İran’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Yöresel Lezzet

Orta Doğu’nun geleneksel lezzetleriyle öne çıkan ülkesi İran’ın lezzetli mutfağına doğru bir yolculuğa çıkalım.

Sizler için derlediğimiz İran’da ne yenir, ne içilir  isimli yazımızda ülkenin birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini keşfetmek isterseniz,

#1 İran’da Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Baghali Polo

Baghali Polo

Baharat konusunda Hindistan’ı aratmayan İran yemeklerinin en sevilenlerinden biri Baghali Polo’dur. Pilavın zeytinyağıyla kavrulup pişirildikten sonra dereotu ve farklı beş çeşit baharatla harmanlanmasından oluşan yemek oldukça popüler lezzetlerden biridir.

2- Fesenjan

Fesenjan

Özel günlerin ve düğünlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan Fesenjan, narın bolca kullanıldığı yemeklerden biridir. Tavuk veya tercihen ördek etinden yapılan yemeği içine nar püresi, soğan ve baharatlar da eklenerek servis edilir.

3- Ghormeh Sabzi

Ghormeh Sabzi

İçerisinde sayısız yeşilliğin bulunduğu Ghormeh Sabzi, deneyebileceğiniz en lezzetli İran yemeklerinden biridir. İçerisinde; maydanoz, pırasa, ıspanak, kuru fasulye, kişniş ve kurumuş limon bulunan yemeğin tadına bakmalısınız.

4- Tadeeg

Tadeeg

Taaged, kızarmış yemekleri seven İran halkının popüler yemeklerinden biridir. Safranlı yapılan pilavın aslında dibi tutmuş halde servis edilmesinden oluşan bu lezzet, İran’da denemeniz gereken yemeklerden biridir.

5- Ash e Reshteh

Ash e Reshteh

Baharatlı yemeklerden bir diğeri Ash e Reshteh’dir. Bu lezzetli çorbanın içerisinde yok yok! Ispanaktan nohuta, mercimekten naneye birçok sağlıklı ve lezzetli malzemenin bulunduğu çorbanın tadına bakmanızı öneriyoruz.

6- Sabzi Khordan

Sabzi Khordan

Yemeklerin yanında servis edilen taze otlardan oluşan Sabzi Khordan, salata gibi dilimlenmeden büyük parçalar halinde düz bir tabakta sunulur.

7- Doogh

Doogh

Yemeklerin yanında sevilerek tüketilen Doogh için ayranın biraz daha koyu ve naneli hali diyebiliriz. Ferahlatan bu lezzeti yaz aylarında serinletmesi için tercih edebilirsiniz.

*İran’ın gezilecek yerleri yazımızı incelediniz mi?

İran’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz..

Yorum yapın

Bizi Takip Edin