Türkiye’nin önemli turizm ilçelerini içinde barındıran Muğla, tarihi dokusuyla da görenleri büyülüyor. Muğla tarihi yerler listemizde bu güzel şehrin başlıca duraklarını listeledik…
Muğla tarihi hakkında; Gökova Körfezi’ne yakın küçük bir ovada yer alan Muğla, Ege’nin sevimli yerleşim yerlerinden biridir. Geçmişi 6.000 yıl öncesine dayanan Muğla, Likyalılar döneminde en önemli şehirlerden biriydi. Şehir, 14. yüzyıldaki Menteşe Beyliği’nin hakimiyetine girene kadar Karya yönetimi altında da önemini korumuştur. 1425 yılında ise şehir artık Osmanlı İmparatorluğu’nun koruması altına girmiştir.
Bu kadar köklü bir geçmişe sahip olması Muğla’nın arkeolojik sit alanları bakımından çok zengin olmasını sağlamıştır. Araştırmalara göre Muğla’da 192 arkeolojik sit alanı bulunmakta ve bunların 22’si koruma altına alınarak yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmesi sağlanmıştır. Günümüzde Muğla gerek bu özel sit alanları gerekse de doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Muğla’nın en ünlüleri; Letoon Antik Kenti, Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Muğla’ya gelenler için en önemli ziyaret noktalarının başında gelmektedir.
Muğla’daki görülmesi gereken yerler hakkında daha detaylı bilgi için Muğla gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.
Muğla gezi tavsiyesi; Muğla’ya geldiğinizde muhteşem plajların tadın çıkarmayı, antik kentleri ziyaret etmeyi ve leziz Ege yemeklerini denemeyi ihmal etmeyin. Eğer sıkı bir doğa tutkunu iseniz de Muğla’daki kamp yapılacak yerlere çadırınızı kaparak gidebilir ve doğanın sizi kucaklamasını hissedebilir ve sabah ışıklarıyla güne “merhaba” demenin heyecanını yaşayabilirsiniz.
Muğla ile ilgili daha fazla tavsiye için Muğla gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Müzekart; Müzekart veya Museum Pass Ege ile Muğla’daki birçok ören yerini ve müzeyi ek ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz. Müzekart 1 yıl boyunca, Museum Pass Ege ise 7 gün boyunca geçerlidir.
Burası neresi? Kaunos Antik Kenti aslında bir liman kentiymiş ancak zamanla denizin alüvyonlarla dolması sonucunda denizle bağlantısı kesilmiş ve liman özelliğini de kaybetmiş. Şehir antik dönemde ticari açıdan bölgenin en önemli limanlarının başında gelmekteydi. Günümüzde Dalyan ilçesine bağlı olan kent, MÖ 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve “güvercin yuvası” adıyla bilinen kaya mezarlarıyla dikkat çekiyor. Çeşitli tapınak ve tiyatroların da bulunduğu antik bölgeye Dalyan Nehri kenarında bulunan sandallara binerek ulaşabilirsiniz. Şehrin MS 1. yüzyılda yoğun bir şekilde terk edildiği bilinmektedir.
Neden gitmeliyim? Kaunos Antik Kenti’ndeki muhteşem kaya mezarları, Dalyan’ın en önemli sembollerinden biri olduğu için Muğla’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunmaktadır. Antik kentin restore edilen tek yerinin tiyatrosu olması da ziyaretçilerin neredeyse tamamen orijinal bir şekilde günümüze gelmiş olan bir şehri gezmesine olanak tanımaktadır.
Burası neresi? Datça merkeze 38 km uzaklıkta bulunan antik kent, oldukça büyük bir alanı kaplıyor. Knidos Antik Kenti’nin geçmişi MÖ 2000’li yıllara kadar uzanmaktadır. Yaşamın sürdüğü dönemlerinde, bölgenin en önemli ticaret ve yaşam noktalarından biri olan antik kent, “Dünya’nın en güzel kadın heykeli” olarak anılan Aphrodite Heykeli’nden, meclis binasına kadar pek çok tarihi yapıyı içinde barındırıyor. Bölge, özellikle şarap ticareti konusunda Ege’nin en önemli duraklarından biri olmayı başarmıştır. Günümüzde ne yazık ki bölgede bulunan birçok eser yağmalanmış ve çalınmış olduğu için antik kentin gün yüzüne çıkarılması da oldukça zorlaşmıştır.
Neden gitmeliyim? Knidos Antik Kenti, sahip olduğu muhteşem tarihi noktaları ile kesinlikle görülmeye değer noktalardan biridir. Sahip olduğu eşsiz manzara da insanı kendisine hayran bırakmaktadır.
Burası neresi? Eski Karya dilinde At şehri anlamına gelen Hippokome Antik Kenti, Dalaman’a 30 km uzaklıkta bulunuyor. Şehrin güneydoğusunda ise 6 adet kaya mezarları bulunuyor. Heybetiyle görenlerin dikkatini çeken mezar yapıları, tarihin izlerini doğrudan yansıtıyor. Çiğmen Köyü yoluna giderek ulaşabileceğiniz antik kent, keşif turu için sizi bekliyor.
Neden gitmeliyim? Özellikle kaya mezarları, Hippokome’yi ilgi çekici kılan detayların başında gelmektedir.
Burası neresi? Zeus Karios Kutsal Alanı, Milas’ın Hisar Tepesi üzerinde bulunuyor. Görüntüsünü muhafaza edebilmiş olan kutsal alanın yakınlarında, bir de antik mezarlar bulunmuştur. Tapınağın yüksekliği 3,5 metredir. Euromos Antik Kenti içinde bulunan tapınağın geçmişinin 1800 yıl öncesine dayandığı tahmin edilmektedir.
Neden gitmeliyim? Burası Anadolu topraklarındaki en iyi korunmuş ve günümüze ulaşmayı başarabilmiş tapınakların başında geldiği için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.
Milas’ın diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız…
Burası neresi? Likya yürüyüş yolu üzerinde bulunan antik kentin tarihinin MÖ 7.yüzyıla dayandığı düşünülüyor. Antik Çağ’ın önemli kalıntılarına rastlanılan bölge, Apollon ve Artemis tapınaklarını da içeren toplam 3 tapınağa ve bir antik tiyatroya ev sahipliği yapmaktadır. Bölgedeki diğer tapınak ise Leto Tapınağı’dır. 1998 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne de giren antik kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Neden gitmeliyim? Zamana meydan okuyan antik tiyatrosu ve tapınakları ile Letoon Antik Kenti, Muğla’nın ve dünyanın korunması gereken önemli değerleri arasında bulunuoyor.
Kaçırmayın! Antik kente çok yakın bir konumda bulunan Xanthos ve Patara plajlarına da mutlaka uğramanızı öneriyoruz.
Burası neresi? Reşadiye Yarımadası’nda Asartepe mevkiinde bulunan Physkos Antik Kenti, eskiden Marmaris’in de adı olan Physkos adını taşıyor. Şehrin adı ise Karya dilinde “Doğankent” anlamını taşımaktadır. Geçmişte bir liman kenti olan şehir artık tarihi kalıntılarla dolu. M.Ö 3400’lü yıllara dayanan tarihiyle, tarih severlerin ilgisini cezbeden bölge, gezi rotanızda görülmeye değer yerlerden.
Neden gitmeliyim? Marmaris’te nereye gitseniz karşınıza mutlaka bir antik yerleşim yeri çıkacaktır. Physkos Antik Kenti ise bu yerleşim yerleri içinde en önemlilerinden biridir. Tabi, bu antik kenti şehirde çok fazla bilen olmadığı için bulmasının biraz zahmetli olduğunu belirtmeliyiz.
Marmaris’in diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız..
Burası neresi? Muğla’da mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler dediğimizde, Marmaris’in Hemithea Tapınağı’ndan bahsetmemek olmaz. Bybassos Antik Kenti’nin içinde bulunan tapınak, Kasbatos dönemine ait olduğu düşünülen bir yapı. Antik kent yaşamının izlerinin net bir şekilde görüldüğü bölgede, tarihin izlerini sürebilirsiniz. Bozburun’un önemli tarihi yerleri arasında bulunan Bybassos Antik Kenti’nde 1960 yılında kazı çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
Neden gitmeliyim? Hemithea Tapınağı ve Bybassos Antik Kenti, civarda görülebilecek önemli antik kalıntılar arasında bulunmaktadır.
