Batum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Batum Havalimanı Hakkında; Batum Uluslararası Havalimanı, Gürcistan’ın Karadeniz kıyısında yer alan liman kenti Batum’da hizmet veren orta ölçekli bir havaalanıdır. TAV İşletme Hizmetleri tarafından işletilen havalimanı, yılda 600.000 yolcu kapasiteli küçük bir yerdir. Gürcistan’daki üç uluslararası havalimanından biri olan Batum Uluslararası Havalimanı, Türkiye’nin kuzeydoğusunu da içeren uçuşların yapıldığı bir havalimanıdır. Ayrıca 6 ülkeden 14 varış noktasına aktarmasız yolcu uçuşlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Batum Havalimanı’nı kullanacak yolcular için Batum seyahatlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacak ücretsiz broşürler, haritalar ve bilgiler edinebilecekleri bir turizm bilgi merkezi, birkaç ATM ünitesi, döviz bozdurma yerler, hediyelik eşya dükkânları, bistro, VIP ve CIP salonları bulunmaktadır.

Batum Havalimanı Bilgileri:

Adres: Havaalanı Yolu 2020

Telefon: +995 422 23 51 00

Web Sitesi: http://www.batumiairport.com/

Batum Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

batum havalimanı bekleme salonu

Batum Havalimanı ile şehir merkezi arası mesafe 7 kilometredir. Şehir merkezine olan ulaşımlar toplu taşıma otobüsleri ve taksiler ile sağlanmaktadır. Havaalanından şehir merkezine yolculuk trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Ayrıca özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar ve araç kiralaması yapabileceğiniz birkaç acente ofisini havaalanında bulabilmeniz mümkündür.

Aktarmalı bir uçuşla Batum’a inip buradan Türkiye’ye gitmeyi düşünen yolcular için HAVAŞ otobüsleri Batum Havaalanı ile Hopa Limanı (Artvin) arasında da ulaşım hizmeti vermektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Batum Havaalanı’ndan şehir merkezine gitmek için toplu taşıma otobüslerini kullanabilirsiniz. Havalimanı gelen yolcu terminalinin çıkışında yer alan 10 numaralı otobüs hattı haftanın her günü 07:00 – 22:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Havaalanından şehir merkezine otobüsle yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Tek yön kişi başı bilet ücreti 0,30 Laridir (GEL). Bileti otobüs şoföründen nakit olarak satın alabilirsiniz. Biletinizi aldıktan sonra otobüsteki bilet okuma cihazına okutmanız gerekmektedir.

Batum Otobüs Bilgi Merkezi:

Telefon: +995 422 27 85 47

Batum’da Toplu Taşıma

Batum’da başlıca toplu taşıma türleri otobüs, minibüs ve taksilerdir.

Batum seyahatinizde belediye ulaşım araçlarını kullanmak için bir Batum Kart satın almanızı tavsiye ederiz. Turistler için geçerli olan ‘Standart Kart’ ile Batum’da bulunduğunuz süre boyunca belediye otobüslerini kullanabilir ve şehir içi ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Adres: 55 Gorgasali Str., Metro Service+ merkezinden satın alabilirsiniz.

Ayrıca Gürcistan Bankası’nın Express Pay makinelerinden de Batum Kart satın alabilirsiniz. Express Pay makinesinin menüsünde “Ulaşım kartını satın al” seçeneğini bulup talimatları takip ederek satın alımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Batum Kart ile yapacağınız ulaşımın ücreti 0.30 Laridir. Kartınızı kart okuma cihazına okuttuktan sonra otobüse binebilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

batum taksi

Batum Havaalanı’ndan şehir merkezine gitmek için bir diğer ulaşım türü ise taksilerdir. Taksiler ile havaalanından şehir merkezine hızlıca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Haftanın her günü 24 saat hizmet veren taksileri gelen yolcu terminalinin çıkışında bulabilmeniz mümkündür. Burada yer alan taksiler özel ticari araçlardır ve herhangi bir sabit fiyat ile çalışmazlar. Bu nedenle taksiye binmeden önce şoföre varış yerinizi söylemeniz ve kendisinden net bir ücret bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Havaalanından şehir merkezine taksi ile ulaşım yaklaşık 10 dakika sürmektedir ve ücreti genellikle 10-15 Lari (15-20 TL) civarındadır.

Ayrıca, yerel taksilerden birine başvurarak (taksimetreli) taksi talebinde de bulunabilirsiniz.

Batum Taksi İletişim:

Telefon: +995 599 92 99 29

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Batum Havalimanı’na varmadan önce İnternet üzerinden çevrimiçi bir özel transfer rezervasyonu yapabilir ve varışta bekleme yapmadan doğruca sizi bekleyen şoförünüzle birlikte aracınıza gidebilirsiniz. Bu ulaşım türü hem hızlı hem de son derece konforludur. Batum Havalimanı’nda özel transfer hizmeti satın alabileceğiniz firmalar arasında Tbilisi Airport Transfer, Forty Travels, Rental Auto, Easy Go ve Jam Transfer bulunmaktadır.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Batum seyahatinizde çevre şehirleri de keşfetmenin en iyi yollarından biri araç kiralamak olacaktır. Batum Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acente ofisleri bulunmaktadır. Genellikle günlük araç kiralama ücreti 100-150 Laridir. Batum Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz acenteler arasında Hertz, Sixt, Avis, Naniko Rent A Car, Easy Rent Cars, Cars 4 Rent, Mimino Rent A Car, Royal Car Rent ve Maplandia bulunmaktadır.

Havalimanı/Hopa Limanı (Artvin) HAVAŞ ile Ulaşım

Avrupa veya Asya ülkeleri üzerinden Batum’a uçakla gelip buradan Türkiye’ye giriş yapmak için HAVAŞ otobüslerinin hizmet verdiği havaalanı ile Hopa Limanı (Artvin) servislerine binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. HAVAŞ servisleri havalimanına inen uçak seferlerine göre düzenlenmektedir. Yolculuk trafiğin yoğunluğuna göre yaklaşık 45 dakika sürmekte.

Güzergâh: Batum Havalimanı – Sarp Sınır Kapısı – Hopa Limanı (Artvin)

Otogar/Batum Havalimanı Ulaşım

batum otogarı

Batum şehir merkezinde iki otobüs garajı bulunmaktadır. Acara bölgesi ve Türkiye’ye (Artvin, Rize, Trabzon) otobüslerin hareket ettiği Yeni Otobüs Durağı ve Kobuleti, Gori, Kutaisi gibi şehirlere giden otobüslerin hareket ettiği Eski Otobüs Terminali. Her iki otobüs terminalinden de havaalanına giden bir otobüs veya minibüs bulunmamaktadır. Ancak şehir merkezinde yer alan Eski Otobüs Terminali’nin havaalanına olan yakın mesafesi nedeniyle taksi ile neredeyse 5 dakikalık bir sürede ve 10 Lari ücretle gidebilirsiniz.

Hopa Limanı/Havalimanı HAVAŞ ile Ulaşım

Çevre ülkelere bir uçuşunuz var ve bu yolculuğu Batum Havalimanı’ndan yapacaksanız Artvin Hopa Limanı’ndan hareket eden HAVAŞ otobüsleri ile Batum Havalimanı’na gidebilirsiniz. Haftanın her günü yalnızca tek sefer düzenlenen HAVAŞ servisleri ile havaalanına trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Güzergâh: Hopa Limanı – Sarp Sınır Kapısı – Batum Havalimanı

Hareket Saatleri: Haftanın yedi günü saat 14.00’da Hopa Limanı’ndan hareket etmektedir.

HAVAŞ Batum Havalimanı İletişim:

İşletme Sorumlusu: Mustafa Altun

Telefon: 0850 222 0 487

E-mail: [email protected]

Batum’da Yapılacak Şeyler

Batum şüphesiz büyüleyici bir şehir. Karadeniz’in kıyısında deniz tatili için pek çok turistin tercih ettiği yerlerden biri. Şehir, M.Ö. 4. Yüzyıla kadar uzanıyor. 18. Yüzyıldan beri Osmanlı hâkimiyetinde olan Batum, 1878 yılında Gürcistan tarafından geri alındı. Osmanlı etkisinin bir sonucu olarak hala birçok sanat, kültür, hatta bölgenin mutfağına yansıyan yemekleri burada bulabilmek mümkün. Bununla birlikte, değişen kent mimarisi modern Avrupa şehirlerini yansıtıyor. Vize ve pasaport olmadan yalnızca kimlik ile (yeni kimlik) giriş yapılabilen Gürcistan’ın Batum şehri özellikle yaz dönemleri gezilmeye değer keyifli yerlerden biridir.

Bu Gürcü şehri hemen her şeye sahiptir: zengin bir tarih, el değmemiş bir doğa, rahat plajlar, mineral spa tatil köyleri, tüm aile için eğlence, lezzetli yemekler ve uygun fiyatlar. Bir turist daha başka ne isteyebilir ki?

Batum ve çekici turistik yerleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve daha fazlasını okuyun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin