Lviv’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Unutulmaz 15 Yemek

Lviv, Ukrayna

Ukrayna’nın önemli şehirlerinden Lviv’e ziyaret planlayanlar için öncelikle cevaplanması gereken soruların başında “Lviv’de ne yenir? Ne içilir?” soruları geliyor. Eee ne de olsa midesine düşkün bir milletiz 🙂 O halde yazımızın devamında gezinizi planlarken size çok faydası dokunacak keyifli bir yeme içme listesi sizi bekliyor… Buyurun… Lviv’de Ne Yenir? Ne İçilir? Ukrayna Türk vatandaşlarından vize … Devamını oku…

Fotoğraflarıyla Birlikte Lviv Gezilecek 8 Yer

lviv gezilecek yerler

Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv, ülkenin yedinci büyük şehridir ve yaz aylarında turistik hareketlenmeler yaşar.

Eskiden Sovyetlere bağlı olmasından dolayı oranın kültürünü de burada görebilirsiniz. New York, Kutaisi ve Krakow gibi şehirlerle kardeş olan kenti; Lviv gezilecek yerler başlığı altında ele aldık. 1991’de bağımsız olduktan sonra Ukrayna topraklarına katılan Lviv, tarihsel mirası yaşatan önemli bir kenttir.

#1 Lviv Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Lychakivsky Mezarlığı

Lychakivsky Mezarlığı

Bu mezarlığı ziyaret etmeden Lviv‘den sakın ayrılmayın. Ünlü isimlerin mezarı yok ancak yapısı itibarıyla insanı derinden etkiliyor. Batı Ukrayna’nın gururu diyebileceğimiz mezarlık ülkenin değerli miraslarındandır.

2- Lvivarnya

Lvivarnya

2017’de revize edilen Lviv’in bira fabrikasına ait olan müze, modern bir deneyim ve gezi sunuyor. Bu tip yerlerde hep gördüğümüz gibi, gezi sonunda tadımlıklardan alabiliyorsunuz.

3- Ulusal Müze ve Direniş Şehitleri Anıtı

Ulusal Müze

Vul Bryullova’daki yapı; Polonyalılar, Naziler ve komünistler tarafından cezaevi olarak kullanılmıştı. Müzede daha çok İkinci Dünya Savaşı yıllarının başında Stalinist zulümler üzerinde duruyor. Nazilerin korkunç işkencelerinin kanıtını, belgesini görebilirsiniz.

4- Ploshcha Rynok

Ploshcha Rynok

Lviv 1998’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alındı ve bu eski pazar meydanının bu işteki payı büyük. 16. yüzyılın başlarındaki büyük yangın orjinal yapıları tahrip ettikten sonra yeniden inşa edildi. Yaklaşık 40 bina meydanı kuşatıyor. Farklı boyutlarda ve planlardaki evler zenginlere aitti.

5- High Castle Hill

High Castle Hill

Gerçek bir Lviv deneyimi için bu tepeye çıkmalısınız. 14. yüzyıldan kalma harabe taşların Ukrayna bayrağı ile birleştiği zirve 360 derecelik manzara sunuyor.

6- Lviv Tarih Müzesi

lviv historical museum

Şehrin Galiçya anılarını sergileyen bir müzedir. Erken kültürel oluşumların izlerini ve yarattığı etkiyi görmek mümkün.

7- Ratusha

Ratusha

Kentin savunmacıları 14. yüzyılda burada büyük bir direniş örneği sergiledi. Lviv’in derin tarihine inmek için burayı kullanabilirsiniz.

8- Apteka Müzesi

Apteka Müzesi

Bu büyüleyici eczane müzesi, hala çalışmakta olan 1735’ten kalma bir eczanenin içinde bulunuyor. Eczacıdan bilet alıp gezebileceğiniz müzede savaş yıllarında kullanılan ilaçlarla, eski yöntemlerle, karışım çeşitleriyle karşılaşacaksınız.

*Lviv gezilecek yerler, Ukrayna’nın tarihsel akışı içerisinde size yardımcı olabilecek bölgelerden oluşuyor. Eğer Avrupa’ya, özellikle de Ukrayna’ya bir gezi düşünüyorsanız Lviv’de keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler mevcut. Konaklama ve yeme-içme konusunda da problem yaşamazsınız. Uluslararası damak tadına hitap eden restoranlar var. Sonuç olarak Lviv’de güzel anılar biriktirebilirsiniz.

*Yolculuğa çıkmaya hazırlanırken bir taraftan da bilet bakarsanız, en hesaplı Lviv uçuşlarını inceleyebilirsiniz.

Bizi Takip Edin