Hurghada’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Lezzet

Mısır’ın turizmin en yoğun yaşandığı şehri Hurghada’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Mısır mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip. Hurghada da bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer. “Hurghada’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

1- Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri, Hurghada

Mısır’da çeşit çeşit deniz ürünleri deneyebileceğiniz en ideal şehir Hurghada olacaktır. Kalamardan istiridyeye karidesten balık türlerine çok fazla seçenekle karşılaşabilirsiniz. Eğer deniz ürünlerine düşkünseniz mideniz bayram edecek.

2- Falafel

Falafel, Hurghada

Falafel, her ne kadar Mısır’a özgü bir yemek olmasa da Ortadoğu için simgeleşmiş tatlar arasında sayılıyor. Kökleri İsrail ve Filistin’e dayanıyor. Ana malzemesi olan nohuta eklenen malzemelerle top haline getirilerek yapılan doyurucu bir yemek. Hafif ve lezzetli bir öğün geçirmek istiyorsanız pek çok restoranda bulabilirsiniz.

3- Ful Medames

Ful Medames

Fasulye, bezelye, domates ve çeşit çeşit baharatlarla hazırlanan Ful Medames, ülkenin geleneksel yemeklerinden bir diğeri. Hurghada’da restoranların hemen hemen hepsinin menüsünde de yer alıyor. Et yemekleri ile aranız yoksa ve karnınız zil çalıyorsa, en güzel tercihlerden biri olacaktır.

4- Kadayıf

Kadayıf, Hurghada

Damak zevkinize uyan tanıdık bir lezzet denemek isterseniz Türk mutfağının gözdelerinden Kadayıfı, bu güzel şehirde tadabilirsiniz. Restoranların tatlı menüsüne göz gezdirdiğinizde bulabileceğiniz bu nefis tatlıyı listenize ekleyebilirsiniz.

5- Koshari

Koshari, Hurghada

Pirinç, mercimek, makarna ve nohudu bir araya getiren Koshari, şehrin sevilen yemeklerinden biri. Baharatlarla lezzetlendirilen bu yemek, domates sosuyla servis ediliyor ve ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor.

6- Şarap

Şarap, Hurghada

Mısır’ın her şehrinde bulabileceğiniz kendine özgü şarapları var. Hurghada’da restoran ve barların içecek listelerinde dilediğiniz türü seçebilirsiniz. Bizim önerimiz ise en popülerlerinden biri olan Ömer Hayyam Şarabı olacak.

7- Umm Ali

Umm Ali

Hurgahada’nın tatlı seçeneklerinden bir diğeri olan Umm Ali, yoğun malzemeli aşure olarak nitelendirilebilir. Süt, Hindistan cevizi, kuru üzüm ve fındıkla birlikte pişirilen bu pirinç tatlısının adının anlamı ise “Ali’nin Annesi” demekmiş. Farklı ve lezzetli bir şey denemek istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Mısır’ın seçkin turizm şehri Hurghada için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin