Toronto’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Şehir Lezzeti

Kanada’nın turistik kenti Toronto’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

”Toronto’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Toronto’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Kanada’nın pek çok yöresel lezzetini deneyimleyeceğiniz kent restoranlarında dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşmanız mümkün..

Listenin ilk sırasında;

1- Peameal

Peameal, Toronto

Genellikle domuz filetosundan yapılan bu yemeğin ismi Peameal..  Toronto’nun en ünlü lezzetlerinden biri. Kente gelen turistlerin müdavimi olduğu bu yemeğin en önemli özelliği büyük parçalara ayrılmış kemiksiz domuz etinden yapılıyor olması ve Mısır ununa bandırılarak kızartılması. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Falafel

Falafel, Toronto

Nohut ve fava fasulyesinden yapılan bu lezzetli Orta Doğu yemeğinin ismi Falafel…

Toronto’nun da oldukça meşhur lezzetlerinden biri. İki malzeme ile hazırlanan harcın top şekline getirilip yağda kızartılmasıyla lezzetli  ana yemek alternatifi haline gelen falafeli, Toronto’da pek çok restoranın menüsünde görebilirsiniz.

3- Shawarma

Shawarma, Toronto

Kent, fast food ürünleri ve hamburgerler ile oldukça içli dışlı bir ilişkiye sahip. Adım başı bir restoran, büfe veya fast food zinciri görebileceğiniz Toronto’da, Orta Doğu’nun meşhur lezzetlerinden biri olan Shawarma ile karşılaşmanız olası.

İsteğe bağlı olarak tavuk eti ya da kırmızı etten yapılan bu lavaş dürümlerin içine sebze ve patates kızartılması da eklenince oldukça lezzetli ve karın doyurucu bir hal alıyor.

4- Roti

Roti, Toronto

Hindistan, Pakistan ve daha pek çok Asya ülkesinde sık sık tüketilen lezzetlerden biri  olan Roti, bizdeki lavaş ekmeği ile oldukça benzer tatlara sahip. Kepekli un, su, tuz ve sütten yapılan bu lezzetli hamur kızartmaların tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

5- Sosisli Sandviç

Sosisli Sandviç, Toronto

Toronto’da lezzetli birer ayaküstü atıştırmalık arayışındaysanız, Sosisli sandviçler tam da size göre bir tercih olacaktır. Büfe ve sokak satıcılarında yoğunlukla göreceğiniz bu lezzetli sandviçlerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

6- Kanada Birası

Kanada Birası, Toronto

Toronto’ya kadar gelip de Kanada’nın meşhur birasını denemeden dönmek olmaz.

Kentteki hemen her market, restoran ve barda bulabileceğiniz bu biralar içerisinde Molson Dry gibi dünyaca ünlü markalarda var. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Toronto Gezilecek Yerler için..

Toronto’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin