Rivne’de Görülmesi Gereken 6 Nokta

Ukrayna’nın kuzeybatısında yer alan Rivne şehri, günümüzde ülkenin en ünlü endüstri kentlerinden biri olarak anılmaktadır..

Rivne gezilecek yerler yazımızda da sizlere bu yerleri listeledik.. Ülkenin küçük ve sevimli kentinin köklü tarihi ve kültürel değ erleri ise öğrenilmeye değer güzellikte. İkinci Dünya Savaşı’nda büyük darbeler alsa da şehrin müzeleri ve muhteşem doğa parkları görülmeye değer manzaraları bizlere sunuyor.

#1 Rivne Gezilecek Yerler

Dilerseniz birlikte inceleyelim;

1- Kehribar Müzesi

Amber Palace

Muhteşem bir botanik bahçesine sahip olan Kehribar Müzesi, 19. Yüzyıldan günümüze kadar gelen tarihi Rivne’nin tarihi binalarından birinde yer alıyor. İçerisinde yaklaşık 15 bin parçadan oluşan bir koleksiyona sahip müzede, 4 bin 500 adet kehribar sergileniyor.

Birbirinden güzel nadide taşların sergilendiği müze, şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği gezi noktalarından biri aynı zamanda.

2- Rivne Bölgesel Müzesi

rivne local museum

1906 yılında açılan Rivne Bölgesel Müzesi, Ukrayna’nın en eski müzelerinden biri olarak bilinir. 20. Yüzyıldan günümüze şehrin ve ülkenin ünlü sanat eserlerinin sergilendiği müzede, Rivne tarihine ilişkin pek çok fotoğraf, belge ve bilgi bulabilmeniz mümkün…

Seyahat ettiğiniz şehri tanımak ve tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için uğramanız gereken adreslerden biri.

3- Rivne Hayvanat Bahçesi

Rivne Zoo

Şehrin en keyifli gezi noktalarından biri olan Rivne Hayvanat Bahçesi, 180’den fazla hayvan türünü bünyesinde barındıran muhteşem bir bahçe. Şehre gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bu nokta, hayvanların yanı sıra 130’dan fazla ağaç ve bitki türüyle de dikkat çeken özelliklere sahip.

Kafe ve parklarıyla benzersiz bir doğal kompleks sistemi olan hayvanat bahçesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

4- Rivne Gate

Rivne Gate

Şehrin tarihi kapısı olarak bilinen Rivne Gates, şehre gelen turistlerin mutlaka fotoğraf çektirdiği turistik noktalardan biri. Rivne’nin simgesi haline gelmiş yapı şehrin hemen girişinde oto yol kenarında  yer alıyor.

Şehre giriş çıkışlarınızda fark edeceğiniz anıt aslında Rivne’nin en önemli yapılarından biri olarak gösteriliyor ve koruma altında..

5- Ulaş Samchuk Edebiyat Müzesi

Ukrayna’da 20. Yüzyılın en büyük sanatçısı olarak gösterilen Ulaş Samchuk adına yaptırılan Edebiyat Müze’sinde, yazarın kişisel eşyalarından tutunda mobilyaları ve el yazmalarına kadar pek çok önemli nüshanın orijinal halini görebilmeniz mümkün..

Müzede o döneme ait toplamda üç sergi yer alıyor. Edebiyat meraklıları için şehirde gösterilen ilk adres olan Ulas Samchuk Edebiyat Müzesi, mutlaka görmeniz gereken gezi noktalarından biri.

6- Shevchenko Parkı

Shevchenko Parkı

Şehrin tam orta noktasında huzurlu atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan Shevchenko Parkı, sayısız çiçek türü ve pek çok önemli isme ait anıtlarıyla şehrin en önemli noktalarından birdir.

*Ukrayna’nın bu şirin şehrine seyahat etmeyi düşünüyorsan senin için önceden hazırladığımız Rivne uçuşlar sayfasını ziyaret edebilir, tüm hava yolu firmalarını görüntüleyerek en ucuz uçak biletini alma şansı yakalayabilirsin… Gerisi iki tık uzağınızda!

*Ukrayna’nın Diğer Şehirleri için..

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin