Kazablanka’da Ne Yenir? | Kazablanka’ya Özgü 12 Yemek

Fas’ın filmlere konu olan şehirlerinden olan Kazablanka, ülkemizden giden ziyaretçilere hem tanıdık hem de farklı lezzetleri bir arada sunan bir coğrafya. Yazımızda bu şehrin yemek kültürünü ele aldık ve keyifli bir “Kazablanka’da ne yenir? Ne içilir?” listesi hazırladık…

Kazablanka’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Akdeniz kıyısına hakim bir konumda bulunan Fas, yeme içme konusunda pek çok farklı kültürle etkileşim içine girerek kozmopolit bir yemek kültürüne sahip olmuştur. Bu durumda ülkenin sahil şeridine sahip olmasının etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Şehirdeki ekmekler ise kendi başına bir öğün olarak yenebilecek kadar lezzetli.

Hijyen konusunda ise şehir size beklentilerinizi düşük tutmanızı vadediyor. Şehrin genel olarak bir temizlik sorunu olduğunu ve ortalıkta bol miktarda sinek bulunduğunu belirtmemiz lazım.

Artık daha fazla zaman harcamadan “Kazablanka’da ne yenir? Ne içilir?” listemize göz atalım;

1. Harira

Harira
Harira Fas’ın en çok tercih edilen çorbalarının başında gelmektedir.

Oldukça besleyici bir çorba olan harira, Fas’ın birçok şehrinde deneyebileceğiniz lezzetler arasında bulunuyor. Çorba içinde kuşbaşı et, çeşitli tahıllar, salça ve daha birçok farklı malzeme bulunmaktadır. Kazablanka’da insanlar bu çorbayı çoğunlukla Ramazan aylarında iftarda ana yemekten önce tüketmektedir.

2. Tajine

Tajine
Tajine

Ülkemizde de sıklıkla tercih edilen bir pişirme yöntemi olan tencerede yemek pişirme Kazablanka mutfağı içinde de önemli bir yere sahip. Bölge halkı genellikle et ve sebzeleri bir tencerede pişirmek suretiyle birçok farklı yemek türü ortaya çıkarabilmektedir. Bu yemek şehrin hemen her noktasında bulabileceğiniz en popüler yemek olma özelliğini taşıyor. Tajine aynı zamanda topraktan yapılmış pişirme kabının da adıdır.

3. Couscous

couscous
Couscous üzerinde sebze veya etlerle servis edilmektedir.

Ülkemizde daha çok salata gibi tüketilen kuskusa çok benzeyen ve iri taneli bulgurla yapılan couscous da Kazablanka yemek kültürü hakkında meraklı ziyaretçilerin denemesi gereken önemli tatlar arasında bulunuyor. Bu yemek biraz kuru bir kıvama sahip olduğundan üzerinde dökebileceğiniz bir sos da bu yemeğin yanında getirilmektedir.

4. Bstilla

Bstilla
Bstilla

Yufkaların arasına güvercin veya tavuk eti eklenerek yapılan bir tür börek olan bstilla ya da pastilla Kazablanka’ya özgü lezzetler arasında sayabileceğimiz bir atıştırmalık. Bu yiyecekten geniş bir porsiyon ve güzel bir içecekle kendinize güzel bir öğün hazırlayabilirsiniz.

5. Naneli Çay

Naneli Çay
Naneli Çay

Akdeniz ikliminin hakim olduğu Kazablanka’da haliyle ferahlatıcı içeceklere büyük ihtiyaç duyuluyor. Naneli çay ise şehirde bu konuda size en çok yardımcı olacak içeceklerin başında geliyor. Çayın verdiği rahatlatıcı etkinin üzerine bir de nane ferahlığı eklenince Kazablanka sıcaklarının yakıcı etkilerinin ortadan hızlı bir şekilde kalktığını söyleyebiliriz.

6. Balık

Balık kazablanka
Şehirde balık menüleri çok yaygın.

Akdeniz kıyısında bir ülkeye gelip de deniz ürünleri yememek olmaz galiba 🙂 Kazablanka yemekleri içinde de birçok lezzetli balık menüsü sizi bekliyor. Balıklar genellikle ızgarada ya da yağda kızartılarak hazırlanmakta ve yanında salatalarla servis edilmektedir.

7. Şiş Kebap

Şiş Kebap
Şiş Kebap

Kazablanka mutfağı içinde etler apayrı bir yere sahip ve şehirdeki etler hayli lezzetli. Bu bilindik pişirme tekniğiyle hazırlanmış etler genellikle sokaklardaki yemekçilerde bulunuyor. Şehre geldiğinizde tavuk, kuzu eti gibi bilindik et türlerinin yanı sıra deve gibi farklı hayvanların etlerinden de şiş kebap yapılmaktadır. Merak ederseniz bunları deneme imkanınız da olabilir. Yani lezzetli bir şiş kebap için Kazablanka sokakları keşfedilmeyi bekliyor diyebiliriz.

8. Limon Turşusu

Limon Turşusu
Limon Turşusu

Yemeklerin yanında olmazsa olmaz bir seçenek olan limon turşusu da Fas’ın bütün şehirlerinde olduğu gibi Kazablanka yemek kültürü içinde de her masada mutlaka bulunması gereken şeylerden biri. Bu nedenle bu lezzeti Fas topraklarından çıkmadan önce kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

9. Chebakia

Chebakia
Chebakia

Kızartılarak hazırlanan bu hamur tatlısı ülke genelinde çok seviliyor. Üzerine susamlar da eklenen chebakia yemeklerden tatlı olarak tüketebileceğiniz bir lezzet ancak biraz ağır olduğu için çok fazla yememenizi tavsiye ediyoruz.

10. Sebze ve Meyve Suları

Meyve suyu
Meyve Suyu

Kazablanka’da bol miktarda sebze ve meyve üretiliyor ve bu gıdalar çok uygun fiyatlara satılıyor. Bu nedenle bu sebze ve meyveler katı olarak satın alınıp yenebiliyor. Bunun yanı sıra sokak satıcılarından alabileceğiniz lezzetli ve ferahlatıcı meyve ve sebze suları da sizi bekliyor.

11. Salyangoz

Haşlanmış Salyangoz
Haşlanmış Salyangoz

Kazablanka’da deneyebileceğiniz bir diğer farklı lezzet ise sokaklarda mısır arabalarına benzeyen arabalarda satılan haşlanmış salyangoz. Cesaret edip deneyebilirseniz sizin için çok farklı bir deneyim olacağı kesin 🙂

12. Mezeler

Taktouka
Taktouka

Balık üzerine kurulu bir mutfaktan bahsediyorsak mezelere değinmeden olmaz. Kazablanka da bu konuda oldukça zengin. Ispanak salatası, kırmızı biber ve domatesten yapılan taktouka, patlıcan ve domatesle yapılan zaalouk şehirde en çok tercih edilen mezelerin başında gelmektedir.

Et ve sebzenin çok fazla kullanıldığı Kazablanka’da ne yenir? Ne içilir? sorularına aradığınız cevapları yazımızda bulduğunuzu düşünüyoruz. Eğer eksik olduğunu düşündüğünüz lezzetler varsa bize yorum kısmından yazabilirsiniz. Biz de o lezzetleri yorum kısmına ekleyerek ziyaretçilerimiz için yazımızın çok daha faydalı olmasını sağlayabiliriz. 

Kazablanka gezilecek yerler listemize göz atmaya ne dersiniz?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin