Nice Yeme İçme Rehberi

Fransa’nın Cote d’Azur bölgesinin başkenti konumunda bulunan Nice, ziyaretçilerine Akdeniz’in ferah havasını soluma imkanı sunuyor. 

Bu özel Akdeniz usulü şehir, gelenlere yemek konusunda da oldukça geniş bir yelpazeyi deneyimleme şansı veriyor. Şehirde çok geniş menülerle hizmet veren pek çok özel restoran ve cafe bulunuyor. Hazırladığımız Nice Yeme İçme Rehberi ile sizlere bu konularda bilgi vermeye çalışacağız.

Nice Yeme İçme Rehberi

Öncelikle Nice çok küçük bir şehir olduğundan ülkemizdeki gibi tamamen turistlerin gittiği bir yer bulmanın zor olduğunu bilmenizi isteriz. Gittiğiniz yerde muhtemelen pek çok yerli halk ile birlikte yemek yemeniz gerekecektir. Bu durum “turist kazığı” yemenizin önüne geçeceği için şehri ziyaret edenler için oldukça önemli bir nokta.

Mekanların çoğunda da İngilizce menü olmadığını, genel olarak garsonun açıklamalarıyla yetinmek zorunda olacağınızı da belirtelim.

Nice’de Ne Yenir

Nice’ye geldiğinizde çok güzel deniz ürünleri yiyebileceğiniz pek çok mekan bulunduğunu söylemeliyiz. Eee ne de olsa bir sahil kentindesiniz, o kadar da olsun değil mi 🙂

Deniz ürünleri dışında şehirde birçok yerde tadabileceğiniz ve nohut unundan krep gibi yapılan soccayı mutlaka denemelisiniz. Socca uygun fiyatıyla şehirdeki ucuza karın doyurma seçeneklerinin de başında geliyor. Özel bir sebze güveci olan ratatouilleyi zaten çizgi filmlerden tanıyoruz 🙂 Pizzaya benzeyen pissaladiere ve nicoise salatası da şehrin en önemli ve en bilinen lezzetleri arasında bulunuyor.

Nice’nin meşhur soccası

Tatlı olarak şehirde başlıca tüketilen şey ise dondurma. Dondurmanın yanına bir de leziz macaron aldığınız zaman tamamdır. Bunun dışında tarte tropezienne de oldukça fazla tüketilen bir pasta. Şehirde meyveli biraların da oldukça beğenildiğini söyleyebiliriz.

Nice’de Gidebileceğiniz Restoranlar

Fenocchio

Fenocchio

Old Town’da bulunan bu dondurmacı için şehirdeki dondurma kralı diyebiliriz. 1966 yılından bu yana hizmet veren mekan 100’ün üzerindeki dondurma çeşidiyle şehirdeki en önemli ve en meşhur dondurmacı.

Le Bistrot d’Antoine

Le Bistrot d’Antoine

Old Town’daki bu küçük mekanda klasik Fransız mutfağından örneklerle keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ancak mekana önceden rezervasyon yaptırmadığınız taktirde yer bulabileceğinizi pek sanmıyoruz.

La Rossettisserie

La Rossettisserie

Özellikle et yemeklerinin hayli fazla meşhur olduğu mekanda basit, sade ama çok özel bir yemek yeme deneyimi yaşayabilirsiniz.

La Marenda

La Marenda

Rezervasyonun sadece kapıdan sonraki günlere yapılabildiği mekan, küçücük bir yerde hizmet veriyor. Şehrin en merak edilen ve en özel noktalarından biri olan La Marenda’da eğer rezervasyon yaptırabilirseniz mutlaka yemek yeme deneyimini yaşamanızı öneriyoruz. Pişman olmayacaksınız!

Le Petite Maison

Le Petite Maison

Garsonlarının aşırı samimi halleriyle dikkat çeken mekan yemeklerinin lezzetleri ile de ziyaretçileri arasında oldukça bilinen bir mekan. Mekanda fiyatların hayli yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Comptoir Central Electrique

Comptoir Central Electrique

Eğer alkol eşliğinde bir akşam yemeği planınız varsa kaliteli jazz&blues müziklerin yemeğinize eşlik ettiği bu mekanı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Mekanın ambiansının sizi çok etkileyeceğini söyleyebiliriz.

Oliviera Restaurant

Oliviera Restaurant

Ziyaretçilerinden internet ortamında hayli fazla olumlu yorum alan mekan keyifli bir yemek için şehirdeki gidilebilecek önemli yerlerden biri. Kesinlikle burayı mekanlar listenize ekleyebilirsiniz.

Attimi

Attimi

İtalyan mutfağı üzerine hizmet veren mekan şehrin göbeği diyebileceğimiz Place Massena’da bulunuyor. Makul fiyatlarıyla hizmet veren mekan ziyaretçilerine oldukça lezzetli ve özel bir menü sunuyor.

Nice’de nereleri görmeniz gerektiği konusunda fikir edinmek ve gezi planınızı oluşturmak için Nice gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

Nice’ye geldiğinizde yemek konusunda pek sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyoruz. Şehirdeki pek çok zevke hitap eden çeşitli mekanlar sayesinde tatiliniz boyunca keyifli yemekler yiyebilirsiniz. Anca domuz eti burada da sıklıkla kullanıldığı için domuz etine hassasiyeti olan ziyaretçilerimizin bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. Eğer Nice’yi ziyaret ettiyseniz ve Nice’de ne yenir ne içilir konularında söylemek istediğiniz bir şeyler varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz.

Nice’ye gitmek için ülkemizden düzenli olarak gerçekleştirilen uçak seferlerini değerlendirebilirsiniz. Türkiye’nin online uçak bileti sitesi www.biletbayi.com ile biletinizi çok uygun fiyatlara satın alma şansına sahip olabilirsiniz. Üstelik her bilet aldığınızda biriken puanlarla daha sonra bedava bilet alma fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin