Toronto’da Tarihi ve Turistik Yerler | 20 Önemli Tarihi Durak

toronto tarihi yerler

Toronto ziyaretinizin tarihle dolu olacağını garanti edebiliriz. İşte bu konuda size yardımcı olması için hazırladığımız Toronto tarihi yerler listemizde şehrin en popüler tarihi durakları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz… Toronto tarihi hakkında; Kuruluşu resmi olarak 6 Mart 1834’te gerçekleşen Toronto’nun geçmişi çok daha eskilere dayanmaktadır. Yerli halk bu toprakları yüzyıllardır bilmekteydi ve Humber ile Don nehirleri arasındaki … Devamını oku…

Toronto Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Toronto Havalimanı Ulaşım Rehberi

Toronto Havalimanı Hakkında; Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı, Kanada’nın en büyük ve en işlek havalimanıdır ve yolcu trafiği açısından dünyanın en işlek 30. havalimanıdır. Mississauga bölgesinde yer alan Toronto Havaalanı, şehir merkezine 23 kilometre mesafede bulunuyor ve 13 milyon nüfusu ile Kanada’nın en kalabalık şehri olan Ontario eyaletinde hizmet vermektedir. 75’ten fazla havayolu havalimanından hizmet vermektedir. … Devamını oku…

Calgary Gezilecek Yerler Listesi

Calgary

Kanada’nın en büyük ve refah seviyesi en yüksek şehirlerinden biri olan Calgary, sahip olduğu ulaşım sistemi sayesinde önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Amerika Kıtası’nın temiz havası ve güzel doğasıya dikkat çeken ülkesi Kanada’ya giderseniz, Calgary’yi de görmeden dönmemelisiniz. Sizler için derlediğimiz ” Calgary Gezilecek Yerler ”  yazımıza bakıp, vaktiniz boyunca şehirde gezmeniz gereken popüler noktaları inceleyebilirsiniz. Glenbow … Devamını oku…

Vancouver’da Gezilecek 13 Yer | Detaylı Anlatım

Kanada’nın, Britanya Kolombiyası eyaletinde yer alan şehri Vancouver, ülkenin en büyük üçüncü metropolü..

Vancouver gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görülmesi gereken gezi rotalarını derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz ?

Müzeleri, bahçe ve parklarıyla dikkat çeken şehir, her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. Ülkenin diğer şehirleri; Toronto, Calgary, Montreal, Ottawa ve Edmonton’dan sonra en turistik şehir unvanı taşıyor. 2010 yılında Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Valcouver, bu etkinlikler sayesinde adını dünyaya duyurmuş ve o yıldan beri ziyaretçi sayısı da giderek artmış.

#1 Vancouver Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Vancouver Müzesi

Vancouver Müzesi

1894 yılından beri faaliyet gösteren Vancouver Müzesi, geçici ve daimi olmak üzere iki ayrı bölümde hizmet veren önemli bir müze.. Sergi programlarının 3 yıl önceden planlandığı müzede, kent tarihine ilişkin birçok fotoğraf ve belgeye ulaşabileceğiniz gibi şehrin tarihi eserleri hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

2- Çin Mahallesi

çin mahallesi

Çin Mahalleleri; Asya, Avustralya, Amerika, Afrika ve Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında  yer alan şehirlerin en hareketli noktaları arasında yer alıyor. Günümüzde kentin alışveriş duraklarından biri olan mahallede, kendinizi bir anda Çin’in herhangi bir şehrindeymiş gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Burada, Çin sanatına ilişkin hediyelik eşyalar ve kıyafetler de satın alabilmeniz mümkün.

3- Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi

Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi

Kentin kalbinde yer alan Dr. Sun Yat-Sen Klasik Çin Bahçesi, mistik atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir harikalar diyarı adeta.. Çin’deki özel bahçeler baz alınarak tasarlanan Çin Bahçesi, barındırdığı her unsurun dengeli ve sembolik olduğu Taiz felsefesinden esintiler barındırıyor. Keyifli bir gün için akla gelecek ilk adreslerden..

*Çin Gezilecek Yerler için…

4- Bloedel Çiçek Konservatuvarı

Kanada’nın, 100. yıldönümünü kutlamak için şehirde kurulan Bloedel Çiçek Konservatuvarı,  500’den fazla bitki türünün ve 100’den fazla kuş türünün yer aldığı harika bir bahçe. 1969 yılında açılan bahçede, harika bir yürüyüşün ardından muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz.

5- Nitobe Anıt Bahçe

Nitobe Anıt Bahçe

Kuzey Amerika’nın en otantik Japon bahçelerinden biri olan Nitobe Anıt Bahçesi, mistik atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bir doğa harikası adeta.. Japon felsefesi ve mitolojisine göre tasarlanan bahçede, lotus çiçeklerinden tutunda Japon dilek fenerlerine kadar pek çok güzelliğe yer vermesi.

Diğer yandan bahçe içerisinde küçük bir balık ekosisteminin yanı sıra bazı böcek türlerini destekleyen yapay bir havuz da mevcut.

6- Bilim Dünyası

Nitobe Anıt Bahçe

Şehrin kar amacı gütmeyen kuruluşlarından biri olan Bilim Dünyası, aynı zamanda Vancouver’in mimari bakımdan en özel binalarından biri. Küre binanın içerisinde pek çok etkileşimli sergi ve görüntüler gözler önüne seriliyor. Kentin bilim merkezi olarak gösterilen bina, turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği gezi noktalarından biri.

7- Stanley Parkı

Stanley Parkı

Kentin popüler turistik noktalarından biri olan Stanley Park’ı, tamamı sularla çevrili huzur dolu bir dinlence noktası.. Şehirde  yer alan diğer parkların aksine, peyzaj mimarisi yerine bölgede yer alan ormanın uzun yıllar boyunca geçirdiği dönüşümü ifade ediyor. 1886 yılında kent parkı ilan edilen alanda muhteşem bir yürüyüş yapabilir, keyifli bir piknik toplantısı düzenleyebilir ve bisiklete binebilirsiniz.

8- Vancouver Akvaryumu

 

Vancouver Akvaryum’u, şehirde keyifli dakikalar geçireceğiniz turistik noktalardan biri. Geçmişte kentin doğa bilimcilerinin hayvan davranışlarını yorumlamak için kurulan tesis, günümüzde şehrin devasa akvaryumu olarak faaliyet gösteriyor. 70 bin deniz canlısının yer aldığı akvaryum, nesli tükenmekte olan hayvanların da titizlikle bakıldığı bir tesis. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz!

9- Vancouver Sanat Galerisi

Vancouver Akvaryumu

Vancouver Sanat Galerisi, Kuzey Amerika’nın en saygın ve yenilikçi sanat merkezlerinden biri. Britanya Kolombiyası’nın köklü tarihi ve çağdaş sanat ögeleri üzerine kurulu müzede, BM üyesi ülkelerin pek çok ünlü sanatçısına ve Asya Pasifik bölgesi sanatına geniş bir yelpazede yer veriliyor.

10- Gastown

Gastown

Şehrin en eski ve orijinal yerleşim yeri olarak gösterilen Gastown, pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan gezi noktalarından biri. Eski şehir merkezi olan bu alan günümüzde Vancouver’in popüler turistik noktası olarak gösteriliyor.

Kent tarihinde yaşanan pek çok acı tatlı olaya şahitlik eden meydanın; Büyük Vancouver Ateşi, Kanlı Pazar, Gastown Ayaklanmaları, Kış Olimpiyatları, Stanley Kupası İsyanı gibi  Vancouver için son derece önemli olaylara ev sahipliği yaptığı biliyor. Günümüzde ise meydan; restoranlar, gece kulüpleri ve lüks konutlarla dolu çağdaş bir turistik nokta. Şehre gider gitmez uğrayacağınız yerler arasında. 🙂

11- İngiliz Körfezi Plajı

ingiliz körfezi plajı

Kent merkezinde yer alan yarımadanın batısında yer alan İngiliz Körfezi Plajı, şehirde deniz keyfi yapabileceğiniz yerlerden biri. Yumuşacık kumu, berrak denizi ve pırıl pırıl güneşi ile bir anda kendinizi kültür tatilinden yaz tatiline geçmiş olarak bulacağınız plaj, şehir merkezindeki en popüler güneşlenme, yüzme ve gün batımı seyretme yeri..

*İngiltere Gezilecek Yerler yazısı için..

12- VanDusen Botanik Bahçesi

VanDusen Botanik Bahçesi

1970 yılından beri şehrin en güzel noktalarından biri olarak gösterilen VanDusen Botanik Bahçesi, Vancouver gezinizde mutlaka görmeniz gereken adreslerden biri. Kentin kuzeyindeki dağlara bakan bahçede, binlerce çiçek ve bitki çeşidi arasında muhteşem bir gün geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde küçük bir gölde yer alan bahçeyi, peyzaj mimarları Cornelia Oberlander, Perkins ve Will’in tasarladığı biliniyor.

13- UBC Antropoloji Müzesi

UBC Anthropology Müzesi

Vancouver Havalimanı’na 20 dakika uzaklıktaki UBC Antropoli Müzesi’ni şehre varır varmaz ziyaret edebilirsiniz. Dünya çapında zengin koleksiyonlar ve geçici sergilere ev sahipliği yapan müze, düzenlenen halka açık etkinliklerle popüler gezi duraklarından biri.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Toronto’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Şehir Lezzeti

Shawarma bangalore

Kanada’nın turistik kenti Toronto’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık… ”Toronto’da Ne Yenir, Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Toronto’da aç kalmayacağınızdan eminiz. Kanada’nın pek çok yöresel lezzetini deneyimleyeceğiniz kent restoranlarında dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşmanız mümkün.. Listenin ilk sırasında; 1- Peameal Genellikle … Devamını oku…

Montreal’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Loeufrier

Geleneksel Quebec mutfağının muhteşem yemeklerini deneyimleyebileceğiniz Montreal’a doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Kanada seyahatiniz sırasında aç kalmayacağınıza eminiz.. Ülkenin yöresel yemeklerinin oldukça lezzetli olmasının yanı sıra kentte dünya mutfağından yemekler ile de bol bol karşılaşacaksınız. ‘’Montreal Ne Yenir, Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri sizler için derledik. Birlikte incelemeye … Devamını oku…

Calgary’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 15 Eşsiz Tat

“Calgary’de ne yenir? Ne içilir?” sorusuna verilebilecek cevapları sizler için aşağıda listeledik. Maddeleri inceleyerek Calgary gezinizde özel lezzetler keşfedebilirsiniz. O halde sizi şöyle alalım ve listemizle baş başa bırakalım. Calgary’de Ne Yenir? Ne İçilir? 1. Butter Tart Kanada genelinde oldukça fazla yapılan ve çok sevilen tereyağlı tart Kanada’nın yöresel lezzetleri arasında bulunuyor. Dolgusunun lezzeti ve … Devamını oku…

Kanada Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 30 Yer

kanada

Amerika Kıtası’nın kuzey ucunda bulunan Kanada, yüz ölçümüyle dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Yüksek yaşam standartları ve korunmuş doğal alanlarıyla dünyanın birçok ülkesinden insanları kendine çeken Kanada, görülecek birçok güzel noktaya sahip. Soğuklara aldırış etmeden her daim gezmeye gönül veren seyahat severler için hazırladığımız ‘’ Kanada Gezilecek Yerler ’’ yazımıza bir göz atalım.. Muttart Konservatuarı Kanada’nın en … Devamını oku…

Toronto’da En Güzel Görülmesi Gereken 39 Yer!

Toronto

Hap Niteliğinde bilgiler; Şehir hakkında; nüfusunun yarısı göçmenlerden oluşan Toronto, Ontorio Eyaleti’nin başkentidir. Kanada’nın en büyük şehri ve ülkenin ticaret merkez olup yüksek yaşam standartlarına sahiptir. Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip olan ülkenin % 54’ü göçmenlerden oluşmaktadır. Toronto şehri içerisinde; Chinatown, Greektown, Little İtaly ve Portugal gibi pek çok göçmenin yaşadığı mahalleler mevcuttur. Suç unsuru … Devamını oku…

Ottawa’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Nefis Lezzet

Kanada’nın muhteşem kentlerinden biri olan Ottawa’ya lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? ‘’ Ottawa’da Ne Yenir , Ne İçilir? ’’ başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz? Öncelikle Ottawa yemek kültürünün, et çeşitleri üzerine kurulu olduğunu söyleyelim. Kentte deneyimleyeceğiniz lezzetleri çok seveceğinizden eminiz.. Dünyanın dört bir yanından gelen … Devamını oku…

Vancouver’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Muhteşem Lezzet

Vancouver'da ne yenir? Ne içilir?

Kanada, pek çok bölge ve ulusa göre şekillenmiş çok çeşitli ve zengin menüsüyle tatmin edici bir mutfağa sahip. Vancouver’i, ülkenin bazı geleneksel yemeklerinin doğduğu şehir olarak da tanımlayabiliriz… ‘’ Vancouver’de ne yenir , ne içilir ’’ başlıklı yazımızda sizlere şehrin geleneksel lezzetlerini derledik. Kentte bulunduğunuz süre boyunca mutlaka denemeniz gereken bu lezzetleri birlikte incelmeye ne … Devamını oku…

Kanada’da Ne Yenir, Ne içilir? | 14 Süper Lezzet

kanada gün batımı

Kuzey Amerika’nın soğuk ülkelerinden biri olan Kanada’nın lezzetli mutfağını birlikte inceleyelim. Denemek için sabırsızlanacağınız Kanada’da ne yenir, ne içilir yazımızda geleneksel yemeklerden, yeni tatlara kadar birçok farklı lezzete ev sahipliği yapan Kanada yazımızı okurken acıkmaya hazır olun. #1 Kanada’da Ne Yenir ?  Listemizin ilk sırasında; 1- Poutine Kanada’ya özgü olan bu yemek, patates kızartmalarının üzerine … Devamını oku…

Ottawa Gezilecek Yerler | 20 Turistik Nokta

Ottawa Gezilecek Yerler

Kanada’nın başkenti ve en büyük kenti konumundaki Ottawa, gezilecek yerleriyle de dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Ottawa gezilecek yerler yazımızda da sizler için şehrin mutlaka görmeniz gereken popüler gezi rotalarını derledik. Ottawa Nehri kıyısında yer alan şehir; bir milyona yakın nüfusu, tarihi ve kültürel ögeleriyle oldukça zengin bir kimliğe sahip.. Fransızca ve İngilizce dillerinin resmi … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Montreal Gezilecek Yerler Listesi

Montreal

Kanada’nın sevilen şehri Montreal’de eskinin ve yeninin muhteşem uyumuna hayran kalacağınızdan emin olabilirsiniz. Amerika kıtasında yer almasına rağmen bir Avrupa şehri havasındaki Montreal, aynı zamanda Kanada’nın ”kültür başkenti” olarak turizm açısından da oldukça zengin bir şehirdir. Şehirde en çok göreceğiniz tarihi yapılar kiliselerdir. Hatta bu sebeple şehir ”Azizlerin Şehri” gibi isimlerle anılır hale gelmiştir. Sözü … Devamını oku…

Bizi Takip Edin