Muğla

Türkiye’nin en güzel, en turistik ve en eski yerleşim yerlerinden biri olan Muğla, yaz kış ayrı bir havası olan eşsiz bir kent. Her bir ilçesi birbirinden güzel bu şehrin tamamını gezmekse tek seyahatte imkansıza yakın bir şey. Hem Ege hem de Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Muğla, nüfus bakımından Türkiye’nin en kalabalık 24. şehri olma özelliğini taşıyor. Antik Karya Bölgesi’ndeki en eski yerleşim yerlerinden biri olma unvanını da elinde bulunduran Muğla, Milattan Önce 3000’li yıllardan beri varlığını sürdüren kadim bir kent.

Yıllar boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Muğla’da birbirinden farklı dönemlere ait pek çok antik kent ve kalıntılara rastlamanız olası. Sadece tarih meraklılarını değil, deniz, kum, güneş tatilcilerini de fazlasıyla cezbeden Muğla, macera ve doğa turizmi açısından da inanılmaz güzel fırsatlar sunuyor. Fethiye, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum, Akyaka, Dalaman, Göcek daha çok sayıda tatil beldesini sınırlarına dahil eden Muğla, dört mevsim ziyaret edilebilen bir şehir olduğu için yıl boyu sayısız yerli ve yabancı turistin ilgi odağında oluyor.

Kültürel zenginlikleri, tarihi geçmişi ve el değmemiş doğal güzelliklerinin yanı sıra bungee jumping, yamaç paraşütü, dalış, uçurtma sörfü, trekking ve daha pek çok aktivite imkanı ile de ilk tercih sebebi olan Muğla’da önce şehir merkezine giderek şehir turunuz için harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Muğla merkez ilçesinde yer alan Konakaltı Han’a uğrayarak geçmişe hızlı bir yolculuk yapabilirsiniz. Fethiye Ölüdeniz’de yamaç paraşütü, Babadağ’da bungee jumping, Akyaka’da uçurtma sörfü, Likya Yolu’nda trekking, Göcek ve Marmaris’te tekne turu yapabilir ve Faralya’dan eşsiz kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi manzaralarının seyrine dalabilirsiniz. Her zevkten ve yaştan insana hitap edebilen Muğla’nın hakikaten her bir köşesi ayrı bir cennet.

Osmanlı Dönemi’nden kalma meşhur Kurşunlu Camii’ni ziyaret ettikten sonra yönünüzü Türkiye’nin turizm cenneti Marmaris, Fethiye ya da Bodrum’a çevirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında nüfusunun 3’e hatta 4’e katlandığı bu 3 yer de Muğla ili sınırları içerisinde bulunuyor. Türkiye’nin en ünlü tatil köyleri ve resort otellerinin de yer aldığı bu tatil beldelerini nisan ya da mayıs ayında ziyaret etmek bütçeniz açısından da daha rahatlatıcı olabilir. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine ev sahipliği yapan Muğla, Antalya, Denizli, Burdur, Aydın, Akdeniz ve Ege kıyıları ile sınırlarını paylaşıyor.

İki ayrı havalimanının (Dalaman Havalimanı ve Milas Bodrum Havalimanı) Muğla’ya büyükşehirlerden aktarmasız olarak hava yolu ile ulaşmanız mümkün. Muttaş servisleri ile her iki havalimanından da kolaylıkla şehir merkezine ya da gideceğiniz noktaya gidebilirsiniz. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinden direkt otobüs seferinin olduğu Muğla’ya özel aracınızla da gelmeyi düşünebilirsiniz.