Dubrovnik’te Ne Yenir? Ne İçilir?

Adriyatik Denizi’nin kıyısında bulunan Dubrovnik’in geleneksel yemeklerini sizler için derledik.

Hırvatistanın başkenti Dubrovnik’in birbirinden lezzetli yemeklerini ‘’ Dubrovnik’te Ne Yenir? Ne İçilir? ’’ yazımızda inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

Strukli

Strukli

Dubrovnik’te yiyebileceğiniz en lezzetli tatlardan biri struklidir. İncecik hamurların açılıp içlerinin ekşi bir krema ve peynirle doldurulduğu bu lezzet oldukça seviliyor. Kimi zaman kahvaltılarda kimi zamanda ara sıcak olarak tercih edilen strukliyi restoran ve kafelerde deneyebilirsiniz.

Black Risotto

Black Risotto

Popüler bir İtalyan yemeği olan black risotto, Adriyatik’e kıyısı olan Hırvatistan’da fazlasıyla tüketilen bir yiyecektir. Mürekkep balığı ve pirincin buluştuğu bu lezzetli tarifin tadına bakmanızı öneriyoruz.

Brodetto

Brodetto

İstiridye ve karideslerin soyulmuş domateslerle birlikte kaynatıldığı brodetto,deniz ürünleri sevenlerin damak tadına hitap ediyor. Farklı lezzetlerin bir arada kullanıldığı bu tarif sağlıklı ve hafif yemekler arasında yer alıyor.

Arancini

arancini

Birçok ülkede farklı türlerde yapılan aranciniyi Hırvatistan’da da denemeniz mümkün. Küçük yuvarlak toplar şeklinde yapılan aranciniyi yemeklerin öncesinde ara sıcak olarak deneyebilirsiniz.

Ston Cake

Ston Cake

Yiyebileceğiniz en farklı tatlılardan biri olan ston cake,içinde makarnaların ve elma pürelerinin bulunduğu oldukça farklı bir lezzet. Üzerine pudra şekeri dökerek tüketebileceğiniz bu lezzet Dubrovnik’in en sevilen lezzetlerinden biri.

Dubrovnik Rozata

Dubrovnik Rozata

Biraz crema caramele benzeyen bu tatlı, Dubrovnik’e özgü yapılışıyla dikkat çekiyor. Likörün eklendiği bu muhallebi kıvamındaki tatlı görüntüsüyle ve tadıyla sizi büyüleyecek.

Kotonjata

Kotonjata

Çilekli,vişneli,limonlu ve daha birçok çeşidi yapılan jöle kıvamındaki kontonjata,pratik ve hafif oluşuyla tercih edilmekte. Dubrovnik’in şirin kafelerinden kotonjatanın tadına bakabilirsiniz.

Fritule

Fritule

Hırvatistan ve balkanlarla sıklıkla yapılan fritule,küçük şerbetli hamur toplarıdır. Kimi zaman şerbete batırılmadan pudra çekeri ve reçelle tüketilen frituleyi sokak tezgâhtarlarında ve kafelerde bulabilirsiniz.

*Dubrovnik gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

*Avrupa’ya doğru yaptığımız yolculukta lezzet durağımız Dubrovnik’ti. Bu lezzetli yemeklerin tadına bakmak isterseniz Dubrovnik uçak bileti sayfamızı ziyaret ederek anında biletinizi satın alıp seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin