Dubrovnik Ulaşım Rehberi – Şehir İçi Ulaşım

Balkanların son yıllardaki gözde tatil destinasyonlarından biri olan Dubrovnik, ulaşım anlamındaki kolaylığı ile ziyaretçilerin keyifli bir tatil yapmasına olanak tanıyor.

Dolu dolu ve eğlenceli bir tatilin adresi Dubrovnik, Hırvatistan’a gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği bir şehir. Hazırladığımız Dubrovnik ulaşım rehberi ile bu kentle ilgili ulaşım olanakları hakkındaki detaylara, Dubrovnik şehir içi ulaşım bilgilerine ve Dubrovnik’e nasıl gidilir? sorusunun cevabına yer verdik.

1- Dubrovnik Ulaşım – Şehir İçi Ulaşım

Dubrovnik küçük ancak dağınık bir şehir. Buna karşın Dubrovnik’te gezilecek yerler çoğunlukla surların içinde bulunduğundan vaktinizin çoğunluğu Old Town bölgesinde geçecektir. Old Town bölgesinin dışına gideceğiniz zaman ise şehrin toplu taşıma ağlarından faydalanabilirsiniz.

dubrovnik otobüsü

Dubrovnik’te bütün otobüsler Pile Kapısı’ndan kalkıyor. Otobüs şehir içi ulaşımda en çok tercih edilen seçeneklerin başında geliyor. Pile Kapısı’na gelerek gitmek istediğiniz yere otobüsle gidebilirsiniz. Dubrovnik’te taksi ücretleri çok pahalı olduğundan çok fazla mecbur kalmadığınız sürece bu seçeneği kullanmanızı pek önermiyoruz.

Eğer Dubrovnik’in nefes kesen manzarasını deneyimlemek isterseniz biraz pahalı olsa da teleferiğe binebilirsiniz. Kent içinde zorlanmadan keyifli bir gezi yapmak isterseniz de bu sefer Cabriobus City Tour adıyla hizmet veren hop on hop off otobüs turlarını ulaşım için kullanmanızı öneriyoruz.

2- Dubrovnik’e Nasıl Gidilir?

Dubrovnik ulaşım hem hava yolu ile hem de kara yolu ile yapılmaktadır. Eğer süreniz kısıtlıysa ve sadece Dubrovnik’i görmeyi düşünüyorsanız uçak sizin için mantıklı bir seçim olacaktır. Geniş bir zaman diliminde seyahat ediyorsanız ve farklı Balkan şehirlerini de görmek istiyorsanız bu sefer otobüsle yolculuğu tercih etmenizi öneriyoruz. Artık hangi ulaşım yöntemini tercih edeceğiniz size ve beklentilerinize kalmış 🙂

#1 Dubrovnik’e Hava Yolu ile Ulaşım

dubrovnik havalimanı

Dubrovnik’in popülaritesinin artmasıyla birlikte Dubrovnik Havaalanı’na gerçekleştirilen seferlerde de hatırı sayılır bir artış oldu. Ülkemizden de Türk Hava Yolları olmak üzere çeşitli firmalar bu şehre seferler düzenlemeye başladı. Eğer ülkemizden hava yolu ile Dubrovnik’e gitmek isterseniz THY’nin direkt gerçekleştirilen seferlerine Dubrovnik uçak bileti satın alarak Balkanların bu etkileyici rotasına uçabilirsiniz.

#2 Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım

Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşım Atlas isimli havaalanı otobüsleriyle ve 11 ile 27 numaraları normal otobüslerle sağlanmaktadır. Havaalanları otobüsleri normal otobüslere kıyasla yaklaşık 2 katı ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer taksiyle şehir merkezine ulaşmak isterseniz de normal otobüse göre 20-30 kat daha fazla ücret ödemeniz gerekiyor. Bu da yaklaşık 30€ etmektedir.

#3 Dubrovnik’e Otobüs ile Ulaşım

Eğer Balkan coğrafyasını geze geze Dubrovnik’e gitmek isterseniz otobüs seçeneğini tercih edebilirsiniz. Otobüslerle otogara geldikten sonra buradan 1A, 1B ve 3 numaralı otobüslerle Old Town’a ulaşabilirsiniz.

Şehirde bütün otobüslerin seferleri Old Town bölgesinde bulunan Pile Kapısı’nda son bulduğu için durağı kaçırma gibi bir durum da olmuyor.

Dubrovnik ulaşım hakkında tüm önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir,  yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin