Toronto Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Toronto Havalimanı Hakkında; Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı, Kanada’nın en büyük ve en işlek havalimanıdır ve yolcu trafiği açısından dünyanın en işlek 30. havalimanıdır. Mississauga bölgesinde yer alan Toronto Havaalanı, şehir merkezine 23 kilometre mesafede bulunuyor ve 13 milyon nüfusu ile Kanada’nın en kalabalık şehri olan Ontario eyaletinde hizmet vermektedir. 75’ten fazla havayolu havalimanından hizmet vermektedir. Toronto Pearson Havaalanı’nda 106 kapı içeren 1 ve 3 numaralı iki terminal binası bulunmaktadır. Air Canada dışındaki birçok uluslararası uçuş için 3 numaralı terminal kullanılmaktadır.

1 numaralı terminal 3 katlıdır. Check-in ve kalkışlar için 3. kat, gelen yolcu ve havaalanı ekspres otobüsleri 2. kat ve toplu taşıma otobüsleri 1. kattadır.

3 numaralı terminal de 3 katlıdır. Sheraton Otel 3. kat, havayolu kalkışları 2. kat ve gelen yolcu ve otobüsler/taksiler/araç kiralama acenteleri 1. kattadır.

Pearson Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşımlar için:

  • 1-3 numaralı terminal arası ulaşım için LINK treni gelen yolcu terminal binasının çıkışında,
  • UP Ekspres trenleri 1 numaralı terminal binası çıkışında,
  • Taksiler, her iki terminal binasının çıkışında yer almaktadır. 1 no’lu terminal binasının 2. kat A ve F kapı çıkışlarında normal taksiler, önceden rezervasyon yapılmış taksiler D kapısında,
  • Toplu taşıma otobüsleri 1 ve 3 numaralı terminallerin zemin katı çıkışında bulunmaktadır.

Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı Bilgileri:

Toronto Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Yeni bir şehri ziyaret edeceğimizde yapılacak pek çok şey vardır. Gezilecek yerler, yeme-içme yerleri, alışveriş merkezleri vb. gereksinimler. Ancak, daha da önemlisi şehre ilk vardığımızda havaalanından şehir merkezine nasıl gidilir sorusu oluyor. Toronto Pearson Havaalanı’ndan şehir merkezine gitmek için birçok ulaşım seçeneği bulunmaktadır. Tıpkı büyük şehirler gibi, Toronto Havaalanı’ndan da şehir merkezine aralarından seçim yapabileceğiniz shuttle servis, taksi, toplu taşıma otobüsleri, özel transfer hizmetleri ve araç kiralama seçenekleri mevcuttur.

Toronto Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşımı

Toplu taşıma ve tren ile ulaşımlar yaklaşık 4-5 dolar civarı iken, taksi ve özel transferler mesafeye göre farklılık göstermektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs (TTC) ile Ulaşım

Toronto Pearson Havaalanı ile şehir merkezi arası ulaşım hizmeti veren birkaç toplu taşıma otobüsü bulunmaktadır. Bunlar TTC, Go Transit, Miway ve Brampton Transit şirketleridir. Bu toplu taşımaların transfer maliyeti yaklaşık 4 dolar civarıdır. Ancak, şehir merkezine ulaşım süresi biraz fazladır. Havaalanından Toronto’nun farklı bölgelerine giden aralarından seçim yapabileceğiniz toplu taşıma seçenekleri aşağıdaki gibidir:

TTC Ekspres Otobüsleri

En popüler ve şehir merkezine giden 192 numaralı Roket Ekspres otobüsüdür. Ekspres otobüsler ile Pearson Havaalanı’ndan hareketle Toronto şehir merkezine veya merkez metro istasyonuna ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Roket Ekspres otobüsleri, Bloor-Danfort Metro İstasyonu’ndaki Kipling İstasyonu ile Pearson Uluslararası Havaalanı arasında tüm gün düzenli olarak ekspres ulaşım hizmeti vermektedir. Toronto Havaalanı ve Bloor-Danfort Metro İstasyonu arasındaki seyahat süresi yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Otobüs, 1 ve 3 numaralı terminal binasının çıkışından hareket etmektedir. Otobüs biletleri, 1 ve 3 numaralı terminal binasının zemin katında, toplu taşıma alanında bulunan otomatlardan alınabileceği gibi, otobüste sürücüden nakit olarak da alabilirsiniz.

Güzergâh:

52 – Pearson Havaalanı – Lawrence West

192 – Pearson Havaakanı – Airport Rocket

300 – Pearson Havaalanı – Bloor Danfort (gece)

332 – Pearson Havaalanı – Eglinton West (gece)

TTC otobüsleri güzergâh ve hareket saatleri hakkında detaylı bilgi alın.

GO Transit

GO otobüsleri Toronto Havaalanı’ndan birçok kent bölgesine giden bir başka toplu taşıma araçlarıdır. North York, Richmond Hill, Mississaug, Oakville ve Hamilton dâhil olmak üzere şehrin bazı popüler noktalarına GO otobüsleri ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. GO otobüsleri havaalanı 1 numaralı terminal binasının zemin katı çıkışından hareket etmektedir.

Güzergâh:

34 – Pearson Havaalanı – Brampton – Bramalea – Malton – North York

40 – Pearson Havaalanı – Hamilton GO Center – Trafalgar/Oakville Carpool Lot – Square One – Richmond Hill Center

GO otobüsleri biletlerini çevrimiçi olarak veya 1 numaralı terminal binasının zemin katında bulunan otomatlardan satın alabilirsiniz.

GO otobüsleri hafta içi ve hafta sonları saat başı ve hafta içi yoğun saatlerde her 30 dakikada bir hareket etmektedir. Pearson Havaalanı’ndan şehir merkezine yolculuk yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Oakville’e 30, Mississauga’ya yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

GO otobüsleri güzergâh ve hareket saatleri hakkında detaylı bilgi alın.

Toronto Havaalano Miway Otobüsü

Miway

Pearson Havaalanı’ndan Mississauga bölgesine ulaşım imkânı sunan yerel otobüs servisi Miway bir diğer ulaşım alternatifidir. Miway otobüsleri havaalanı 1 ve 3 numaralı terminal binası zemin katı çıkışından hareket etmektedir. Miway otobüsleri biletleri 1 ve 3 numaralı terminal binası zemin katında bulunan otomatlardan alınabildiği gibi, otobüs içerisinde şoförden de nakit olarak satın alınabilir. Ödemenizi yaptığınıza dair otobüs şoföründen bir transfer bileti aldığınızdan emin olun.

Miway otobüsleri güzergâh ve hareket saatleri hakkında detaylı bilgi alın.

Brampton Transit

Brampton otobüs servisi, Pearson Havaalanı’ndan Brampton şehrine ulaşım hizmeti veren bir taşımacılık servisidir. Brampton otobüsleri havaalanı 1 numaralı terminal binası zemin katı çıkışından kalkmaktadır. Otobüs numarası 115’dir. Otobüs biletleri 1 ve 3 numaralı terminal binası zemin katında bulunan otomatlardan veya otobüs içerisinde şoförden nakit olarak satın alınabilir.

Brampton Transit otobüsleri güzergâh ve hareket saatleri hakkında detaylı bilgi alın.

Toronto Havaalanı’ndan Detroit ve Buffalo gibi farklı yerlere gitmek için de otobüs servisleri bulunmaktadır. Telefon: 519 756-1944 ve 1 877 405 8278

PRESTO Kart ile Ulaşımda Tasarruf Edebilirsiniz

Havaalanından şehir merkezine ve Toronto’da şehiriçi ulaşımınız için PRESTO Kart kullanarak da tasarruf edebilirsiniz. Presto Kart, nakit, bilet veya jeton kullanmak yerine ulaşım ücretinizi ödemek için kullanabileceğiniz bir elektronik ödeme kartıdır. Presto Kart ile TTC, GO ve UP Ekspres gibi birden çok toplu taşıma hizmeti arasında bağlantı kurabilirsiniz. Presto kartlarını otomatlardan ve havaalanındaki UP Ekspres müşteri hizmetleri masalarında satın alabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren (UP Ekspres) ile Ulaşım

UP Ekspres, Toronto Havaalanı ile şehir merkezi Union İstasyonu arasında doğrudan, yaklaşık 30 dakika süren bir demiryolu bağlantısıdır. Havaalanından şehir merkezine olan ulaşımın en kolay ve en hızlı yoludur. Doğrudan şehir merkezine gittiği gibi, son varış noktanız şehir merkezi olmasa dahi, metro ve tramvay ağına da transfer yapma imkanı vermektedir. UP Ekspres biletleri çevrimiçi veya havaalanındaki bilet otomatlarından satın alınabilir. Tek yön ücreti 12.35, gidiş-dönüş bilet ücreti 24.70 dolardır. 12 yaşın altındaki çocuklar için ücretsizdir. Trenler 15 dakikada bir hareket etmektedir.

Totonto Havaalanı UP Ekspres

UP Ekspres Saatleri:

Pearson Havaalanı: 05.27 – 00.57

Union İstasyonu: 4.55 – 01.00 arası ulaşım hizmeti vermektedir.

UP Ekspres trenleri havaalanı 1 numaralı terminal binası çıkışından hareket etmektedir. Eğer 3 no’lu terminale iniş yaptıysanız buradan 1 no’lu terminale giden ücretsiz tren bağlantı servislerine binebilirsiniz.

Biletler UP Ekspres istasyonlarındaki otomatlardan, 1 numaralı geliş terminalinden, UP Ekspres mobil uygulaması veya UP Ekspres web sitesinden çevrimiçi satın alınabilir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ve Limuzin ile Ulaşım

Toronto Pearson Havaalanı taksileri ve limuzinler, şehir genelinde ve otelinize veya gitmek istediğiniz farklı bir yere seyahat etmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Havaalanından şehir merkezine gitmek için terminal binasının çıkış kapılarında her zaman bir taksi veya limuzin bulabilirsiniz.

Taksi ile Ulaşım

Taksiler, havaalanından şehir merkezine veya doğrudan otele gitmenin en pahalı ulaşım seçeneği olsa da, varış noktanıza gitmenin güvenilir ve doğrudan olanıdır. Havaalanından şehir merkezine taksiler ile ulaşım trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45-60 dakika sürmektedir. Güvenliği ve ücret standartlarını sağlamak için havaalanı ile şehir merkezi arası çalışan tüm taksiler yasaldır. Fiyatlar, Büyük Toronto Bölgesi (GTA) içindeki varış noktasına olan zaman ve mesafeye göre önceden belirlenmiştir. Taksiler, her terminalin dışında mevcuttur ve taksi duraklarına yönlendiren tabelalarla bulmak kolaydır. Büyük Toronto Bölgesi dışındaki yerler için seyahat edenler kilometre başına ücretlendirilirler.

Toronto Pearson Havaalanı Taksi Durakları:

1 no’lu Terminal: C ve D kapıları

3 no’lu Terminal: D, E ve F kapıları

Önceden Rezervasyon Yapılan Taksiler:

1 no’lu Terminal: A kapısı

3 no’lu Terminal: A kapısı

Toronto Havaalanı taksi ulaşım hizmetleri varış yerine göre değişmektedir. Havaalanından şehir merkezine standart ücret 50 dolar ile 65 dolar arasında değişmektedir. Havaalanından ayrılmadan önce taksi şoförüne sormanızı tavsiye ederiz.

Toronto Havaalanı’nda ayrıca paylaşımlı araçları da kullanabilmeniz mümkündür. Aynı varış noktasına giden birden fazla yolcu varsa kendileriyle bir aracı paylaşabilir ve ücreti paylaşabilirsiniz. Uber gibi uygulamalar paylaşımlı bir araç rezervasyonu yapmak için yararlı olabilir.

Toronto Havaalanı Taksi Ulaşımı

Limuzin ile Ulaşım

Havaalanından şehir merkezine veya otele olan ulaşımlarda bir diğer alternatif limuzinlerdir. Limuzinler, taksilere benzer şekilde çalışan, ancak daha yüksek standartta hizmet ve yeni araçlar sunan, konforlu araçlardır. Limuzinleri havaalanında her terminalin çıkışında bulabilirsiniz. Güvenlik standartları ve ücret tutarlılığının sağlanması için tüm havaalanı limuzinleri yasal olarak hizmet vermektedir. Fiyatlar, Büyük Toronto Bölgesi (GTA) içindeki varış noktasına olan zaman ve mesafeye göre belirlenmektedir. GTA dışındaki varış yerleri için, limuzinler kilometre başına ücret almaktadır.

Toronto Pearson Havaalanı Limuzin Durakları:

1 no’lu Terminal: C kapısı

3 no’lu Terminal: F kapısı

Havaalanı limuzinleri taksilerden yaklaşık %10 daha fazla ücret almaktadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Toronto Havaalanı’ndan şehir merkezine, otelinize veya şehrin farklı bölgelerine ulaşımınızı sağlamak istiyorsanız, havaalanı terminal binaları içerisinde çeşitli araç kiralama acentelerinin transfer hizmeti olsa da, doğrudan havaalanından özel transfer hizmeti sağlayan ‘Havaalanı Ekspres Transfer’ şirketi ile ulaşım ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Havaalanı Ekspres – Doğrudan havaalanı ve 9 farklı şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren tarifeli lüks otobüs servisidir. Havaalanı ve şehir merkezi arasında uygun fiyatlı bir ulaşım hizmeti sunmaktadır. Haftanın 7 günü, her 30 dakikada bir hareket etmektedir.

Havaalanı Ekspres Otobüs Güzergâhı:

  • Westin Harbour Kalesi
  • Fairmont Royal York
  • Bon Place Otel
  • Sharaton Center
  • Eaton Chelsea
  • Otobüs Terminali
  • U of T Rezidans
  • Hyatt Regency Toronto

Bu ulaşım hizmeti için önceden rezervasyon gereklidir. Çevrimiçi olarak veya 1 855 595 5559 numaralı telefondan yapabilirsiniz. Çevrimiçi rezervasyonlar için 24 saat ve telefon rezervasyonları için 2 saat önceden bildirim yapmalısınız.

Havaalanı Ekspres Otobüsleri durakları 1 ve 3 numaralı terminal binaları çıkışında yer almaktadır.

Havaalanı Ekspres otobüsleri güzergâh ve hareket saatleri hakkında detaylı bilgi alın.

Toronto dışındaki bölgelere veya şehir merkezine ulaşım hizmeti sağlayan bir başka transfer şirketi Airways Transit’tir. Havaalanından Oakville ve Hamilton gibi Büyük Toronto Bölgesi (GTA) dışındaki yerlere çift yönlü ulaşım hizmeti sunmaktadır. 1 ve 3 numaralı terminal binalarının çıkışında yer alan Airways Transit otobüsleri Toronto dışındaki bölgelere ulaşım sunan popüler bir transit ulaşım şirketidir. Ücreti varış yeri mesafesine göre değişmekle birlikte genellikle taksilerden daha ucuzdur.

Toronto Havaalanı Araç Kiralama

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Toronto Pearson Havaalanı’na varışta bir araç kiralamayı planlıyorsanız,  terminal binaları içerisinde araç kiralaması yapabileceğiniz farklı acenteler bulunmaktadır. Toronto Pearson Havaalanı’ndaki araç kiralama ofisleri 1 ve 3 numaralı terminal binalarına bitişik otoparkların 1. katında yer almaktadır. Avis, Budget, Enterprise Rent a Car, Hertz ve Alamo acenteleri arasından bir araç kiralaması yapabilirsiniz.

Ayrıca havaalanı dışındaki Viscount İstasyonu’nda da başka araç kiralama acenteleri bulunmaktadır. Viscount İstasyonu, havaalanının her iki terminalini bağlayan tren hattının sonundadır. Havaalanından Viscount İstasyonu’na varmak için “LINK” adlı terminaller arası trene binebilirsiniz. Burada yer alan acenteler ise; Discount Car & Truck Rentals, E-Z Trans Canada Car Rental, Nu Car Rentals, Payless Car Rental, Routes Car & Truck Rental ve Zoom Rent a Car’dır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Uber veya Lyft ile Ulaşım

Uber veya Lyft uygulamalarını kullanıyorsanız, Toronto Pearson Havaalanı’ndan şehir merkezine veya otelinize bu uygulamaları kullanarak bir araç çağırmayı düşünebilirsiniz.

Uber ve Lyft uygulamaları ile çağrılan araçların geliş terminali:

1 no’lu Terminal: Zemin kat – Q ve P kapısı

3 no’lu Terminal: Gelen Yolcu Terminal Katı – D kapısı

Uber ve Lyft ile yapacağınız ulaşımın ücreti mesafeye ve araç türüne göre değişiklik göstermektedir.

Otogar/Toronto Havalimanı Ulaşım

Toronto Otobüs Terminallerinden havaalanına en kolay ve en hızlı yol bir taksi çağırmak olacaktır. Otobüs terminalinden havaalanına taksi ile yolculuk yaklaşık 35-40 dakika sürmektedir ve maliyeti 55 dolar civarıdır.

Otobüs terminalinden havaalanına ulaşımın en ucuz yolu ise, toplam seyahat yaklaşık 80 dakika ve kişi başı 3 dolar olan TTC (yerel toplu taşıma) araçlarına binmek olacaktır.

  1. İlk olarak ana otobüs terminalinden Yonge ve Dundes bölgesine gidin.
  2. Yonge Caddesi üzerinde bulunan Dundas İstasyonu’nda bir metroya binerek 3 durak sonra Bloor İstasyonu’nda inin.
  3. Bloor İstasyonu’ndan Kipling’e giden metro hattına aktarma yapın. (hattın sonu)
  4. Kipling metro istasyonu içerisinde, otobüs terminaline gidin ve buradan havaalanına giden 192 no’lu Roket otobüsüne binin.
  5. Havayolunuza bağlı olarak 1 veya 3 numaralı terminalde inin.

Ayrıca Toronto’da bulunan 3 farklı otobüs terminallerinden ‘Toronto Airport Express’ ile doğrudan havaalanına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Toronto Havalimanı’na Yakın Oteller

Toronto Havaalanına gece veya sabahın erken saatli varışlarınızda bir otelde konaklamayı düşünebilirsiniz. Havaalanına yakın bazı oteller bulunmaktadır.

ALT Otel

Ücretsiz LINK treni ile erişilebilir olan ALT Otel, Viscount İstasyonu’nun yakınında yer almaktadır.

Sheraton Gateway Otel

Sheraton Gateway Otel, 3 no’lu terminal ile doğrudan bağlantılı yakın konumda bulunan bir konaklama yeridir.

Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı çevresindeki çoğu otel, havaalanından çift yönlü ücretsiz servis hizmeti sunmaktadır.

Havaalanı – Otel – Havaalanı Durakları:

1 no’lu Terminal – Zemin kat – S kapısı

3 no’lu terminal – Gelen yolcu katı – A ve G kapıları

Aşağıda listelenen otellerin havaalanına ücretsiz servisi bulunmaktadır.

Rezervasyonlar ve havaalanı servisi için doğrudan otellerle irtibata geçebilirsiniz.

Toronto Yapılacak Şeyler

Toronto’da Yapılacak Şeyler

Mevsim ne olursa olsun tatil yeriniz olarak Toronto’yu seçmeniz için yüzlerce neden var. Bu büyüleyici ve genişleyen şehir, her zevke ve bütçeye uygun çok sayıda heyecan verici şeyler sunuyor. Nefes kesen cazibe merkezleri, heyecan verici etkinlikler, muhteşem tiyatrolar, ilginç sanat galerileri, tarihi anıtlar, popüler alışveriş merkezleri ve ağız sulandıran mutfaklarla dolu Toronto, seyahat severler için adeta bir cennet. Kültür ve çeşitlilik açısından zengin, renkli etnik karışımı olan kozmopolit bir şehir. Modern, hoş ve dinamik. Dahası, güvenli ve huzurlu bir destinasyondur.

Bu muhteşem şehri keşfetmek için yazdığımız içeriklere göz atın. Toronto’da gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler, Kanada mutfağının lezzetli yemekleri ve daha fazlası hakkında şimdi bilgi sahibi olun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin