçekleştirebilmektedir. Ziyaretçiler aynı zamanda park içinde ek ücret karşılığında kamp da kurabilmektedir.

  • Adres: 1200 Crandon Blvd, Key Biscayne, FL 33149, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 786-582-2673
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-19.30
  • Giriş ücreti: Güncel ücret bilgileri için tıklayınız.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Kullanabileceğiniz Kartlar ve Biletler

Go Miami Pass

go miami pass
Görsel Kaynak: gocity.com

Go Miami Pass, Miami’de yapılabilecek birçok turistik etkinlikte tasarruf sağlamanıza olanak sunan, kişiye özel seçenekleriyle çok keyifli bir turist kartıdır.

Nasıl temin edilir? Kartı temin etmek için Go Miami Pass resmi web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Size uygun kartı seçip aldıktan sonra kartınız e-posta yoluyla size iletilecek. Satın alma işleminden sonra mail gelmediyse mail kutunuzun spam bölümünü de kontrol etmenizde fayda var.

Bundan sonra dilerseniz kendi imkanlarınızla kartınızı bastırabilir ya da Go City uygulamasını telefonunuza indirerek doğrudan telefonunuz aracılığı ile kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ne kadar süre geçerli? Go Miami Pass size All-Inclusive Pass, Explorer Pass ve Build Your Own Pass seçeneklerini sunmaktadır ve her bir kartın kendine özgü geçerlilik süreleri bulunmaktadır. Kartı satın aldıktan sonra seçenekler arasında geçiş imkanı bulunmadığından sizin için hangi kartın daha uygun olacağını iyi bir şekilde değerlendirmeniz gerekmektedir.

All-Inclusive Pass şehirde kısa bir süre geçirecek olan kişiler için 1, 2, 3 veya 5 günlük geçerlilik süreleri sunmaktadır. Geçiş hakkınız olan günleri 14 günlük süre içinde çeşitli zamanlar değerlendirebilirsiniz. Örneğin 3 günlük bir kart aldınız ve  seyahatinize başladığınız ilk gün kartınızı kullandınız. Kalan iki günü kullanmak için 13 gününüz kalıyor.

Explorer Pass ve Build Your Own Pass seçenekleri ise tercih ettiğiniz geçiş gün sayısını kullanmanız için size 60 günlük bir zaman dilimi sunmaktadır. Bu iki kart seçeneği şehirde daha uzun süre kalmayı planlayanlar için idealdir. Explorer Pass seçeneğinde 2, 3, 4 veya 5 günlük geçiş hakkı tercih edebiliyorsunuz. Build Your Own Pass seçeneğinde ise giriş yapmak istediğiniz noktaları kendiniz belirleyerek ekonomik fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

Ücreti nedir?

All-Inclusive Pass için ödenmesi gereken ücretlendirme seçeneklerini inceleyebileceğiniz bir tablo hazırladık;

All-Inclusive Pass ücret bilgileri

Explorer Pass için ödenmesi gereken ücretlendirme seçeneklerini inceleyebileceğiniz bir tablo hazırladık;

explorer pass ücret tablosu

Avantajları nelerdir?

  • Tercih edeceğiniz kart seçeneğine göre belirli sayıda gün veya belirli sayıda turistik yer için ücretsiz ya da indirimli giriş imkanı sunmaktadır. All-Inclusive ve Explorer seçenekleri belirli gün dilediğiniz yerler için ücretsiz geçiş hakkı tanırken, Build Your Own Pass seçeneği ile belirlediğiniz noktalara %20 indirimli geçiş hakkına sahip olabiliyorsunuz.
  • Miami Deniz Akvaryumu, tema parklar, Jet Boat Miami, kiralama seçenekleri, gemi ve diğer turlar ve müzeler gibi pek çok noktaya Go Miami Pass ile giriş yapabilirsiniz. Bütün turistik etkinliklerin listesi için sizi şöyle alalım..
  • Kart, ulaşım seçeneklerinde kullanılmamaktadır ancak bazı Hop On Hop Off otobüs turlarında kullanılabilmektedir.
  • Kartı kullanarak her turistik noktayı günde bir kez ziyaret etme hakkına sahip olursunuz.

Miami tarihi yerler listemizde şehrin görülmeye değer tarihi durakları hakkında bilgilere yer verdik. Eğer eklemek istedikleriniz ya da listemizde olması gerektiğini düşündüğünüz yerler varsa, bunu bize yorum kısmından yazabilirsiniz.,

Yorum yapın

Bizi Takip Edin