Floransa Şehir İçi Ulaşım Rehberi

Floransa yüz ölçümü bakımından hayli küçük olmasına rağmen sahip olduğu etkileyici şehir dokusu ve müzeleri ile her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. 

Floransa’nın güzelliklerini keşfetmek için ziyaretçilerin Floransa şehir içi ulaşım seçenekleri hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Eğer sizin de şehirdeki ulaşım ağı ile ilgili merak ettikleriniz varsa yazımızda aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

1- Floransa şehir içi ulaşım seçenekleri

#1 Yürüyerek

Floransa'da yürüyüş

Floransa gezilecek yerler listesindeki pek çok yer şehrin tarihi bölgesinde bulunduğundan şehre gelenler çoğunlukla bu bölgedeki konaklama seçeneklerini tercih etmektedir. Böylece ziyaretçiler şehrin hemen hemen bütün önemli duraklarını yürüyerek gezme şansına sahip olabilmektedir. Şehirde bulunan pek çok önemli cadde trafiğe kapalı olduğundan şehri yürüyerek dolaşmak oldukça keyifli ve pratik olmaktadır. Biz de bu tarihi dokusu yüksek şehri keşfetmenin en eğlenceli yollarından birinin yürümek olduğunu düşünüyoruz.

İşinize yarayabilir => Floransa Havaalanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

#2 Tramvay ile ulaşım

Floransa'da bir tramvay

Floransa’da metro ağı bulunmuyor ve toplu ulaşımı tercih eden ziyaretçilerin öncelikli seçimi şehir içinde hizmet veren tramvay hatları oluyor. Şehir içi ulaşım için T1 isimli hat kullanılıyor. Bu hat şehrin diğer şehirlerle bağlantısını sağlayan Santa Maria Novella Tren İstasyonu ile Scandicci arasında 14 durakta faaliyet gösteriyor ve toplam yolculuk 23 dakika sürmektedir.

#3 Otobüs ile ulaşım

Floransa Otobüs

Şehir içinde tramvayla birlikte en yaygın kullanılan seçenekler arasında otobüs bulunuyor. Çeşitli renklerde hizmet veren otobüsler ATAF isimli işletme tarafından denetleniyor. Otobüslere binmek için bilet gişelerinden bilet satın alabileceğiniz gibi otobüse bindiğinizde şoförden de biletinizi almanız mümkün olabilmektedir.

#4 Taksi ile ulaşım

Floransa taksisi
Şehirde taksiler havaalanı ve hastane için sabit ücret uygulaması bulunuyor

Şehirde faaliyet gösteren taksi durakları da bulunmaktadır. Eğer gideceğiniz yere nokta atışı yapmak istiyorsanız ve konfordan ödün vermeyi düşünmüyorsanız taksi seçeneği sizin için iyi bir tercih olabilir. Taksilerde hastane ve havaalanı için sabit ücret uygulanırken diğer noktalara giderken açılış ücreti olarak 3,20€ alınmaktadır. Bu ücret akşam 22:00-06:00 saatleri arasında 6,40€ ve pazar günleri 5,10€ olarak belirlenmiş durumda. Taksilerde her bagaj için ise ücrete ekstra 1€ eklenmektedir.

#5 Hop on hop off turist otobüsleri

Hop on hop off turist otobüsleri

Pek çok Avrupa şehrinde görmeye alışkın olduğumuz turist otobüsleri ile 24, 48 ya da 72 saatlik biletlerle şehri gezmeniz mümkün. Otobüslerde sunulan 8 farklı dildeki rehber ile gittiğiniz yerlerle ilgili bilgi almanız ve otobüsler arasında aktarma yapma imkanına sahip olmanız da bu otobüslerin avantajları arasında bulunuyor. Otobüslerde aynı zamanda ücretsiz bir şekilde wifi hizmetinden de faydalanabiliyorsunuz.

#6 Bisiklet ile ulaşım

Floransa'da bisiklet ile ulaşım

Eğer yükünüz fazla yoksa şehir içindeki bisiklet kiralama noktalarından saatlik veya günlük olarak bisikletinizi kiralayarak şehri bisiklet sürerek yakından tanıma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu seçenek size hem spor yapma hem de park yeri bulma sorunundan kurtulma fırsatı sunacaktır. Tabi ki kondisyonunuzun bisiklet sürmek için yeterli olması gezinizin daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

Eğer şehirde pek çok müzeyi gezmeyi planlıyorsanız ve şehir içi yolculuğunuzu da bedavaya getirmek istiyorsanız Floransa’nın müze kartı olan Firenze Card+ satın alabilirsiniz. Tabi bu kartı satın almadan önce kar-zarar analizi yapmanız ve ödediğiniz ücrete değeceğinden emin olmanız faydalı olacaktır. Firenze Card hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kısacası Floransa ulaşım açısından zorluk çekmeyeceğiniz, gideceğiniz yeri kolay bir şekilde bulabileceğiniz bir şehir. Bu nedenle bu şehre gidecekseniz şehir içi ulaşım konusunu kafanıza takmaya gerek olmadığını söyleyebiliriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin