Eskişehir Alışveriş Rehberi

Kültürel anlamda oldukça zengin bir şehir olan Eskişehir’in bu zenginliği, alışveriş olanaklarına da yansımış durumda.

Şehirde geleneksel pazarlardan alışveriş merkezlerine ve sanat atölyelerine kadar çok geniş bir alışveriş seçeneği ziyaretçileri bekliyor.

1- Eskişehir’den Ne Alınır?

Eskişehir alışveriş rehberi olmazsa olmazları arasında lületaşından hediyelik biblo, pipo, tesbih gibi eşyalar çok fazla ilgi görüyor. Bölge lületaşı konusunda zengin olduğundan haliyle bu bölgede bu taşın işlemeciliği de fazla oluyor.

Bunun dışında cam sanatıyla imal edilmiş pek çok hediyelik eşya, Sorkun çömleği, yiyecek bir şeyler arayanlar için ise met helvası şehrin en gözde hediyelik eşyaları arasında bulunuyor. Detaylar için Eskişehir’den ne alınır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

2- Eskişehir’deki Alışveriş Durakları

Eskişehir’de geleneksel Anadolu çarşılarında alışveriş yapabileceğiniz gibi şehirde bulunan alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz şehirde kurulan sokak pazarları da alışveriş için iyi bir tercih olabilmektedir.

#1 Çarşılar ve caddeler

Hamamyolu Caddesi

Eskişehir alışveriş rehberi en çokta kentin çarşı ve caddeleriyle dolu.. Bu yerler hem yerli halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği hem de turistik gezi gerçekleştiren ziyaretçilerin hediyelik eşya almak için uğrayabileceği yerler arasında bulunuyor. Özellikle Taşbaşı, İki Eylül Caddesi, Hamamyolu Caddesi, Doktorlar Caddesi gibi noktalar merkeziliği ve canlılığı ile ilk akla gelen alışveriş duraklarındandır.

Çukur Çarşı ise tercih edebileceğiniz bir diğer çarşıdır. Bu alışveriş noktaları birbirine çok yakın bir konumda bulunmaktadır ve “Çarşı” tramvay durağında inerek bu noktalara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı duraktan Esnaf Sarayı’na da ulaşabilir ve çok çeşitli kategorilerde hizmet vere dükkanlardan alışveriş yapma olanağına sahip olabilirsiniz.

Eskişehir Çarşı

Odunpazarı bölgesinde bulunan Atlıhan El Sanatları Çarşısı ve Kurşunlu Külliyesi, özellikle cam ve lületaşı işlemesiyle elde edilen hediyelik eşyaların satın alınabileceği yerler arasında bulunuyor. Bu noktalarda merkez bir noktada bulunduğundan şehrin pek çok noktasından kalkan toplu taşıma araçları ile buralara gelmek mümkün olabilmektedir.

#2 Alışveriş merkezleri

Espark Avm

Eskişehir alışveriş rehberi yazımızın olmazsa olmazlarından biri de alışveriş merkezleri.. “Eskişehir’e gitsem AVM’siz olmaz” diyorsanız şanslı gününüzdesiniz 🙂 Bu şehirde de İstanbul’daki kadar fazla olmasa da gidebileceğiniz, hem eğlenip hem alışveriş yapabileceğiniz alışveriş merkezleri bulunuyor.

Doktorlar Caddesi’ne çok yakın bir konumda bulunan Espark AVM ve Kanatlı AVM bu merkezlerden en çok tercih edilenleri arasında bulunuyor. Bunun dışında Neo Plus, Özdilek ve özellikle toptan ürünlerin bulunduğu Metro Toptancı Market şehirde gidilebilecek alışveriş merkezlerinden birkaçı.

 *Eskişehir’in alışveriş durakları hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin