Fotoğraflarıyla Birlikte Montreal Gezilecek Yerler Listesi

Kanada’nın sevilen şehri Montreal’de eskinin ve yeninin muhteşem uyumuna hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

Amerika kıtasında yer almasına rağmen bir Avrupa şehri havasındaki Montreal, aynı zamanda Kanada’nın ”kültür başkenti” olarak turizm açısından da oldukça zengin bir şehirdir.

Şehirde en çok göreceğiniz tarihi yapılar kiliselerdir. Hatta bu sebeple şehir ”Azizlerin Şehri” gibi isimlerle anılır hale gelmiştir. Sözü fazla uzatmadan gelin birlikte Montreal’da gezip görebileceğiniz yerleri inceleyelim;

Mount Royal 

Mount Royal

Montreal’in simgesi haline gelmiş Mount Royal, sanılanın aksine en yükseği 200 metre uzunluğunda olan 3 noktadan oluşan bir tepedir. Zirvede yer alan park ise New York’taki Central Park’ı aratmayan cinsten… Şehrin muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ve huzur dolu saatler geçirebileceğiniz tepeyi görmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Lachine Kanalı

Lachine Kanalı

Montreal’den geçen nehirlerden biride Lachine‘dir. Şehri ortadan ikiye ayıran kanalda düzenlenen tekne turlarından birine katılabilir, gün batımında Montreal’de kısa bir gezintinin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

Diğer yandan kahvaltılarıyla ünlü bölgede bir gününüzü de kahvaltıya ayırmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz kanal etrafında bisiklet ve özel araçla tur atmanız da mümkün.

Place Jacques Cartier

Place Jacques Cartier

Şehrin en işlek yerlerinden biri olarak kabul edilen Place Jacques Cartier, Montreal Belediye Binası’nı da içinde bulunduran pek çok önemli bina ve restoranların olduğu bölgedir. Montreal’i gezerken muhakkak bir ara bir şeyler yiyip içeceğiniz noktalardan biri olarak da gösterilebilir.

Notre Dame Bazilikası

Notre Dame Bazilikası

1824 yılında  yapılmaya başlanan Notre Dame Bazilikası’nın inşası tam olaran 5 yıl sürmüş, bazilikanın mimarı James O’ Donell bina tamamlandıktan sonra Protestanlıktan, Katolikliğe geçmiştir.  Montreal’e gelip de bazilikaya uğramadan dönen turist sayısı epey azdır.

24 ayar altın ile süslenmiş tavanı ve harika tasarıma sahip vitay pencereleriyle Montreal’in en güzel dini binası kabul edilen Notre Dame Bazilikası’nda çiftler evlenmek için sıra beklemekte, bazilikadan randevu almaktadır.

Montreal Botanik Bahçesi

Montreal Botanik Bahçesi

Montreal’in Botanik Bahçesi, dünyanın en önemli bahçelerinden biridir. İçerisinde tamı tamına 20 tematik bahçe ve 25 bine yakın bitki çeşidi barındıran botanik bahçenin 1931 yılında kurulduğunun bilgisini de verelim.

Montreal’in Botanik bahçesini diğer bahçelerden özel kılan ise içerisinde, bitkilerden yapılmış dev heykellerin yer alması. Belki yüzlerce fotoğraf çekileceğiniz bu gezi noktası, turistlerinde vazgeçilmez ziyaret yerlerinden biri.:)

Montreal Güzel Sanatlar Müzesi

Montreal Güzel Sanatlar Müzesi

Kuzey Amerika’nın en büyük müzesi olarak bilinen Montreal Güzel Sanatlar Müzesi, 1860 yılında kurulmuş dünyanın en ünlü sanatçılarının eserlerinin sergilendiği kapsamlı bir müzedir. Diğer bir önemli özelliği ise eserlerin Kanada Galerileri’nden alınmış olmasıdır.

Olimpiyat Stadyumu

Montreal Olimpiyat Stadyumu

Dünyanın en ilgi çekici mimarisine sahip 1976 yapımı Montreal Olimpiyat Stadyumu, görüp görebileceğiniz en pahalı stadyum… Hareket eden bir çatıya sahip stadyumun yüksekliği 175 metre uzunluğunda ve bu stadyum dünyaca ünlü organizasyonlara ev sahipliği yapmış..

Eski Montreal Bölgesi

Eski Montreal Bölgesi

Kendinizi 1700’lü yılların Avrupa’sında küçük bir zaman yolculuğunda bulmak isterseniz, Eski Montreal Bölgesi sizler için en doğru adres olacaktır. Pek çok kez restore görmüş tarihi binalar ve sokaklarda dört nala gezen faytonların yer aldığı nokta, bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Kanada Demiryolu Müzesi

Kanada Demiryolu Müzesi

Demiryolu ve trene ilgi duyan turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Kanada Demiryolu Müzesi, 1961 yılında kurulmuş, buharlı trenlerin ve 250 bine yakın obje ve dökümanın sergilendiği, Montreal’in turistik mekanlarından biridir. Şehre seyahat edecekseniz hoşunuza gideceğini düşündüğümüz bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

*Kanada’nın Diğer Şehirleri için..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin