New York’ta Alışveriş İçin 5 Rota

New York’un en meşhur alışveriş noktalarını derledik.

Özel tasarım giysiler, Türkiye’de yer almayan markalar, hesaplı alışverişler… Eğer yolunuz yakınlarda Amerika’nın ve popüler kültür anlamında dünyanın başkenti New York’a düşecekse, şimdiden alışveriş rotalarınızı belirleyin. “Bizim kuzen Amerika’dan neler almış neler” kervanına siz de katılın! Soho, Macy’s ve niceleri sizi bekliyor.

#1 New York’ta Alışveriş

1. SOHO

SOHO

Burası, New York’un en elit noktalarından biri. Dökme demir mimarinin, bizim diyarlara yakın bulacağınız Arnavut kaldırımı ile buluştuğu Soho’da, küçük butiklerden alışveriş merkezlerine, gerçekten de “yok yok”. Cadılar Bayramı için orijinal bir kostüm mü arıyorsunuz? Özel dikim takımlar, şapka ve özel tasarım aksesuarlar özel ilgi alanınıza mı giriyor? O zaman kesinlikle doğru yerdesiniz. Yalnız buradaki alışverişleriniz için “pamuk eller cebe”! Bütçenizi şimdiden ona göre ayarlayın.

2. MACY’S

Macy's

Eğer gerçek bir alışveriş tutkunuysanız, zaten Macy’s’i çoktan biliyorsunuzdur. Amerika’nın en büyük alışveriş merkezi olan bu noktada, 10’dan fazla katta gıdadan giyime, mobilyadan aksesuara, her şeyi bulmanız mümkün. Ayrıca girişteki başvuru noktasında pasaportunuzu göstererek, %10 indirimi de kapabilirsiniz.

3. 5. CADDE

5. CADDE

5. Cadde’yi gezmeden, sakın alışveriş turunuzu bitirmeyin. Burada dünyanın en tercih edilen markalarını görecek, dilediğinizce alışveriş yapacaksınız. Tiffany&Co, Armani, Saks, Cartier… Ayrıca teknoloji hastaları için burada devasa bir Apple mağazası olduğunun da altını çizelim!

4. BROOKLYN PAZARI

BROOKLYN PAZARI

Eğer bit pazarlarına meraklıysanız, eski eşyalar özel ilgi alanınızsa; hafta sonları Williamsburg’ta kurulan bu bit pazarını mutlaka ziyaret edin. Antika çantalardan hikayesi bol eşyalara, nice ilginç parça sizi bekliyor.

5. MADISON CADDESİ

MADISON CADDESİ

Madison Avenue’ye ya alışveriş turunuzun en başında tüm paralarınızı harcamak ya da en sonda, boşalmış cüzdanınızla öylesine bir tur atmak için gidin. Çünkü bu ünlü caddedeki dükkanlar, cep yakacak cinsten. Burada Chanel, Prada ve Dolce&Gabbana gibi markaların yer aldığı 22 bloktan oluşan bir yerden söz ediyoruz. 🙂

Sadece eşya, giyim, aksesuar değil; kitapseverler ve farklı ilgi alanları olanlar için de New York tam bir cennet. Hazır yolunuz bu uzak diyara düşmüşken, The Strand Kitabevi’ne, Amerika’nın en eski oyuncak dükkanı olan Fao Schwarz’a da mutlaka uğrayın! İyi tatiller ve de iyi alışverişler dileriz.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin