Muğla Çevresi ve Yakınlarında Gezilecek Yerler En Güzel 24 Nokta!

Muğla’ya yakın gezilecek yerler listesinde, birbirinden güzel tatil beldeleri, harika köyleri ile kış tatil yerleri bulunuyor.

*Her mevsim gezip görebileceğiniz, Muğla’ya yakın turistik yerleri sizler için hazırladık!

-Tatil Beldeleri

1.Fethiye

Fethiye

Burası neresi? Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Saklıkent, Fethiye’ye gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında geliyor. Koyları, tabiat harikası doğal parklarıyla ve tarihi zenginlikleriyle Fethiye, Türkiye’nin en değerli tatil cennetlerinden biri. Muğla tatil beldeleri arasında oldukça önemli konumda olan Fethiye, gezilecek yerleriyle sizlerle…

Yaz aylarında artan nüfusuyla Fethiye, özellikle yabancı turistlerin akımıyla, dolup taşıyor. Muazzam doğal güzellikleri bir yana, içimizi ısıtan o güneşi, ılık ve tertemiz denizi bir kenara… Akşamları dahi sıcacık bir atmosfere sahip oluyor ve her şeyiyle resmen göz dolduruyor.

Neden gitmeliyim? Fethiye’nin doğal güzellikleri dışında, sizi etkileyecek birçok aktivite de bulunuyor. Dalış, su sporları, kamping, trekking, yamaç paraşütü gibi daha pek çok aktivite yapabilir, eğlencenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Dahası tekne turlarına katılarak, 12 Adalara mutlaka uğramayı unutmamalısınız!

Muhteşem plajlarında ya da koylarında yüzmekten sıkılırsanız ki bunun çok mümkün olduğunu sanmıyorum, o zaman antik kentlerinde dolaşmaya ne dersiniz? Kayaköy, Likya Lahiti ve diğer antik kentleri merak edip ziyaret etmek isterseniz, ‘Fethiye’nin Tarihi Yerleri’ adlı yazımızı incelemenizi tavsiye ediyorum.

Kaçırmayın! Fethiye’ye kadar uğramışken, bir Babadağ Keşkeğini tatmadan gitme derim. Hatta buranın en meşhur lezzetlerini iyice öğrenmen ve tatman için, işte ‘Fethiye’nin Yöresel Lezzetleri’ diyorum!

Nasıl ulaşırım? Muğla Fethiye arası mesafe, 120 km yani yaklaşık 2 saate yakın sürüyor. Bu yolu ister araçla ister otobüsle gelin. Otobüsle gelenler; Muğla şehir merkezinden direkt olarak toplu taşıma araçlarıyla da gelebilirler. Ayrıca Dalaman Havalimanı’na gelen ziyaretçiler için, servis araçlarını ve taksileri kullanarak Fethiye’ye kolaylıkla ulaşabileceklerini söylemeliyim.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

2.Bodrum

Bodrum

Burası neresi? Muğla en güzel tatil yerleri denilince, akla ilk gelen şüphesiz Bodrum. Bembeyaz evleri ve taş sokaklarıyla, begonvillerin dört bir yanını sardığı Bodrum, tatilcilerin unutulmaz yerlerinden. Yaz kış demeden yerli ve yabancı birçok turistin akımına uğramasıyla, oldukça büyük bir üne sahip.

Gümbet, Türkbükü ve daha nice güzel koylarıyla sarılı Bodrum’a yolunuz düşerse, Bodrum Kalesi’ni ve Zeki Müren Müze Evi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca keşfetmeniz gereken daha bir sürü gezilecek listesi var ve her birini not almayı unutmayın!

Neden gitmeliyim? Plajları, koyları, tabiat parkları, tatil köyleri, otelleri, restoranları ile Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri konumunda olup, Muğla’nın ise en büyük ilçesidir. Bodrum, eski yerleşim yerlerinden biri olan Halikarnas’ın üzerine kurulmuş olmasıyla, tarihi açıdan da önemli bir noktadadır. Bodrum’un tarihi yerlerini ayrı olarak inceleme şansı elde edebilirsiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Bodrum arası uzaklık 109 km olarak hesaplanmış ve yolculuk yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar sürmekte.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

3.Marmaris

Marmaris

Burası neresi? Masmavi koylarıyla ve doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen Marmaris, keşfetmeniz gereken yerlerden biridir. Meşhur Bördübet Koyu, Kleopatra Plajı ve Cennet Adası, Marmaris’e gittiğinizde görmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda. Daha birçok sayıdaki bakir koylara, plajlara ve muhteşem manzaralara sahip olan Marmaris’in gezilecek yerlerini öğrenmeli ve listene eklemelisin.

Aynı zamanda Marmaris, çok sayıda uygarlığın yerleşim yeri olmasıyla, tarih açısından da oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Özellikle Marmaris Kalesi ve antik kentlerinin tarihi dokusu, sizleri ziyaret ettiğinize pişman etmeyeceğinden eminim. Tarihi yerlerini daha da merak edenler için: Marmaris Tarihi Yerler!

Neden gitmeliyim? Yeşil ve mavinin her tonuna rastlayabileceğiniz Marmaris, birbirinden güzel plajları ve tabiat parklarıyla sizleri mest edecek. Ayrıca tekne turlarının başlangıcı için en uygun konumda olan Marmaris’te, bir tekne turuna hayır demezsiniz sanırım? Tabii ki tek bununla sınırla kalmayarak, daha pek çok aktiviteye de katılabilme şansınız var. At ve ATV safari, dalış turu, yamaç paraşütü ve daha fazla yapılacak şeyler için…

Nasıl ulaşırım? Otobüsle ya da özel aracınızla seyahat ettiğinizde, Muğla Marmaris arası mesafe 54 km’dir. Yani yolculuk, yaklaşık olarak 50 dakika kadar sürmekte.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

4.Dalaman

Burası neresi? Dalaman, Muğla tatil yerleri arasında, tercih edeceğiniz bir diğer güzelliktir. Turizm merkezi olmasının yanı sıra, doğal güzellikleriyle de bir hayli ünlü olan Dalaman, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve böylece birçok tarihi kalıntıyı da içerisinde barındırır. Koyları, plajları ve daha pek çok güzelliğiyle, Dalaman gezilecek yerler listesi!

Neden gitmeliyim? Gündüzleri Dalaman’ın plajlarında güneşlenirken, geceleri hareketli ve eğlenceli mekanlarında oldukça güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Tavsiyelerim bununla sınırı kalmıyor, mutlaka Dalaman Nehri’nde rafting yapmalı ve meşhur Köyceğiz ve Ekincik Koyu’nu ziyaret etmelisiniz. Çevresindeki antik şehirlerini de keşiflerinize ekleyerek, bir yürüyüşe katılmalısınız.

Nasıl ulaşırım? Muğla Dalaman arası mesafe 80 km, yani yolculuk yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmekte. Otobüsle gelmeyi düşünürseniz, Muğla Otogarı’ndan Dalaman’a aktarma yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

5.Bozburun

Bozburun

Burası neresi? Sakin tertemiz deniziyle, sessiz ve dinlendirici ortamıyla Marmaris ilçesinde bulunan Bozburun, Muğla’nın en özel yerlerinden biri olmayı kesinlikle hak ediyor. Son zamanlarda tekne sayısında artış gözlense de, yapılaşmanın diğer bölgelere göre daha planlı ve düzenli olması Bozburun’u daha özel kılıyor.

Neden gitmeliyim? Diğer turistik yerlere göre daha az kalabalık oluşu, sakinliği sevenler için harika bir durak noktası olacak. Bunun belki de tek kötü tarafı; otel ve pansiyon, kafe ve restoranların çok az oluşudur. Fakat el değmemiş olmasıyla adeta cennet gibi bir yerdir ve ziyaret için buna fazlasıyla değecek!

Nasıl ulaşırım? Bozburun’a gelmek için, önce Marmaris’e gelmeniz gerekiyor. Marmaris Bozburun arası mesafe 45 km’dir ve taksi, dolmuş ya da minibüsleri kullanarak, yaklaşık 50 dakikaya varmış oluyorsunuz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumTaşlıca 48700 Marmaris/Muğla

6.Datça

Datça

Burası neresi? Sakin cennet koyları, muhteşem bükleri ve daha birçok etkileyici güzelliğiyle Datça, Muğla’nın kısmen daha sakin ve kafa dinleyebileceğiniz özel yerlerinden biri. Datça’ya yolunuz düşerse, Eski Datça, Knidos Antik Kenti ve Palamutbükü Koyu’nu mutlaka ziyaret etmeyi ve daha fazla gezilecek yerini listenize eklemeyi unutmayın!

Neden gitmeliyim? Datça’nın, Marmaris ve Bodrum kadar çok popüler olmadığı için, daha sakin ve sessiz bir yer olduğundan bahsettim. Böylece Datça’yı ziyaret etmek, kalabalığı sevmeyenler için güzel bir adres olacak. Birbirinden farklı ağaç türleriyle yemyeşil bir alanla kaplı olmasının yanı sıra, masmavi ve berrak deniziyle de sizleri büyüleyecek.

Kaçırmayın! Datça, bir balıkçı kasabası olarak biliniyor ve buraya kadar gelmişken, balık restoranlarında balık yemeği aklından çıkarmazsın, sanırım? Hatta diğer yöresel yemeklerini de tatmadan gitme derim!

Nasıl ulaşırım? Muğla Datça arası mesafe 120 km’dir ve özel aracınızla ya da bir araç kiralayarak, D550 yolu üzerinden 2.5 saate gidebilirsiniz. Ayrıca Bodrum’daki feribotlarla da ulaşmanız mümkün ve Datça feribot seferleri için…

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumİskele 48900 Datça/Muğla

7.Dalyan

Dalyan

Burası neresi? Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alan Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlıdır. Sakinliğini her daim koruyan Dalyan, tertemiz denizi, el değmemiş doğası, yemyeşil alanları ve tarihi yapılarıyla, sizleri çok başka bir atmosfere taşıyacak.

Neden gitmeliyim? Dalyan gezilecek listenize tabii ki ilk etapta, Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme yaptığı İztuzu Plajı’nı eklemelisiniz. Kaunos Antik Kenti’ni, çamur banyolarını ve daha pek çok güzelliğe yakından şahit olmalısınız. Ayrıca çevrede doğa yürüyüşleri ve trekking yaparak, tepe ve yaylalara düzenlenen turlara katılma şansı yakalayabilirsiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Dalyan arası mesafe 78 km, yani yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmekte. Özel araçla geldiğinizde; Fethiye, Muğla ya da Marmaris yönlerini tercih ederek Dalyan’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda büyük şehirlerden, özellikle yaz aylarında, Ortaca’ya otobüs seferleri düzenleniyor ve böylece Ortaca Otogarı’ndan direkt minibüslerle Dalyan’a geçebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

8.Gökova

Kitesurf

Burası neresi? Gözde tatil mekanlarından biri olan Gökova, doğal güzellikleri ve tarihiyle pek çok ziyaretçinin rotasına muhakkak ekleniyor. Çok eskiye dayanan bir yerleşim bölgesi olan Gökova Körfezi, eşsiz koylarıyla tekne turlarının en popüler uğrak duraklarından biridir.

Neden gitmeliyim? Kleopatra Adası, Balayı Adası gibi daha pek çok tarihi adaya sahip olan Gökova, antik kalıntılarıyla da oldukça merak edilenler arasında. En çok tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biri; meltem rüzgarlarına hakim olmasıdır. Çünkü bu sayede uçurtma şenliklerine, deniz sörfü yani yelken yarışmalarına katılabiliyorsunuz. Aynı zamanda en iyi kitesurf ve kiteboard merkezlerden biri olmasıyla oldukça önemli bir merkezdir.

Kaçırmayın! Kıyısında yer alan Akyaka’yı, Azmak Nehri’ni, Akbük Koyu’nu mutlaka listenize eklemeyi unutmayın!

Nasıl ulaşırım? Muğla Otogarı’ndan Gökova’ya her yarım saatte bir kalkan minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu yolculuk yaklaşık 1 saat sürecek ve dilerseniz şehir merkezinden de aynı minibüsleri kullanabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumAkçapınar 48640 Ula/Muğla

9.Akyaka

Akyaka

Burası neresi? Ula ilçesine bağlı olan Akyaka, bölgenin önde gelen turizm rotalarının başında geliyor. Tatilcilere, özellikle her yaz mevsiminde, temiz ve huzurlu ortamı içerisinde çok keyifli bir tatil yapma fırsatı sağlıyor. Bulunduğu konum itibariyle, ziyaretçilerine birçok doğa sporunu yapma imkanı da sunan Akyaka’yı, bu yaz Ege tatilinize dahil etmeyi unutmayın derim!

Neden gitmeliyim? Çok büyük bir yer olmasa da, doğa güzellikleriyle içinizde fazlasıyla yer kaplayacak. Özellikle Azmak Nehri’ne gidip, karşılaştığınız manzarada neler hissedeceğinizi düşündüğümde, ben bile heyecanlanıyorum. 🙂 Harika fotoğraflar çekebileceğiniz gibi, bir tekne turuna da katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kamp yapabileceğiniz bolca alan sayesinde, tatilinizi biraz daha uzatıp maceraya atılabilirsiniz. Tüm bu imkanların dışında; kano, bisiklet, trekking, su bisikleti ve yüzme gibi birçok sporu yapabilme şansınızın olduğunu da bilmelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Akyaka arası mesafenin oldukça yakın olduğunu ve yaklaşık yarım saate ulaşım sağlayacağınızı söylemeliyim. Aynı zamanda Muğla Otogarı’ndan her yarım saatte bir kalkan Akyaka dolmuşlarını da kullanabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

10.Ula

Ula

Burası neresi? Doğusunda Köyceğiz, batısında Gökova Körfezi, kuzeyinde Muğla, güneyinde ise Marmaris bulunan Ula, Muğla’ya en yakın ilçelerinden biridir. Çevresi çam ormanlarıyla kaplı, yemyeşil ovaları, dağları, piknik alanları ve daha pek çok güzelliğiyle Ula, tercihleriniz arasında kesinlikle olmalı.

Neden gitmeliyim? Doğa yürüyüşü ve dağ bisikleti yapabileceğiniz yolların bulunması, doğaseverlerin ilgisini çekecek ve belki de ilk adresleri olacak. Aslında küçük bir yer olan Ula’ya, yaz aylarında her zamankine göre çok daha ziyaretçi geldiğini bilmelisin ve rotanı hemen belirlemelisin.

Nasıl ulaşırım? Muğla Ula arası mesafe 16 km’dir. Yolculuğun yaklaşık 20 dakika süreceğini belirterek, oldukça yakın olduğunu söylemeliyim.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

11.Selimiye

Selimiye

Burası neresi? Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı olan Selimiye, Muğla’ya gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken noktalardan. Doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle de dikkat çeken Selimiye, keşif turunuzu bekliyor. Sessiz ve sakin bir tatil arayışındaysanız, Selimiye tam da size göre!

Neden gitmeliyim? Selimiye’ye geldiğinizde tatilinizin keyfini çıkarmaya devam etmelisiniz ve bunun için dinlenmeli, denize girmeli, kitap okumalı, güneşlenmeli ve sevdiklerinizle sohbet ederken leziz yemekler yemelisiniz.

Tekne turlarının vazgeçilmez noktası olsa da, hala tertemiz ve berraklığını koruyor. Özellikle sığ bir denize sahip olması, çocuklu aileleri fazlasıyla sevindiriyor. Ayrıca marinadan kalkan tekne turlarına katılıp, birbirinden güzel koyları mutlaka ziyaret etmelisiniz.

İpucu: Çakıllı ve taşlı plajlara sahip olduğunu belirtmeliyim ki, ziyaret etmeden önce bu konuda tedbirinizi alın. Kimse ayakları incinsin istemez, öyle değil mi?

Nasıl ulaşırım? Selimiye’ye direkt şehirler arası otobüs seferleri olmadığı için, Marmaris’e giderek otogardan dolmuşlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu dolmuşların fiyatı 10₺ olarak belirlenmiş. Muğla’dan ise özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız, Muğla Selimiye arası mesafenin yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirtmeliyim.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

12.Orhaniye

Orhaniye

Burası neresi? Yine Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı yerleşim yerlerinden biri olan Orhaniye, gizli koyları ve manzarasıyla ziyaret edilmeyi hak ediyor. Özellikle Kızkumu Plajı ile fazla ilgi gören Orhaniye’de, güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz. Ayrıca Hisarönü Körfezi’nde yer alan çevre koy ve adalara düzenlenen tekne turlarına katılabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Çam ormanlarıyla kaplı muhteşem doğasıyla, eşsiz koylarıyla, denizi ve tarihi yerleriyle önemli turistik yerler arasındadır. Gösterişten uzak, harika bir tatil geçirmek istiyorsanız, Orhaniye resmen bunun için yaratılmış.

Tekne ve safari turlarının neredeyse ilk adresi olan Orhaniye’ye, turistler tarafından fazlasıyla akın ediliyor ve bahsettiğim gibi özellikle Kızkumu Plajı en çok rağbet görenlerden. Kesinlikle buraya uğramalı ve keşfetmelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Orhaniye arası mesafe, araçla yaklaşık 1 saat 40 dakika sürüyor. Eğer otobüsle gelmeyi düşünürseniz, öncelikle Marmaris’e gelmeniz gerekmekte. Marmaris’ten ise taksi, dolmuş ya da minibüsleri kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

13.Milas

Milas

Burası neresi? Muğla’nın ikinci büyük yerleşim yeri olan Milas, tarihi dokusu ve yaşanmışlıklarıyla görenleri büyülüyor. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmasıyla, birbirinden farklı insanın yaşamından izler taşıması, Milas’ı çok başka yere taşıyor.

Özellikle 19. ve 20.yy’dan kalma evleri hala içerisinde barındıran Milas, bu tarih kokan evleriyle çok meşhurdur. Mimari yapılarının orijinalliği sizi şaşırtacak ve tarih sevenlerin daha da fazla ilgisini çekecek gibi duruyor.

Neden gitmeliyim? Sadece tarihi değil tabii ki, Milas’ın denizi ve plajları da bir harika… En önemli özelliğinden biri de; Milas’ı ziyaret etmek için, yaz aylarını beklemeye gerek olmayışı. Çünkü her mevsim yumuşak bir iklime sahip…

Dolayısıyla bahane bulmaya gerek kalmıyor, istediğiniz zaman çıkıp çıkıp gelebiliyorsunuz. Ayrıca gezip göreceğiniz yerleriyle sizi daha da çok etkileyeceğine o kadar eminim ki, bu yüzden keşif turu listenize mutlaka Milas’ı eklemelisiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Milas arası mesafe 50 km, yani yolculuk yaklaşık 50 dakikayı buluyor. Muğla’ya otobüsle geldiğinizde, direkt şehir içi ulaşım araçlarını kullanarak Milas’a gidebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında, birçok otobüs firmasının Milas’a direkt seferleri de bulunuyor.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

14.Göcek

Göcek

Burası neresi? Turizm cenneti olarak bilinen Göcek, mavi yolculuğun Türkiye’deki ilk akla gelen adresidir. Mavinin her tonuna rastlayacağınız bu yerde, mutlaka tekne turlarına katılmalı ve sevdiklerinizle güzel bir tatile ‘merhaba’ demelisiniz. Geldiğinizde, Göcek Marina’yı ziyaret etmeli ve çevresindeki dükkanlardan, restoran ve kafelerden faydalanmalısınız.

Neden gitmeliyim? Aslında nereden baksanız, küçük bir kasaba diyebileceğim Göcek’e, diğer tatil yerlerinin kalabalıklaşmasından dolayı, son zamanlarda fazla ziyaretçi gelmeye başladı. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayanların, şehir kargaşasından kaçıp uzaklaşmak için buradan daire bile aldıklarını söyleyebilirim. Fakat bu sizi korkutmasın, hala sakin, sessiz ve huzur dolu bir yer. Merak etmeyin!

Tarihi yapısı ve gece hayatı konusunda biraz pasif kaldığından dolayı, sizi rahatsız edecek herhangi bir şeyle karşılaşmayacaksınız. Ne bir kalabalık, ne bir gürültü! Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle veya ailenizle rahat rahat keyif yapıp, kafa dinleyeceğiniz bir yer.

Nasıl ulaşırım? Göcek, Fethiye güzergahında yer aldığı için, Fethiye’ye giden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bazı firmalar, özellikle yaz aylarında, yoğunluğa göre Göcek’e direkt uğrayabiliyor. Muğla Göcek arası mesafe ise, 97 km’dir ve araçla, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürmekte.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

15.Oren

Oren

Burası neresi? Gereme veya Keramos olarak da bilinen Oren, Milas ilçesinde bulunuyor. Oren’i ziyaret edenlerden duyduğumuz ‘adeta cennetten kopmuş bir köşe’ ifadesi bölgenin güzelliği hakkında bizlere ipucu verir nitelikte.

Neden gitmeliyim? Oren, küçük ama şirin mi şirin kafa dinleyebileceğiniz bir yer… Harika denizi ve plajları bir yana, plajların arkasında lezzetli yemek yapan restoranlar bir kenara… Denizin tadını doya doya çıkarmalı ve stresten uzakta huzur dolu bir tatil yapmalısınız.

Nasıl ulaşırım? Muğla Oren arası mesafe 68 km, Milas Oren 40 km ve Bodrum Oren ise 60 km’dir. Ayrıca Oren Otogarı’ndan her yarım saatte bir Milas’a otobüslerin kalktığını belirtmeliyim.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumAlatepe 48220 Milas/Muğla

16.Köyceğiz

Köyceğiz

Burası neresi? Birçok uygarlığın egemenlik kurduğu Köyceğiz, zengin tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin ilgi gösterdiği tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Köyceğiz Gölü çevresinde konumlanan ilçe, bölgenin en önemli antik kentlerinden biri olan Kaunos’a da ev sahipliği yapıyor.

Tarihi eski zamanlara dayanan bu kentte, kaya mezarları bulunuyor ve turistler tarafından fazla rağbet görüyor. Ayrıca kentin içerisinde antik tiyatro, kale, tapınak ve hamamların da yer alması cabası.

Neden gitmeliyim? Doğal ortamı ve manzarasıyla bir harika olan Köyceğiz, birçok piknik alanına sahiptir ve istediğiniz yerde istediğiniz kadar vakit geçirip, piknik yapabilirsiniz. Bunun dışında; Köyceğiz Gölü’nde motorsuz su sporları ve sörf, çevresinde ise doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Aynı zamanda balık tutabilir ya da ufak teknelerle bir gezi turuna çıkabilirsiniz.

Nasıl ulaşırım? Muğla Fethiye yolu üzerinde yer alan Köyceğiz’e, direkt olarak otobüs seferleri bulunuyor ve özellikle yaz dönemlerinde ek seferler bile düzenleniyor. Muğla Köyceğiz arası mesafe 60 km’dir ve özel aracınızla Muğla şehir merkezinden Gökova rotasını takip ederek, Fethiye yolundan devam etmelisiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

17.Ortaca

Ortaca

Burası neresi? Muğla’nın el değmemiş ve bozulmamış ilçelerinden biri olan Ortaca, gelenek ve göreneklerine hala bağlı kalmasıyla da fazlasıyla önemli bir konumdadır. Geldiğinizde, o sıcak ve samimi ortamı direkt hissedeceğinizden eminim.

Neden gitmeliyim? Fethiye ve Marmaris’in tam ortasında yer almasıyla ismini alan Ortaca, aynı zamanda Akdeniz ile Ege Denizi sınırındadır. Hem böylesine bir konumda oluşu hem de turizm cennetlerinden biri olması… Bir kere değil, sık sık gelinmeli!

Nasıl ulaşırım? Muğla Ortaca arası mesafe 78 km, yani yaklaşık olarak yolculuk 1 saat sürüyor.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

-Köy ve Kasabalar

18.Kultak Köyü

Kultak Köyü

Burası neresi? Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Kultak, doğal güzelliği ile son yıllarda ziyaretçilerden fazla ilgi görüyor. Bölgede özellikle zeytincilik faaliyetleri çok önemli bir yere sahip. Siz de köyün sakinliğini ve doğal güzelliğini sevenlerden ya da özleyenler arasındaysanız, Kultak Köyü’ne mutlaka uğramalısınız.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

19.Mazıköy

Mazıköy Sahili

Burası neresi? Bodrum’a bağlı Mazıköy, Muğla’nın bakir kalmış güzelliklerinden biridir. Sessiz bir ortamda denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak, biraz yalnız kalmak istiyorsanız, burası sizin için isabetli bir tercih olabilir.

Neden gitmeliyim? Köyün içerisinde birbirinden eşsiz 8 koyun bulunması, konaklama gibi seçeneklerin çokça olması, mis gibi lezzetli yemeklerin yapıldığı restoranların yer alması… Huzurlu, sessiz ve sakin bir tatil istiyorsanız, Mazı’yı mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

20.Yatağan

Yatağan

Burası neresi? Yatağan, ilk çağlarda ‘’Karya’’, şimdilerde ise ‘’Menteşe’’ olarak adlandırılıyor. Eski çağlardan günümüze kadar pek çok uygarlığı içerisinde barındırmasıyla, yansıyan tarihi dokusuna hayran kalabilirsiniz. Verimli topraklara ve ormanlara sahip doğal ortamıyla da adeta bir köy havası almanızı sağlayacak.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

21.Kavaklıdere

Kavaklıdere

Burası neresi? Kavaklıdere’ye geldiğinizde, el sanatları ve süs eşyalarının ün saldığını görecek ve zaten ilk etapta gözünüze çarpacak. Özellikle kalaycılık, marangozluk, halıcık ve bakır işletmeciliğin burada hala devam etmesi başlı başına ustalık işi… Ayrıca çam ağaçlarıyla kaplı ormanları, yaylaları, mağaraları ve antik yerleşim yerleriyle de sizleri bir hayli şaşırtacağından emin olabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

-Kış Tatil Yerleri

22.Saklıkent Kayak Merkezi

Saklıkent Kayak Merkezi

Burası neresi? Muğla’nın sıcağından ve tatil beldelerinden sıkıldığınızı, sadece yazın değil kışın da gezmek istediğinizi düşünerek, gezinizi biraz daha genişletiyorum. Muğla’ya oldukça yakın olan Saklıkent Kayak Merkezi’ni, gezi rotanıza eklemeyi düşünmez misin? Böylece ‘Muğla’yı kışın ziyaret edersem ne yaparım’ diye düşünmenize gerek kalmıyor.

Neden gitmeliyim? Saklıkent Kayak Merkezi, Antalya’da bulunuyor ve Muğla Antalya arası mesafe yaklaşık 4 saat sürüyor. Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan bu kayak merkezi, harika pisti ve doğasıyla resmen baş döndürüyor. Genç, yaşlı demeden her kesimin eğleneceği bu yerde; kayak, snowboard, kar motoru, kızak, kamp, tırmanış ve ATV gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumGüzle, 07070 Korkuteli/Antalya

webWeb sitesi

23.Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi

Burası neresi? Devam ediyoruz ve rotayı Davraz Kayak Merkezi’ne çeviriyoruz. Davraz Kayak Merkezi, Isparta’da yer alıyor ve Muğla Isparta arası mesafe yaklaşık 3 saatten fazla sürüyor. Her yaşa uygun bir piste sahip olan kayak merkezinde, yeni başlayanlar ve çocuklu aileler için de ayrı pistlerin oluşu sizi fazlasıyla etkileyecek türden.

Neden gitmeliyim? Burada yapılacak o kadar çok şey var ki… Örneğin; harika manzara karşısında, piknik yapmak! Kulağa oldukça iyi geliyor, öyle değil mi? Piknik dışında, eğer ki bu konuda bilginiz yoksa kayak ve snowboard derslerini mutlaka almalısınız. Çünkü buraya kadar gelmişken bunu değerlendirin derim.

Kaçırmayın! Dahası kar motoru ile safariye çıkabilir, Pazar günleri gerçekleşen Showları izleyebilirsiniz. Ayrıca kapalı havuzda yüzebilir, oyun odalarında eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumDavraz Dağı, 32300 Davraz/Isparta Merkez/Isparta

webWeb sitesi

24.Uludağ Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi

Burası neresi? Kayak merkezi ve kış tatili denildiğinde akla tabii ki Uludağ gelmeli. Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa’da yer alıyor ve Muğla’ya yaklaşık 5 saatlik bir mesafede bulunuyor. Diğer kayak merkezlerine göre tabii ki biraz uzak kalıyor ama bu yolu çekmeye değeceğini de bilmelisin.

Neden gitmeliyim? Pek çok kayak turlarına, kış sporu etkinliklerine, festival ve organizasyonlara yer veren Uludağ Kayak Merkezi, böylece eğlencenin de adresi oluyor. Uzmanlar eşliğinde kayak, snowboard, kite vb. gibi sporları yapabileceğiniz gibi otellerin düzenlediği konser ve partilerine de katılabilirsiniz.

Kaçırmayın! Muhteşem manzara eşliğinde sucuk ekmek yemeği, trekking ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelere katılmayı sakın unutmayın!

Google Haritalar'da AçGoogle Haritalar’da aç

konumSoğukpınar 16450 Osmangazi/Bursa

webWeb sitesi

pinBöylece liste son buluyor. Eğer Muğla gezisine doymadıysanız, diğer alternatiflerimizi aşağıya bırakıyorum. Sizin de Muğla gezisi hakkında tavsiyeleriniz varsa, yorum yapmayı unutmayın!

“Muğla Çevresi ve Yakınlarında Gezilecek Yerler En Güzel 24 Nokta!” üzerine bir yorum

  1. Tatile çıkmadan önce kesinlikle okunması gereken yazılardan biri. En ince ayrıntısına kadar düşünülüp bizi bilgilendirmişler. Sayenizde nereye gideceğimizi planladık çok teşekkür ederiz.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin