Hohenems’te Ne Yenir, Ne İçilir?

Avusturya’nın küçük tarihi kenti Hohenems’te ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Ülke mutfağının en seçkin örneklerinin yanında yerel lezzetler de bulabileceğiniz bir yemek kültürü sunuyor. Avusturya mutfağı, şahane lezzetler bulabileceğiniz zengin ve nefis bir içeriğe sahip. Hohenems da bu deneyimi yaşamak için şahane bir yer. “ Hohenems’te Ne Yenir, Ne İçilir” yazımızda heyecanlı şehir turunuzu lezzetlendirecek tatları ve hikâyelerini sizin için derledik.

1- Apfelküchle

Apfelküchle-Hohenems

Hohenems’te ne yenir endişesinden kurtulmanın en güzel yolu şehirde yapılan leziz elmalı kreplerin tadına bakmak! Apfelküchle, rendelenmiş elmaları hamur içine karıştırıp oluşan karışıma şekil verilerek yapılıyor. Sonrasında vanilya ile servis ediliyor. Ağızda bıraktığı his paha biçilemez. Güzel bir öğleden sonra kahve eşliğinde denemelisiniz.

2- Çikolata

Çikolata-Hohenems

Çikolata açısından en az Belçika kadar ünlü olan Avusturya’da bademli, fıstık ezmeli, bitter, fındıklı çeşit çeşit çikolata deneyebilirsiniz. Ama en popülerini istiyorsanız Avusturyalı dahi bestecinin ismini taşıyan Mozart Çikolatasını öneririz. Süpermarketler ya da freeshoplarda bol bol bulabilir, kutularca alabilirsiniz.

3- Et Yemekleri

Et Yemekleri-Hohenems

Hohenems’te ne yenir denince akla şehrin en lezzetli et yemekleri geliyor. Vorarlberg ünlü et yemekleriyle adını duyurmuş. Bölgede farklı türde etlerin yöresel pişirme şekilleriyle nefis yemekleri yapılıyor.

Bu kültürün zenginleşmesinde etkisi büyük olan gelişmiş bir hayvancılık sektörüne sahip şehirde hiç denemediğiniz tatlar bulabilirsiniz.

4- Kahve

Kahve, Hohenems

Çikolata yanında içebileceğiniz birbirinden lezzetli kahveler sunan Avusturya’da deneyebileceğiniz çok fazla kahve çeşidi bulabilirsiniz. Özellikle Viyana bu alanda gelişmiş ancak bu küçük şehirde kendisi gibi sevimli kahve dükkanlarına sahip. Kendinizi şımartmak için iyi bir fırsat.

5- Kasespatzle

Kasespatzle, Hohenems

Avrupa’da sıklıkla tüketilen Kasespatzle, farklı bir makarna türünden yapılmaktadır. Cıvık bir hamurdan elde edilen bu makarnalar genellikle soğanlı bir sosla birlikte servis edilmektedir. Doyurucu ve sağlıklı bir öğün için tercih edebilirsiniz.

6- Peynir

Peynir, Hohenems

Hohenems peynircilik alanında hayli gelişmiş bir şehir ve onlarca çeşit peynir deneme imkanı sunuyor. Ekşi, yağlı, tuzlu gibi pek çok tür bulabileceğiniz şehirde bu leziz peynirleri bavulunuza da bolca depolayabilirsiniz.

7- Riebel

Riebel, Hohenems

Evde bile yapabileceğiniz Riebel, mısır unuyla yapılan bir yemek. 1970’lere kadar yoksul kesimin yediği bir yemekken ünü ve tadı tüm ülkeye yayılmış. Genelde kahvaltılarda tüketilen bu lezzeti hem kolay hem de uygun fiyata bulabilirsiniz. Vejetaryenler için de ideal bir seçim.

Hohenems’te ne yenir sorusuna cevaplar aldıysanız sıra şehri keşifte.. Avusturya’nın küçük gizemli şehri Hohenems için bir gezi rehberi çıkarmanıza yardımcı olacak ipuçlarına, aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin