Firenze Card Nedir? Ne İşe Yarar?

Floransa İtalya’nın en fazla turist çeken şehirlerinden biri olmasının yanı sıra Firenze Card’ı olmayanlara en pahalı şehirlerinden biri aynı zamanda..

Bu da Floransa’ya gelenlerin ekonomik anlamda bazı seçenekleri değerlendirmesi gerektiği anlamına geliyor.

Firenze Card, Floransa’ya gelip ekonomik bir şekilde şehri yakından tanımak isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken hizmetlerden biri. Floransa gezilecek yerler listesinde pek çok müze olduğundan bizce Firenze Card(Floransa Kart) sizin için çok büyük bir avantaj olabilir.

1- Firenze Card nedir? Ne işe yarar?

Firenze Card ülkemizde de uygulanan müze kart uygulaması olarak şehre gelenlerin Floransa’da bulunan 72 müzeye 72 saat için geçerli ücretsiz giriş imkanı sunmaktadır. Kartınızı ilk kullanımdan sonra kartın geçerlilik süresi başlamaktadır. Bu da kartı online olarak almayı mantıklı kılmaktadır.

Bu karta sahip olduğunuzda her müze için bir ücretsiz giriş hakkına sahip olunmakta ve eğer ikinci defa bir müzeye girmek isterseniz ücretini ödemeniz gerekmektedir.

frienze kart

Sahip olunan bu kart ile ziyaretçiler Cupola haricindeki müzelere rezervasyon gereği olmadan öncelikli giriş hakkına sahip olmaktadır.

Dilerseniz Firenzecard+ satın alarak kartın avantajlarını arttırma şansına sahip olabilirsiniz. Tercihinizi bu karttan yana kullanırsanız şehir içinde ücretsiz ulaşım olanağına, ücretsiz wifi erişimine ve çeşitli anlaşmalı noktalarda indirimli yeme içme ve alışveriş gibi ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz. Bu ayrıcalıkların %10 ile %15 arasında değiştiğini belirtelim.

2- Firenze Card ücreti nedir?

Kartı satın almak için 85€ ücret ödemeniz gerekmektedir. Eğer artı avantajlara sahip olan Firenzecard+ satın almak isterseniz fazladan 5€ daha ödemeniz gerekmektedir. Kartı internet üzerinden ya da satış ofislerinden satın almanız arasında fiyat olarak bir fark bulunmamaktadır.

frienze kart

Bu karta sahip olan bireylerin ailesine dahil olan 18 yaşından küçük ziyaretçiler de aileleriyle beraber ücretsiz giriş hakkına sahip olmaktadır.

3- Firenze Card nasıl alınır?

Kartı dilerseniz Floransa’daki fiziksel satış noktalarından satın alabilir ya da internet sitesinden gerekli adımları izleyerek kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Eğer kartınızı online olarak aldıysanız kartın mobil uygulamasını indirebilir ve kodu girerek müzelerin tadını çıkarabilirsiniz ya da ödeme çıktısını alarak satın alma noktalarından kartınızı satın alabilirsiniz.

Firenze Card’ın faydalı olup olmadığı konusuna gelince, bunun kişiden kişiye değişeceğini söyleyebiliriz. Kartın geçerlilik süresi sadece 3 gün olduğundan bu süre içinde ne kadar müze gezebileceğinizi düşünüp tartmanız ve maliyeti ona göre hesap etmenizde fayda olacaktır.

Eğer sadece Uffizi Galerisi’ni ve Galleria dell’Accademia’yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız bu kartı satın almanız sizi maddi açıdan zarara uğratabilir. Eğer devamlı müze gezmekse planınız o zaman bu kart mantıklı olabilir. Yani seçim tamamen size kalmış durumda. Tabi hesabınızı yaparken bu kartla sıraya girmeden müzeleri ziyaret edebileceğinizi de aklınızda tutmanızda fayda var.

Firenze Card hakkında bildiğiniz her şeyi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin