Göteborg’da Ne Yenir, Ne İçilir?

İsveç’in seçkin şehirlerinden Göteborg’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Göz alıcı havası eşliğinde yemekleri ve içeceklerinin lezzetinde kaybolacağınız Göteborg’da ne yenir, ne içilir öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. İskandinav mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz Göteborg’da, damak zevkinize uyan tatların eşliğinde unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

1- Çikolata

Çikolata, Göteborg

İsveç’i ziyaretinizde, hangi şehrinde olursanız olun, nefis çikolatalar tadabilirsiniz. Çikolata ve çikolata içeren tüm lezzetleriyle dünyaca ünlenen ülkede, bu tatlıya tam anlamıyla doyacaksınız.

2- Glögg

Glögg

İspanya’nın milli içkisi Sangria’yı anımsatacak Glögg, kış aylarında içilen bir çeşit sıcak şarap. Elma ve tarçın eklenerek lezzetlendirilen bu içki, şehrin soğuk iklimine dayanmanın en güzel yollarından biri olabilir.

3- İnlagd Sill

İnlagd Sill

Göteborg‘da ne yenir diye düşünenler için listenin ilk sıralarında ringa balığı geliyor. Özellikle kış aylarında, çok fazla tüketiliyor. Yerel halkın sofralarına konuk olmasının yanında restoranların menülerinde de en favori seçenek olarak görülüyor.

İnlagd Sill de ringa balığından hazırlanan lezzetli bir yemek. Hareketli bir günün bitiminde keyifli bir akşam yemeğinde tercih edilebilir.

4- İstiridye

İstiridye

İsveç her mevsim deniz ürünleri deneyebileceğiniz bir ülke, ancak özellikle aralık ayı boyunca İstiridye açısından hayli bereketli. Göteborg’da ne yenir diye merak edenlere verilebilecek en güzel tavsiyelerden biri..

Yerel halk, ağızda bıraktığı metalik tadı yok etmesi için genelde bol limon sıkarak tüketiyor. Balık lokantaları ve tezgâhlarında bulabileceğiniz istiridyeleri, mutlaka deneyin.

5- İsveç Köfte

İsveç Köfte

Tadına artık bizim de aşina olduğumuz İsveç Köftesini, şehirde pek çok restoranda bulabilirsiniz. Hem doyurucu hem de hesaplı bir öğün geçirmek isterseniz, bu nefis köfteleri listenize ekleyebilirsiniz.

6- Kanelbulle

Kanelbulle

İsveç’te ulusal bir yemek olan Kanelbulle, Göteborg’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri.  Hafif şeker ve mayalı hamurdan yapılan kurabiyeler kakule, safran ve vanilya ile tatlandırılıyor. Bu güzel lezzeti tattığınız sırada, kullanılan baharatların Vikingler tarafından İstanbul’dan getirildiği rivayetlerini de duyabilirsiniz.

7- Lussekatter

Lussekatter

Annelerimizin üzümlü kurabiyelerini hatırlatacak Lussekatter, taze demlenmiş bir kahve yanında çok güzel gidiyor. Oldukça yumuşak bir hamurla yapılan bu kurabiyeleri, şehir turunuzda mutlaka tadın.

8- Semla

Semla

1700’lü yıllardan bu yana ülkenin Paskalya ve Noel gibi özel günlerini lezzetlendiren Semla, tadını uzun süre unutamayacağınız bir atıştırmalık. İçindeki badem dolgusu ve üzerine sürülen kreması ile hem gözlerinize hem de damağınıza hitap ediyor. Pastane ya da fırın tarzındaki kafelerde bulabilirsiniz.

*Şehrin özgün yemekleri sizin de aklınızı çeldiyse rotanızı oluşturacak önerilerimiz var:

Göteborg’da ne yenir yazısı hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin