Gürcistan Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

Geçmişi Taş Devri’ne kadar dayanan Gürcistan, güzel doğası ve kültürel hazineleriyle dünyanın benzersiz ülkelerinin başında geliyor.

Her köşesinin tarih koktuğu sokakları, yıllara meydan okuyan yapıları ve mis gibi havasıyla Gürcistan gezilecek yerler açısından unutulmaz bir seyahat durağı. Başkent Tiflis’le beraber her şehrinin güzellikte birbiriyle yarıştığı ülkeye bir gezi planınız varsa bunu birkaç günle sınırlamayın.

#1 Gürcistan Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Tiflis

tiflis

Bir efsaneden ismini alan Gürcistan başkenti Tiflis, ülkede en fazla turist ağırlayan şehir. Farklı renklerin bir arada güzel durduğunun güzel bir örneği olan şehir nüfusu Gürcü, Rum ve Ermenilerden oluşuyor. Konumu ve tarihiyle de önemli bir yeri olan Tiflis’in belli başlı gezilecek yerleri şöyle:
-Narikala Kalesi
-Barış Köprüsü
-Cuma Camii
-Mtatsminda Park
-St. Trinity Katedrali
-Metekhi Kilisesi
-Kartlis Deda Heykeli
-Rezo Gabriadze Tiyatrosu

2- Batum

batum

Gürcistan’ın bir diğer önemli şehri olan Batum, kuzeyde Akdeniz iklimini yaşayan, keyifli gece hayatı ve kumsallarıyla ünlü. Ülkemiz için vize zorluğu yaşanmayan ülkelerden biri olması da, şehre ziyaret oranını arttırmış. Gezip görmeye birkaç günün yeteceği Batum’da uğrayabileceğiniz yerleri şöyle derlerdik:
-Medea Heykeli
-Alfabe Kulesi
-Piazza Meydanı
-Astronomik Saat
-Ali ve Nino Sevgi Anıtı

3- Kutaisi

kutsaisi

4 bin yıllık şehir Kutaisi, dünyanın en eski şehirleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de biriktirdiği onlarca anısı ve eseri var. Bölgesinin kültür ve eğitim merkezi görevini üstlenen şehirdeki her durağınızda sizi bekleyen sürükleyici hikayeler bulacaksınız. Bu hikayeleri dinleyebileceğiniz yerler:
-Bagrati Katedrali
-Prometheus ve Sataplia Mağaraları
-Gelati Manastırı
-Niko Berdzenishvili Kutaisi Devlet Tarih Müzesi
-Tskaltubo
-Colchis Çeşmesi

4- Kazbek Dağı

Kazbek Dağı

Büyük Kafkaslar’ın 5033 metre yüksekliğindeki dağı, dağcılık sporuyla ilgilenenlerin, yıllar boyu gözdesi olmaya devam ediyor.

Tiflis’ten yola çıkarsanız 3-4 saatte ulaşabileceğiniz Kazbek Dağı’na mevsim şartlarından dolayı, yaz aylarında tırmanmanız öneriliyor. Ayrıca dağın zirvesine yaklaştıkça telefonunuzun çekmeyeceğini de unutmayın ve çıkmadan önlemlerinizi buna göre alın.

5- Dadiani Sarayı

Dadiani Sarayı

Kafkasya’nın en seçkin saraylarından biri kabul edilen Dadiani Sarayı, 1921 yılından itibaren müze olarak kullanılmaya başlanmış. Zugdidi bölgesinde yer alan sarayda, 14.yy el yazmaları, minyatürler, Dadiani ailesinin anıt eserleri ve Fransa imparatorluğuna bağlı nesneler sergileniyor. Sarayı pazartesi dışında her gün 10.00-18.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

6- Krubera Mağarası

Krubera Mağarası

Dünyanın en derin mağarası olan Gürcistan‘daki Krubera Mağarası’nın yeryüzünden çekirdeğe doğru uzaklığı yaklaşık 2197 metre olarak ölçülmüş. Mağara ismini kâşifi olan Rus jeolog Alexander Kruber’dan alıyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan mağaraya girmeden önce dikkatli ve gereken malzemeleri bulundurduğunuzdan emin olmanız gerek; çünkü mağaranın sonuna ulaşmak neredeyse 1 ay sürüyor.

7- Tusheti Ulusal Park

Tusheti Ulusal Park

Tusheti Dağları’nın doğallığı ve güzelliğini bozmamak amacıyla kurulan ulusal park; dağ çayırları, göller ve son derece iyi korunmuş çam ormanlarının bulunduğu 4800 metreye kadar ulaşan muhteşem bir dağ manzarasına sahip. Nadir ve nesli tükenmekte olan hayvan türlerine ev sahipliği yapan parkta, endemik bitki kalıntılarına da rastlayabilirsiniz.

8- Vardzia

Vardzia

Fantastik bir film karesi gibi görünen Vardzia, 1100’li yıllardan bugüne uzanmış nadir tarihi eserlerden biri. Bir yer altı tapınağı olarak inşa edilen odalardaki yaklaşık üç yüz daire ziyaret edilebilir durumda ve bazı tünellerde eski sulama borularındaki sular hala içilebiliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi konuşulan Vardzia’yı her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görebilirsiniz.

Gürcistan gezilecek yerler ile ilgili eklemelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin