*Hap Niteliğinde Bilgiler
Şehir hakkında; Ege Denizi ile Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan liman kenti Marmaris, Muğla’ya bağlı küçük bir kasabadır. Dünyanın her noktasından yılda 4 milyon ziyaretçiyi ağırlayan turistik yerin nüfusu 91 bin 871 kişidir. Marmaris gece hayatı ile popüler olup gece ve gündüz sizi eğlendirmekte epey iddialı.
Kaç günde gezilir; 2-3 günde rahat rahat gezebilirsiniz.
Ziyaret edebileceğiniz en iyi zaman; Yazları sıcak kışları ise ılık geçen Marmaris yılın her ayında ziyaret edilmeye elverişlidir. Ancak yaz tatili yapmak için Nisan-Ekim ayları tercih edilebilir. Yalnız Temmuz ve Ağustos aylarının en yoğun olduğunu da hatırlatmak isterim.
Müze Kartları: Marmaris’teki müzeleri gezebilmek için Türkiye’nin hemen her şehrinde, birçok müzede geçerli olan ”Müzekart”ı kullanabilirsiniz.
Havalimanı/Merkez Ulaşım: Marmaris’e havayolu ile ulaşım Dalaman Havalimanı ile sağlanıyor. ”Dalaman Havalimanı’ndan Marmaris’e veya tam tersi yöne nasıl gidebilirim?” Sorusunun cevabını Dalaman Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi yazımızda bulabilirsiniz.
Yapmadan dönmeyin! Marmaris’in gizli cenneti olan koylarını görmek için mutlaka Marmaris’te mavi tur tekne turuna çıkmanız gerektiğini düşünüyoruz. Her gün sahilden hareketle koy koy gezip tatilin tadını doyasıya çıkabilirsiniz.
Ne Yenir: Börülce Ekşilemesi, Karışık Ot Salatası ve Döş Dolması gibi enfes lezzetlerle dolu olan Marmaris mutfağına dair her şey için: Marmaris Yöresel Yemekleri | 11 Harika Lezzet ve Marmaris’te Nerede Ne Yenir ? | 10 En İyi Mekan linklerine tıklamanız yeterli!
*En Popüler Yerler
– Sembolik Yerler
1. Eski Çarşı
Burası Neresi? Küçük tatil beldesi Marmaris’e geldiğiniz takdirde hem kendinize hem de sevdiğiniz insanlara bu güzel yerin anısına hatıra almak isterseniz İstanbul’un Kapalı Çarşısı’nın mimari tasarımın etkilenerek inşa edilen Eski Çarşı’ya yolunuzun düşmemesi olası değil.
Neden Gitmeliyim? Tarihi Eski Çarşı’da birkaç saat keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ancak pazarda taklit ürünlerin hayli fazla olduğunu ve fiyatların oldukça pahalı olduğunu söylememiz gerek. Gene de çabalarsanız özel ürünler satan dükkanlara rastlamanız mümkün.
Kaçırmayın! Otantik ve yöresel ürünler satan dükkanların önünde oluşan kalabalığa katılarak tadımlar yapabilirsiniz. Buraya gelmişken turunç reçeli ve meşhur Marmaris balını almadan dönmeyin!
- Konum: Tepe, 38. Sk, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
2. Marmaris Kalesi ve Müzesi
Burası Neresi? MÖ 1044 senesinde İyonlar tarafından inşa edildiğine ve daha sonrasında Büyük İskender tarafından yenilendiğine dair bir inanış öyküsü bulunmaktadır. 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman dönemi içerisinde Rodos seferlerinden önce yenilenerek genişletilmiştir. Ancak I. Dünya Savaşı esnasında Fransız donanması tarafından top atılan kale oldukça büyük hasar almıştır. Bu sebeple 1990’larda yeniden restore edilmiş.
Neden Gitmeliyim? İçerisinde 2 adet arkeoloji galerisi ve bir tane de etnografya galerisi yer alır. Kalenin geri kalan kısımları sanat galerileri ve depo olarak kullanılmaktadır. Arkeoloji bölümünde; Helenistik, Roma ve Bizans döneminden kalma parçalar ile Knidos, Hisarönü ve Burgaz bölgelerinde yapılan kazılarda bulunan çömlek ve camdan yapılma eşyalar, sikke ve süs eşyaları sergilenmektedir.
Etnografya kısmında ise; Osmanlı dönemine ait dokuma işleri, kilim, mobilya, bakır mutfak gereçleri, silahlar ve süs eşyaları ziyaretçilere sunulmaktadır.
Kaçırmayın! Marmaris Kalesi, şehir merkezinde yer alıyor olup gezilmesi gereken noktalar arasında popülerliğini korumaktadır. Marmaris’in en güzel manzarasına sahip olan kaleye çıkarak fotoğraf çekmeyi unutmayın!
- Konum: Tepe, 30. Sokak No: 54, 48700 Marmaris/Muğla
- Çalışma saatleri: 08:30-19:00
- Yol tarifi al >
3. Hafsa Sultan Kervansarayı
Burası neresi? Kanuni Sultan Süleyman zamanında annesi Hafsa Sultan’ın şerefine inşa inşa edilen Hafa Sultan Kervansarayı, Marmaris’in önemli tarihi zenginliklerinden biridir. Kervansaray binası, 1545 senesinde Rodos seferi esnasında yapılmıştır.
Şu anda bir kısmı müze olarak ziyaret edilebilen kervansarayın inşasında Osmanlı mimari özelliklerini yansıtacak şekilde kesme taşlar kullanılmıştır. Kervansaray, Marmaris Kalesi’ne çok yakın bir konumda bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Kervansaray günümüzde kapalı konumda olduğu için ziyaretçiler ancak dış kısmından mimarisini inceleyebilmektedir. Marmaris’in tarihi yerleri ile Osmanlı dönemine keyifli bir yolculuk yapmak ve liman manzarasını seyretmek için Hafsa Sultan Kervansarayı’nı mutlaka ziyaret etmeniz gerektiğini düşünüyoruz.
- Adres: Tepe, 41. Sk No:44, 48700 Marmaris/Muğla
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
4. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
Burası Neresi? Sahibi ve kurucusu Ahmet Urkay’dan adını alıp 2005 yılında açılan müzede, M.Ö 3000 tarihinden itibaren çeşitli dönem eserleri sergileniyor. Arkeoloji ve etnografya bölümü olarak ikiye ayrılıyor olup özellikle etnografya kısmı oldukça zengin eserler içermektedir.
Neden Gitmeliyim? El işlemeli giysilerin yanı sıra seramik, bakır mutfak eşyaları, zil, çan, Osmanlı‘ya ait tüfek ve kılıç, saat, terazi, gramofonlar gibi eşyalar sergilenmektedir. M.Ö 3000 yılından beri Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait taş, cam ve bronz eserler de sergiler arasında yerini almaktadır.
- Adres: Hatipirimi Mahallesi, Muğla Karayolu 9. Km, 48700 Marmaris/Muğla
- Ziyaret saatleri: 08.00-17.00
- Yol tarifi al >
5. Marmaris Amfi Tiyatro
Burası neresi? Marmaris’in en güzel etkinlik alanlarından biri olan Marmaris Amfi Tiyatro, her yıl birçok farklı etkinliğe ve sanatçıya ev sahipliği yapmaktadır. Burası Marmaris manzarası eşliğinde çok keyifli anlar geçirmek için gelebileceğiniz ilçenin özel yerlerinden biridir. Tiyatro yaklaşık 6.000 kişi kapasiteye sahiptir ve etkinlik takvimindeki etkinlikler sayesinde özellikle yerli turistler için ilgi odağı bir noktadır.
Neden gitmeliyim? Marmaris manzarasını kuşbakışı izlemek istiyorsanız Marmaris Amfi Tiyatro, Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.
- Adres: Hatipirimi, 148. Sk. No:4, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
– Ulusal Parklar
6. Günnücek (Marmaris Milli Parkı)
Burası Neresi? Akdeniz ve Ege arasındaki geçişte, Muğla’nın il sınırında yer almaktadır. 1996 yılında milli park edilmiş olup, halk arasında günnük ağacı adıyla anıldığı için ismi bu şekilde kalmıştır. Marmaris’e 2 km uzaklıkta konumlanan parkın günlük ziyaret edilme kapasitesi 3 bin kişidir.
Kendine özgü orman topluluğuyla meşhur olan bölgede yetişen Sığla ağacının yağından ilaç ve parfümeri sanayisinde kullanılmaktadır. Hem deniz hem de ormanlık alanı içeren parkın korunması biyoçeşitlilik açısından oldukça mühimdir.
Kaçırmayın! Parkın içerisinde; 50 farklı türde kuş, yaban domuzu ve eşeği, sincaplar gibi çeşitli hayvan türleri yaşamlarını devam ettirmektedir. Antik Phykos Kenti, Amos Kent kalıntıları, el değmemiş kıyılar, zengin bitki örtüsüne sahip Cennet Adası, piknik ve kamp alanları mevcut olan Günnücek, yürüyüş yapıp deşarj olmak için birebir bir ortam sunar.
- Adres: Sarıana, Mustafa Münir Elgin Blv., 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
Doğal Güzellikler
-Yeşil Alanlar
7. Gebekum Tabiat Parkı
Burası neresi? İlçe merkezinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan Gebekum Plajı, kalabalıktan ziyade doğayla iç içe olmayı ve doğal yaşamı gözlemlemeyi sevenler tarafından sıklıkla tercih edilen destinasyonlar arasında bulunmaktadır. Tabiat parkı, buraya özel endemik bitki örtüsü ve çeşitli yabani hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Henüz bakirliği koruyan doğası ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Gebekum Tabiat Parkı, özellikle bahar ve yaz dönemlerinde ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir.
2004 yılında tabiat parkının etrafı dernekler ve yetkili devlet birimlerinin işbirliği ile tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınmıştır. Ancak zamanla parkın kapısı kırılmış ve ne yazık ki parkın içine araçların girilmesinin önüne geçilememiştir.
Neden gitmeliyim? Buraya gelen ziyaretçiler 7 kilometre boyunca uzanan sahil şeridinde dolaşma, kamp kurma ya da rehberler eşliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri ile tabiat parkını daha yakından tanıma imkanına sahip olabilmektedir. Çoğunlukla sakin bir ortama sahip olması burasını aynı zamanda muhteşem bir doğal fotoğraf stüdyosu haline de getirmektedir.
- Adres: Kızlan, Marmaris Datça Yolu, 48900 Datça/Muğla
- Yol tarifi al >
8. Çubucak Tabiat Parkı
Burası neresi? Marmaris’e 20 kilometre mesafede bulunan Çubucak Tabiat Parkı, İnbükü Orman Kampı ya da Çubucak Orman Kampı olarak da bilinmektedir. Kamp alanı içerisinde 400 civarında çadır ve 35’in üzerinde karavan aynı anda konaklayabilmektedir. Kamp alanı içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler de bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız ve doğa içinde bir tatil yapmak istiyorsanız Çubucak Orman Kampı, Marmaris gezilecek yerler listenize dahil etmeniz gereken duraklardan biridir.
- Adres: Jandarma Karakolu Yanı, Datça Yolu 23. km, 48100 Marmaris/Muğla
- Telefon: (0312) 207 50 00
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
9. Ölemez Dağı
Burası neresi? 700 metre yüksekliğe sahip olan Ölemez Dağı, Marmaris’in en önemli doğal güzellikleri arasında bulunmaktadır. Dağda doğa yürüyüşü yapmaya gelen ziyaretçiler başta Sandras Dağları olmak üzere muhteşem Marmaris manzarasını seyre dalabilmektedir.
-Akasular
10. Turgut Şelalesi
Burası Neresi? Turgut Köyü’nün içinde dört metrelik yüksekten akan Turgut Şelalesi, yazın dahi serin olan bölgede yalnızca bir tane değil pek çok farklı şelale bulunuyor. Buz gibi suyu ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelen şelale her mevsim ziyaret etmeniz için uygun.
Kaçırmayın! Turgut’a gelirseniz halı satan dükkanlara uğrayıp canlı canlı dokunan halıların nasıl yapıldığını izleyebilir ve hatta satın alabilirsiniz. Burada bulunan restoranlarda alabalık yemeden dönmeyin derim!
- Konum: Orhaniye Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
11. Dalaman Çayı
Burası neresi? Yeşilgöl Dağları’nda doğup Akdeniz’e dökülen Dalaman çayı, özellikle rafting tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilen doğa harikası noktalar arasında bulunmaktadır. Marmaris’ten yaklaşık 85 kilometre mesafede bulunan Dalaman Çayı, yaklaşık 230 kilometre boyunca uzanmaktadır.
Neden gitmeliyim? Başta rafting olmak üzere bisiklet sürmek, doğa yürüyüşü yapmak, kamp yapmak ve mis gibi havanın tadını çıkarmak isteyenler, Dalaman Çayı’nı Marmaris gezilecek yerler listesine mutlaka dahil etmelidir.
12. Yuvarlakçay
Burası neresi? Çok keyifli bir ortamı bulunan Yuvarlakçay’ın kenarında kurulmuş olan alabalık çiftlikleri ziyaretçilerin hem balık yemesine hem de doğanın tadını çıkarmasına olanak tanımaktadır. Buraya ulaşmak için Köyceğiz’den sonra sol taraftaki yolu takip ederek 8-9 kilometrelik ağaçların çevrelediği muhteşem bir doğa içinde yolculuk yapacaksınız. Burasını cazip kılan en önemli şey ise suyunun Muğla’nın en soğuk sularından biri olmasıdır ve bu da Yuvarlakçay bölgesini yaz aylarında çok serin bir yer haline getirmektedir.
Neden gitmeliyim? Burası Köyceğiz’e geldiyseniz mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Doğa içinde günübirlik bir kaçış rotası arıyorsanız Marmaris’e en yakın noktaların başında gelen Yuvarlakçay’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Özellikle suların üstünde kurulmuş olan salıncaklar ziyaretçiler için sosyal medyaya koyabilecekleri birçok fotoğraf çekmesine olanak tanımaktadır. Tabi bu tecrübenin kısmen tehlikeli olduğunu bilmenizde fayda var.
Aklınızda bulunsun! Yuvarlakçay herhangi bir park statüsünde bulunmayan doğal bir güzellik olduğu için buraya girişte herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Sadece restoranlardan aldığınız hizmetin ücretini ödemeniz gerekiyor. Restoranlarda 2023 yılında kişi başı ortalama 130-200₺ arası bir ücret karşılığında balık ya da kahvaltı keyfi yapabiliyorsunuz.
- Adres: Topgözü Mevkii Pınarköy, 48800 Köyceğiz/Muğla
- Yol tarifi al >
13. Azmak Nehri
Burası neresi? Akyaka Köyü’ne yakın bir konumda bulunan Azmak Nehri, Gökova Körfezini besleyen, Marmaris’in önemli su kaynaklarından biridir. Azmak Nehri, Kadın Azmağı ya da Akyaka Azmağı gibi farklı isimlerle de adlandırılmaktadır. Nehir, Marmaris’ten 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Azmak Nehri’nin bulunduğu noktaya ulaşmak için Akyaka’da yarım saat arayla kalkan otobüsleri ya da şahsi aracınızı tercih edebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Azmak Nehri’ne tekne turu yapmak için gelebileceğiniz gibi alabalık tesislerinde balık yemek, tertemiz suyuna ayaklarınızı, kamp yapmak gibi etkinlikler gerçekleştirerek tatilinizi daha eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.
- Adres: Akyaka, Azmakboyu Sk., 48650 Ula/Muğla
- Yol tarifi al >
– Koylar ve Plajlar
14. İçmeler Plajı
Burası Neresi? Merkeze yakınlığı sebebiyle çok fazla tercih edilen İçmeler Plajı Marmaris merkeze sadece 8 km uzaklıkta. Denizin berraklığı ve dinginliğiyle birlikte güzel bir deniz keyfi yapabilirsiniz. Plajın içindeki tesislerde yeme-içme durumunuz olduğunda şezlong ve şemsiyelere para ödemiyorsunuz. Tabi dilerseniz sadece havlunuzu omzunuza atıp da gelebilirsiniz.
- Konum: Cumhuriyet, Gezi Yolu Cd., 48720 İçmeler/Marmaris/Muğla
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
15. Turunç Plajı
Burası Neresi? Yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu yakalayabileceğiniz yerlerden bir tanesi de Turunç Plajı. Marmaris’in Turunç bölgesinde yer alan plaj mavi bayraklı denizlerimizden biri. Dalış için de çok fazla tercih edilen plajda yemyeşil doğasının tadını çıkarabilir, masmavi sularında dalış keyfi yapabilirsiniz.
Neden Gitmeliyim? Amos Antik Kenti’ne bir saatlik mesafede yer alan Turunç’tan kısa bir tarihi gezintiye çıkabilirsiniz. Doğa içerisinde kısa bir yürüyüş hem göreceklerinize hem de yorulacağınıza değecek cinsten.
Kaçırmayın! Plajda su sporları aktivitelerinden yararlanabilirsiniz. Her türlü ekipmanı kiralama ve bilenlerinden eğitim almanız mümkün. Kumluk, Çiftlik, Dalyan, İztuzu koy ve plajlarına tekne turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.
- Konum: Turunç Mahallesi, 48740 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
16. Serçe Koyu
Burası neresi? Marmaris’in yat ve tekneler için en çok tercih edilen noktalarından biri olan Serçe Limanı, Marmaris’ten 53 kilometre uzaklıktadır. Taşlıca köyünden ulaşılan koya gidebilmek için çakıllı yollardan gitmeniz gerekmektedir. Burası özellikle sakinliği seven ve kalabalıktan uzak kalmak, doğal ortamın tadını çıkarmak isteyenler için oldukça ideal destinasyonlardan biridir. Eğer hareketli bir yaşamı istiyorsanız Serçe Koyu’nun çok uygun bir tercih olmayacağını belirtmemiz gerekiyor.
Neden gitmeliyim? Eğer fotoğraflardaki Marmaris’i canlı bir şekilde görmek ve tadını çıkarmak istiyorsanız Serçe Koyu Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Buraya gelerek dağ yamaçlarına çıktığında limanın etkileyici panoramik manzarasının tadını çıkarabilir ve harika fotoğraf kareleri çekebilirsiniz. Dilerseniz bölgede tekne kiralayabilir ve denize girmek için muhteşem noktalar keşfedebilirsiniz.
Aklınızda bulunsun! Eğer koyda akşam saatlerine kadar vakit geçirmek istiyorsanız dönüş yolu biraz zorlu olabilir çünkü yollar oldukça dar.
- Adres: Taşlıca/, 48710 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
17. Saksılı Koyu
Burası neresi? Taşlıca’da bulunan Saksılı Koyu, Marmaris’in önemli doğal güzelliklerinden biridir. Bakirliği ile bütün güzelliğini ziyaretçilerine sunan Saksılı Koyu’na gelerek siz de tertemiz suda yüzebilir ve tatilinizi çok keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Koy, son yıllara kadar çok göz önünde değildi ve bu nedenle hala Marmaris’in gizli kalmış güzelliklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.
Neden gitmeliyim? Temiz ve sakin suyuyla Saksılı Koyu, gerek yüzmek gerekse de dalmak ve gün batımının muhteşem manzarasının keyfini sürmek için muhteşem bir seçenektir.
- Adres: Taşlıca, 48700 Marmaris/Muğla
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
18. Kızkumu Plajı
Burası Neresi? Orhaniye‘nin en popüleri Kızkumu Plajı olup, Marmaris geziniz sırasında muhakkak ki gitmenizi tavsiye ederim. Marmaris’e 30 km uzaklıkta konumlanan plaj, adını Bybassos Kralı’nın kızı için anlatılan hikayeden alıyor.
Hikayeye göre, korsanlardan kaçan kralın kızı güzel prenses denize doğru gider. Yüzme bilmeyen kız ceplerine aldığı kumları denize dökerek karşı kıyı şeridine geçmek ister ancak he kumu bitince hemde karanlık bastırınca oracıkta can verir. Bundan sonrada buranın ismi Kızkumu olarak adlandırılır. Tabi halk arasında inanılan bir hikaye sonuçta. 🙂
Bozburun yolu üzerinde yer alan plaj denizin ortasında bulunan 600 metrelik kum adacığıyla meşhur. Ayaklarınıza denizin ılık suyu çarparak yürümek size çok farklı bir deneyim yaşatabilir.
- Konum: Orhaniye Mahallesi, Marmaris Boz burun Yolu, 48700 Marmaris/Muğla
- Giriş ücretsiz
- Yol tarifi al >
19. Kleopatra Plajı
Burası Neresi? Diğer adıyla Kleopatra Adası olarak bilinen yer, Marmaris’in 16 km açığında yer almaktadır. Sedir Adası berrak suyu, eşsiz kumu ve muhteşem doğasıyla Marmaris’te mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.
Kleopatra adını, altın rengi özel kumsalından almış olup, anlatılanlara göre Kleopatra’nın burada yüzdüğüne inanılmaktadır. Adası her sene binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğramaktadır.
Neden Gitmeliyim? Roma dönemi eseri olan Cedrae Antik Kenti’nden kalan antik tiyatro alanı günümüzde oldukça iyi durumdadır. Burada, bölgenin epigrafları tarafından atletizm festivallerinin düzenlendiği düşünülmektedir. Bence gitmişken uğranıp görülmesinde fayda var.
- Konum: Çamlı Mahallesi, Unnamed Road, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
20. Amos Koyu
Burası neresi? Antik Roma döneminden kalma bir yerleşim yeri olan Amos Koyu, Marmaris ilçe merkezine sadece 25 kilometre mesafede bulunuyor. Amos Antik Kenti’nin burada olması Amos Koyu’nu ziyaretçiler için çok cazip bir destinasyon haline getirmektedir. Berrak ve tertemiz bir suya sahip olması da denize girmek isteyenler için Amos Koyu’na gelmeyi zorunlu kılan sebeplerdendir.
- Adres: Turunç, Kumlubük Yolu, 48740 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
21. Marmaris Halk Plajı
Burası neresi? Marmaris merkezinde bulunan Marmaris Halk Plajı, ilçenin en fazla rağbet gören sahillerinin başında gelmektedir. Buraya gelen ziyaretçiler hem denizin tadını çıkarma hem de plaj boyunca yürüyüş yapma şansına sahip olabilmektedir. Plajın işletmesi belediyeye ait ve giriş için ücret ödenmiyor. Eğer şezlong kiralamak isterseniz civardaki işletmelerden şezlong kiralayabilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Çabuk derinleşen suyuyla özellikle profesyonel yüzme konusunda iyi olan kişiler için Marmaris Halk Plajı tercih edilebilecek keyifli noktalardan biridir.
- Adres: Çıldır, 105. Sk. No:23, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
22. Uzunyalı Plajı
Burası Neresi? Marmaris halk plajının bitiminden devam eden Uzunyalı plajı 10 km uzunluğunda geniş bir halk plajı. Giriş ücretinin bulunmadığı plajda şemsiye, şezlong gibi hizmetlerden ücret alınıyor. Marmaris merkezinden kalkan minibüslerle varabileceğiniz plaja ulaşım zorluğu yaşanmıyor.
- Adres: Kemeraltı Mahallesi, Atatürk Cd. No:28, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
23. Cennet Adası Koyu
Burası Neresi? Cennet Adası aslında Marmaris Koyu’na yakın bir yarımada. Denizinin eşsiz rengi ile cazibe merkezi olan koy gezi teknelerinin en çok uğradığı yer. Dalış için de çok tercih edilen Cennet Adası koyu adının karşılığını tam olarak veriyor. Tekneyle gidebileceğiniz Cennet Adası’na araçla gitmek isterseniz ise Yalancı Boğaz’a kadar gittikten sonra yayan devam etmeniz gerekiyor.
- Konum: Selimiye Mahallesi, 48710 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
24. Kumlubük Koyu
Burası Neresi? Marmaris’in en güzel koylarından biri olan ve Marmaris merkeze 24 km uzaklıkta bulunan Kumlubük Koyu, berrak suyu ile ziyaretçilerine “hoş geldiniz” diyor. Kumlubük denmesinin yanı sıra kumsalı çakıllı olan plajda deniz ise masmavi ve tertemiz. Girişin ücretsiz olduğu koyda denizin tadını doyasıya çıkarabilir, su sporlarıyla gönlünüzce eğlenme fırsatını yakalayabilirsiniz.
- Konum: Merkez, 48740 Turunç/Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
25. Çiftlik Koyu
Burası Neresi? Ülkemizin nadide güzel köşelerinden olan Çiftlik Koyu, Marmaris ilçe merkezine 30 km uzaklıktaki çiftlik koyunun tarihi M.Ö 1200 yıllarına kadar dayanıyor. Etrafı tarihi kalıntılarla çevrili olan koy, tertemiz mavi suyu ve iri taneli kumuyla turistlerin ilgisini çekiyor. Sessiz sakin bir tatil yapmak istiyorsanız Çiftlik koyu’na mutlaka uğramalısınız.
Kaçırmayın! Koydaki kayalık yapısı sebebiyle dalışa oldukça elverişli olup yakınındaki Gebekse Koyu’da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca bu koyda eski bir kilisenin kalıntıları da mevcut gezmek isterseniz.
- Konum: Osmaniye Mahallesi, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
26. Bördübet Koyu
Burası Neresi? Marmaris – Datça yolu üzerinden giderken Gökova Körfezi yönüne gidildiğinde yaklaşık 8 km sonra ulaşabileceğiniz Bördübet Koyu Marmaris’in en sakin koylarından diyebiliriz. Doğasını korumaya adamış tek bir camping işletmesinin bulunduğu koyda 1 km uzunluğunda plajı ve 600 metrelik deresi bulunuyor. İster tekne, ister araçla gelebileceğiniz koyda ormanın sessizliğinin ve denizin dinginliğinin tadını çıkarabilirsiniz.
- Konum: Bödübet mevkii., 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
27. İncekum Plajı
Burası Neresi? İncekum Plajı, Marmaris’in Çamlı Köyü yakınlarında ki bir koyda bulunuyor. Sedir adası yani Kleopatra plajıyla karşılıklı olduğu için sık sık karıştırılabiliyor. Şezlong ve şemsiye hizmetinden faydalanabilmeniz için ise kişi başı 15₺ ödemeniz gerekiyor. İhtiyaçlarınızı giderebilmeniz için ise restoran ve kafe hizmeti mevcut ve İncekum Plajı’nda harika bir gün geçirmeniz mümkün olmaktadır. Plaja ulaşım ise köyden ya da teknelerle sağlanabiliyor.
- Konum: Karaca/, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
28. Akbük Koyu
Burası neresi? Selimiye’nin en keyifli dinlenme noktalarından olan Akbük Koyu, Marmaris’ten 45 kilometre mesafede bulunmaktadır. Koy içinde şezlong ve şemsiye kiralama imkanınız bulunuyor. Bunun yanı sıra yiyecek içecek imkanı da bulunuyor ancak fiyatları biraz fazla olduğundan yiyecek ve içeceğinizi yanınızda getirmeniz daha ekonomik olacaktır.
Neden gitmeliyim? Koyun dalgalardan korunan ortamı, burasını özellikle çocuklu aileler ve yüzme konusunda çok iyi olmayan kişiler için çok cazip destinasyonlardan biri haline getirmektedir. Akbük Koyu’nda dilerseniz muhteşem denizin keyfini sürebilir dilerseniz de civardaki kafe ve restoranlarda bir şeyler atıştırabilirsiniz.
- Adres: Kultak, Milas, Muğla
- Yol tarifi al >
29. Bozukkale Koyu
Burası neresi? Adını Loryma Antik Kenti’nin muhteşem kalesinden alan Bozukkale Koyu, tarihi dokusu ve etkileyici doğal güzelliği ile ziyaretçiler için unutulmaz gezi rotalarından biridir. Rüzgarlardan korunaklı yapısı ile Bozukkale Koyu, tekneler için vazgeçilmez mola yerlerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Koya ulaşım sadece teknelerle gerçekleştirilmektedir.
Neden gitmeliyim? Bozukkale Koyu’na geldiğinizde hem masmavi suların keyfini çıkarabilir hem de antik kentin tarihi kalıntılarını inceleme şansına sahip olabilirsiniz. Bu da burayı mavi yolculuk yapmak isteyenler için vazgeçilmez noktalardan biri haline getirmektedir. Koya geldiğinizde aynı zamanda tüplü veya tüpsüz dalış deneyimi de yaşayabilirsiniz.
- Adres: Taşlıca, 48700 Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
– Mağaralar
30. Fosforlu Mağara
Burası Neresi? Marmaris’in Cennet Adası üzerinde bulunan Fosforlu Mağara turistlerin en çok ziyaret ettiği noktalardan. Denizin renginin mağara yansımasıyla oluşan fosfor renginden dolayı fosforlu denilen mağaraya kara bağlantısı olmasına rağmen karadan ulaşım yok. Marmaris’in çeşitli noktalarından kalkan tekne turlarıyla gelebilir veya Marmaris’te mavi tur için tekne kiralayabilir, turkuaz renkli denizin keyfini çıkarabilirsiniz.
- Konum: Selimiye Mahallesi Marmaris/Muğla
- Yol tarifi al >
31. Nimara Mağarası
Burası neresi? 1999 yılında sit alanı olarak ilan edilen Nimara Mağarası, 2007 yılında başlayan kazı çalışmalarının ardından 2008 yılında ziyarete açılmıştır. Nimara Mağarası’nda 12.000 yıl öncesinde yerleşimin olduğu tahmin edilmektedir. Mağaranın içinde sarkıtlar ve dikitler bulunmaktadır. Bu sarkıt ve dikitler üzerinde gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde yaşının 100.000 yıl civarında olduğu anlaşılmıştır.
Mağara içinde gerçekleştirilen araştırmalarda yakın zamana kadar burada insanların yaşadığına işaret eden çeşitli nesneler bulunmuştur. Arkeolojik açıdan Marmaris’in görülecek önemli yerleri arasında bulunan Nimara Mağarası, Cennet Adası’nda bulunmaktadır ve 350 metre yüksekliktedir. Mağaranın içi ise oldukça derindir ve serinliği ile dikkat çekmektedir.
Neden gitmeliyim? Hem doğa hem tarihi zenginliği bakımından önemli bir yere sahip olan Nimara Mağarası, Marmaris’in önemli zenginliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
- Adres: Adaköy, 48700 Marmaris/Muğla
- Ziyaret saatleri: Gün boyu
- Giriş ücreti: Ücretsiz
- Yol tarifi al >
32. Baca Mağarası
Burası neresi? 5 ile 50 metre mesafe arasında dalış imkanı sunan Baca Mağarası, Marmaris’in en popüler mağaraları arasında bulunmaktadır. Mağara ismini ise baca gibi yükselen fiziksel yapısından almıştır. Baca Mağarası, Marmaris ilçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
Neden gitmeliyim? Baca Mağarası, dalış yapmayı ve su altını fotoğraflamayı seven ziyaretçiler için Marmaris’in en ünlü yerleri arasında bulunmaktadır. Mağara aynı zamanda su altının muhteşem güzellikteki balıklarıyla birlikte yüzme deneyimi yaşama imkanı da sunmaktadır.
*Tarihi Yerler
Marmaris, tarihi zenginliğiyle, kültürel seyahatler için oldukça popüler bir destinasyon! Dünyadaki en eski yerleşimlerden biri olan Marmaris’teki tarihi yapıları, eserleri, arkeolojik kalıntıların her biri hakkında detaylı bilgi almak için Marmaris Tarihi Yerler | 20 Tarihi Yer linke tıklaman yeterli!
*Marmaris’te Gezilecek Alternatif Yerler
– Eğlenceli Yerler
33. Marmaris Dolphinarium
Burası Neresi? 2012 yılında açılan Marmaris Dolphinarium, İçmeler ile Marmaris’i birbirine bağlayan deniz kıyısında yer alır. Avrupa‘nın en büyük Dolphinarium’larından biri olup, yunusların denizde yüzmek özgürce yüzmesi için müthiş bir yerdir.
Neden Gitmeliyim? Yunuslarla yüzme programı iki çeşittir. İsteyenler bir gruba katılarak, isteyenler ise çift olarak iki kişi birlikte yunuslarla yüzebilme şansına sahiptir. Gruplar maksimum 6-8 kişi olurken yunuslarla yaklaşık 30 dakikalık bir yüzme seansı gerçekleşiyor. Çift olarak yüzecek katılımcılar için yunuslarla yüzme seansı yaklaşık 15 dakika sürmektedir.
Marmaris dolphinarium için bilet, tur operatörleri seyahat acenteleri tur rehberlerinden ve web sayfasından online rezervasyon formundan satın alabilirsiniz.
- Adres: Mares Hotel Coast, 48700
- Çalışma saatleri: 09:00-17:00
- Giriş ücretleri için tıklayınız.
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
34. Atlantis Water Park
Burası Neresi? Marmaris’in en büyük aquaparkı olan Atlantis, ailelerin birlikte vakit geçirebileceği eğlenceli bir cazibe merkezidir. Deniz kıyısının yanı başında konumlanan park, özel plajı ile hizmet vermektedir ve gün boyu ücretsiz şezlong ve şemsiyeler sunmaktadır.Çok çeşitli kaydıraklar, çocuk havuzu, dalga havuzu, mini golf, bowling, restoranlar, barlarıyla her yaştan insana hitap eder.
- Konum: Siteler, Uzunyalı Cad No: 209, 48700 Marmaris/Muğla
- Çalışma saatleri: 10:00-17:00
- Giriş ücretleri için tıklayınız.
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
35. Aqua Dream Park
Burası Neresi? 2006 yılında açılan Aqua Dream Water Park, modern su kayaklarıyla misafirlerine eğlenceli ve dinlenebilecekleri büyük bir kompleks sunar. Marmaris’in en yüksek tepesinden atlama şansını yakalayabileceğiniz parkta, rafting slide, aqua tower, body slide, black hole, kamikaze, multi slide ve wave pool gibi çeşitli kaydıraklar mevcuttur.
Tesisimizde bulunan soyunma kabinleri, sıcak ve soğuk su bulunan özel kabin duş yerlerimiz ve özel eşyalarınızı bırakabileceğiniz güvenli kasalar ile tüm konforunuz düşünülmüştür. Aqua Dream Park’ı tercih ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
- Konum: Şirinyer Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Cd., 48706 Marmaris/Muğla
- Çalışma saatleri: 10:00-18:00
- Giriş ücretleri için tıklayınız
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
36. Albatros Marina
Burası neresi? 30.000 m²’lik devasa bir alanda bulunan Albatros Marina, 1982 yılından bu yana hizmet vermeye devam etmektedir. Marmaris ilçe merkezine çok yakın bir konumdaki marina içinde bulunan restoran ve kafeleri burayı aynı zamanda aktif bir eğlence mekanı haline getirmektedir.
Neden gitmeliyim? Fiyatlar bir miktar pahalı olsa da marina içinde bulunan mekanlarda zaman geçirebilir ve huzur dolu ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz rıhtım boyunca yürüyüş yapabilir, birbirinden güzel tekne ve yatları inceleyebilirsiniz.
- Adres: Sarıana Mh, Mustafa Münir Elgin Blv. No:46, 48700 Marmaris/Muğla
- Telefon: (0252) 412 24 56
- Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma 10.00-17.30
- Giriş ücretsiz
- Web sitesi
- Yol tarifi al >
37. Marmaris Burunucu Macera Parkı
Burası neresi? 20.000 m²’lik devasa bir alana sahip olan Burunucu Macera Parkı, 2018 yılından bu yana ziyaretçilerini kabul etmektedir. İçerisinde bulunan doğayla iç içe birbirinden keyifli oyun alanlarıyla burası, hem yetişkinler hem de çocuklar için Marmaris’in en eğlenceli yerleri arasında bulunmaktadır. Merkezi bir konumda bulunan macera parkına, dilerseniz toplu taşıma araçlarıyla dilerseniz de ilçe merkezinden yürüyerek ulaşmak mümkün.
Neden gitmeliyim? 14 denge parkuru başta olmak üzere birçok farklı düşme, kule, tırmanma gibi alanlara sahip olan Burunucu Macera Parkı’na geldiğiniz zaman sizler doğal ortamda huzurlu zamanlar geçirirken çocuklarınız hareketli etkinliklerle hem eğlenip hem de kendilerini geliştirme fırsatını yakalayacaktır. Giriş ücreti olarak neredeyse sembolik bir ücretin alınıyor olması ise burasını düşük bütçe ile en yüksek eğlenceyi hedefleyenler için muhteşem bir hedef haline getiriyor.
Ne yapılır? Macera Parkı’na geldiğinizde koşu ve yürüyüş parkurunda spor yapabilir, bisiklet parkurunda bisiklet sürebilir, sahilin keyfini çıkarabilir ve piknik yapabilirsiniz. Siz bunları yaparken çocuklarınız da çocuk oyun alanının ve macera alanının tadını çıkarabilir.
- Adres: Sarıana, Mustafa Münir Elgin Blv. No: 42/1, 48700 Marmaris/Muğla
- Telefon: (0252) 412 20 29
- Ziyaret saatleri: Her gün 08.30-22.00
- Web sitesi
– Marmaris Çevresinde ve Yakınında Gezilecek Yerler
38. Söğüt Köyü
Burası Neresi? Yunanistan’ın Mykonos ve Symi Adası ile karşılıklı olan Söğüt Köyü, hala doğallığını koruyan ve köy yaşamının devam ettiği içten bir Marmaris Köyü. Sessiz sakin bir tatil geçirmek isteyenler için çeşitli pansiyon ve butik otellere de ev sahipliği yapan köy, balık restoranlarıyla da meşhur.
Köyün merkezinde yerel halkın yaşadığı evler, iş merkezleri, alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar yer alırken sahil kısmında otel ve restoranlar yoğunluktadır.
Neden Gitmeliyim? Küçük bir köy olan Söğüt’te konaklamak için takdir edersiniz ki butik oteller mevcut. Butik otel diyorum ama hepsi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek düzeyde hizmet vermektedir. Özellikle restoranlarında manzara eşliğinde Marmaris’in leziz yemeklerin tadını çıkartırken mest olacaksınız.
Kaçırmayın! Burayı ziyaretiniz sırasında, koyların gidiş yönünde yol üzerinde bulunan bal müzesine uğrayıp müthiş çam balından almanızı öneririm.
39. Taşlıca Köyü
Burası neresi? Geçmişi antik dönemlere kadar uzanan Taşlıca Köyü, Marmaris ilçe merkezine 60 kilometre mesafededir ve Marmaris’in en uzak köyü konumundadır. Tipik bir Ege köyü olan Taşlıca, organik ürünleri tadabileceğiniz, sakin bir atmosferde köy gezintisi yapabileceğiniz Marmaris’in önemli sayfiye noktalarından biridir.
İlçeye konum olarak uzakta olması nedeniyle içe dönük bir yaşam süren halkın, su sıkıntısından dolayı Kırkkuyular’dan su çekiyor oluşu oldukça ilginç detaylardan biridir. Köyde aynı zamanda antik zamanlara ait çeşitli yapı kalıntılarına rastlamak da mümkündür.
Neden gitmeliyim? Su taşıyan insanları görmek ziyaretçiler için hayli farklı bir deneyimdir. Bunun yanı sıra etkileyici güzelliğiyle Serçe Limanı da Taşlıca Köyü’ne gelenler için görmeye değer noktalar arasında bulunmaktadır.
40. Bozburun
Burası Neresi? Masmavi deniziyle ve yelkenli yat limanıyla sizi karşılayacak olan Bozburun, Marmaris’in en uzak köylerinden. Sakin ve sessiz yapısı, doğayla iç içe olmak ve kafa dinlemek isteyen tatilcilerin kaçamak noktası haline gelmiş. O kadar ki burada çok fazla otel ve restoran dahi bulunmamaktadır.
Yat ve gulet tersaneleri ile bilinen Bozburun mavi turların simgesi motoru ahşap guletlerin yapıldığı yer olarak bilinmektedir. Bu nedenle ok fazla atölye yer alır. Özellikle özel tekneler sıklıkla uğramaktadır.
Kaçırmayın! Doğayı keşfetmek, bisiklet, doğa yürüyüşü gibi etkinlikler yapmak isteyenler için oldukça ideal bir nokta olan Bozburun’a araçla ve tekneyle gitmek mümkün…
*Bozburun’u daha yakından tanımak için gezilecek yerler listesi …
41. Selimiye
Burası Neresi? Eski adı Losta olan Selimiye, başta Sığliman Koyu olmak üzere çok özel koylara sahip olup sakin, sevimli ve muhteşem denizin bulunduğu bir belde. Yalnız çevresinde çok fazla büyük plajların bulunmadığını söyleyebilirim. Eğer ki çevreyi gezip görmek isterseniz Hydas Antik Kenti sınırları içerisinde bulunan bölgedeki kalıntılara rastlayabilirsiniz. Marmaris gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra, vaktiniz kalırsa Selimiye’ye uğrama fırsatını kaçırmayın.
Kaçırmayın! Selimiye kalkışlı çevre koylar; Dişlice ve Kamelya Adası turlarına da katılmanız mümkün. Bölgeye Marmaris’ten kalkan minibüslere binerek ulaşmanız mümkün. Selimiye, Marmaris’e 35 km. mesafede bulunuyor.
*Selimiye’yi daha yakından tanımak için gezilecek yerler listesi…
42. Akyaka
Burası neresi? Akyaka, Marmaris’e sadece 30 kilometre mesafede bulunmaktadır ve ülkemizin en özel sayfiye bölgelerinin başında gelmektedir. Gökova Körfezi’nin manzarasına ve bol oksijenli havasına sahip olan Akyaka, Marmaris’e gelenlerin keyifle zaman geçirebileceği, konaklayabileceği yerlerden biridir.
Neden gitmeliyim? Akyaka, ülkemizin mavi bayrağa sahip plajlarından olan Akyaka Plajı’na da ev sahipliği yapmaktadır. Eğer siz de denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız Akyaka’da bulunan bu güzel plaj başta olmak üzere Akyaka plajlarında uzun saatler geçirebilirsiniz.
Ne yapılır? Akyaka’daki rüzgarlı hava sayesinde rüzgar sörfü, uçurtma sörfü gibi çeşitli su sporlarını yapma imkanına da sahip olabiliyorsunuz. Bu arada Akyaka’da görmeniz gereken noktaları merak ediyorsanız Akyaka gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.
43. Bayır Köyü
Burası Neresi? Marmaris’in Güneybatısında bulunan tatlı bir köy olan Bayır Köyü, 2000 yıllık çınar ağacıyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Köy meydanının ortasında bulunan çınar ağacının etrafından bir kere dönüldüğünde dileklerin yerine geldiğine inanılıyor. Doğal ortamı nedeniyle jeep safari, kamp ve trekking için de uğranılan köyde en azından buz gibi karadut suyunu içmeden dönmeyin deriz.
44. Hisarönü
Burası Neresi? Datça- Marmaris yolu arasında kalan Hisarönü son dönemlerin en popüler tatil beldelerinden biri haline geldi. Gökova Körfezi’nin en uç noktasında bulunan Hisarönü, eşsiz doğa güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Dingin rüzgarı ve ılık havasıyla, yazın kavurucu sıcaklığından kaçmak isteyenler için en uygun noktalardan. Konaklayabileceğiniz çeşitli pansiyon ve butik otele de ev sahipliği yapan beldede güzel bir tatil yapabilirsiniz.
45. Orhaniye
Burası Neresi? Marmaris’in 30 km güneybatısında bulunan Orhaniye, muhteşem doğası ve çam ormanlarıyla görenleri büyülüyor. Meşhur Kızkumu Plajını da içinde barındıran köy, Marmaris’in eşsiz güzelliklerinden bir tanesi.
Orhaniye’de bulunan Kızkumu Plajı’nın şöyle bir hikayesi var: Bybassos Kralı’nın kızı korsanlardan kaçmak için denize doğru giderken yüzme bilmediği için ceplerine doldurduğu kumları denize serperek karşı kıyıya ulamaya çalışır. Fakat hem kumların bitmesi hem de karanlığın çökmesiyle birlikte boğularak can verir. Kızkumu ismini de anlatılan bu hikayeden almaktadır.
Neden Gitmeliyim? Körfezin tam körfezinde Bybassos Krallığı’na ait olduğu biline kale kalıntısı bulunmaktadır. Buraya kiralık bot veya kayık ile ulaşabilirsiniz. Kalenin tepesinden göreceğiniz manzara inanın değer.
Kaçırmayın! Bir diğer tavsiyem ise Hisarönü Körfezi’nde yer alan yakın koylar; Selimiye, Hisarönü, İnbükü Koyu ve Dişlice Adası’na gitmeniz olacak. Körfez, yatların demirleme yerleridir. Martı Marina’da eski bir kiliseden kalan mozaikler görülmeye değer nitelikte.
*Orhaniye’yi daha yakından tanımak için gezilecek yerler listesi..
46. Köyceğiz
Burası Neresi? Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliği olan Köyceğiz Muğla’nın sevimli ve şirin bir köyüdür. Akdeniz ve Ege’nin birleştiği noktada, Muğla –Fethiye karayoluna 60 kilometre mesafede konumlanır. Etrafı saran narenciye kokusuyla bahçeleri, geleneksel köy evleri ve daha sayabileceğimiz yerleriyle birçok insanın gönlüne taht kurmayı başarabilmiş.
Neden Gitmeliyim? Köyceğiz’de gezebileceğiniz rotalar: Köyceğiz Gölü; dünyada yalnızca yedi tane bulunan ayaklı göller arasında yerini alan göl, daha listenin başında eşi benzeri olmayan bir yer olduğunu anlayabiliyoruz. Caretta carettaların yuvalama alanı olan bu yer, doğal güzelliği ile ziyaretçilerinin hafızasına kazınıyor.
Sultaniye Kaplıcaları; şifalı sulara sahip bölge bu doğallıktan faydalanabiliyor. Türkiye’de radyoaktivitesi en yüksek olan kaplıcaların sularında klorür, radon ve kalsiyum sülfat içermektedir. Bu kaplıcaların kadın hastalıklarına ve cilt rahatsızlıklarına şifa olduğu bilinmektedir. Ekincik Koyu; temiz denizin yem yeşil doğayla buluştuğu koya tekne turları sıklıkla uğramaktadır. Adeta cennetten bir köşeyi andıran yer, gelenleri kendine hayran bırakıyor.
Kaçırmayın! Baştan aşağı her şey doğal. Küçük bir yaz kasabası olarak tatilinizi değerlendirebileceğiniz yerler arasına girmeyi hak ediyor.
47. Datça
Burası Neresi? Ege Denizi kıyısında bulunan küçük kasabaya, bir tarafınızda dağların arasında uzanan yoldan çam, zeytin ve badem ağaçlarının mis kokulu eşlik ederken diğer tarafınızda Ege Deniz’inin kıyı şeridinden yolculuk ederek Datça’ya ulaşabilirsiniz.
Neden Gitmeliyim? Marmaris’ten yalnızca 67 km uzakta konumlanan Datça, tüm senenin günlük güneşlik geçtiği kasabada; salaş balık restoranları, alışveriş yapabileceğiniz mağazaların bulunduğu sessiz sakin bir liman kasabasıdır. Dünyadaki oksijeni en yüksek yerleri arasında ikinci sırada yer aldığı bilinmekte olup astım ve kalp yetersizliği problemleri olan kişiler için bulunmaz bir nimet.
Kaçırmayın! Kuzey yönünden esen rüzgarı tertemiz kalan denizinde rahatça yüzebilir ve dalarak tüm güzellikleri görme şansını yakalayabilirsiniz ve tabi ki sörf yapmaya oldukça elverişlidir. Yıllar boyu sunduğu doğal güzellikleriyle gelenlerin gönlünde yer ediyor.
*Datça’yı daha yakından tanımak için Datça gezilecek yerler listesi…
48. Sarıgerme
Burası Neresi? Havaalanına yakın konumda yer alan Serıgerme modern konaklama tesislerinin varlığıyla birlikte popüler bir tatil rotası haline gelmiştir. Sarıgerme’nin sağında Sarsıla Koyu yer alırken Solunda ise Aşı Koyu bulunmaktadır. Dalama Çayı üzerindeki tomruklar denize dökülmesinde diye çay ile deniz bağlantısı kapatılmış. Yapılan bu işleme germe denmektedir. Son dönemlerde altın kumu ile ön plana çıkmaya başlamasıyla Sarıgerme ismini alan bölgenin adı da buradan gelmektedir.
Neden Gitmeliyim? Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olup esas yerleşim yeri sahilden 450 km içeride yer alan köydür. 7 km uzunluğunda plajı olup kendini çamlık bir ormana yaslayan bölgede bir ağacın altında oturup rüzgarın getirdiği portakal ağaçlarının kokusunu içinize çekin. Sarıgerme’nin karşısında bulunan Baba Adası’nın ön yüzünde, Marmaris ve Göcek tarafından gelen yatların burada demirlediğini görebilirsiniz. Arka tarafı ise dalış yapmak isteyenler için adeta bir cennet.
Kaçırmayın! Bence kesinlikle Baba Adası’na geçerek tepesine çıkın ve hem manzarasını hem de rüzgarın getirdiği eşsiz kokular ve dinginliği hissedin.
*Marmaris Yapılacak Şeyler
– Günlük Turlar
Her şey dahil bir tekne turu yapın;
Su sporlarını deneyin!
Jeep safari turunu deneyimleyin!
Rafting yapın!
Skydiving heyecanını yaşayın!
Dalış turuna katılarak Marmaris’in berrak suyunu yakından incele!
- Sarı Mehmet Burnu ve Kadırga Burnu’nda su altı dünyasında yolculuğa çıkın. Marmaris’te yapılacak şeyler hakkında daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
*Alışveriş
Marmaris’te alışveriş yapabileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Çarşı, pazar, mağaza ve butiklerden oluşan Marmaris alışveriş rehberiyle ilgili en detaylı ve en doğru bilgiyi, sizler için hazırlanan Marmaris’in Alışveriş Noktaları yazımızda bulabilirsiniz.
Not: Marmaris’e Gitmişken Mutlaka Özlem Hediyelik Eşya‘ya uğramanızı öneriyoruz… Konumu Haritada Aç
*Gece Hayatı
Türkiye’de yaz tatillerinin en popüler merkezlerinden biri olan Marmaris, gece hayatıyla da Ege’nin gözdelerinden biri olmayı başarıyor. Eğlence dolu, renkli ve bir o kadar hareketli Marmaris gece hayatı ve farklı konseptlerle hizmet veren eğlence mekanlarıyla ilgili detaylı ve kapsamlı bilgi için: Marmaris Gece Hayatı!!!
*Şehir İçi Ulaşım
Marmaris, Armutalan, Beldibi ve İçmeler arasında yaz aylarında saat 02:00’a kadar çalışan düzenli dolmuş ve otobüs seferleri bulunmaktadır. Yakın beldelere ve şehirlere de Marmaris otogarından kalkan otobüs ve minibüs kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.
Marmaris gezilecek yerler listemizde sizin için Marmaris’te görebileceğiniz en güzel yerleri listeledik. Siz de görüş ve önerilerinizi bize yorum kısmından yazabilir ve yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Çok güzel yazı çalışması olmuş yazılarınız ve görseller ile bu konuya ne kadar hakim olduğunuz ortada elinize yüreğinize sağlık kolay gelsin…
Keyifle sikilmadan okudum yazinizi elinize saglik basarilarinizin devami dilegiyle kolay gelsin
Adres tarıflerınız yeterli değil basit olabilir yolu tarif ederken Datça yolunda veyaturunç yolu diye basittarifler daha uygun olabilir diye düşündüm.
Merhaba Hasan bey öncelikle önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tüm içeriklerimizin altında Haritayı Görüntüle bağlantısı bırakılmıştır isterseniz Google haritalar üzerinden yürüyerek veya araç ile yol güzargahi alabilirsiniz.
Şimdiden iyi tatiller.
Merhaba ben marmaris e gidip gezmek istiyorum uygun kamp alanınlarıda kalıp gezebileceğim bi rota tarifi verirmisin aracsız toplu ulasım ile
Merhaba Murat Bey, Marmaris’teki kamp alanlarıyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: https://blog.biletbayi.com/marmaris-kamp-yerleri.html/
Merhaba , ben eşimle bu yaz marmarise gitmek istiyorum. Hem clup tarzı güzel olan hem plajı güzel hem de gezip göreceğimiz yer olan hangi bölgesini tavsiye edersinizz?
Merhaba Leman hanım
Öncelikle şimdiden iyi tatiller diliyoruz sizlere
Marmaris kökenli bir firma olduğumuzdan dolayı size aşağida bir kaç önerimiz olacaktir.
1: Pukka
2: Vamos
3: İkon Beach
4: Palas Beach
Marmarise gitmişken mutlaka Akyaka , Bozburun , Selimiye , Söğütköy , Orhaniye gibi köylerini gezmeyi unutmayın. ( Söğütköy ) Saklı cennet olarak adlandırılmıştır yurtdışında.
Merhaba. Marmaris Söğüt Köyü’ nde önerebileceğiniz güzel bir balık restaurantı var mıdır acaba?
Merhaba Ahmet bey
Yerlesi tarafından öneriliyor Söğüt Köy’de “Manzara Resturant” Söğüt Teras Restaurant ,
Palamut Restorantlarını tercih edebilirsiniz , Manzara resturant pahalı olabilir 🙂
Merhabalar.Marmaris ve çevresinde gezilmesi gereken yerlerde Ağustos ayında tatil yapmak istiyoruz.Apart ev düşüyoruz ve öyle merkezi bir yer olması lazım ki etraftaki tüm yerlere ulaşımı kolay olsun diye.4 kişilik bir aileyiz.Cocuklarımız sınav maratonunda onlara moral olsun diye bu geziyi düşüyoruz .Bize mekan olarak nerede kalmayı önerirsiniz
Merhaba Gülcan Hanım , Joya del marm butik otel öneriyoruz 🙂
Merhaba ben 2 günlük akyaka- marmaris turu yapmak istiyorum ama nerden başlayayım neresi nereye yakın bilgim yok. Akyaka tarafından geleceğim o yüzden 1 gün akyaka 1 gün Marmaris şeklinde gezmeyi düşünüyorum. Böyle bi seyahat rotası söyleyebilir misiniz rica etsem
Merhaba Fatma Hanım. Akyaka için 1 gün yeterli bir süre fakat marmaris için en az 10 gün gerekebilir. Marmaris te merkez de Marina ve kaleyi gezip muhteşem manzarasına tanık olabilirsiniz. Marmaris merkez de bulunan Siteler veya içmeler bölgesinde bulunan plajlardan faydalanabilirsiniz.
Eğer çocuklu bir aile iseniz Macera Parkını ziyaret edebilirsiniz. Akyaka da Azmak nehri turlarına katılıp nehir kenarında kahvaltı veya balık yiyebilirsiniz. Akyaka dan marmaris kavşağından döndüğünüzde meşhur Akçapınar köyünde bulunan dev Okaliptüs ağaçlarını arasında fotoğraf çekilebilirsiniz. (meşhur aşıklar yolu)
Akyaka – Marmaris arası yarım saattir. Bu yol üzerinde Çamlı Köyünde güzel kahvaltı mekanları bulunmaktadır. Bu köyün sonundan kalkan teknelerle Kleopatra adasında bir gün geçirebilir veya hakkınızı marmaris merkezden yana da kullanabilirsiniz. Şimdi den iyi tatiller.