Burası neresi? Fethiye’nin en etkileyici noktalarından birisi de Amintas Kaya Mezarları. Antik dönemde, statüsü yüksek kişiler için yaptırılan mezarlar, görsel olarak da etkileyici yapıya sahip. Devasa kayaların oyulmasıyla yapılan kaya mezarlarının en büyüğü ise MÖ 4. yüzyıldan kalan Amintas Kral Mezarları.
Neden gitmeliyim? Kimin için yapıldığı hala net olarak bilinmese de, ziyaret ettiğinizde tarihin dokusunu hissedeceksiniz.
Burası neresi? Klasik Çağ Bodrum’undan geriye kalan tek yapı olan Antik Tiyatro, Bodrum’un merkezinde bulunan Göktepe Dağı’nın eteğinde yer alıyor. Yaklaşık 3.000 kişi aynı anda bu sahnede gösteri izleyebilmektedir ancak geçmişte tiyatronun çok daha geniş bir kapasiteye sahip olduğu tahmin edilmektedir. 2400 yıldır kültürün hizmetinde olan antik tiyatro, 1960’lı yıllarda restore edilmiştir. Tiyatronun en dikkat çekici noktalarının başında Dionysos adına kurban kesilen sunağı ve koltuklar arasında tam olarak hangi amaçla kullanıldığı bilinmeyen delikleri gösterebiliriz.
Neden gitmeliyim? Günümüzde pek çok festival ve konsere de ev sahipliği yapıyor. İster bir etkinlikte gidip, müzik keyfi yapabileceğiniz tiyatroya, isterseniz de tarihi dokusunu inceleme amacıyla gidebilirsiniz.
Kaçırmayın! Eğer bu antik alanda etkileyici bir gösteri izlemek isterseniz buradaki etkinlikleri takip edebilirsiniz. Bu arada taş oturma alanları sıcak olduğu için tiyatroda bir etkinliğe gitmeyi planlıyorsanız yanınızda bir minder bulundurmayı ihmal etmeyin 🙂
Burası neresi? 2015 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi içinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti, Eskihisar köyü sınırları içinde yer almaktadır. MÖ 1500 senesinden yani Genç Tunç Çağı’ndan bu yana hareketli bir bölge olan antik kent, Karya’nın en önemli şehir devletlerinden biri olmuştur.
Erken Bizans döneminden itibaren nüfusu azalmaya başlayan şehir, 14. ve 15. yüzyıllar ile Beylikler döneminde sürekli yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Şehrin sınırları, yaklaşık 3600 metre uzunluğundaki sur duvarları ile iyi bir şekilde seçilebilmektedir. Helenistik ve Roma dönemlerinde de yerleşim yeri olarak kullanılan şehirde muhteşem bir şehir planlaması ve kanalizasyon sistemi yapılmıştır.
Neden gitmeliyim? Bu antik kenti ziyaret edenler antik dönemle birlikte Roma, Osmanlı ve Beylikler dönemi gibi farklı zamanlara ait mimari özellikleri bir arada görme fırsatını yakalamaktadır.
Burası neresi? Akyaka beldesinin Gökova Körfezinde yer alan Idyma Antik Kenti, İlk Çağ’dan günümüze kadar izlerini taşıyor. MÖ 3-4. yüzyıla kadar tarihi yapıların bulunduğu bölge denizle iç içe. Tarihi dokusunun muhteşemliğine eşlik eden doğasıyla, sizi geçmişe götürebilir. Kral mezarlarının ve antik kalenin bulunduğu bölgeye 10 ayrı parkurdan oluşan 150 km’lik yol eşlik ediyor.
Neden gitmeliyim? Idyma Antik Kenti, Muğla’daki en önemli antik kalıntılardan biri olarak kabul edilmektedir.
Burası neresi? Datça’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Eski Datça’da, yaşam durmadan devam ediyor. Evlerin ve sokakların tarihi dokusu, renkli renkli çiçekleriyle ruhunuzu büyüleyebilir. MÖ 11.Yüzyıla kadar dayanan geçmişi her bir taşa işleyen Eski Datça’da konaklayabileceğiniz pek çok butik otel mevcut. Can Yücel’in de evi bulunan Eski Datça’yı ziyaret etmeyi unutmayın.
Neden gitmeliyim? Ege’ye gelip de sessiz, sakin sokaklarda yürümeden olmaz. Ee, bunu da Muğla’da en güzel Eski Datça’da yapabilirsiniz.
Datça’nın diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız…
Burası neresi? Kameriye Adası, gezi teknelerinin de uğrak noktalarından birisi. Tarihi dokusunu en çok gözler önüne seren yapısı ise, tarihi manastır. Tam olarak yapılış tarihi bilinmeyen manastırda, İsa freskleri bulunuyor. Önünde bin yıllık zeytin ağacı da bulunan Manastır, dilek dilemek isteyenlerin gözdesi.
Neden gitmeliyim? Hem tarihi özelliği hem de doğal güzellikleri nedeniyle birçok ziyaretçi bu keyifli adaya gelmeyi ve burada keşifler yaparak yürüyüş yapmayı tercih etmektedir.
Selimiye’nin diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız…
Burası neresi? Yediler Manastırı, Gölkaya Köyü’nün kuzeyinde, Beşparmak Dağları’nda bulunuyor. Bafa Gölü manzarasına sahip manastırın tarihi MÖ 7.yüzyıla dayanıyor. Hz. İsa ve 12 havarisinin fresklerinin yer aldığı manastır, Hristiyan kültürü için de önemli noktalardan biri. Yaya olarak gittiğinizde 3 saat süren bir yolculuğun sizi beklediğini de belirtmeliyiz.
Neden gitmeliyim? Günümüzde burası kaderine terk edilmiş olsa da gerçekten görülmeye değer önemli bir manastırın kalıntılarını görebiliyorsunuz. Özellikle kayaya resmedilmiş freskler insanı hayrete düşürecek güzellikte. Freskler zamanın ve içine kullanılan kireç taşının etkisiyle eski renklerine sahip olmasa da muhakkak görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Manastıra geldiğinizde karşılaşacağınız etkileyici manzarayı da hesaba katmanız gerektiğini belirtelim.
Burası neresi? Muğla’nın Müştakbey Mahallesi’nde yer alan Muğla Müzesi, aynı zamanda Türkiye’nin ilk Doğa ve Tarih Müzesi olarak da bilinir. Müze, 1994 yılından bu yana ziyaretçilerini kabul etmektedir. Stratonikeia Antik Kenti başta olmak üzere, bölgedeki pek çok antik kentten eserlerin bulunduğu müzede, tarihi 5-9 milyon yıl öncesine kadar uzanan ve 1992 yılında Kaklıcatepe’de gerçekleştirilen kazılarda çıkarılmış hayvan ve bitki fosilleri de bulunmaktadır. Müze tam bir heykel cennetini andırmaktadır ve bu bahçenin etrafında 3 ana bölüm bulunmaktadır. Müze içinde aynı zamanda bir de sanat galerisi mevcut. Müze içindeki etnografya bölümü ise Muğla’nın günlük yaşamına ilişkin önemli nesneleri görmeye olanak tanımaktadır.
Neden gitmeliyim? Ülkemizin ilk doğa ve tarih müzesi olması nedeniyle Muğla Müzesi, şehirdeki görülmesi gereken önemli müzeler arasında yer almaktadır.
Kaçırmayın! Müzenin özellikle “Gladyatör Salonu” oldukça ilgi çekici olduğu için bu kısmı özellikle incelemenizi tavsiye ediyoruz.
Burası neresi? Marmaris’in en önemli tarihi simgelerinden olan Marmaris Kalesi, hemen yat limanının arkasında bulunuyor. Kalede 18 oda, bir çeşme ve 7 kapalı alan bulunmaktadır. MÖ 1044 yılına, İyonyalılar dönemine kadar dayanan tarihiyle görenleri büyüleyen yapı, Rodos Seferi döneminde yenilenmiş, I. Dünya Savaşı esnasında ise tekrar büyük zararlar görmüştür.
Kale, aynı zamanda 1991 senesinden bu yana etnografya müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Müze, arkeoloji ve etnografya bölümlerinden oluşmaktadır. Arkeoloji bölümünde bölgede şimdiye kadar yaşamış pek çok uygarlıkla ilgili çeşitli eserler sergilenmektedir. Etnografya bölümünde ise özellikle Osmanlı dönemine ait çeşitli zanaat eserleri ve günlük yaşam nesneleri sergilenmektedir.
Neden gitmeliyim? Marmaris’in güzel manzarasını görebileceğiniz bu etkileyici kale ve müze, bölgenin tarihini daha yakından tanımanıza imkan sunmaktadır.
Burası neresi? Çevredeki pek çok antik kentten ve kazı alanlarından elde edilen çok önemli eserlerin sergilendiği Fethiye Arkeoloji Müzesi, 1987 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Tabi müzenin ilk kuruluş tarihi daha eskilere, 1926 yılına kadar gitmektedir.
Müze içinde Roma ve Helenistik dönemlere ait eserlerin yanı sıra Osmanlı gibi Türk tarihinin önemli dönemlerine ait eserler de sergilenmektedir.
Neden gitmeliyim? Bölgedeki en kapsamlı arkeolojik koleksiyonlardan birine sahip olması, Fethiye Arkeoloji Müzesi’ni Muğla’daki en önemli tarihi yerler arasına sokmaktadır.
Fethiye’nin diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız…
Burası neresi? Bodrum’un yel değirmenleri hem estetik görüntüsü, hem tarihi dokusuyla ilk gördüğünüz anda sizi büyüleyecek bir yapı. Bölgede 7 tane bulunan değirmenler 18. yüzyılda inşa edilmiş olan yel değirmenleri, çok yakın bir döneme kadar da amacına uygun bir şekilde kullanılmıştır. Günümüzde ne yazık ki yel değirmenlerinden sadece bir tanesi pervaneleriyle sağlam bir şekilde kalabilmiştir.
Neden gitmeliyim? Yel değirmenleri şüphesiz ki Bodrum’a gelenler için fotoğraflamak ve muhteşem manzaranın tadını çıkarmak adına kesinlikle uğranması gereken en önemli noktaların başında gelmektedir.
Bodrum’un diğer tarihi yerlerini merak ediyorsanız..
Burası neresi? Muğla’nın ilk belediye başkanı Hacıkadı Süleyman Efendi ve eşi Pembe Hatun’un, oğulları için yaptırdığı bu evin tarihi 1875-1880’li yıllara dayanıyor. Muğla için önemli yapılardan olan Saatli Kule’nin yapımı da aynı aileye ait. Günümüzde restore edilen ev kafeterya olarak kullanılıyor. Tarihi Muğla Evi, Yörük Obaları Derneği’ne tahsis edilmiştir ve bina içinde Yörüklerin geçmişten günümüze kullandığı günlük eşyalar ve tarihi nesneler de sergilenmektedir. Yapının yenilenmesi 2004 yılında tamamlanmış ve 2005 yılında belediye tarafından hizmete açılmıştır.
Neden gitmeliyim? Burası gerek tarihi dokuya sahip bir mekanda bir şeyler yeyip içmek için gerekse de çeşitli kültürel ve tarihsel eşyaları görmek için Muğla’nın ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında bulunmaktadır. Bina aynı zamanda Muğla ev mimarisini görmek için de önemli bir fırsat olarak görülebilir.
Burası neresi? Muğla merkezde, Balıbey Mahallesi’nde bulunan saatli kule Muğla’nın ilk belediye başkanı Hacıkadı Süleyman Efendi tarafından 1895 yılında mimar Rum Filivari Usta’ya yaptırılmıştır. Kule, kare plan üzerine 5 katlı bir şekilde inşa edilmiştir ve yukarıya doğru daralmaktadır. Kule hakkında detayların yer aldığı kitabe ise neyzen Dede İsmail Hakkı Efendi tarafından yazılmıştır.
Neden gitmeliyim? Muğla’da yaşamış Rumlar’ın şehre armağan ettiği çok önemli mimari eserlerden biri olması Saatli Kule’yi görmek için önemli bir sebeptir.
Burası neresi? Özbekler Evi, Muğla’nın eski ev yapısını en iyi yansıtan evlerden olarak yapısını koruyor. Hacı Hamzalar ve Ali Rıza Özbek evi adıyla da anılan yapı, 225 yıllık bir tarihe sahip. 3 kemerli bir yapıya sahip olan bina, özellikle ahşap direkleri ve balkonu ile dikkat çekmektedir. Yapı ilk olarak toprak damlı olarak inşa edilmiş ve sonraki restorasyon çalışmalarında çatı modern uygulamalar ile güçlendirilmiştir. 2005 yılında restore edildikten sonra hizmete açılan evi, Muğla’ya gittiğinizde ziyaret edebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? 1987 yılında Muğla Mimarlar Odası, Özbekler Evi’ne “En iyi Korunan ve Yaşatılan Ev” ödülü vermiştir. Bu da bölgenin mimari özelliklerini incelemek isteyenler için bu evin en ideal rota olacağını göstermektedir.
Burası neresi? Osmanlı Dönemi’nde Menteşe beylerinden Esseyyid Şucâeddîn Bey’in yaptırdığı cami, 1493 yılında yapılmış. İlk yapıldığı dönemde 30 derslikli bir medrese olarak kullanılan cami, ibadet için de kullanılmış. Caminin içindeki duvar bezemeleri ise eşine az rastlanır bir detay ve camideki ahşap işçiliği gerçekten çok fazla karşımıza çıkmayacak güzellikte. Günümüzde de hala ibadethane olarak kullanılan cami, aynı zamanda da tarihi eser.
Neden gitmeliyim? Muğla’daki Osmanlı cami mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Kurşunlu Camii’ni mutlaka görmenizi öneriyoruz.
Burası neresi? Muğla’nın Müştakbey Mahallesi’nde bulunan cami, 1565 yılında Ulemadan Şeyh Bedrettin‘in isteği üzerine yaptırılmıştır. Minaresi 19. yüzyılda yapılan cami, pek çok kez onarımdan geçmiştir. Şeyh Bedrettin’in mezarı da caminin içinde bulunuyor. Günümüzde de ibadethane olarak kullanılan cami, ziyarete açık.
Neden gitmeliyim? Muğla’daki manevi açıdan önemli olan ve tarihte önemli bir yere sahip olan duraklarından biri olduğu için Şeyh Bedrettin Camii’ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
Burası neresi? Bodrum’un en önemli simgelerinden Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında inşa edilmiş tarihi bir kale. İki liman arasında bulunan kale, yarımada görüntüsünün üzerinde bulunuyor. Kare planlı bir şekilde inşa edilen kale, 180×185 metre boyutlarına sahiptir. Kalenin en yüksek kulesi 47,5 metre yüksekliğe sahip olan Fransız Kulesi’dir. Kalenin içinde Sualtı Arkeoloji Müzesi’de bulunuyor.
Neden gitmeliyim? Muğla’nın Bodrum Beldesi’nin sembol yapılarından biri olması ve içindeki Sualtı Arkeoloji Müzesi sayesinde Bodrum Kalesi, Bodrum’un ve Muğla’nın en özel tarihi yerleri arasında bulunmaktadır.
Burası neresi? Eski Tunç Dönemi’nde inşa edildiği düşünülen Beçin Kalesi, Milas’ın önemli simgelerinden biri. Kalenin bu dönemden kaldığını düşündüren şey ise bulunan bir mezardır. Savaşlar sırasında kullanılan kale, aynı zamanda hapishane olarak da kullanılmıştır. Kale çeşitli dillerde Pezona, Barçın, Peçin ya da Beçin isimleriyle anılmaktadır. Pek çok dönemin izlerini taşıyan kaleyi dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Milas Ovası’nın muhteşem manzarasını seyretmek isterseniz Beçin Kalesi’ni mutlaka görmelisiniz. Kalenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olması ise buranın ne kadar değerli bir yer olduğunu bize ispatlıyor.
Kaçırmayın! Kaleye yakın bir konumda bulunan Karapaşa Medresesi’ni de mutlaka görmeniz gerektiğini belirtelim.
Hamburg Nerede? Hamburg, Avrupa’nın Almanya şehrinde bulunmaktadır. Ülkenin Berlin’den sonra ikinci büyük şehridir. Hamburg Hakkında: Almanya’nın…
İstanbul’un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında bulunan Şile, şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’un en…
Tiran Nerede? Hangi Ülkede? Tiran, Balkanlar’da bulunan Arnavutluk’un başkenti, aynı zamanda en büyük şehridir. Arnavutluk…
Arnavutluk'un başkenti Tiran'ı ziyaret ettiğinizde, yoğun kargaşa yaşayan bir ülkenin geçmişini ve bugününü keşfedeceksiniz. Gelin…
Bir peri masalı için adeta bir fon gibi duran romantik ve ilham verici bir şehirden…
Napoli nerede? & Hangi ülkede? İtalya Yarımadası'nın batı kıyısında Roma'nın 120 mil güneydoğusunda bulunan Napoli,…