Douala’da Ne Yenir? | Douala’nın Göz Alıcı 10 Yemeği

Douala Kamerun’un en büyük ve en gelişmiş şehri olarak ülkeye gelenlerin en çok uğradığı yerler arasında bulunuyor. Douala’ya gelenlerin denemesi gereken lezzetleri hazırladığımız “Douala’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde sıraladık…

Douala’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Tıpkı diğer Afrika şehirlerinde olduğu gibi Douala şehrinde de özellikle nişasta deposu gıdalar yemeklerde kullanılmaktadır. Başta et ve tavuk olmak üzere birçok farklı et türünü de bu şehirde deneyebilirsiniz. Şehirde yemek porsiyonlarının hayli büyük olduğunu da söyleyelim. Soslar ise Douala’da ve Kamerunda gerek et yemeklerini gerekse sebze yemeklerini tatlandırmak için mutlaka kullanılan bir katkı.

Diğer Afrika ülkelerinde görülen sömürge izlerini Douala’ya geldiğinizde de görebiliyorsunuz. Ülke yaklaşık 60 yıldır resmi olarak sömürgeden uzak gibi görünse de özellikle Fransızların etkisini sokaklarda dolaşırken çok rahat görebiliyorsunuz. Bu etki doğal olarak Kamerun mutfağına da yansımış ve yemek kültüründe Fransız izleri kendisine sağlam bir yer edinmiştir.

Douala geziniz sırasında siz de şehirde biraz temizlik sorunu olduğunu gözlemleyeceksiniz. Yerli halk bu konuda pek şikayetçi olmasa da yabancılar için bu durum biraz sıkıntı olabilir. Bu nedenle yemek yediğiniz yerlerde dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Musluk suyu yerine şişe suyu tercih etmeniz de sağlık açısından riskleri en aza indirmenize yardım edecektir.

1. Tropikal Meyveler

Guava
Guava, Douala’da tadabileceğiniz tropikal meyvelerden sadece bir tanesi.

Dilerseniz “Douala’da ne yenir?” listemize şehirde en çok karşılaşacağınız tropikal meyvelerle başlayalım. Şehirde herkesin bildiği muz, ananas gibi artık her yerde karşılaşılan meyvelerin yanı sıra papaya, Hindistan cevizi, guava, yeşil portakal gibi daha farklı ve özel tatları da deneyebilirsiniz.

2. Braai

braai
Mangal kültürü Afrika’da da çok yaygın

Braai ismi verilen mangal alışkanlığı Kamerun’un Douala şehrinde oldukça yaygın. Sokaklarda insanlar birçok farklı et türünü genelde eski eşyalardan devşirilmiş mangallar üzerinde pişirerek tüketiyor. Siz de bu mangallarda hazırlanan etleri yemek isterseniz Douala yemek kültürü bu konuda şehrin sokaklarında çok fazla seçenek sunuyor.

3. Fufu

fufu
Fufu birçok yemeğin içine eklenebilmektedir.

Geleneksel Douala yemekleri hakkında konuşurken en çok karşımıza çıkacak şeylerden birinin fufu olduğunu belirtmemizde fayda. Birçok ana yemeğin içinde karşımıza çıkan bu yiyecek patates püresine benzeyen bir tür jölemsi ek. Bunu neredeyse her yemeğin içinde görmeniz mümkün olmaktadır. Özellikle de çorbaların içine fufu sıklıkla eklenmektedir.

4. Ndole

Ndole
Kamerun’un ulusal yemeği: Ndole

Geleneksel Kamerun yemekleri arasında ilk sıralarda bulunan ndole, Douala’ya yolunuz düştüyse mutlaka tadına bakmanızı önereceğimiz tatlardan biri. Bunu Kamerun’a özgü kılan şey ise hazırlanırken kullanırken bitkinin ülke dışında pek kolay bulunmaması. Bu bitki haşlandıktan sonra içine soğan, domates gibi daha bilindik sebzelerde eklenmekte ve genellikle et yemeklerinin yanında servis edilmektedir.

5. Brochettes

Brochettes
Brochettes

Şiş kebap seviyorsanız Douala mutfağı size bu konuda layıkıyla yardımcı olacaktır. Kabile yaşam kültüründen devam eden bir alışkanlık olarak Kamerun halkı etleri en pratik şekilde pişirmeyi ve bu şekilde yemeği çok seviyor. Brochettes de çeşitli türdeki etlerin baharatlarla harmanlanarak şişlere dizilmesi ve ardından ızgarada pişirilmesi ile hazırlanıyor.

6. Kahve

kahve
Kahve, Afrika topraklarının vazgeçilmezi

Afrika’nın geleneksel içeceklerinden kahve, bu toprakların dünyaya ettiği en güzel lezzetlerin başında gelmektedir. Douala yemek kültürü içinde de kahvenin yeri bambaşkadır ve şehirde insanların en fazla tükettiği içeceklerin başında kahve gelmektedir.

7. Deniz Ürünleri

balık
Balıklar bölgeye has garnitürler eşliğinde servis ediliyor.

Gine Körfezi’nin kıyısında Ekvator’da yer alan Kamerun şehirlerinde deniz ürünleri de çok sevilen yiyecekler arasında bulunuyor. Körfezden yakalanan taze balıklar çoğunlukla ızgarada pişiriliyor ve çeşitli soslar ve lokal garnitürlerle muazzam bir akşam yemeğine dönüşüyor.

8. Muz Kızartması

Muz Kızartması
Muz Kızartması

Yemeklerde de çok fazla kullanılan bir tür yaban muzu olan plantainin kızartması da Douala’nın yöresel tatları arasında bulunuyor. Bu yiyecek atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi özellikle balık yemeklerinin yanında da servis edilmektedir. Aynı şekilde tatlı patatesi de yemeklerin içinde görebileceğiniz gibi kızartılmış olarak da tüketebilirsiniz.

9. Jollof Pilavı

Jollof Pilavı
Jollof Pilavı

Douala yemek kültürü içinde diğer Afrika şehirlerinde olduğu gibi pilavın yeri bambaşka. Bunda da aynı tabaktan yemek yeme alışkanlığının etkisinin çok fazla olduğunu belirtmeliyiz. Jollof pilavı da şehirde yemeklerin yanında en çok tercih edilen pilav çeşitlerinden biridir. Pirinçle birlikte özellikle domates ve soğan ile hazırlanan bu pilav kesinlikle denenmeli.

10. Bobolo

bobolo
Manyoktan yapılan bobolo çeşitli yemeklerin yanında da servis edilmektedir.

Mayalanmış manyokun yapraklara sarılmasıyla elde edilen bu yiyecek de Douala mutfağı ve Kamerun için önemli olan ve denenmesi gereken yöresel tatlar arasında bulunmaktadır. Nasıl yapıldığını merak ettiyseniz buradaki linki incelemenizi öneriyoruz.

Afrika’nın görülmesi gereken şehirlerinden Douala’ya yolu düşenler için hazırladığımız listede “Douala’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabı olan en ilgi çekici ve en fazla tercih edilen lezzetleri sizler için listeledik. Listemizde olmasını istediğiniz yiyecek ve içecek önerileriniz varsa bunu bize yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Douala ve Kamerun hakkındaki bütün yazılarımıza ulaşmak isterseniz Kamerun gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin