Malmö’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Muhteşem Lezzet

İsveç’in geleneksel lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Malmö’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Malmö’de Ne Yenir Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Malmö’de aç kalmayacağınızdan eminiz. Kentte yer alan hemen her restoranda geleneksel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağından pek çok yemeği de sipariş edebilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

 1- Salamura Ringa Balığı

Salamura Ringa Balığı

Avrupa’nın en sık tüketilen deniz ürünlerinden biri olan Salamura Ringa balığı, İsveç’te de oldukça meşhur bir ana yemek olarak tabaklardaki yerini alıyor.

Önceden tuzlanmış ve marine edilmiş bu balığın yanında mutlaka patates, turşu, yumurta ve ekşi krema yer alıyor

2- Pitepalt

Pitepalt

Patatesten yapılan bu lezzet toplarının ismi Pitepalt.. İsveç’in bu meşhur yemeğinin içerisinde buğday, tuz ve patates yer alıyor.

Tadı ise mantı hamurunu anımsatıyor. Et sevmeyenler için karın doyurucu bir alternatif olan Pitepalt’ı, Malmö’de hemen her restoranda bulabilirsiniz.

3- Knackebröd

Knackebröd

Çavdar unu, tuz ve sudan yapılan bu lezzetli İsveç krakerlerinin ismi Knackebröd… Ülkeye gelen turistlerin paket paket satın aldığı bu krakerlere, Malmö marketlerinin hemen hepsinde ulaşabilirsiniz.

Diğer yandan kent gezinizde mideniz hafif kazınmaya başladığında işe yararlığı kanıtlanmış tok tutucu özelliğe de sahip. Mutlaka deneyin!

4- Gravlax

Gravlax

Ordövr tabaklarının yıldızı Gravlax ile karşınızdayız..

Kare şeklinde dilimlenmiş İsveç ekmeklerinin üzerine çiğ somon, tuz, şeker ve dereotu eklenerek hazırlanan bu atıştırmalıklar çok seviliyor. Öğle yemeğinizi bu lezzetli atıştırmalıklarla taçlandırabilirsiniz.

5- Siyah Puding

Black Pudding

Kan sosisi olarak bilinen Siyah puding, bizim damak zevkimize pek uymasa da İsveç’in yöresel lezzetlerinden biri.

Yulaf kabuğu ile karıştırılmış domuz yağı ve domuz kanından yapılan bu yemeğe birde yulaf ezmesi ekleniyor. İsveçliler’in en sevdiği yemeklerden biri olarak da gösterebiliriz.

6- İsveç Krebi

İsveç Krebi

İsveç Krebi..İsveç’in meşhur Krepleri, Malmö’de deneyeceğiniz harika lezzetlerden biri. İsteğe bağlı olarak tatlı ya da tuzlu yapılan bu lezzetli pankekler, kentteki hemen her restoranda satılıyor.

Genellikle krema, meyve reçeli ve pek çok taze meyve ile birlikte sunulan bu lezzetli atıştırmalıkları günün her saati yiyebilir, Malmö gezinizi daha da tatlı bir hale getirebilirsiniz.

7- Pytt ben Panna

Pytt ben Panna

Pek çok sebzenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu lezzetli yemeğin adı Pyttipanna…

İçerisinde kızarmış yumurta, patates, soğan, kıyılmış  et ve pancar turşusu bulunan bu lezzetli yemek, Malmö halkının da evlerinde sürekli pişirdiği yemeklerden biri.

8- Julbord

Julbord

İsveç’in en ünlü masalarından biridir Julbord.. Özellikle Noel zamanı ülkenin neredeyse tüm yöresel lezzetlerinin yapılıp sunulduğu bu masa, sıcak ve soğuk yemeklerinin sunulduğu oldukça zengin bir akşam yemeği menüsü oluşturuyor sizlere..

Geziniz bu özel günlerden birine denk geldiyse denemenizi tavsiye ederiz.

*Malmö Gezilecek Yerler için.. 🙂

Malmö’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin