Fotoğraflarıyla Birlikte İskenderiye’de Gezilecek 9 Yer

Mısır’ın tarihi şehri İskenderiye, efsaneleşmiş eserleri ve hikâyeleriyle bölgesinde en çok turist çeken yerlerin başında geliyor.

İskenderiye gezilecek yerler yazısı, bu güzel Ortadoğu şehrini anlattığı gibi size yardım edecek ve yol gösterecek maddelerden oluşuyor.

Akdeniz kıyısında en büyük yerleşime sahip şehirde, ılıman iklim etkileri görülmesi ve temiz bir sahil şeridinin olması gezginlerin tercihini olumlu yönde etkilemiş. Güçlü bir tarihi geçmişin yattığı İzmir’in kardeş şehri İskenderiye, ünlü antik yapılarının yanında modern mimarisini de günden güne geliştiriyor.

#1 İskenderiye Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- İskenderiye Kütüphanesi

İskenderiye Kütüphanesi

Dünyanın en büyük ve eski kütüphanelerinden olan İskenderiye Kütüphanesi, yok olmak üzereyken küllerinden doğup yenilenerek kurtarılmış. Hayli geniş bir alan içine inşa edilen ilginç tarzdaki binası ve birikimli koleksiyonuyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Ayrıca kütüphane içinde, kalıcı bir Mısır halk sanatı koleksiyonu, bilim müzesi ve planetaryum da var.
Ziyaret saatleri;
Cuma: 14.00-19.00
Cumartesi: 12.00-16.00
Diğer günler: 10.00-19.00

2- İskenderiye Limanı

İskenderiye Limanı

Mısır’daki dış ticaret ağının ana merkezi olan İskenderiye Limanı, yüzyıllardır gemilerin sığınağı olmaya devam ediyor. Her daim canlı olan limana gün içinde onlarca gemi yanaşıyor ve limandan bir o kadar gemi kalkıyor. Güzel bir deniz manzarası eşliğinde telaşsız bir yürüyüş yapmak isterseniz uğrayabilirsiniz.

3- İskenderiye Ulusal Müzesi

alexandria national museum

İskenderiye Ulusal Müzesi, bu muazzam şehrin göz alıcı tarihiyle tanışmanızı sağlayan zengin bir kaynak. Firavun dönemi, Helenistik Çağ, Bizans ve İslam dönemlerine ulaşabileceğiniz müzede pek çok tarihi eser sergileniyor. Eski İskenderiye’nin nasıl göründüğünü anlatan haritalar ve çizimler de göreceğiniz müze, sizi zamanda yolculuğa çıkaracak. Müzeyi her gün 9.00-16.30 arası ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Kayıtbay Kalesi

Kayıtbay Kalesi

Corniche yolu üzerinde yer alan Kayıtbay Kalesi, dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen İskenderiye Feneri’nin yerine, ondan kalan parçalar kullanılarak inşa edilmiş. Fenerin ihtişamı kadar olmasa da güzel bir yapı olan kale, 1408 yılından beri limanı bekliyor. Kale, her gün 8.00-17.00 arası açık.

5- Kom el Shoqafa

Kom el Shoqafa

Mısır tarihinin nadide kalıntılarından Kom el Shoqafa, Makedonya kralı Büyük İskender’in kurduğu en eski şehirlerden biri sayılıyor. Zengin bir aile için yapıldığı düşünülen, mezarların da olduğu yer altı şehri şans eseri bulunmuş. Bu yer altındaki dünyaya haftanın her günü 8.00-16.30 saatleri arasında ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

6- Montaza Sarayı

montazah palace

1892 yılında inşa edilen Montaza Sarayı, özellikle gösterişli ve geniş bahçesiyle turistleri kendine çekiyor. Bugün müze olarak kullanılan saraya her gün 8.00-00.00 arası gidebilirsiniz

7- Mustafa Kamel Mezarlığı

Mustafa Kamel Mezarlığı

MÖ 2.yy’de yapılan mezarlık, ülkenin önemli siyasi figürlerinden Mustafa Kamel’in adını taşıyor. 4 adet mezarın yer aldığı tarihi yer altı mezarlığı, İskenderiye’deki ilgi çekici yerlerden biri olarak gösterilebilir.

8- Pompey’in Sütunu

Pompey Sütunu

Kral Diocletian adına yaptırılan 27 metrelik sütun, dünyanın en uzun anıtı olarak kabul ediliyor. Yapımında Asvan graniti kullanılmış görkemli Pompey’in Sütunu, MÖ 3.yy’den beri şehri süslemeye devam ediyor. Şehirdeki Roma dönemi etkisini görebileceğiniz en güzel örnek olduğunu söyleyebiliriz.

9- Roma Tiyatrosu

roman theatre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Şehirdeki bir diğer Roma etkisini hissettiren yapı olan tiyatro, günümüze kalan değerli tarihi eserlerden biri kabul ediliyor. Roma hâkimiyeti zamanında kurulan tiyatroyu ziyaretiniz sırasında mutlaka görmelisiniz. Şehrin, çoklu kültürünün zenginliğini en güzel yansıtan yerlerden biri olduğunu göreceksiniz. Haftanın istediğiniz gününü seçip 8.00-17.00 arası tarihi keşfetmeye çıkabilirsiniz.

*Mısır’ın güzel şehri İskenderiye seferlerini öğrenip unutulmaz ve tarih kokan bir seyahate ne dersiniz?

İskenderiye gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin