Hurghada’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Nefis Lezzet

Koshari, Hurghada

Mısır’ın turizmin en yoğun yaşandığı şehri Hurghada’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık.. Mısır mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip. Hurghada da bu deneyimi yaşamak için uygun bir yer. “Hurghada’da Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik. 1- Deniz Ürünleri Mısır’da çeşit çeşit deniz … Devamını oku…

Hurghada Gezilecek 8 Yer | Detaylı Anlatım

hurghada

Mısır’ın önemli tatil ve turizm kenti Kızıldeniz eyaletine bağlı Hurghada, özellikle Avrupa’dan gelen ziyaretçilerinin hayranlığını kazanıyor.

Deniz ve kumsallarla bezenmiş bir tatil planınız varsa Hurghada gezilecek yerler listesi ilginizi çekebilir ve yeni bir maceranın kapılarını aralayabilir.

Çöl ve denizin kesişimine kurulmuş şehir; geleneksel yanını yansıtan El Dahar, yeni ve turizm merkezi Sakkala ve tamamen otel ya da alışveriş merkezilerinden oluşan Sahl Hasheesh bölgesi olmak üzere 3 bölüme ayrılmış. Nüfusu sayıca az olsa da Hurghada, ülkenin ikinci büyük şehri kabul ediliyor.

#1 Hurghada Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Hurghada Marina

hurghada limanı

Şehir hayatının başlangıç noktası olan 200 yat kapasiteli marina, bölge geneline göre oldukça modern bir hava yansıtıyor. Burada güzel liman ve deniz manzarasının eşliğinde gezeceğiniz mağazalar, lezzetli tatlar deneyeceğiniz restoranlar, barlar bulabilirsiniz. Gündüzü kadar gecesi de eğlenceli geçen marinada, kısa bir yürüyüş bile iyi hissettirecektir.

*Hurghada Marina

2- El Dahar

el dahar

Şehrin hatta belki de Mısır’ın yaşam tarzına dokunabileceğiniz bölge olan El Dahar’da, iki katlı şirin evler ve yöresel eşyalar bulacağınız salaş mağazalar bulabilirsiniz. Labirenti andıran çarşısında alışveriş yaparken satıcıların ilgisi sizi şaşırtabilir, ancak pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.

3- El Gouna

El Gouna

Kızıldeniz kıyısına inşa edilmiş küçük bir şehir gibi olan El Gonua, Hurghada’daki en popüler turizm merkezi. Çevrenizde gördüğünüz inşaların çoğu buraya tatil amaçlı gelip yerleşen turistlerden oluşuyor. Bir an için Mısır’da olduğunuzu unutacağınız şehirde, harika plajlar ve konforlu konaklama imkânları bulabilirsiniz.

Ülke tarihi hakkında geniş bir koleksiyona sahip El Gouna Müzesi’ni de göreceğiniz çöl ortasındaki vaha tadındaki El Gonua, listenizde mutlaka yer almalı.

4- Giftun Adaları

Giftun Adaları

Kızıldeniz’in masmavi suları arasında beliren bu küçük adalar, bölgenin bir diğer cazibe noktası. Cennet Adaları olarak da bilinen adalar topluluğunda, pek çok plajda vakit geçirebilirsiniz. Ama bu plajlar içinde en güzel olan Mahmya, hasırdan şemsiyeleri ve beyaz kumlarıyla hemen ilginizi çekecek. Hurghada Marina’dan kalkan teknelerle 45 dakikada ulaşacağınız adalara birkaç gününüzü ayırmalısınız.

5- Büyük Akvaryum

büyük akvaryum

Denizaltı yaşamının zenginliğini sunan şehirdeki akvaryum, yeni balık türleri ve devasa deniz canlılarıyla tanışmanızı sağlayacak. Mısır yanında dünyanın en büyük akvaryumları arasına giren Büyük Akvaryum (Grand Aquarium), henüz 2015 yılında açılmış. Rehberlerle beraber ya da bireysel gezebileceğiniz akvaryumu her gün 9.00-19.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

6- Krallar Vadisi

Krallar Vadisi

Krallar Vadisi, firavunlar başta olmak üzere birçok mezarlığa ev sahipliği yapan, şehrin biraz dışında bir bölge. Mısır tarihinin ünlü hükümdarları ve efsaneleşmiş karakterlerinin mezarlarının yer aldığı vadide, sadece Kral Tutankamon’un mezarı hala gün yüzüne çıkmamış. Mistik ve gizemli bir havası bulunan bu antik bölge, turunuza tarihi esintiler eklemek için gidilmesi gereken yerlerden.

7- Al Mina Camii ve Kıpti Katedrali Aziz Shenouda

Al Mina Camii ve Kıpti Katedrali Aziz Shenouda

Şehrin diğer bir tarihi noktası olan Al Mina Camii, limanın kıyısında konukları karşılıyor. Hurghada’nın her yerinden görülen camii, göz alıcı mimarisi ve işlemeleriyle hemen dikkat çekiyor. Dış cephesi kadar güzel bir manzaraya da bakan camii, farklı bir durak arıyorsanız değerlendirilebilir. Camii yakınlarındaki, şehirdeki güzel mimari örneklerinden biri olan Kıpti Katedrali Aziz Shenouda’yı da görmenizi öneririz.

*Al Mina Camii ve Kıpti Katedrali Aziz Shenouda, Hurghada

8- Kum Müzesi

kum müzesi

Çölün ortasına kurulmuş bir açık hava müzesi olan Kum Müzesi’nde, renkli kumlar ve suyun karışımıyla doğan eserler sergileniyor. Onlarca heykel ve kabartmanın bulunduğu alanda dünya tarihine yön vermiş tanınmış simaları görebilirsiniz.

Müze bünyesinde hediyelik eşya dükkânları ve farklı etkinlik alanları da yer alıyor. Bu ilginç müzeyi görmek istediğiniz günü seçip 8.00-18.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

* Hurghada Kum Müzesi

Bizi Takip Edin