Lviv’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Unutulmaz 15 Yemek

Ukrayna’nın önemli şehirlerinden Lviv’e ziyaret planlayanlar için öncelikle cevaplanması gereken soruların başında “Lviv’de ne yenir? Ne içilir?” soruları geliyor. Eee ne de olsa midesine düşkün bir milletiz 🙂 O halde yazımızın devamında gezinizi planlarken size çok faydası dokunacak keyifli bir yeme içme listesi sizi bekliyor… Buyurun…

Lviv’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Ukrayna Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler içine dahil olduktan sonra bu ülkeye giden Türk sayısında hatırı sayılır bir artış oldu. Ülkenin en tarihi ve turistik yerlerine sahip kültürel anlamda çok değerli şehirlerinden olan Lviv de en çok tercih edilen şehirlerinin başında geliyor.

Lviv sadece gezilecek görülecek yerleri ile değil yemek kültürü ile de ziyaretçilerin gönlünü kazanmayı başarıyor. Şehirde denenmesi gereken pek çok lezzet ziyaretçilerini bekliyor. Şehirde pek çok şey gibi yeme içme de gayet makul fiyatlara halledilebiliyor. Bu şehirde bütçenizi sarsmadan çok lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Burada dilerseniz yerel mutfağın zenginliğini keşfe çıkabilir dilerseniz de dünya mutfağının mihenk taşı lezzetlerinin peşine düşebilirsiniz. Ya da bilindik fast food zincirlerinden bir şeyler yiyebilirsiniz. Yani kısaca şehir yemek konusunda üzerine düşeni layıkıyla yerine getiriyor diyebiliriz.

Birbirinden farklı konpseptlerde hazırlanmış mekanlar ise yemek yeme isteğinizi bir kat daha arttırıyor. Lviv’de kendinizi bir sığınakta içki içerken ya da bir askerin size parola sorarak içeri aldığı bir mekanda bulabilirsiniz.

Şehir cafe ve restoran konusunda çok şanslı ve Mekan konusunda şehrin çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu kişi başına düşen mekan sayısına bakarak anlamak da mümkün olabiliyor.

Şehre geldiğinizde et konusunda çok bonkör bir şehrin sizi beklediğini göreceksiniz. Bu bonkörlükte etin ülkemize göre daha ucuz bir besin olmasının etkisi çok büyük. Lviv yemek kültürü başta kırmızı et olmak üzere tavuk ve diğer et çeşitleri ile de kendisini gösteriyor. Bunun dışında şehirde hamur işleri ve sebze yemekleri konusunda da oldukça geniş bir yelpazeyle karşılaşacağınızı şimdiden belirtelim.

Daha önce Lviv gezilecek yerler listemizde şehirdeki mutlaka görmeniz gereken standart yerler hakkında bilgileri vermiştik. Bu yazımızda ise şehri yemek konusunda masaya yatırıyoruz. Neyse efenim dilerseniz lafı çok fazla dolandırmadan Lviv yemek rehberi niteliğinde oluşturduğumuz listemize bir göz atalım;

1. Borshch

Borshch
Borshch

Eğer Ukrayna’ya geldiyseniz uçağınıza binip evinize dönmeden önce denemeniz gereken en klasik Ukrayna lezzeti kesinlikle bu çorba olacaktır. Doğu Avrupa’nın eşsiz çorbalarından olan Borshch Lviv yemek kültürü için de çok önemli bir simge. Pancardan aldığı can alıcı kırmızı rengiyle iştah kabartan bu çorba sığır etinin birçok farklı sebze ile birleşmesinden oluşuyor.

2. Şarap & Şampanya

Şampanya
Çok özel şampanyaları deneyin

Muhteşem et yemekleri ve konseptleri ile restoranlar acıkanlara adeta göz kırpıyor. Bu mekanlarda yemek yerken illa ki içecek bir şeyler isteyeceksiniz. İşte o zaman size önerimiz bölgede özel olarak üretilen ve kendisine haklı bir hayran kitlesi oluşturmuş olan bölgesel şarapları ve şampanyaları öneriyoruz.

3. Kahve

kahve lviv
Şehirde çok farklı konseptlerde kahve durakları bulunuyor

Lviv’de ne içilir diye içinizde merak kuşları dolanıyorsa Türk kahvesi de olmak üzere muhteşem kahvelerin tadına bakabileceğiniz pek çok mekanın Lviv sınırları içinde sizi beklediğini belirtelim.

4. Vareniki

Vareniki
Vareniki

Bir tür hamur işi olan vareniki mantıya benziyor. Genellikle içine peynir konan hamur topları kaynatılarak üzerine bir de yağ gezdirildikten sonra afiyetle yenir. Ha tabi şehirde çok sevilen ekşi bir kremanın da varenikiye ayrı bir lezzet kattığını da unutmayalım.

5. Et yemekleri

Lviv Steak
Şehirde et kültürü adeta bir sanat haline gelmiş

İşte size “Lviv’de ne yenir?” sorusunun en klasik cevabı. Bilhassa ızgarada pişen çeşitli etler şehrin en vazgeçilmez unsuru. Burada muhteşem kaburgalar, çöp şişler, biftekler ve daha fazlasını afiyetle mideye indirebilir ve lezzet patlaması yaşayabilirsiniz. Bu etleri yiyebileceğiniz güzel bir mekan isterseniz de Mons Pius pek çok kişinin aklına ilk gelecek tavsiye mekanı.

6. Meyve Likörleri

meyve likörü
Özellikle vişne likörü şehirde çok seviliyor

Burası meyve likörleri konusunda tam anlamıyla aşmış bir yer. Muhteşem lezzeti ile baş döndüren ve birbiri ardına içilen likörler içeni hızlı bir şekilde sarhoş ediyor. Eee burası Ukrayna, sarhoş da olunacak elbet 🙂

7. Kiev Tavuğu

Kiev Tavuğu
Kiev Tavuğu’nu yemeden şehri terk edemezsiniz.

Kiev Tavuğu, Lviv’de yiyebileceğiniz en farklı ve lezzetli tavuk yemeklerinden biri. Bu yemek için bizce “tavuk dolması” da denebilirmiş. Bunu söylememizin sebebi ise dolma şeklindeki tavuk etinin içinin mis kokusu ile tavuğu başka bir boyuta taşıyan dereotu ve tereyağı ile dolduruluyor olması.

8. Strudel

Strudel
Strudel

Lviv mutfağı içinde tatlılar genellikle basit ama lezzetli tarifler yer alıyor. Bunlardan biri olan strudel elma, erik gibi meyvelerin püre haline getirildikten sonra şekerle harmanlanması ve daha sonra milföy hamurunun içine doldurularak pişirilmesi ile yapılıyor. Bu pratik ama lezzeti tatlıyı kahvenizin yanında mutlaka denemenizi öneriyoruz. Damakta öyle unutulmaz bir lezzet bırakmasa da tadılması gerektiğini düşünüyoruz.

9. Burger

burger lviv
Lviv de burger konusunda oldukça iddialı

Lviv yemekleri içinde bir ABD klasiği olan burgerlere de rastlıyoruz. Hem de öyle böyle değil… Hani dedik ya burası et konusunda çok sağlam bir coğrafya diye. Hah işte bu muhteşem burgerlerin sırrı da buradan geliyor. Şehir genelinde etkileyici atmosferlere sahip birçok burger mekanı görebilirsiniz.

10. Pechenya

Pechenya
Pechenya

Amaç Lviv mutfağı içindeki lezzetleri denemekse ve et yemekten hoşlanıyorsanız bu lezzeti pas geçmemenizi öneriyoruz. Bir tür rosto olan pechenya et restoranlarının favori menüleri arasında yer alıyor.

11. Pyrizhky

Pyrizhky

Ukrayna’ya özgü lezzetli bir hamur işi seçeneği arıyorsanız bu lezzeti denemenizi tavsiye ediyoruz. Çeşitli malzemelerle doldurulan bu poğaça tarzı yiyecekleri şehrin pastanelerinde bulabilirsiniz.

12. Pampushky

Pampushky
Pampushky

Ukrayna’nın donutu diyebileceğimiz bu lezzet de Lviv sokaklarında çok seviliyor ve daha çok kahve gibi içeceklerle tüketiliyor. Yorgun düştüğünüz bir anda enerjiye ihtiyacınız olduğunu hissederseniz bir fincan leziz bir kahve eşliğinde bu yiyeceği de deneyebilirsiniz.

13. Banosh

Banosh
Banosh

Ukray’nın sembol yemeklerinden olan banosh, “Lviv’de ne yenir?” diye sorduğunuz Lvivli insanlardan alacağınız en popüler cevaplardan biri olacaktır. Eğer Lviv yemek kültürü hakkında gerekli tecrübeyi edindiğinizi söyleyebilmek istiyorsanız mısır unu ile yapılan bu meşhur yemeği kesinlikle tatmalısınız.

14. Paska

Paska
Paska

Ukrayna ve civarındaki coğrafyada yaşayanlar tarfından sarmal şekilde yapılan bu pasta bölgenin paskalya çöreği olarak kabul edilmektedir. Lviv’de ve Ukrayna’nın diğer şehirlerinde bu pasta ekmek olarak yemeklerin yanında da tüketilmektedir.

15. Holubtsi

Holubtsi
Holubtsi

Birbirine yakın coğrafyalarda benzer yemek kültürlerinin görülmesi normal karşılanan bir durum. Ukrayna’da da bizdeki lahana sarmasına benzer bir yemek var. Adına holubtsi denen bu sarmalar “Lviv’de ne yenir?” diye merak eden ve ülkemiz lezzetlerinden kopamayanların tercih edebileceği tanıdık bir yemek.

Lviv sadece bunlarla sınırlı bir şehir değil ve “Lviv’de ne yenir?” diye soranların daha alacağı pek çok cevap bulunuyor ancak listemize özellikle şehrin en çok sevilen tatlarını eklemeye çaba gösterdik. Eğer bu şehre geliyorsanız sadece tarihi ve kültürel bir gezi değil yemek anlamında da beklentilerinizin olması gerek diyor ve yazımızı şimdilik burada noktalıyoruz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin