Hong Kong Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 20 Yer

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, çok sesli toplumu ve gelişmiş yaşam şartlarıyla dünyanın gözlerini diktiği yerlerin başında geliyor.

Hong Kong gezilecek yerler açısından upuzun bir liste hazırlamanız gereken, dopdolu ve hafızanızda yer edecek bir yer. Uzun yıllar İngiltere sömürgesi altında kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan bölgede, ağırladığı kültürlerin ve yaşam şekillerinin izleri görülüyor.

Asya’nın en büyük pazarı, limanı, endüstri ve turizm merkezi olan bölge, yorucu olmayan tropikal iklimiyle de gezginlerin ilgisini çekiyor.

#1 Hong Kong Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Victoria Tepesi

Victoria Tepesi

Hong Kong’un ilham verici manzarasını izlemek için gidebileceğiniz en güzel yer olan Victoria Tepesi’ne Peak tramvayıyla çıkabiliyorsunuz. Adanın en yüksek tepesi kabul edilen 554 metre yüksekliğindeki Victoria’da muhteşem fotoğraf kareleri yakalayacaksınız.

Tepede yer alan Peak Kulesi’ni de ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Kule içindeki teraslardan manzarayı izlemeye devam edebilir ve katlardaki farklı etkinliklere katılabilirsiniz.

2- Tian Tan Buddha

Tian Tan Buddha

34 metre yüksekliğindeki Tian Tan Buddha (Büyük Buda) Heykeli,  dünyanın en büyük bronz buda heykeli kabul ediliyor. Yapımının yaklaşık 12 yılı bulduğu heykeli bir rahip eşliğinde ziyaret edebiliyorsunuz. Ancak ziyaret saatlerinin 10.00-17.30 arasında sınırlı olduğunu unutmayın.

3- Wong Tai Sin Tapınağı

Wong Tai Sin Tapınağı

Falcıları ile ünlenmiş tapınak, şehirde Taoist usule uygun nikah kıyan tek ibadet yeri. 1921 yılında yapılan Wong Tai Sin Tapınağı’nda Taoizm, Konfüçyizm ve Budizm dinlerinin etkileri aynı anda hissediliyor. Bu otantik havaya bürünmek için ziyaret etmek isterseniz 7.00-17.30 arasında gidebilirsiniz.

4- Man Mo Tapınağı

Man Mo Tapınağı

1848 yılında yapılan şehrin en eski tapınağı Man Mo, Edebiyat ve Savaş Tanrısı adına kutsanmış. Hong Kong İngiliz kolonisiyken Taoistler tarafından inşa edilen tapınak, şehirdeki mistik noktalardan biri. İçeriden dışarıya bile yayılan tütsü kokuları sizin de ortamın büyüsüne kapılmanızı sağlayacak.

5- Po Lin Manastırı

Po Lin Manastırı

1906 yılında 3 tane rahip tarafından kurulan Budist manastırı, şehirde ziyaret edilmesi gereken bir diğer nokta. Günümüzde halen ibadet yeri olarak kullanılan Po Lin Manastırı, ayrıca tahta bilezikleri ile de nam salmış. Ana tapınakta yer alan Buddha’nın geçmişi, bugünü ve geleceğini tasvir eden bronz heykeller, ziyaretçiler tarafından hayranlıkla izleniyor.

6- Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi

Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi

Şehirdeki ender Müslüman ibadet yerlerinden biri olan Kowloon Mescidi ve İslam Merkezi, çok sesli kültürün örneklerinden birini gösteriyor. Turunuz esnasında kendi kültürünüzden esintiler görmek isterseniz listenize ekleyebilirsiniz.

7- Avenue of Stars

Avenue of Stars

Dövüş sanatları ustası Bruce Lee gibi ünlü film yıldızlarının heykellerinin bulunduğu bir gezinti yolu olan Avenue of Starsı da listenize eklemeyi unutmayın. 2004 yılında açılan cadde, Hollywood’daki Şöhretler Kaldırımı’nı anımsatıyor. Oldukça uzun bir şerit olması nedeniyle insanların genellikle spor yapmak için kullandığını göreceksiniz.

8- Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland

2005 yılında açılan Disneyland, Çin’de açılan ilk Disney tesisi. Otel ve dinlenme noktalarının da bulunduğu alan, geleneksel ögelerden uzaklaşılmadan tasarlanmış. Geçtiğimiz yıllarda genişletilen parkta masal diyarlarından çizgi romanlara fantastik bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Ziyaret etmek isterseniz haftanın her günü 10.30-20.00 arası gidebilirsiniz.

9- Hong Kong Park

Hong Kong Park

Parklarıyla ünlü bölgede, şehrin kalabalık ve gürültüsünden kaçabilecek pek çok yeşil park bulacaksınız. Hong Kong Park da adada yer alan bol ödüllü ve huzurlu parklardan biri. Her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan parkta; Görsel Sanatlar Merkezi, Çay Evi, Spor Merkezi ve Konservatuar gibi durak noktalarında zamanınızı değerli kılabilirsiniz. İngilizlere ait eski yapılarla da karşılaşacağınız park her gün 6.00-23.00 arası açık.

10- Kowloon Park

Kowloon Park

Sömürge döneminde İngilizlerin askeri bölge olarak kullandıkları alan, 1970 yılından itibaren park olarak hizmet vermeye başlamış. Şehirdeki büyüleyici yeşil alanlardan biri olan Kowloon Park’ı sabahın ilk saatlerinden gece yarısına kadar keşfetme şansınız var.

11- Ocean Park

Ocean Park

Farklı farklı temaların birleşimiyle oluşmuş Ocean Park, eğlence alanları dışında bir panda sergisi ve denizanası akvaryumuna ev sahipliği yapıyor. Güneydoğu Asya’nın en büyük su parkı olduğu düşünülen park, Forbes dergisine göre de “Dünyanın En Popüler Parkları” sıralamasında 7. sırada yer alıyor. Binlerce balık türüyle tanışacağınız parka her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

12- Cat Street

Cat Street

Günümüzde antika eşyaların satıldığı sokak, şehrin en önemli caddelerinin başında geliyor. Çevrenizde daha çok turist göreceğiniz Cat Street’te antikayla çok ilgilenmiyorsanız bile iyi vakit geçirebilirsiniz ve bavulunuza depolayacak anılar bulabilirsiniz.

13- Nathan Caddesi

Nathan Caddesi

Altın Mil (The Golden Mile) adıyla da bilinen cadde, şehrin en hareketli ve eski caddesi. Yol boyunca rengârenk ışıklarla süslenmiş onlarca mağaza, kafe ve restoran bulabilirsiniz. Şehrin yaşadığını hissetmenizi sağlayacak Nathan Caddesi, kısa bir turla keşfedilmeyi hak ediyor.

14- Ladies Market

Ladies Market

Hong Kong’da belirli günlerde kurulan pazarlardan en gözde olanı Ladies Market diyebiliriz. Her yaştan kadına hitap eden kıyafet, takı, günlük eşya bulabileceğiniz pazar alanına yaklaşık 100 kadar tezgah kuruluyor. İki bölümden oluşan pazarın çeşit açısından zenginliğini görünce şaşıracaksınız.

15- Saat Kulesi

Saat Kulesi

44 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi, 1915 yılında günümüze ulaşmayan Kowloon İstasyonu’nun yer aldığı alana inşa edilmiş. Ulusal yapı ilan edilen kule, aynı zamanda Hong Kong’daki ayakta kalan en eski yapılardan biri.

16- Sky100

Sky100

Uluslararası Ticaret Merkezi’nin 100. katında bulunan bir gözlem yeri olan Sky100, 393 metre yüksekliğiyle şehrin en yüksek kulesi unvanını taşıyor. Tüm şehri, teleskoplarla panoramik açıdan görmenizi sağlayacak kuleye yüksek hızdaki asansörler yardımıyla çıkabiliyorsunuz. Kuleye çıkmak için istediğiniz günü seçip 10.00-21.00 arasında gidebilirsiniz.

17- Madame Tussauds Müzesi

Madame Tussauds Müzesi

Dünyanın hemen hemen her şehrinde yerini almış Madame Tussauds Müzesi’nin bir kolu da Hong Kong’da kurulmuş. Ünlü simaların balmumu heykellerinin sergilendiği müzede, 100’den fazla eser bulunuyor.

Peak Kulesi’nin bir katına açılmış müzeyi, her gün 10.00-22-00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

18- Hong Kong Tarih Müzesi

Hong Kong Tarih Müzesi

Şehrin uzun tarihine yakışır büyüklükteki Tarih Müzesi, gününüzün büyük bir kısmını geçirebileceğiniz etkili ve öğretici bir yer. Kültürel, etnografik ve arkeolojik anlamda eserlerin sergilendiği müzede şehrin 6 bin yıllık tarihini görebilirsiniz. Salı günleri dışında hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası açıkken hafta sonu ise bu saat 19.00’a kadar uzayabiliyor.

19- Hong Kong Uzay Müzesi

Hong Kong Uzay Müzesi

Astronomi ve uzayla ilgili geniş bir koleksiyona sahip Uzay Müzesi; Uzay Bilim ve Astronomi Salonu olarak iki tematik sergi salonundan oluşuyor.  Eğlenceli ve eğitsel yöntemlerle bilgi paylaşımı yapan müzeyi salı günleri dışında 10.00-21.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Eğer hafta sonu planınıza eklediyseniz biraz daha geç gitmenizde fayda var.

20- Repulse Koyu

Repulse Koyu

Deniz turizminin çok gelişmemiş olması adada deniz keyfi yapmanıza engel değil. Eğer uygun mevsimlerde gidiyorsanız, Repulse Koyu’nda güzel bir gün geçirebilirsiniz. Şehirdeki en popüler koy olmasını nedeniyle çevresinde yer alan otel, restoran ve kafe tarzı yerlerin biraz pahalı olduğunu bilmenizde fayda var.

Hong Kong gezilecek yerler yazımız ile ilgili yorum ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin