San Miniato al Monte Bazilikası

11. ve 13. yüzyıllar arasında inşa edilen San Miniato al Monte Bazilikası şehrin en yüksek noktalarından birinde konumlanmıştır.

Şehrin önemli dini yapılarının başında gelen bazilika yeşil ve beyaz mermerlerle süslenmiştir. Aziz Minius isimli bir Hristiyan şehide atfedilen bu muhteşem Romanesk kilisesi, Floransa gezilecek yerler listesine eklenebilecek önemli dini yapılar arasında bulunmaktadır. Aziz Minius’un Floransa’da şehit olan ilk Hristiyan olduğu ifade edilmektedir.

San Miniato al Monte

Efsaneye göre Floransa kralı, Minius’u Hristiyan olduğu için öldürmek istemiş ve onu aslanların önüne atmış. Aslanlar Minius’a saldırmayınca kral bu sefer Minius’un kafasını kestirmiş ancak Minius ölmemiş. Yerden kafasını alarak Floransa’nın en yüksek noktalarından birine çıkmış. İşte Minius’un geldiği tam bu noktada 11. yüzyılın başlarında bazilika inşa edilmeye başlanmış.

Yemyeşil bir Floransa silueti manzarasına sahip olan bazilika, özenle işlenmiş üç nefli iç mekanı ile de dikkat çekmektedir. İç mekanda bulunan freskler de görülmeye değerdir. Kilisenin girişinde mermer arasında Meryem ve İsa’yı tasvir eden bir mozaik dikkat çekmektedir. Bazilikanın önünde ve arkasında bulunan anıt mezarlarda unutulmaz hikaye Pinokyo’nun yazarı Carlo Lorenzini gibi ünlü isimlerin mezarları bulunmaktadır.

 Monte Bazilikası

Pek çok koro ve piskopos yetiştiren çok önemli bir dini nokta olan San Miniato al Monte’nin muhteşem mimarisi ve Floransa’nin göz kamaştıran manzarasını seyretmek isterseniz bu bazilikayı Floransa gezinizde mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

1- San Miniato al Monte Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Via di San Miniato al Monte
  • Ulaşım: 12 veya 13 numaraları otobüslerle bazilikanın olduğu yere gelebilirsiniz. Dilerseniz Piazzale Michelangelo’dan yokuş yukarı 5-10 dakikalık bir yürüyüşle de buraya ulaşabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: San Miniato Al Monte yaz aylarında 09:30-20:00 saatleri arasında ve kış aylarında 09:30-14:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Bazilikayı pazar günleri ziyaret etmek isterseniz 08:30-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz

**Dini yapıları ziyaret etmekten hoşlanıyorsanız şehrin en eski dini yapılarından biri olan Badia Fiorentina’yı da listenize ekleyerek daha kapsamlı bir Floransa gezisi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin