İğneada Gezilecek Yerler | Doğa Harikası 21 Rota!

*Hap Niteliğinde Bilgiler

İğneada hakkında: İğneada, Türkiye’nin Kırklareli şehrine yer alan Demirköy ilçesine bağlı bir sahil beldesidir. Trakya’nın Karadeniz sahilinde konumlanan İğneada, 22 kilometrelik bir sahile sahiptir. Beldenin en popüler noktası Türkiye’nin en büyük longoz ormanlarından biri olan İğneada Longoz Ormanları’dır. İstanbul, Edirne ve Tekirdağ gibi büyük şehirlere yakın bir konumda yer alan İğneada, yaz aylarında denize girip güneşlenmek, ormanda kamp yapıp, doğanın keyfini çıkarmak için gelen yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Kırklareli il merkezi ile arasında 100 kilometre mesafe bulunan İğneada, İstanbul’un 224 kilometre kuzeybatısında yer almaktadır. Dolayısıyla İğneada, aynı zamanda İstanbul’a yakın tatil yerlerinden biridir!

Kaç günde gezilir: İğneada gezinizi takribi 1 veya 2 günde tamamlayabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Tipik Karadeniz İklimi etkisi altında olan İğneada, yazları sıcak ve nemli; kışları ise soğuk ve yağışlı bir havaya sahiptir. İğneada’ya deniz ve güneşten yararlanmak için gidecekseniz Haziran ile Ağustos ayları arasını tercih etmelisiniz. Kamp yapıp doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız Nisan, Mayıs veya Eylül gibi ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.

Ne Yenir: İğneada, genel anlamda deniz mahsullerinin ağırlıkta olduğu bir mutfağa ev sahipliği yapıyor. İğneada’da ne yenir yazımız henüz hazırlanma aşamasında olduğu için beldenin bağlı olduğu Kırklareli mutfağına dair detaylı bilgi verilen ”Kırklareli’nin En Meşhur 13 Leziz Yemeği” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

*İğneada Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yerler

1. İğneada Feneri

İğneada Feneri

Burası Neresi? Karadeniz’in en batısındaki deniz feneri olan İğneada Feneri, ilçe merkezine 4 kilometre mesafede Limanköy mevkiinde yer alıyor. İğneada Feneri, denizin 50-60 metre yamacında konumlanan tarihi bir fener olarak İğneada ilçesini simgeleyen en önemli yapıdır. Dikdörtgen planlı bir idari bina ve silindirik fener kulesinden oluşan yapı, 1866 yılında Sultan Abdülmecit döneminde, Fransızlara yaptırıldığı için halk arasında Fransız Feneri olarak da anılıyor.

O dönemler elektrik olmadığı için kurma koluyla kurularak gaz yağı ile denizi aydınlatan fener, şuan 100’lük halojen ampul ve plastik yansıtıcılar sayesinde 20 mil uzaktan bile görülebiliyor. İğneada Feneri’nin denizden yüksekliği 44 metre olup; kule yüksekliği ise 8 metredir. Fenerin hemen bitişiİğneada Gezilecek Yerler | Doğa Harikası 21 Rota!ğinde bir fenerci koğuşu bulunup; çevresinde yabani incir ağaçları, tarlalar, daha gerisinde de Karadeniz manzarasının fenerle beraber seyredilebildiği yazlık villalar bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Batı Karadeniz’deki son limanın kuzeydoğusunda, Koru Burnu ucunda bulunan İğneada Feneri ve yanında bulunan bekçi binası gardiyan binası ulusal miras olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce koruma altında tutuluyor. Velhasıl İğneada’nın tarihi yapılarından ve de simgelerinden biri olan bu muazzam feneri ve sahip olduğu panoramik manzarayı mutlaka yakından görmelisiniz. Dolayısıyla unutmadan bu tarihi yapıyı İğneada gezilecek yerler listenize kesinlikle ekleyin!

Bir Hikaye! 5 yaşında, Selvet adlı bir kız çocuğu ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan sınırı çizen Rezve deresinin hemen kıyısındaki Beğendik köyüne göçer. Sonrasında Selvet, genç bir kızken İğneada Limaköy’deki fenere gelin gelir. O artık İğneada Feneri’nin gelinidir. Gelin geldiğinde feneri henüz kayın pederi çalıştırmaktadır. Karadeniz’in hırçın sularının dövdüğü 40-50 metrelik derin bir uçurumun kenarında bulunan fenerin, Karadeniz’e doğru sivri iğne ucu gibi bir burunla sokulduğu için İğneada adını aldığı ve bu adı tüm ilçeye yaydığı rivayet edilir.

Fenerin yer aldığı tepenin bir ucu Beğendik yönünden Bulgaristan’a; diğer ucu ise İğneada’nın da bulunduğu ve denizin homurdanmayı nispeten kestiği geniş bir koya açılır. Karadeniz’in hırçın sularından kaçan denizciler için İğneada güvenli bir koydur ve Bulgaristan yönünden buraya ulaşmak isteyen gemiler, tepedeki fener sayesinde burnu geçebilirler. Selvet hanım kayın pederi vefat ettikten sonra kocası Osman’la birlikte fener ve fenerin bakımıyla ilgilenmeye başlar. İşte o gün bugündür tepedeki fener, Selvet Nine’nin Fransız Feneri olarak bilinir.

2. Sislioba Kalesi

Sislioba Kalesi

Burası Neresi? İğneada gezilecek yerler listemizde şimdiki durağımız Roma dönemi garnizonu olan Sislioba Kalesi… Kırklareli’nin tarihi zenginliklerinden biri olan Sislioba Kalesi, Demirköy mevkiinde, aynı isimli Sislioba Köyü’nde yer alıyor. Sislioba Kalesi’nin Roma Dönemi’nde inşa edildiği düşünülüyor. Uzun yıllardır varlığını sürdürmeye çalışan kaleden geriye maalesef pek bir şey kaldığı söylenemez.

Lakin kalenin kuzeydoğu surlarının bir kısmı, güneydoğu burcu ve doğu surlarının bir bölümü hala ayakta kalmaya devam ediyor. İç kısımlarda birtakım duvar izlerine rastlanan Sislioba Kalesi’nin, düzgün yontulmuş yerel taş ve beyaz kireç harcından inşa edildiği düşünülüyor. Sislioba Kalesi ile aynı isimli Sislioba Köyü arasında 4 kilometre mesafe bulunuyor. Kaleye ulaşmak için ormanın içinden uzun bir yürüyüşü göze almak gerekiyor.

  • Adres: Sislioba, 39500 Sislioba, Demirköy/Kırklareli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

3. Demirköy Dökümhanesi

Demirköy Fatih Dökümhanesi

Burası Neresi? Osmanlı’nın ilk savaş endüstrisi merkezi olarak değerlendirilen Demirköy Demirhanesi, Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, İğneada’nın 29 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Demirköy Dökümhanesi, diğer adıyla Fatih Dökümhanesi, tarihin akışını değiştiren bir kırılma noktası olan İstanbul’un fethinde kilit bir rol oynaması dolayısıyla Türk tarihi açısından fazlasıyla önem arz ediyor.

Zira İstanbul’un fethi sırasında kullanılan top ve silah gibi envanterlerin yapımında, önemli bir rol oynamıştır. On bin metrekarelik geniş bir alana yayılan Demirköy Dökümhanesi’ndeki kazı çalışmaları 2001 yılından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Arkeoloji çalışmalarının ve kazı heyetinin başında Mimar Sinan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurcan Yazıcı Metin bulunuyor. Osmanlı belgelerindeki adı Samakocuk Dökümhane-i Amiresi olan Demirköy (Fatih) Dökümhanesi, kısmen korunmuş olarak günümüze kadar gelmeyi başarmış.

Teras halinde yerleştirilmiş iki ayrı bölümden oluşan dökümhanenin üst terası, savunma, koruma amacıyla tahkim edilmiş, köşelerinde çokgen burçları bulunan etrafı surlarla çevrili bir yerleşkedir. Yerleşke içerisinde ayrıca avluya açılan yaşam alanları, hizmet mekanları ve bir mescit bulunuyor. Dökümhane işçilerinin barınaklarından, yatakhane binaları gibi birimlerden oluşan yaşam alanları ve hizmet mekanları, yerleşkenin doğu, kuzey ve batı sur duvarları boyunca karşımıza çıkıyor.

Tuğla gövdeli minaresi ve bodrum kat duvarı görülebilen Taş kaideli Dökümhane Mescidi ise avlunun güneybatı cihetinde yer alıyor. Ayrıca 2008 yılındaki kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkartılan iki ocağı bulunan bir demirci işliği de avlunun güneydoğu köşesinde bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Demirköy Dökümhanesi’nde yıllardır süren çalışmalar sonucu tarihimize ışık tutacak pek çok buluntu ortaya çıkarılmıştır. Söz konusu yerleşkede şimdiye kadar; değişik çaplarda top gülleleri, gülle kalıbı, çeşitli madeni parçalar, demir tozları ve farklı boylarda çiviler bulunmuştur.

Bunu yanı sıra demir fırınının yapısı ve çalışma sistemi hakkında bilgi veren cüruflar, üfleçler, yerli üretim ve İngiltere menşeli ithal ateş tuğla örnekleri, üretimde kullanılmış olması muhtemel çark sistemine ait demir parçaları, şebeke parçaları; son dönemde çeşitli tarım ve ev gereçlerinin üretildiğini belgeleyen parçalar yine kazılarda ortaya çıkartılan önemli buluntulardandır.

Kaçırmayın! Kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Demirköy Dökümhanesi, bir açık hava müzesi olarak ziyaret açılmıştır. İstanbul’un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih (Demirköy) Dökümhanesi, 2019 yılından itibaren yerli ve yabancı onlarca turistin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

– Köyler

4. Beğendik Köyü

Beğendik Köyü

Burası Neresi? Demirköy ilçesine bağlı İğneada Nahiyesinde yer alan Beğendik, Bulgaristan sınırında konumlanan bir köydür. Beğendik Köyü, doğal güzelliği, yemyeşil tabiatı, masmavi ve tertemiz deniziyle son dönemlerde özellikle İstanbullar tarafından yoğun ilgi görüyor. Zira Beğendik, İstanbul’a yakın denize girilebilecek turistik yerlerden biri! Türkiye’nin Karadeniz’deki en batı noktasını teşkil eden Beğendik Köyü, 50 haneli, 200 nüfuslu küçük, şirin bir köydür.

Neden Gitmeliyim? İğneada ile arasında 17 kilometre mesafe yer alan Beğendik Köyü, 3 kilometre uzunluğundaki sahiliyle gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Zira Karadeniz kıyısında yer alan sahil, tertemiz yapısı ve el değmemiş doğasıyla oldukça beğeniliyor. Denizin tek sıkıntısı ise şüphesiz birden derinleşiyor olması. Bundan dolayı çocukların ve yüzme bilmeyen kişilerin denize girerken dikkatli olması gerekiyor.

Beğendik Köyü’nde konaklamak için herhangi bir tesis bulunmuyor. Konaklamak isteyenler dilerse karavanda kalabilir ya da çadır kurup kamp yapabilir. Bu harika köyde kamp yapmak harika bir deneyim olacaktır. Çünkü Beğendik’in Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca aşağıda bahsedeceğim Dupnisa Mağarası, Beğendik Köyü’ne oldukça yakın. Gelmişken mutlaka uğrayın derim!

Kaçırmayın! Beğendik Sahili bir plaj olarak kullanılıyor. Plaja girişte herhangi bir ücret talep edilmediği gibi şemsiye ve şezlong gibi imkanlar da bulunmuyor. Dolayısıyla havlunuzu ve şemsiyenizi yanınıza almayı unutmayın! Alışveriş için köydeki bakkaldan yararlanabilirsiniz.

5. Limanköy

iğneada limanköy

Burası Neresi? İğneada gezilecek yerler listemizdeki en güzel duraklardan biri de Limanköy! İstanbul’a yakın en güzel kamp alanları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Limanköy, İğneada’ya bağlı bir yerleşimdir. Limanköy, dört mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen doğal yapısı, el değmemiş tabiatı, yemyeşil ve tertemiz atmosferiyle fazlasıyla huzur dolu bir köydür.

Yıldız Dağları’nın yemyeşil ormanları, masmavi gölleri ve kökleri suların içinde kalmış ağaçlarıyla gören herkesi büyüleyen Limanköy, cennetten bir köşe gibidir. Karadeniz kıyısının kuzeyinde, yarım ada şeklindeki bir çıkıntının üzerinde yer alan Limanköy, yaklaşık 120 yıl önce Romanya’dan göçen Türkler tarafından kurulmuş tarihi bir yerleşimdir. Köy ilk kurulduğunda Koruburnu olarak adlandırılmış, kayıtlara da bu şekilde geçmiştir.

Neden Gitmeliyim? Limanköy, yukarıda da detaylı olarak bahsettiğim İğneada Feneri’ne ev sahipliği yapmaktadır. 1866’da Fransızlar tarafından yapılan fener, köyün en dikkat çekici yerlerinden biridir. Sırtını ormana yaslamış, yüzünü ise Karadeniz’e dönmüş muhteşem bir köy olan Limanköy, yazın tatilcilerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Zira Limanköy denizi masmavi ve tertemiz sularıyla İstanbul, Edirne ve Tekirdağ gibi çevre illerde yaşayanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Bu ilginin bir sonucu olarak köyde konaklama hizmeti veren pansiyon ve butik otel gibi işletmeler mevcuttur. Bunların dışında burada kamp yapmayı tercih edenlerin sayısı da oldukça fazla! Ayrıca Limanköy’ün İstanbul’a yakın en iyi kahvaltı mekanlarına ev sahipliği yaptığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Zira bu şirin yerleşkede, köy kahvaltısı yapıp, doğanın tadını çıkarabileceğiniz kahvaltıcılar bulunuyor.

Kaçırmayın! Limanköy, aynı zamanda bir balıkçı kasabası olduğu için her neviden taptaze deniz mahsullerine ulaşılabiliyor. Ve bu konuda hizmet veren balıkçılar köyde mevcut. Limanköy’ün en meşhur lezzetleri ise palamut köftesi ve palamut konservesi!

– Plajlar

6. İğneada Plajı

İğneada plajı

Burası Neresi? İğneada’da 40-50 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda temiz bir kumsal bulunmaktadır. İğneada Plajı olarak adlandırılan bu kumsal, okulların kapanıp yaz sezonun açılmasıyla birlikte müthiş bir turist kafilesine ev sahipliği yapmaktadır. Plaj çevresinde çay bahçesi, lokanta, WC, duşa kabin ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcuttur.

Karadeniz’in en güzel kıyılarından birine sahip olan İğneada Plajı’nın en güzel dönemleri Haziran ile Ağustos ayları arasında yaşanmaktadır. Bu süre boyunca deniz sıcaklığı ve kumsal denize girip, güneşlenmek için fazlasıyla uygundur. Bunun dışında Karadeniz’in dalgalı ve derinleşen sularına dikkat etmekte fayda var!

  • Adres: Yeni, İğneada Yolu No: 1671, 39500 İğneada, Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

7. İğneada Aqua Beach Club

İğneada Aqua Beach Club

Burası Neresi? Günübirlik tatil yapmak isteyenler için oldukça iyi bir seçenek olan İğneada Aqua Beach Club, havuzun ve denizin keyfini bir arada çıkarabileceğiniz şahane bir tesis! İğneada’da özel bir işletme olarak hizmet veren Aqua Beach Club, hem çocuklara hem de yetişkinlere, yani yediden yetmişe herkese hitap edebiliyor. Tesis içerisinde su kayaklarından havuzlara, oyun parklarından plaja kadar pek çok seçenek mevcut. Ayrıca tesiste sabah kahvaltı yapıp, öğlen veya akşam yemeği yiyebileceğiniz restoran ve kafe gibi imkanlar bulunuyor.

Misafirlerin en çok beğendiği özelliği ise plajın tertemiz ve bakımlı olması… Dolayısıyla İğneada Aqua Beach Club, hijyene önem veren herkese gönül rahatlığıyla önerilebilir. Olimpik Yüzme Havuzu, Beach-Club, Restoran, Su Sporları ve Animasyon merkezi niteliğinde bir işletme olan Aqua Beach Club, haftanın yedi günü, 24 saat boyunca hizmet veriyor. Tabi girişler ücretli! Ücret bilgisi aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir. Velhasıl deniz, kum ve güneş kaçamağı yapmak istiyorsanız bu harika tesisi, İğneada gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin!

  • Adres: Liman Yolu, 39650 İğneada, Demirköy, Kırklareli/Türkiye
  • Tel: (0288) 692 20 20
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Hafta İçi; Aquapark ve Plaj Girişi Kişi Başı 35 TL – Hafta İçi; Aquapark ve Plaj Girişi + Menü Kişi Başı 69 TL – Hafta Sonu; Aquapark ve Plaj Girişi Kişi Başı 50 TL – Hafta Sonu; Aquapark ve Plaj Girişi + Menü Kişi Başı 85 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

8. Sude Beach Cafe & Bar

Sude Beach Cafe & Bar

Burası Neresi? İğneada’nın en eğlenceli plajlarından birine ev sahipliği yapan Sude Beach Cafe & Bar, her yönden tatilin keyfini çıkarabileceğiniz cazip bir tesis! Sude Beach, kuruluş tarihi olan 2007 yılından bu yana İğneada’da gece hayatı ve gündüz eğlencesinin nabzını tutuyor, diyebiliriz. Öyle ki tesis bünyesinde, yaz sezonu boyunca; langırt turnuvaları, boxing yarışmaları, plaj voleybolu turnuvası, şezlong partileri ve canlı müzik programları gibi birbirinden renkli birçok plaj eğlencesi düzenleniyor.

Velhasıl Sude Beach Cafe & Bar, İğneada gezilecek yerler arasında mutlaka yer almalı! Zira burada gündür denize girip güneşlenebileceğiniz gibi akşam saatlerinde canlı müzik eşliğinde eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca rakı, şarap ve bira gibi alkol seçenekleri de tesis mevcut. Sude Beach Cafe’de canlı müzik hemen her gün, saat 21.00 gibi başlayıp, gece 01.00 sularına kadar devam ediyor.

9. Beğendik Plajı

beğendik plajı

Burası Neresi? Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde yer alan İğneada nahiyesine bağlı bir köy olan Beğendik, 3 kilometre uzunluğundaki sahiliyle tertemiz ve el değmemiş bir kumsala sahip! tamamen kumdan oluşan plaj; denizin oldukça temiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Doğal bir koy olduğu için Beğendik’te şezlong ve şemsiye gibi imkanlar mevcut değil. Alışverişinizi ve içecek-yiyecek gibi her türlü ihtiyacınızı ilçeden veya köy bakkalından temin edebilirsiniz.

  • Adres: 39500 Beğendik, Demirköy/Kırklareli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

*Doğal Güzellikler

– Ormanlar ve Milli Parklar

10. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

iğneada longozu

Burası Neresi? Longoz Ormanları Milli Parkı, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde yer almaktadır. 2007 yılında milli park ilan edilen İğneada Longoz Ormanları, Karadeniz sahil şeridinde, Bulgaristan sınırına yakın bir noktada yer almakta ve 3155 hektarlık geniş bir alana yayılmaktadır. Longoz (subasar); genellikle yağış miktarının yüksek olduğu ilkbahar-kış mevsiminde tabanı sularla kaplanan ormanlık alanlara verilen addır.

Kırklareli şehir merkezine 97 km, Demirköy ilçesine 27 km, İstanbul’a ise 237 km mesafede konumlanan İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı iki farklı sahadan oluşmaktadır. Milli parkın kuzeyindeki saha Erikli Gölü ve çevresindeki sazlık alanlarla birlikte bu bölgeyi çevreleyen longoz ormanlarından; güney bölümü ise Saka Gölü, Deniz Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü, Mert Gölü ile bu göllerin etrafındaki sazlık alanlar, longoz ormanları ve yaprak döken ormanlardan oluşmaktadır.

Neden Gitmeliyim? Longoz ormanları, kıyı kumulları, göl ve lagün sistemleriyle zengin bir ekosisteme ve bio-çeşitliliğe sahip olan İğneada Milli Parkı’nda, şimdiye kadar 472 farklı bitki türü kaydedilmiştir. Bu türler arasında Peygamber Çiçeği, Kum İncisi, Akyumak ve Kum Zambağı gibi nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve bundan ötürü Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan bitki türleri yer almaktadır. Ayrıca siklamen, kardelen, iki yapraklı ada soğanı, mavi bataklı süseni, ters lale ve orkide gibi rengarenk çiçek türleri de parka güzellik katan bitkiler arasındadır.

Su kuşlarının, yırtıcı kuşların ve özellikle de leyleklerin sonbahar göçünde geçiş yolu üzerinde yer alan İğneada’da yıl içerisinde Türkiye kuş varlığını oluşturan 454 kuş türünden yarıya yakını görülmektedir. Bu açıdan oldukça zengin ve çeşitli bir yapıya sahiptir. Sahip olduğu farklı ekosistemler sayesinde çok sayıda nadir bitki ve hayvan türümü gözlemleme şansı elde edebildiğimiz İğneada Milli Parkı, Türkiye’de doğal karakterini günümüze kadar taşımış nadir korunan alanların başında gelmektedir.

Kaçırmayın!

Ayrıca Longoz Ormanları Milli Parkı, ülkemizdeki en iyi kamp alanlarından biri olarak özellikle İstanbul ve Edirne gibi büyük şehirlerden yoğun talep görmektedir. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nda genel anlamda, kampçılık, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği, eko-turizm, orman ve dağ sporları, trekking, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği ve deniz turizmi etkinlikleri gibi birbirinden eğlenceli pek çok aktivite gerçekleştirilebilmektedir.

Özellikle Mert Gölü’nde gerçekleştirilen kano turları parkta yapılan en popüler aktivitelerin başında gelmektedir. Ayrıca park içerisinde kamp için uygun piknik ve mesire alanları, kameriyeler, banklar, ziyaretçi ve bilgi merkezi, sahil, göl ve nehirler bulunmaktadır. İğneada’nın simgelerinden biri olan Longoz Ormanları, İğneada gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli!

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı içerisinde görülmesi gereken pek çok özel nokta bulunuyor. Başta Mert Gölü ve Bulanık Meşe Ormanı olmak üzere; Pedina Gölü, Hamam Gölü, Bulanık Dere Langozu ve Saka Gölü Langozu mutlaka yakından görülmeli!

  • Adres: Hamdibey, D 565 No: 32, 39500 İğneada, Demirköy/Kırklareli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücreti: Şahıs 6 TL – İndirimli 3 TL – Bisiklet 6 TL – Motosiklet 12 TL – Otomobil 18 TL – Minibüs 54 TL – Midibüs 96 TL – Otobüs 162 TL
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

– Göller ve Nehirler

11. Mert Gölü

mert gölü

Burası Neresi? Mert Gölü, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı içerisinde bulunan, kano turu, doğa yürüyüşü ve kamp yapılan sayısız canlı türüne sahip bir lagündür. Mert Gölü’nün sahil ile buluştuğu noktada yılın 12 ayı kano turları gerçekleştirilmektedir. Gölün popülaritesinin bu denli fazla olmasının nedeni de şüphesiz kano turlarından kaynaklanıyor. Göl ve çevresinde gerçekleştirilen bir diğer popüler aktivite ise hiç kuşkusuz kamp!

Neden Gitmeliyim? Mert Gölü Mesire Yeri’nde çadırlı kamp için uygun alanlar bulunuyor. Gölde gerçekleştirilen kano turları ise gölün içerisinden ilerleyerek longoz ormanlarının derinliklerine kadar devam ediyor. Kanolar gölün denizle birleştiği noktadan yani Mert Gölü Sahili’nden kiralanıyor. Kano turlarını dilerseniz kendi arkadaş grubunuzla bağımsız olarak ya da rehber ve eğitmen eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz.

Etkinlik kişi başı 25 TL olarak ücretlendirilmekte olup; eğer rehber istiyorsanız 50 TL daha ödemeniz gerekiyor. Daha önce hiç kürek çekmemiş olanlar için tur başlamadan önce derinlemesine bilgi verilip; önemli noktalar öğretiliyor. Kanolar iki veya tek kişilik olarak kullanılıyor. Gölün en derin noktası ortalama 2 metre civarında seyrettiği için, bir akıntı olmadığı takdirde herhangi bir tehlike problemi yaşanmıyor.

Kaçırmayın! Takribi iki saat sürecek olan kano turuna başlamadan önce ücretsiz can yeleği veriliyor. Mert Gölü kano turları hakkında detaylı bilgi için 0 545 723 17 09 nolu telefon numarasını arayabilirsiniz. Mert Gölü Mesire Alanı’nda kamp için herhangi bir ücret istenmiyor. Alanda tuvalet gibi imkanlar mevcut. Velhasıl İğneada’da kamp yapmak için uygun alanlar arıyorsanız Mert Gölü Mesire Alanı’nı tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Mert Gölü, Yeni, 39500 İğneada, Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

12. Pedina Gölü

pedina gölü

Burası Neresi? İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nın batısında konumlanan Pedina Gölü, meşe ağaçlarıyla çevrili, cennet gibi bir atmosfere sahip harika bir göldür. Pedina Gölü, karaleylek popülasyonuyla özel koruma alanı statüsünde yer almaktadır. Avrupa ve Afrika arasındaki kuş göç yolu üzerinde bulunan Pedina Gölü, sonbahar göçü esnasında önemli sayıda leylek ve su kuşu için beslenme, dinlenme, üreme ve barınma alanı olarak önem arz etmektedir.

Neden Gitmeliyim? Küçük orman kartalı, Akkuyruklu kartal, balaban, kara ağaçkakan, karaleylek, ortanca ağaçkakan, ak sırtlı ağaçkakan ve çizgili ötleğen alanda üreyen önemli türler arasında yer alıyor. Pedina Gölü’nün aynı zamanda zengin bir floraya da sahip olduğunu söylenebiliriz. Öyle ki su kestanesi, göl soğanı, kardelen, beyaz nilüfer gibi korunması gereken bir dizi bitki türü göl çevresinde yetişiyor.

Kaçırmayın! Ayrıca göl üzerinde yer alan dik sığır sazı, zambak, dar yapraklı saz gibi bitkilerin oluşturduğu adacıklar muhteşem bir manzaraya imza atıyor. Özellikle doğaseverlerin bayılacağı Pedina Gölü, İğneada’da gezilecek yerler arasına kesinlikle eklenmeli!

  • Adres: Pedina Gölü, Yeni, 39500 İğneada, Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

13. Bulanık Dere Longozu

Bulanık Dere Longozu

Burası Neresi? İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Bulanık Dere Longozu, bölgedeki en büyük göl olma ayrıcalığına sahiptir. Demirköy’ün batısındaki dağlardan doğan Bulanık Dere, Dolapdere ve Üç Dereler mevkiinde Kavakdere ve Bıçkıdere’yi de sularına katarak yoluna devam eder. Hamdibey Köyü tarafından gelerek Karadeniz’e doğru yoluna devam eden Bulanık Dere Longozu sonrasında Deniz Gölü’ne ulaşır.

  • Adres: İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, İğneada, Demirköy/Kırklareli
  • Yol tarifi al >

14. Hamam Gölü

hamam gölü

Burası Neresi? İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı sınırlarında bulunan yedi gölden biri olan Hamam Gölü, Bulanık Dere Longozu’nun yakınında; sahile 1200 metre mesafede konumlanıyor. Hamam Gölü, yaz aylarında suyunun çekilmesiyle dikkat çekmektedir. Göl içinde en sık görünen balık türleri; tatlı su levreği ve kerevit balığıdır. Hamam Gölü’nün en önemli özelliği nilüfer çiçeklerinin yetiştiği tek göl olmasıdır.

Avrupa – Sibirya tatlı su florasına sahip olan Hamam Gölü Langozu 19 hektarlık bir alana yayılmaktadır. Ayrıca Hamam Gölü ve Longozu, Bulgaristan, Tuna Nehri ve Rusya deltasından göç eden yaban ördeği ve kuğu gibi göçmen kuş türleri için yaşam alanı oluşturmaktadır.

15. Saka Gölü Langozu

saka gölü langozu

Burası Neresi? Saka Gölü Langozu, İğneada Longoz Ormanları’nın en güney ucunda bulunan, bir lagün gölü olma niteliğine sahiptir. Söz konusu göl, kumullar arasındaki 5 hektarlık bir alana yayılan küçük bir oluşumdur. Yılın belirli dönemlerinde denizle birleşen Saka Gölü Langozu, milli park içinde bulunan yedi önemli gölden biri olup; yetkili merciler tarafından koruma altına alınmıştır. Göl içinde birbirinden farklı pek çok balık türü yaşamaktadır. Saka Gölü Langozu’nun büyük bir bölümü sazlıklarla kaplı olup; diğer göllerden farklı olarak kumsala daha yakındır.

– Mağaralar

16. Dupnisa Mağarası

dupnisa mağarası

Burası Neresi? İğneada’da gezilecek yerler listemizde sıradaki durağımız sıra dışı bir atmosfere sahip olan Dupnisa Mağarası… Geçmişi çok eskilere dayanan Dupnisa kelime olarak Bulgarcada ”Delik” anlamına geliyor. Trakya bölgesinde turizme açılmış ilk mağara olma ayrıcalığına sahip olan Dupnisa Mağarası, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere Köyü sınırları içerisinde, köyün 5–6 km güneybatısında yer alıyor. Dupnisa Mağarası ile İğneada arasında ise 53,5 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Dupnisa, Karadeniz ikliminin etkisi altındaki, Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan, Rezve Deresi’nin Istranca Dağları vadisine yer alıyor. Görüntü itibariyle vahşi bir doğa içinde konumlanan mağaranın ikinci jeolojik zamanda oluştuğu düşünülüyor. Dupnisa, yaklaşık dört milyon yıldan beri oluşum ve gelişimini sürdürüyor. Mağara içerisinde sürekli akan bir yer altı nehri ve bu nehrin oluşturduğu, derinliği bazı noktalarda 2 metreyi aşan göller yer alıyor.

Mağaranın en ilgi çekici yönünü ise kırmızı, kahve ve süt beyazı tonlarına sahip olan ve yer yer dev boyutlara ulaşan sarkıt, dikit, sütunlar; perde, bayrak damla taşları ve damla taş havuzları oluşturuyor. İki katlı ve üç girişli bir yeraltı sistemine sahip olan Dupnisa, Sulu Mağara, Kız Mağarası ve Kuru Mağara olmak üzere üç farklı bölümden oluşuyor. Toplamda 3150 metrelik bir uzunluğa sahip olan yeraltı sisteminin üst bölümde Kuru Mağara ve Kız Mağarası yer almakta olup; bunların 50-60 metre aşağısında Sulu Mağara yer alıyor.

2003 yılında turizme kazandırılan Dupnisa Mağarası’ndaki, Kuru Mağara’nın 250 metre, Sulu Mağara’nın ise 200 metrelik bölümü ziyaret edilebiliyor. Her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret edilen mağaradaki 450 metrelik kısımda yürüyüş iskelesi ve aydınlatma sistemi bulunuyor. Kız Mağarası, 15 Kasım-15 Mayıs arası yarasaların üremesi nedeniyle ziyarete kapalı tutuluyor. 2001 yılında yapılan sayıma göre Dupnisa Mağarası’nda, 16 farklı türden yaklaşık 60 bin yarasa bulunup; Mağara kelebeği ve Mağara sineği gibi türlere de rastlanıyor.

  • Adres: Sarpdere Köyü İç Yolu, 39500 Demirköy /Kırklareli
  • Tel: 0536 372 87 49
  • Çalışma saatleri: 08.00 – 17.00 *Her gün açık
  • Giriş ücreti: Tam 12 TL – Öğrenci 6 TL
  • Yol tarifi al >

*Tarihi Yerler

İğneada’nın tarihi yerleri ile ilgili ayrıntılı bir yazı sizler için hazırlanıyor. Yazımız hazır olana dek Kırklareli’nin Birbirinden Etkileyici 17 Tarihi Yeri başlıklı içeriğimizi okuyabilir, bu sayede İğneada’nın tarihi hakkında da az çok fikir sahibi olabilirsiniz.

*İğneada Çevresinde Gezilecek Yerler

– Turistik Yerler

17. Kıyıköy

kıyıköy

Burası Neresi? İstanbul’da günübirlik turların en popüler rotalarından biri olan Kıyıköy, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı bir kıyı kasabasıdır. Kıyıköy, doğal güzellikleri, yemyeşil tabiatı ve tarihi varlığıyla son yıllarda öne çıkmayı başarmış bir turizm merkezidir. Karadeniz kıyısında yer alan bu şirin balıkçı kasabası, Kırklareli’nde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İğneada’ya da oldukça yakın olan Kıyıköy konum itibariyle kolay ulaşılabilir bir lokasyona sahip.

İstanbul’un 162 kilometre kuzeybatısında yer alan Kıyıköy ile Kırklareli şehir merkezi arasında 92 kilometre, İğneada ile arasında ise 79 kilometre mesafe bulunuyor. Velhasıl Kıyıköy’ün İğneada çevresinde gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gerekiyor. Zira İğneada’dan yola çıkıldığında, yaklaşık 1 – 1,5 saat içerisinde bu şirin kasabaya ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Doğal güzellikleri, plajı ve de tarihi yapısıyla öne çıkan Kıyıköy, özellikle yaz aylarında müthiş bir turist kitlesini evinde ağırlıyor. Bu popülerliğin kasabanın doğal dokusuna zarar vermemesi için de azami düzeyde çaba sarf ediliyor. Kıyıköy’ün en meşhur noktası şüphesiz Kastro (Çamlıköy) Körfezi Tabiatı Koruma Alanı… Toplamda 329 hektarlık geniş bir alan üzerinde yayılan Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı, yaz aylarında, Kastro Plajı’nda denize girip güneşlenmek için ve de kamp kurup konaklamak için oldukça ideal!

Kasabadaki bir diğer önemli yapı ise Aya Nikola Manastırı. Dünyanın en eski taş oyma manastırlarından biri olan Aya Nikola Manastırı’nın, 6. yüzyılda, I. Justinianus döneminde (MS 527-565) inşa edildiği düşünülüyor. Kaya manastırlarının en iyi örneklerinden biri olan Aya Nikola Manastırı, kasabaya 700 metre mesafede, Papuçdere yolu üzerinde güney yamaçta konumlanıyor. Söz konusu tarihi manastırı Kıyıköy’e gitmişken mutlaka ziyaret edin!

Kaçırmayın! Bunların dışında Kıyıköy Kalesi ve Surları, Kıyıköy Camii, Kazan Dere ve Pabuç Dere gibi turistik yerler de Kıyıköy’de görülmesi gereken noktalardan birkaçı. Son olarak: Kıyıköy’ün meşhur manda yoğurdunun tadına bakmayı unutmayın! Aksi takdirde enfes bir lezzeti kaçırmış olursunuz!

18. Balkaya Köyü

balkaya köyü

Burası Neresi? Tarihi bir Boşnak köyü olan Balkaya, Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alıyor. Balkaya Gölü, Kırklareli iline 76 km, Vize ilçesine ise 21 km mesafede bulunuyor. Köyün en meşhur tarafı, alabalık tesisleri! Özellikle hafta sonları İstanbul, Edirne ve Tekirdağ gibi şehirlerden pek çok kişi sadece alabalık yemek için bu şahane köye akın ediyor. Balkaya Köyü, el değmemiş tabiatıyla da dikkat çekiyor.

Öyle ki son zamanlarda doğaseverlerin, gezginlerin ve kampçıların en popüler rotaları arasında Balkaya Köyü yer alıyor. İğneada’ya yakın gezilecek yerler arasında öne çıkan Balkaya Köyü ile İğneada arasında 80 kilometre mesafe bulunup; yolculuk ortalama 1,5 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? ”Alabalık Diyarı” Balkaya Köyü’nde dört adet alabalık çiftliği, yıl boyunca aktif olarak hizmet veriyor. Dört işletmeden biri dağ oteli, diğeri lokanta, kalan ikisi ise sadece alabalık üretim çiftliği olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Taptaze alabalıkların tadına bakmak istiyorsanız, erken saatlerde yerinizi alın derim. Zira geç kalırsanız yer bulamayabilirsiniz. Bunun dışında gitmişken patates böreği, alabalık pilaki, etli börek ve piryan gibi Balkaya’nın meşhur yemeklerinin de tadına bakabilirsiniz.

Balkaya Köyü, her yıl, Temmuz ayının ilk hafta sonu Pazar günleri, geleneksel bir piknik organize ediliyor. Her yıl geniş bir katılımla gerçekleştirilen piknik, çevre il ve ilçelerden de yoğun talep görüyor. Balkaya Köyü’nde ayrıca piknik ve mesire yerleri ve kamp alanları gibi sosyal aktivite alanları da bulunuyor.

Kaçırmayın! Bunların yanı sıra hem Balkaya Köyü’nde hem de Vize’de çok sayıda mağara bulunuyor. Dolayısıyla bölgede mağara turizmi oldukça rövanşta… Yenesu Mağarası, Kurudere Mağarası, Domuzdere Mağarası ve Direkli Mağarası bölgedeki en gözde mağaralardan birkaçı.

19. Çilingoz Tabiat Parkı

Çilingoz

Burası Neresi? İstanbul’un saklı cennetlerinden biri olan Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Çilingoz Tabiat Parkı, ince kumlu bir plaj, dere, göl, orman, piknik ve kamp alanlarıyla birlikte 17.75 hektarlık bir arazi üzerinde konumlanıyor. İstanbul’a yakın kamp alanlarından biri olan Çilingoz, özellikle hafta sonları müthiş bir kalabalıkla dolup taşıyor.

İğneada’ya da oldukça yakın olan tabiat parkı, İğneada’ya yakın gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli! Zira İğneada’nın 101 kilometre doğusunda yer alan Çilingoz Tabiat Parkı’na, ortalama 2 saatlik kısa bir yolculuk sonrası rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Çilingoz Tabiat Parkı, deniz, orman, göl ve sazlık manzarasını bir arada sunan muhteşem bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. 2005’te Bakanlar Kurulu tarafından Yaban Hayatı Koruma Sahası ilan edilen ve devlet tarafından korunan park, zengin bitki ve hayvan türü çeşitliliğiyle harika bir ekosisteme sahip. Bıldırcın, atmaca, karabatak, leylek, çulluk, ağaçkakan, saksağan, geyik, karaca, tilki sansar, çakal, kurt ve sincap gibi hayvan türlerinin yaşadığı alan, koruma sahası olduğu için avcılık faaliyetlerine yılın hiçbir dönemi kesinlikle izin verilmiyor.

Yalnızca parkın kuzeyinde yer alan gölde olta balıkçılığına izin veriliyor. İstanbul’da denize girilebilecek sayılı yerlerden biri olan Çilingoz Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında popülerliğini arttırıyor. Söz konusu alan, denize girip, güneşin ve kumsalın tadını çıkarabileceğiniz Çilingoz Plajı’na ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra park içinde yer alan ormanda trekking için uygun yürüyüş parkurları bulunuyor. Ayrıca park içerisinde kır lokantası ve büfe gibi hizmet noktaları mevcut.

Çilingoz Tabiat Parkı’nda gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri genel hatlarıyla; piknik, çadırlı kampçılık, karavanlı kampçılık, fotoğrafçılık, yüzme, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü ve manzara seyri olarak sıralayabiliriz. Son olarak; Çilingoz Plajı, 80 metrelik bir genişliğe sahip olup; Karadeniz kıyısında yer alıyor.

Kaçırmayın! Dolayısıyla su derinliği birden artabildiği gibi, deniz bazen fazlasıyla dalgalı olabiliyor. Bundan ötürü yüzme bilmeyenlerin ve de çocukların denize girerken dikkatli olması gerekiyor. Çilingoz Plajı en popüler ve en güzel dönemlerini yaz aylarının ortalarında yaşıyor. Denize girmek ve güneşlenmek istiyorsanız Temmuz ve Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz.

20. Cehennem Şelaleleri

cehennem şelaleleri

Burası Neresi? Cehennem Şelaleleri, Kırklareli’nin Vize ilçesinde, Istranca Ormanları içinde, Kızılağaç mevkiinde yer alıyor. Kırklareli’nin saklı güzelliklerinden biri olan Cehennem Şelaleleri, dört mevsim başka bir güzelliğe bürünüyor. Adını sarp kayalıklar ve kanyonlar arasında çağıldayan sulardan alan Cehennem Şelaleleri, son dönemlerde oldukça popüler bir gezi noktası. Popüler olmasının nedenlerinden biri son yılların popüler yürüyüş rotası Cehennemdere parkuruna ev sahipliği yapması.

Zira turizm firmalarının Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’da her hafta düzenlediği trekking turlarından sıkılanlar için Cehennemdere Parkuru can suyu oluyor! İğneada’ya çevresinde gezilecek yerlerden biri olan Cehennem Şelaleleri ve Cehennemdere Parkurunu mutlaka yakından görmenizi ve muhteşem atmosferi solumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Üstelik İğneada ile arasında yalnızca 48 kilometre mesafe bulunuyor. Yolculuk ise 50 dakika sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Gezilip görülmeye değer muhteşem bir doğa harikası olan Cehennem Şelaleleri, doğa ile iç içe bir atmosferler ve huzur dolu coşkun su sesiyle ziyaretçilerini karşılıyor. Şelaleler, yıl boyunca binlerce doğa sever tarafından ziyaret ediliyor. Buraya gelenler genellikle şelale çevresinde kendilerine uygun bir alan bulup kamp kurmayı ve bu muazzam atmosfer içinde birkaç gün konaklamayı tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra Cehennem Şelaleleri, trekking gibi aktiviteler için de yoğun ilgi görüyor.

Zira yukarıda da bahsettiğim Cehennem Şelaleleri etrafını saran Cehennemdere Parkuru, doğa sporcularının en gözde rotaları arasında yer alıyor. Cehennemdere parkurundan ilerleyip, sona yaklaştığınızda karşınıza önce ilk şelale ve yaklaşık 500 metre sonra ikinci şelale çıkıyor. Şelalelerin oluşturduğu göletlerde, yaz boyunca yüzülebiliyor. Cehennem Şelaleleri, en güzel dönemlerini ilkbahar ve yaz mevsiminde yaşıyor.

  • Adres: Kızılağaç Köyü Yolu, 39400 Kızılağaç, Vize/Kırklareli
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

21. Karaburun

karaburun

Burası Neresi? Batı Karadeniz kıyısında şirin mi şirin bir sahil kasabası olan Karaburun, İstanbul Avrupa yakasında, Arnavutköy ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. İstanbul Boğazı ile arasında 25-30 kilometre mesafe bulunan Karaburun, İğneada’ya da oldukça yakın. Zira İğneada ile Karaburun arasında 190 kilometre mesafe bulunup; yolculuk aşağı yukarı 2,5 – 3 saat sürüyor.

Neden Gitmeliyim? Karaburun özellikle yaz aylarında İstanbul’un en popüler turizm merkezlerinden biri haline geliyor. Çünkü söz konusu kasaba harika bir sahile ve el değmemiş bir doğaya sahip. Dolayısıyla şehrin gürültüsünden ve yorucu hengamesinden sıkılıp doğaya kaçmak veya denize girip güneşlenmek isteyen herkes Karaburun’a akın ediyor. Karaburun, yine Kırklareli ve Edirne gibi çevre şehirde yaşayanlar tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor.

Ayrıca Karaburun, İstanbul Avrupa Yakası’nda Kilyos’tan sonra en çok tercih edilen ikinci plaj olma ayrıcalığına sahip. Üstelik söz konusu köyde, apart otel, butik otel, bungalov ve pansiyon gibi konaklayabileceğiniz pek çok seçenek mevcut. Karaburun’un bir diğer önemli özelliği, sahip olduğu balık lokantaları!

Kaçırmayın! Taptaze deniz mahsullerinin servis edildiği bu şirin ve salaş balıkçılar özellikle tabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Balık restoranlarının mutfağından çıkan Kalkan ve İskorpit Çorbası gibi spesiyallerin ne denli lezzetli olduklarını söylememe bile gerek yok!

*İğneada Gece Hayatı

İğneada gece hayatı rehberimizi henüz hazırlama aşamasındayız. İğneada’nın gece hayatı çok yakında, tüm detaylarıyla burada olacak! Beklerken Kırklareli’nin ve de Kırklareli’ne bağlı İğneada’nın gece hayatı hakkında fikir sahibi olabileceğiniz En Hareketli 20 Eğlence Mekanıyla Kırklareli Gece Hayatı başlıklı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

*İğneada’da Alışveriş

İğneada’dan ne almalıyım ve nerede alışveriş yapmalıyım diye merak ediyorsanız, yakında tüm sorularınızın cevabını burada bulacaksınız. Sizler için ayrıntılı bir şekilde hazırladığımız İğneada Alışveriş Rehberi başlıklı içeriğimiz yolda! Yalnızca beklemede kalın!

*İğneada’da Yapılacak Şeyler

İğneada

– Günübirlik Turlarla İğneada’yı Keşfedin!

– Konaklamalı Turlarla Tatilin Keyfini Çıkarın!

*Şehir içi Ulaşım

İğneada’da şehir içi ulaşım genel anlamda minibüs ve dolmuş gibi küçük toplu taşıma vasıtalarıyla sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra taksi gibi seçenekler de beldede mevcuttur. İğneada küçük bir yerleşim olduğu için ulaşımda vasıtalara gerek duymayabilirsiniz. Zira belde içerisinde hemen her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bunun dışında ATV kiralayarak dağ, bayır ve orman gezilerinizi daha kolay ve de daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Pinİğneada gezilecek yerler listemiz burada sona eriyor. Eksik ördüğünüz veya fazla bulduğunuz herhangi bir şeyi, aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak bizlere ulaştırabilirsiniz. Hem bu sayede içeriğimizi geliştiren kişi siz olabilirsiniz! Şimdiden İğneada’da eğlence dolu tatiller geçirmeniz dileğiyle! 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin