Floransa’da Rönesans Esintisi: San Lorenzo Bazilikası

Floransa’ya geldiğinizde görmeniz gereken pek çok önemli dini yapı bulunuyor. Bunların başında gelen San Lorenzo Bazilikası ise şehrin en özel kiliselerinin başında gelmektedir.

Bazilika 15. yüzyılda döneminin en radikal mimarlarından biri olan Filippo Brunelleschi tarafından inşa edilmiştir. San Lorenzo Bazilikası, Floransa’nın en köklü ve zengin ailelerinden olan ve bazilikaya büyük maddi destekler sunan Medici ailesinin bazı üyelerinin mezarının bulunduğu 59 metre yüksekliği ve sekizgen yapısı ile dikkat çeken Medici Şapeli’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

1869 yılından itibaren müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan Medici Şapeli Michelangelo tarafından 14 yıl gibi bir sürede tamamlanmıştır. Medici ailesine ait önemli eşyaların ve mezarların bulunduğu bölüm ise The Crypt olarak adlandırılmaktadır. Binada şapel dışında başta Donatello olmak üzere dönemin önemli sanatçılarının birçok eseri de görülebilmektedir. Kilise aynı zamanda Donatello’nun mezarına da ev sahipliği yapmaktadır.

san larenzo bazilikası

Binada bulunan Medicea – Laurenziana Kütüphanesi’nin girişi de ziyaretçiler tarafından ziyaret edilebilmektedir. Bu kütüphane her zaman ziyaret edilememektedir ancak zaman zaman gerçekleştirilen sergilerde kütüphane ziyarete açılabilmektedir. Bu nedenle kütüphaneyi ziyaret etmek için buradaki sergileri takip etmeniz gerekmektedir. Kütüphane içinde çoğunluğu Medici ailesi tarafından temin edilen pek çok önemli el yazması kitap ve önemli eser muhafaza edilmektedir.

san larenzo basilica

Bazilikanın en önemli özelliklerinin başında hala tamamlanamamış olan ön yüzü gelmektedir. Bu durumun kilise inşa edilirken yeterli maddi imkanların olmamasından kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Bina hem iç hem de dış mimarisi ile ziyaret edenleri büyülemektedir. Kilisenin inşası esnasında Gotik ögelerden faydalanılarak özel bir orantı ile binanın bütününde çok özel bir uyum yakalanmış olması da binayı farklı kılan detaylardan biridir.

San Lorenzo Bazilikası, Floransa gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması ve görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bu nedenle siz de bu önemli dini yapıyı listenize eklemeyi ve yaklaşık 1 saat süren geziniz boyunca kilisedeki detayları incelemeyi ihmal etmeyin. Bazilika içinde keşfedilmesi gereken çok şey olduğunu unutmayın!

1- San Lorenzo Bazilikası Ziyaret Bilgileri

  • Adres: San Lorenzo Bazilikası, şehrin ana pazarına yakın bir konumunda Piazza di San Lorenzo’da bulunmaktadır.
  • Ulaşım: Kiliseye ulaşmak için 1A, 1B veya 6 numaralı otobüslerden birini tercih edebilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Bazilika her gün 10:00-17:00 saatleri arasında; pazar günleri ise 13:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
  • Giriş Ücreti: Bazilikaya giriş için 6€ ücret talep edilmektedir. Hem bazilika hem de şapeli ziyaret etmek için ise 8,5€ ödenmektedir.

 San Lorenzo Bazilikası hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin