Santa Croce Bazilikası

Ülkemizde nasıl pek çok önemli camii bulunuyorsa Avrupa’daki pek çok şehirde de birbirinden etkileyici mimariye ve sanatsal dokuya sahip kilise bulunuyor.

Bu kiliseler Avrupa’yı ziyarete gidenlerin mutlaka uğraması gereken mekanlar arasında önemli bir yere sahip oluyor. Yapı, dünyadaki en büyük Fransiskan Kilise’si olarak bilinmektedir.

Santa Croce Bazilikası Floransa

Floransa’da bulunan Santa Croce Bazilikası şehrin en özel dini yapıları arasında bulunuyor. Kilise Palazzo Vecchio’yu da inşa eden Arnolfo di Cambio tarafından 1294 yılında inşa edilmeye başlanmıştır. Kilisenin dışındaki oldukça etkileyici bir şekilde yapılmış olan renkli mermer süslemeler ise 19. yüzyılda bir hayırserver olan Francis Sloane tarafından yaptırılmıştır.

Ahşap bir çatıdan Mısır Haçı olarak planlanan kilisenin adı da “Kutsal Haç Kilisesi” anlamına gelmektedir. Kilisenin ilgi gören yerlerinden olan “Çan Kulesi” ise çıkan bir yangında hasar görmüş ve günümüze ulaşan hali 19. yüzyılın ortasında inşa edilmiştir.

Santa Croce Bazilikası

Ülkemizde camilerde bulunan anıt mezarlardan kiliselerde de görmek mümkün olabiliyor. Bu kilisede de dünyaca tanınan Galileo, Michelangelo, Dante, Machiavelli gibi önemli isimlerin mezarlarının bulunması burayı Floransa gezilecek yerler arasında daha da cazip bir ziyaret noktası haline getiriyor. Bazilikada olduğu tahmin edilen 294 önemli şahsiyetin mezarından dolayı burası “İtalyan Övünmeler Tapınağı” olarak da bilinmektedir.

Floransa Santa Croce Bazilikası

Rönesans döneminin önemli yapılarından biri olan Santa Croce Bazilikası, Gotik mimarinin en özel örneklerinden biridir. Yapı, etkileyici mimarisinin yanı sıra iç kısmında bulunan göz alıcı fresklerle ve heykellerle de dikkat çekmektedir. Özellikle Gaddi tarafından yapılmış olan “Kutsal Hacın Hikayesi” adlı eser kiliseyi ziyaret edenlerden büyük ilgi görmektedir.

1- Santa Croce Bazilikası Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Kilise, Piazza Santa Croce’da bulunuyor.
  • Ulaşım: Bazilikanın bulunduğu aynı isimdeki kiliseye ulaşmak için B, C, 71 ve 23 numaralı otobüslerden birini kullanabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Bazilika pazartesiden cumartesi’ye kadar 09:00-17:30 saatleri arasında; pazar ve diğer tatil günlerinde ise 14:00-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
  • Giriş Ücreti: Tam bilet ücreti olarak 8€ ve indirimli bilet ücreti olarak 6€ ücret ödenmektedir.

*Santa Croce Bazilikası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin