Malmö Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 11 Yer

İsveç’in en büyük üçüncü şehri olan Malmö, Avrupa’daki çok kültürlü yerleşim yerlerinden biri olarak gözümüze çarpıyor.

Bir turist gözünden şehrin görülmesi gereken noktalarını Malmö gezilecek yerler kapsamında aşağıda özetledik.

13. yüzyıldan beri insanların yerleşim yeri olarak benimsediği Malmö, modern yapısıyla turistik gezilere ev sahipliği yapıyor. Kentin kültürel faaliyetleri her yıl binlerce kişiyi buraya getiriyor.

#1 Malmö Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Oresund Köprüsü

Oresund Köprüsü

Muhteşem Oresund Köprüsü, Malmö şehir merkezine arabayla 15 dakika uzaklıktadır. 1999’da açılan köprü İsveç ile Danimarka bağlantıyı sağlıyor. Köprünün bağlantı yollarından çeşitli yerlere ulaşım sağlamak çok kolay. Özel araç kiralarsanız köprüyü kullanabilirsiniz.

2- Turning Torso

Turning Torso

Malmö Central Station’dan 2.7 kilometrelik mesafede yer alan 190 metrelik yapı, bir iş merkezidir. Sıra dışı mimarisiyle dikkat çektiği için turistler yakından görmek istiyor. 2005’te faaliyete giren yapının mimarı planı Santiago Calatrava’ya ait. Diğer bir önemli nokta da binanın yenilenebilir enerji üretmesi.

3- İsveç Evleri

İsveç Evleri

Türkiye‘nin misafirperverliği uluslararası bilinen bir özellik. Bir benzerini Malmö’de görmek mümkün. Şanslıysanız küçük gruplar halinde İsveç evlerine konuk olup güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Yerel kültürleri tanımak ve uzun uzun sohbet etmek gezinize anlam katacaktır.

4- Lilla Torg

Lilla Torg

Mevsim ne olursa olsun, Malmö’nün en işlek yerlerinden biridir. Meydan tarafından birbirine bakan sayısız teraslı kafe var. Hepsi geleneksel İsviçre yemekleri ve içecekleri servis ediyor. 16, 17 ve 18. yüzyıldan kalma tüccarların evlerini de gezi saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

5- Tarihi Malmöhus Kalesi

Tarihi Malmöhus Kalesi

Malmöhus Kalesi, turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden. Malmö Sanat Müzesi, Şehir Müzesi, Doğal Tarih Müzesi ve Tropicarium’u tarihi duvarların içinde gezme fırsatını kaçırmak istemezsiniz. Buradaki sergilerde tarih ve teknoloji konulu eserler bulunuyor. Her yıl geçici koleksiyonlara da yer veriliyor.

Kalenin kendisi aslında 1434 yılından kalma küçük bir kaledir. Restore edilerek turizme kazandırılan kale, ziyaretçileri uzun bir geçmişe götürüyor.

6- Malmö Sanat Galerisi

Malmö Sanat Galerisi

Geçici sergilerle ve klasik sanat eserleriyle Malmö Sanat Galerisi, 1975’den beri hizmet veriyor. Avrupa’nın en büyük sergi salonlarından biridir. Hem işlevsel hem de estetik açıdan hoş olan galeri turistik gezi listelerine genelde alınıyor.

7- Modernizm Müzesi

Modernizm Müzesi

Çağdaş sanat eserlerini sergileyen müzede film, fotoğrafçılık, tasarım ve tablolar bulunuyor. Haftanın belli günlerinde kurslar ve seminerler de verilir. Binanın kendisi 1901 yılında yapılmış ancak müze olarak kullanımı 2000’li yıllarda olmuş.

8- Folkets Park

Folkets Park

Malmö Halk Parkı, dünyanın en eski halka açık parkıdır. Aynı zamanda İsveç’in en çok ziyaret edilen yerleri arasında sayabiliriz. Yaklaşık 120 yıl boyunca turistler ve yerli halk burada eğleniyor, rahatlıyor ve hayatın keyfini sürüyor. Büyük alanda yemek yiyeceğiniz yerlerden tutun da aktivite yapabileceğiniz alanlara da her şey düşünülmüş.

9- Kallbadhuset

Kallbadhuset

1898’den kalma Riderborg’un Hamam Evi ne yazık ki bir fırtınada orjinal yapısını kaybetti. Yenilenme çalışmalarından sonra 2009’da ziyarete açılan hamam manzaralı bir keyif sunuyor. Kompleks de diyebileceğimiz yerde kaliteli zaman geçireceksiniz.

10- Katrinetorp Country House

Katrinetorp Country House

İsveç’teki en iyi korunmuş imparatorluk malikanesidir. Muhteşem peyzajlı bahçesi gerçekten görülmeye değer. Burada kurulan antika pazarından zevkinize eşyalar alabiliyorsunuz. Sergi, konser, fuar gibi etkinliklere de denk gelebilirsiniz.

11- Malmö Belediye Binası

Malmö Belediye Binası

Büyük Meydan’da bulunan belediye binası (Radhus), 1546’da inşa edilmiş. Dolayısıyla şehrin en eski yapılarından biri olarak bilinir. Yıllar içinde değişime uğrayan bina, son görünümünü 1864-1869 arasında aldı. Rönesans mimarisini bugün de görebiliyoruz.

12- Aziz Petri Kilisesi

Aziz Petri Kilisesi

Gotik mimariyi yaşatan Sankt Petri Kyrka, kentin en büyük kilisesi olarak tarihe geçmiş. Yapımı 1319’da başlayan kilise aynı zamanda şehrin en eski yapılarındandır. Almanya‘daki Aziz Mary Kilisesi’nden esinlenilerek inşa edildiği biliniyor.

**Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi aşağıdaki yorum kısmında bizimle ve diğer takipçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin