Eskişehir’den Ne Alınır?

Eskişehir’e geldiniz ve bu şehirden ayrılmadan önce size gezinizi anımsatacak bir şeyler almak istiyorsunuz. O halde yazımızın detaylarını okumanızı öneriyoruz.

Son dönemlerdeki kaydettiği gelişmelerle normal bir Anadolu şehri iken ülkemizin en modern şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir, turizm anlamında da hayli aşama kaydetmiş durumda. Her turistik şehirde olduğu gibi Eskişehir’de de alabileceğiniz pek çok hediyelik alternatifi bulunuyor. Yazımızda artık klasikleşmiş hediyeliklerden ziyade Eskişehir’e özgü hediyelik eşyaların neler olduğuna göz atacağız.

1-Lületaşından yapılan hediyelikler listemizin zirvesinde

Lületaşı

Ülkemizde Eskişehir bölgesinde çıkarılan lületaşı, Eskişehir alışveriş denince akla gelen ilk ürün olabilir.. Lületaşının önemli bir diğer özelliği de kentte işlenerek çeşitli nesnelere dönüştürülmesi.. Bu nesneler Eskişehir’e gelenler için alınabilecek en ideal hediyelik eşyalar arasında bulunuyor. Özellikle Atlıhan El Sanatları Çarşısı ve Kurşunlu Külliyesi lületaşından eşyalar bulabileceğiniz önemli duraklar.

Özellikle lületaşından yapılmış kitap ayraçları, biblolar, tespihler ve pipolar en çok tercih edilen eşyalar arasında bulunuyor. Kurşunlu Külliyesi içinde bulunan müze de bu konuda size farklı fikirler verecektir. Lületaşından eşyalar alacağınız şeyin büyüklüğüne ve işçiliğinin inceliğine göre 10₺ ile 150₺ arasında değişebilmektedir.

2- Met helvası ile ağızları tatlandırın

Met helvası

Eskişehir alışveriş denince akla met helvası geliyor. Silindir şeklinde yapılan helva,Eskişehir halkı tarafından hayli fazla rağbet görüyor. Kıvamı ve lezzeti ile dillerde lezzet patlaması yaşatan met helvası şehri ziyaret edenler tarafından hediyelik olarak da çok fazla tercih ediliyor. Özellikle İnan Met Helva ve Tanınmış Helvası hem yerli halkın hem de turistlerin met helvası için tercih ettiği önemli duraklar arsında bulunuyor.

3- Camdan pek çok farklı hediyelik bulabilirsiniz

Eskişehir Cam Hediyelik Eşya

Eskişehir cam işçiliği konusunda ülkemizdeki diğer şehirlerden önde bulunuyor. Şehirde bulunan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi de şehrin cam sanatına verdiği önemi bizlere ispatlıyor. Büyüklüğüne ve işçiliğine göre 15-20₺’den başlayan fiyatlarla satılan süs eşyaları bulmak mümkün olabiliyor.

Özellikle Kurşunlu Külliyesi, camdan eşyalar için uğramanız gereken noktalar arasında bulunuyor. Siz de camdan yapılmış süs eşyalarını satın alarak hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için güzel bir hatıra elde etme şansını yakalayabilirsiniz.

4- Sorkun Çömleği

Sorkun Çömleği

Eğer Eskişehir’in Sorkun Köyü’ne yolunuz düşerse bölgedeki topraktan yapılmış olan çok özel çömleklerden alabilirsiniz. Bu çömlekleri dilerseniz süs eşyası olarak dilerseniz de yemeklerde kullanabilirsiniz. Çömleklerden Atlıhan El Sanatları Çarşısı içinde de bulmanız mümkün.

5- Tezhip ve diğer el sanatları…

Tezhip

Dilerseniz Eskişehir’de özel işçilik gerektiren ve görece diğer hediyeliklere göre daha pahalı sayılabilecek olan tezhip, ebru gibi el sanatlarına ait eserlerden de bulabilirsiniz.

**Eskişehir alışveriş rehberi hakkındaki tüm fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan  yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Eskişehir’den Ne Alınır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin