İskenderiye’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Enfes Lezzet

Mısır’ın, Akdeniz kıyısında yer alan ikinci büyük şehrine, İskenderiye’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

” İskenderiye’de Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda sizlere kentte mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

İskenderiye, sizler için Mısır mutfağını derinlemesine tanıyacağınız harika bir adres. Gezilecek yerleri, restoranları ve alışveriş dükkanlarıyla asla sıkılmayacağınız ve aç kalmayacağınız bir kent olarak da tanımlayabiliriz.

Şehrin en önemli özelliği ise deniz ürünleri ile ünlü pek çok lüks restorana sahip olması..

Listenin ilk sırasında;

1- Kushari

Kushari

Mısır’ın en ünlü ve en zengin yemeğinin ismi Kushari.. İçerisinde pirinç, makarna, mercimek, nohut ve kızarmış soğan gibi pek çok malzemenin yer aldığı bu lezzetli mi lezzetli yemeği kent restoranlarında bulabilmeniz mümkün.

Oldukça doyurucu besin değerlerine sahip yemeği çeşnilendirmek için ise sarımsak, sirke, domates sosu, kimyon ve daha pek çok baharat ekleniyor. Mutlaka deneyin deriz!

2- Humus

Humus

Nohut ve tahinden yapılan bu lezzetli Orta Doğu mezesi Humus, İskenderiye restoranlarının da vazgeçilmez mezelerinden biri. İçerisine sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek servis edilen bu lezzetli mezeyi, Türkiye’de de çoğu kez tatmışsınızdır. Yine de Mısır versiyonunu denemenizi tavsiye ederiz.

3- Ful

Ful

Mısır’ın en ünlü yemeklerinden biri olan Ful, fava fasulyesiyle hazırlanan oldukça lezzetli ana yemeklerden biri. (Bize biraz mezeyi anımsatsa da) 🙂

Mutlaka haşlanmış yumurta ile servis edilen yemeğin içeriğinde bol soğan, zeytin yapı, maydanoz, limon suyu ve pek çok baharat da yer alıyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Tameya

Tameya

Bakla ve undan yapılan bir çeşit sebze köftesi olarak tarif edebileceğimiz Tameya, oldukça lezzetli bir öğle yemeği alternatifi olabilir.

Et yemekten pekte hoşlanmıyorsanız, İskenderiye restoranlarından birinde kendinize bir tabak Tameya sipariş edebilir, gezinize küçük bir mola verebilirsiniz.

5- Deniz Ürünleri

Seafood

İskenderiye ’nin meşhur mu meşhur deniz ürünleri restoranlarından birinde kendinize bir akşam yemeği hediye etmenizi tavsiye edebiliriz. Diğerlerine göre biraz lüks gelebilecek bu restoranlarda; taze balığın dışında yengeç, kalamar, ahtapot ve daha pek çok deniz canlısına rastlayabilirsiniz.

6- Falafel

Falafel
Falafel

Orta Doğu’nun ünlü yemeği Falafel, İskenderiye’de çok tüketilen yemeklerden biri. Hemen her restoranın menüsünde görebileceğiniz bu lezzet, Mısırlıların evlerinde de sürekli yaptığı yemekler arasında. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Feseekh

Feseekh

Mısır’ın yöresel lezzetlerinden biri olarak gösterebileceğimiz Felekh, İskenderiye’de de büyük ilgi gören lezzetlerden biri. 1 yıl boyunca tuzlanmış bir şekilde güneşin altında bekletildikten sonra tüketilen balık, bir yıl bekletilmediği taktirde barındırdığı toksinler sebebiyle yiyen kişiyi zehirliyor.

Bu sebeple de dünyanın en tehlikeli yemekleri arasında yer alıyor. Özel bir günde İskenderiye’yi ziyaret edecekseniz, biraz da cesaretiniz var ise denemenizi tavsiye ederiz.

8- Mısır Çayı

Mısır Çayı

Mısır’a gidip de ünlü Mısır çayını içmeden dönmek olmaz. Türklerin çaya olan düşkünlüğü aşikar. Ancak Mısırlılar içinde çay günün her saati tüketilen bir içecek haline gelmiş. Çayın aroması ve fazla demli oluşu ise şeker atmayı karşı konulmaz kılıyor.

9- Nargile

nargile

Nargile, Mısır’ın yöresel içeceklerinden biri haline gelmiş.. İskenderiye’de de hemen her kafede bulabileceğiniz nargilelere ait tütünler ise sonsuz sayıda.. Dilediğiniz aromalarda bulabileceğiniz Mısır nargilesini denemenizi tavsiye ederiz.

10- Şeker Kamışı Suyu

Şeker Kamışı Suyu
Şeker Kamışı Suyu mutlaka denenmesi gereken içeceklerden biri.

Şeker kamışının bolca yetiştiği Mısır’da bu lezzetli içecek sıklıkla tüketiliyor. Özellikle çöl sıcaklarında kan şekerini de dengeleyen bu şeker kamışı suyunun en önemli özelliği yararlarının saymakla bitmemesi ve günümüzde üretilen yapay enerji içeceklerine göre içen kişiye muhteşem bir enerji vermesi. Tadı da oldukça lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

*İskenderiye Gezilecek Yerler yazımız için..

İskenderiye’de ne yenir yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin