Manchester Gezilecek 12 Yer | Detaylı Anlatım

İngiltere’nin tarih, kültür, spor gibi önemli alanlarda önde gelen şehirlerinden biri olan Manchester, ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinin başında geliyor.

Bu şehri ziyaret etmek isteyenler için hazırladığımız Manchester gezilecek yerler listesinde bu yerlerle ilgili bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Tarihi dokusuyla etkileyici bir şehir olan Manchester, son yıllarda gerçekleştirilen yenilenme çalışmalarıyla turistler için daha da cazip bir destinasyon haline geldi.

#1 Manchester Gezilecek Yerler

1. Bilim ve Sanayi Müzesi

manchester science and industry museum

Müze, dünyanın en eski demir yolu sitesinde yer almaktadır. 1983 yılında açılan müzede Sanayi Devrimi’nden itibaren meydana gelen değişimlerle ve gelişimlerle ilgili pek çok araç ve ürünü görme şansını yakalayabiliyorsunuz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte müzeye eklenen uçuş simulatörü, 4 boyutlu sinema gibi çeşitli etkinlikle de ziyaretçilerine keyifli zamanlar geçirme olanağı tanıyor.

2. Manchester Sanat Galerisi

manchester art gallery

Bu galeriyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. 20. yüzyıl İngiliz sanatının en büyük koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Manchester Sanat Galerisi, Mancherster’da görülmesi gereken yerler arasında bulunması gereken önemli bir yer.

3. İnsanlık Tarihi Müzesi

İnsanlık Tarihi Müzesi

Geçmişi 1960’lı yıllara dayanan müzede, İngiltere’nin işçi sınıfına ait çeşitli eşyalar ve afişler sergilenmektedir. Bina günümüzde Henry Price tarafından tasarlanmış olan binada geniş bir koleksiyonla ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

4. Manchester Müzesi

manchester museum

1821 yılında kurulan 4 katlı binada antropolojik, arkeolojik ve doğa bilimleri üzerine pek çok parçayı ziyaretçilerin keyifli bir müze gezisi yaşaması için şehirde uğranması gereken duraklardan biri.

5. Chinatown

Chinatown

Burası İngiltere’de bulunan ikinci büyük Çin mahallesi olma özelliğine sahip. Pek çok ülkede görmeye alışkın olduğumuz Çin Mahallesi, Manchester’da da ziyaretçilerin ilgiyle gezdiği ve Çin kültürüne ait yemek, alışveriş imkanlarını tecrübe ettiği eğlenceli bir ziyaret noktası.

6. Manchester Belediye Sarayı

manchester town hall

19. yüzyılın son çeyreğinde neo-gotik tarzda inşa edilmiş olan Belediye Sarayı, şehrin en etkileyici mimari yapıları arasında bulunuyor.

7. John Rylands Kütüphanesi

john rylands library

1900 yılından bu yana halkın ziyaretine açık olan kütüphane, Manchester Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet vermektedir. Etkileyici bir mimariye sahip olan müze, mimari yapılara ilgi duyan ziyaretçilerin Manchester gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bir yapı.

8. Castlefield

Castlefield

Şehrin kültürel anlamda önemli alanlarından biri olan Castlefield, Kültürel Miras Alanı olarak kabul edilmektedir. Bölgede bulunan tarihi yapılar etkileyici bir gezi sunarken, bölge aynı zamanda konaklama ve restoran gibi olanaklarıyla da keyifli bir gün geçirmenize imkan tanıyor.

9. Savaş Müzesi

War Museum

İngiltere’nin I. Dünya Savaşı’ndan itibaren günümüze kadar katıldığı çeşitli savaşlara ait fotoğrafların sergilendiği müze, savaş meraklısı ziyaretçilerin es geçmemesi gereken yerlerden biri.

10. Platt Hall

platt hall

İngiltere’nin giyim modasına dair önemli bir ziyaret noktası olan bu evde, 1600 yıllarından itibaren günümüze kadar İngiliz modasıyla ilgili çok çeşitli objeleri inceleyebiliyorsunuz. 1764 yılında inşa edilmiş bir Gürcü evinde bulunan bu moda galerisi, ülkenin bu konudaki en önemli ziyaret noktalarından biri olarak kabul edilmektedir.

11. Manchester Üniversitesi

Manchester Üniversitesi

1824 yılında kraliçenin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Manchester Üniversitesi, hem akademik anlamdaki başarılarıyla hem de sahip olduğu birbirinden etkileyici binalarıyla görülmesi gereken yerlerden biri.

12. Ulusal Futbol Müzesi

manchester national football museum

Manchester aynı zamanda başarılı futbol kulüpleriyle de tanınan bir şehir. Futbol konusunda bu kadar başarılı bir şehirde de etkileyici bir futbol müzesinin olmasına şaşmamalı. Şehirde bulunan Ulusal Futbol Müzesi’nde ülkenin futbol geçmişine dair çok önemli eşyaları ve sergileri görme şansını yakalayabilirsiniz.

*Manchester’da görmeniz gereken yerler hakkında bilgilere ulaştığınıza göre şimdi ekonomik uçak bileti bularak bu şehre seyahatinizi planlayabilirsiniz. Hemen Manchester uçuş seçeneklerini değerlendirin ve bu güzel şehrin tadını çıkarmaya başlayın.

Manchester gezilecek yerlere ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin