Floransa’da Mutlaka Yapılması Gereken Şeyler

Floransa, sahip olduğu tarihi doku ve yapılacak pek çok şeyi ile şehre gelenlere unutulmaz bir gezi yapma imkanı sunuyor. “Floransa’da ne yapılır?” diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre!

Floransa’da Yapılması Gereken Şeyler

1. Dini yapıları ziyaret edin

floransa katedrali

Orta çağdan günümüze dünyanın en önemli dini merkezlerinden biri olan Floransa’da görebileceğiniz pek çok önemli dini yapı bulunuyor. Bu da ziyaretçiler için görülmesi gereken çok önemli kilise, şapel, katedral gibi yapıların olduğu anlamına geliyor.

Özellikle şehrin en önemli dini yapılarının başında gelen Floransa Katedrali çok özel mimarisi ve tarihi dokusu ile şehre gelenlerin mutlaka gördüğü yapılar arasında bulunuyor. Santa Croce Bazilikası ise şehirdeki bir diğer önemli dini yapı. Bunlar dışında San Lorenzo Bazilikası, Santa Maria Novella Bazilikası, Brancacci Şapeli, San Miniato al Monte Bazilikası, Santissima Annunziata Kilisesi de görülmesi gereken kiliseler arasında. Aziz Giovanni Vaftizhanesi de vakti olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken önemli bir dini yapı.

2. Muhteşem Floransa manzaralarına tanıklık edin

Giotto'nun Çan Kulesi

Floransa sahip olduğu etkileyici manzaralar ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakmayı başaran bir şehir. Unutulmaz bir gün batımı manzarasına şahit olmak istiyorsanız mutlaka Ponte Vecchio’ya uğramalısınız.

Burada sizin gibi bu manzarayı seyretmeye gelen birçok kişiye rastlayacaksınız. Eğer şehre tepeden bakmak isterseniz Giotto’nun Çan Kulesi’ni, Piazzale Michelangelo’yu ya da Westin Excelsior’un çatısını mutlaka değerlendirmelisiniz.

3. Sanat dolu müzeleri ziyaret edin

Galleria dell’Accademia, Floransa

Rönesansın en etkileyici şehirlerinden olan Floransa, bu özelliğini sanat alanında günümüze kadar ulaştırmayı başarabilmiş. Şehirde bulunan pek çok sanat galerisi ve müze bu konuda ziyaretçilerine lezzetli bir gezinti yapma imkanı sunuyor.

Şehirde başta Galleria dell’Accademia ve Uffizi Sanat Galerisi olmak üzere Floansa Ulusal Arkeoloji MüzesiMuseo dell’Opera del Duomo, Floransa San Marco Müzesi gibi çok önemli sanat mabedleri sizi bekliyor.

4. Tarihi meydanlarda zaman geçirin

Duomo Meydanı

Her şehirde olduğu gibi Floransa’da da insanların keyifli bir şekilde zaman geçirebileceği ve alışveriş yapabileceği önemli meydanlar bulunuyor. Bu meydanlar aynı zamanda şehrin görülmesi gereken en önemli tarihi binalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Bu meydanların başında Duomo Meydanı geliyor. Burası şehrin en merkezi noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Signoria Meydanı, Piazza della Republica ise ziyaretçilerin mutlaka uğraması ve çevresinde vakit geçirmesi gereken diğer önemli noktalar arasında bulunuyor.

5. İtalya’ya gelip de dondurma yememek olmaz 🙂

Carabe

Dondurmanın ana vatanı olarak sayılan Floransa’ya gelince mutlaka yapmanız gereken şeyler arasında haliyle dondurma yemek de oluyor. Şehirde nesiller boyunca ev yapımı dondurma yapan Vivoli, Passera, Carabe gibi çok özel lezzet durakları bulunuyor.

6. Pazarlardan alışveriş yapın

Mercato Nuovo

Floransa’da pek çok lüks mağazanın yanı sıra uygun fiyata keyifli alışverişler yapabileceğiniz pazarlar da bulunuyor. Bu pazarlar ziyaretçilerine yöresel alışveriş kültürünü tanıma imkanı da sunuyor. Mercato Nuovo bu pazarlardan en çok rağbet görenlerinden. San Lorenzo, Mercato Centrale, Piazza Ciompi, Porcellino Pazarı da görülmesi gereken diğer pazarlar.

* Floransa’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerlerle ilgili listemize Floransa gezilecek yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin