Kamerun’da Ne Yenir? | 21 Özel Kamerun Yemeği

“Kamerun’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak ediyorsanız doğru yerdeniz. Yazımızda Kamerun’un en sevilen yiyecekleri ve içecekleri hakkında bilgileri ve fotoğrafları sizler için listeledik.

Kamerun’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Ülke genelinde yapılan birçok yemekte çoğunlukla mısır, pirinç, fasulye gibi nişasta bakımından çok zengin olan gıdalar tercih edilmektedir. Bunda bu gıdaların tok tutma konusunda başarılı olmasının etkisi büyüktür. Bunun yanı sıra çeşitli tropikal meyveler de Kamerun mutfağı içinde çok fazla tercih edilmekte ve çiğ olarak da bol bol tüketilmektedir.

Özellikle bölgede uzun süreler hakimiyet kuran Fransızların sömürge hareketleri bölgenin yemek kültürüne de etki etmiş ve bölgede Fransız yemekleri de sıklıkla yapılmaya başlanmıştır. Bunun dışında Afrika mutfağı da Kamerun’da karşılaşacağınız mutfak kültürleri arasında yer almaktadır. Et, balık ve tavuk gibi dünya genelinde tüketilen et türlerinin yanı sıra bölgede yakalanan antilopların etleri de Kamerun’da tadabileceğiniz farklı lezzetler arasında bulunuyor.

Dilerseniz artık “Kamerun’da ne yenir? Ne içilir?” listemize birlikte göz atalım;

1. Ndole

Ndole
Ndole

Kamerun’un geleneksel yemekleri arasında ilk akla gelen ndole, Kamerun’da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Yemek Kamerun’a özgü bir bitkinin haşlanmasıyla yapılıyor ve bu bitki palmiye yağı, soğan, sarımsak, domates, farklı yeşillikler gibi maddeler de eklenerek servis hazır hale getirilmektedir. Ndole tarifini buradan alabilirsiniz.

2. Palmiye Şarabı

Palmiye Şarabı
Palmiye Şarabı

Kamerun’da alkollü bir şeyler içmek isterseniz öncelikle tercih etmeniz gereken içeceklerin başında palmiye şarabı gelecektir. Ülkede genellikle isimsiz şişelerde satılan bu butik içecek sertliği ve içmesi zor olması nedeniyle herkesin içebileceği bir içki değil ancak gene de alkolle arası iyi olan ziyaretçilerin bu tadı denemesini öneriyoruz.

3. Mısır Birası

Mısır Birası
Mısır Birası

“Kamerun’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenlere yöresel bir içki daha tavsiye etmek istiyoruz. Ülkenin tarımsal faaliyetleri içinde önemli bir yer kaplayan mısırdan yapılan bira da yöresel tatlara meraklıların deneyimlemesi gereken önemli lezzetler arasında bulunuyor.

4. Fufu

Fufu
Fufu

Afrika’nın genelinde karşınıza çıkabilecek olan bu özellikle çorbaların içinde katık olarak konmakta ve yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Bu nedenle Kamerun mutfağı keşfinizde fufuya da mutlaka yer vermenizi öneriyoruz.

5. Balık

balık
Kamerun’da balık yemekleri çok seviliyor.

Kamerun mutfağı içindeki en önemli maddelerin başında balık gelmektedir. Ülkenin neresine giderseniz gidin gezdiğiniz sokaklarda ya da gittiğiniz restoranlarda balık menülerini mutlaka göreceksiniz.

6. Brochettes

Brochettes
Brochettes

Kamerun’da da tıpkı diğer Afrika ülkelerinde olduğu gibi şişe dizilen etlerle yapılan çöp şişler yaygın olarak tüketilmektedir. Bu konuda oldukça başarılı olan Kamerun halkı için mangal kültürü oldukça yaygındır ve insanlar sokaklarda şişlere dizdikleri yiyecekleri varillerden bozma da olsa hazırladıkları mangallarda pişirmekte ve afiyetle tüketmektedir.

7. Poulet

Poulet
Poulet

Tavuk eti pahalı olsa da Kamerun’da sık sık bu et türünü deneyebiliyorsunuz. Özellikle şişlere dizilmiş bütün tavukların pişirilmesiyle elde edilen muhteşem etlerden hazırlanan sandviçler ya da tabaklar sizin için etkileyici bir ziyafetin habercisi olabilir.

8. Ekwang

Ekwang
Ekwang

Kurutulmuş balık ve lahana ile yapılan bu geleneksel Kamerun yemeği de denenebilecek önemli tatlar arasında bulunuyor. Hem besleyici hem yöresel olması bu lezzeti “Kamerun’da ne yenir?” sorusu için verilebilecek en önemli cevaplar arasında göstermemizi sağlıyor.

9. Achu Çorbası

Achu
Fufu içinde servis edilmiş achu çorbası

Geleneksel bir çorba olan achu çorbası da Kamerun’a gelenlerin denemesi gereken bol baharatlı ve bölge halkının çok sevdiği bir lezzet olarak bizleri karşılıyor.

10. Accra Banana

Accra Banana
Accra Banana

Oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı olan accra banana, yemeklerden sonra sık sık tercih edilmektedir. Muzlar mısır unu, şeker ve tuzla yoğrulmakta ve yağda kızartılmaktadır. Ortaya ise “lokmaya” benzeyen bu keyifli tatlı çıkmaktadır.

11. Egusi Çorbası

Egusi Çorbası
Egusi Çorbası

Esasında Nijerya’ya özgü bir çorba olan egusi çorbası Kamerun’da da karşılaşabileceğiniz lezzetlerden biri. Kavun çekirdeği ile yapılan bu çorbanın içine kurutulmuş balık ya da et de eklenmektedir.

12. Jollof Pilavı

Jollof Pilavı
Jollof Pilavı

Pirinçten yapılan yemekler muhteşem bir enerji deposu olarak Kamerun mutfağı içinde önemli bir yere sahiptir. Bu lezzetlerden biri olan jollof pilavı ise neredeyse bütün yemeklerin yanında tamamlayıcı bir unsur olarak Kamerun sofralarına misafir olmaktadır.

13. Poulet Dg

Poulet Dg
Poulet Dg

İşte size bir geleneksel Kamerun yemeği daha. Yanında muz, biber, havuç gibi garnitürlerin de bulunduğu bu tavuk yemeğini mutlaka denemelisiniz.

14. Mbongi Chobi

Mbongi Chobi
Mbongi Chobi

Deneyen birçok insanın iştah açıcı bulduğu bu kara renkli yahni ilk önce insanların ön yargılarına şahit olmaktadır. Bu güveci özel kılan ise zıt baharatların bir arada kullanılması ve yoğun bir tada sahip olması.

15. Yer Fıstığı

Yer Fıstığı
Yer Fıstığı

Bu yiyeceğe özel bir yer açmak istedik. Bizce yer fıstığı “Kamerun’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler için çok önemli bir yere sahip olan bir besin. Yer fıstığı Kamerun’un verimli topraklarında yetişen önemli yiyeceklerin başında gelmektedir. Çeşitli yemeklere sos olarak dahil olan yer fıstığı, aynı zamanda kavrulmuş bir şekilde atıştırmalık olarak da tüketilmektedir. Özellikle alkollü içeceklerin yanında yer fıstığı harika bir uyum sağlamaktadır.

16. Chili Sosu

Chili Sosu
Chili Sosu

Kamerun yemek kültürü içinde sosların çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ülkede çok çeşitli bitkilerden farklı farklı soslar yapılabilmektedir. Acı biberle yapılan chili sosu ise yemeklerin yanında en çok tercih edilen sosların başında gelmektedir.

17. Cornchaff

Cornchaff
Cornchaff

Mısır ve bezelye etrafında oluşan bu lezzet “Kamerun’da ne yenir?” diye merak edenlere önerebileceğimiz ve ülkemiz mutfağına yakın bulunabilecek bir lezzet olarak listemizdeki yerini alıyor.

18. Okro

Okro
Okro

Afrika Kıtası’nda geleneksel bir yemek olan okro, kolay pişirilmesi, lezzetli ve besleyici olması ile çok tercih edilmektedir. Bu arada bu yemek bamya ile yapılmaktadır.

19. Eru Çorbası

Eru
Eru

Eru ya da okok yapraklarından hazırlanan bu yoğun kıvamlı çorbanın içine zaman zaman ıspanak da eklenebilmektedir. İçine balık ya da kırmızı et de eklenebilmektedir.

20. Vitumbua

Vitumbua
Vitumbua

Donuta benzeyen bu lezzetli hamur işi Kamerun mutfağı içinde deneyebileceğimiz önemli lezzetler arasında bulunuyor. Vitumbua, özellikle karamel sosu ile muhteşem bir uyum sağlamakta ve çok lezzetli bir atıştırmalık olmaktadır. Bu nedenle vitumbua Kamerun’da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasındaki yerini hak ederek alıyor.

21. Njama Njama

Njama Njama
Njama Njama

Çeşitli sebzelerin karışımıyla oluşturulan bu sebze yahnisi farklı baharatlarla harmanlanmaktadır. Özellikle vejateryan bünyeler için çok isabetli bir tercih olan njama njama, et yemekleri ya da fufu ile muhteşem bir uyum sağlamaktadır.

Her ne kadar geniş bir “Kamerun’da ne yenir? Ne içilir?” listesi oluşturmuş olsak da bu listeye hala eklenmesi gereken bir çok lezzet olabilir. Sizin de bu konuda öneriniz varsa bize yorum kısmından fikirlerinizi yazabilirsiniz.

*Kamerun ile ilgili hazırladığımız bütün yazılarımıza ulaşmak isterseniz Kamerun gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin