Göteborg Gezilecek 12 Muhteşem Nokta!

İsveç’in öğrenci kenti Göteborg, İskandinavya ülkelerine göre daha yumuşak olan iklimiyle turistlerin ve gezginlerin listesinde yer alıyor.

Müzeleri, tarihi binaları, bahçeleri ve meydanlarıyla Göteborg gezilecek yerler, size unutulmayacak bir gezi planı hazırlatacak. İlk durağınızı seçin ve keşfetmeye başlayın.

Ticaret yolları üzerinde yer alması, şehrin yüzyıllardır kültür merkezi olmasını sağlamış. Konumunun faydasıyla zenginleşen ve çok sesli bir ruh kazanan Göteborg; spor, eğitim, sanat gibi alanlarda gelişmiş bir şehir.

#1  Göteburg Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Haga Kasabası

haga kasabası

Tarihi dokusunun ve mimarisinin bozulmadığı ender yerlerden olan Haga, Göteborg’un en turistik yerlerinden biri kabul ediliyor. Ahşap evler, otantik kafe ve hediyelik eşya dükkanları bulacağınız kasabadaki kiliseye de uğramanızı öneririz. Şehir turuna başlamak için ilk olarak Haga kasabasını tercih edebilirsiniz.

2- Röhsska Müzesi

Röhsska Museum

Daimi ve geçici sergilerinin yanında çok çeşitli etkinlikler de düzenleyen bir tasarım, moda ve sanat müzesi, Röhsska. Tasarım denince akla ilk gelen ülke İsveç olduğundan müze alanında en iyilerden biri sayılabilir. 1916 yılında bağışlarla açılan müze, geçici bir süreliğine kapalı ve düzenlemeler bittikten sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

3- Göteborg Sanat Müzesi

Göteborg Sanat Müzesi

Avrupa’nın geniş koleksiyona sahip müzelerinden biri olan Sanat Müzesi, dünyaca ünlü ressamların eserlerini sanat severlerle buluşturuyor. 1923 yılında açılan müzede 70.000 kadar eser sergileniyor. Müze bahçesinde yer alan farklı tarzdaki Poseidon Heykeli’nin de bir fotoğrafını çekebilirsiniz. 25 yaş altındaki ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayan müzeyi listenize ekmelisiniz.

Ziyaret saatleri:
Salı, Perşembe: 11.00-18.00
Çarşamba: 11.00-20.00
Pazartesi: Kapalı
Diğer günler: 11.00-17.00

4- Göteborg Şehir Müzesi

Göteborg Şehir Müzesi

18.yy’dan kalma bir binada yer alan müze, İsveç halkının yaşantısına ve Göteborg’un neden İsveç’in Amsterdam’ı olarak anıldığına dair bilgiler veriyor. Vikingler hakkında da kapsamlı koleksiyona sahip müzeyi rehber eşliğinde ya da tek başınıza gezebilirsiniz. Çocuklar için de bir bölümü bulunuyor. Pazartesi günleri kapalı olan Şehir Müzesi’ni, diğer günler 10.00-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

5- Domkyrkan

Domkyrkan

 

Şehir kurulduktan hemen sonra inşa edilen Domkyrkan, şehrin en eski kilisesi. Bir saat kulesini andıran kilise Göteborg’un ana kilisesi kabul ediliyor ve Göteborg Katedrali olarak da anılıyor. Zaman içinde zarar gören kilise binasının günümüze ulaşan hali 1815 yılında yapılmış. Şehrin turist çeken yerlerinden biri olan kiliseyi görmek isterseniz merkezden ulaşımı da hayli kolay.

6- Göteborg Opera Binası

Göteborg Opera Binası

Opera, bale ve müzikallere ev sahipliği yapan Opera Binası, eğlenceli ve dinlendirici bir akşam geçirmek istiyorsanız tercih edilebilir. Oldukça hoş tasarımı ve manzarasıyla da dikkat çeken bina 1994 yılında inşa edilmiş. İçerisinde bir restoran da bulacağınız binadaki etkinliklere göz atmak için buraya bakabilirsiniz.

7- Saluhallen

Saluhallen, birbirinden güzel yemekler yiyebileceğiniz restoranların sıralandığı küçük bir lezzet şehri. Yapımı 1850’li yıllara dayanan bu kapalı çarşı tadındaki mekanda, İsveç’e özgü yerel tatları deneyebilirsiniz. Salıdan cumaya 10.00-18.00 arası açık olan Saluhallen, cumartesi 16.00’da kapanıyor. Pazar ve pazartesi günleri ise hizmet vermiyor.

8- Liseberg Parkı

Liseberg Parkı

Geniş bir alana kurulmuş olan eğlence parkı tüm stres ve yorgunluğunuz alacak bir gün geçirmenizi sağlayabilir. Onlarca çeşit oyun ve dinlenme alanı bulunan Liseberg Parkı’nda hem çocuklarınız hem de siz keyifli dakikalar geçireceksiniz. Sadece yaz dönemi açık olan park, yapılan anketlerde de en iyi lunaparklar arasında yer almış.

9- Universeum

Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan Universeum, onlarca farklı tropikal hayvan ve yağmur ormanlarına da ev sahipliği yapıyor. Bahçesinde devasa bir dinozor heykeliyle misafirlerini karşılayan bina içerisindeki alanlar ve etkinlikler büyük küçük herkesin ilgisini çekecek özellikte düzenlenmiş. Universeum, haftanın her günü 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

10- Göteborg Botanik Bahçesi

Göteborg Botanik Bahçesi

Soğuk iklim nedeniyle yılın belirli aylarında açık olan bahçe, muhteşem güzellikteki bitkilerin yanında pek çok konser, festival, piknik gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Boş bir arazi alanına, bağışlar yardımıyla kurulan Botanik Bahçe, şifalı otlar ve Japon bahçesi gibi bölümlere de sahip. Üstelik bahçeyi istediğiniz an gezebiliyorsunuz.

11- Slottsskogen

Slottsskogen

Daha çok spor aktiviteleri için tercih edilen park alanında insanlar bisiklet turlarına çıkıyor ya da koşu yapıyorlar. Farklı bir atmosfere sahip olan Slottsskogen bünyesinde küçük bir hayvanat bahçesi ve Doğal Tarih Müzesi de yer alıyor. Park, pazartesi günleri dışında her gün her saat açık.

12- Marstrand Adası

Marstrand Adası

Şehir çevresinde dizilmiş adalardan en güzeli olan Marstrand Adası, ülkenin Norveç ve Danimarka ile arasında stratejik bir konumda yer alıyor. Bu yüzden uzun yıllar işgal altına alınıp ele geçirilmeye çalışılmış.

Günümüzde ise huzurlu bir tatil arayanların tercih ettiği, uzun ve keyifli yürüyüşler yapacağınız, lezzetli yemekler yiyebileceğiniz şirin bir ada. Şehirden kalkan feribotlarla gidebileceğiniz Marstrand’a uğramadan seyahatinizi tamamlamayın.

Göteburg gezilecek yerler ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin