Hırvatistan Gezilecek Yerler Listesi | En Turistik 10 Şehir

Balkanlar’ın Akdeniz’deki güzel ülkesi Hırvatistan, şehirlerinin birbiriyle yarışan cazibe noktalarıyla hayranlık uyandırıyor.

Ilık ikliminin peşinize takıldığı ülkenin görülmeye değer şehirlerini Hırvatistan gezilecek yerler başlığı altında topladık.

Doğal ve tarihi dokusunu bozmamış Hırvatistan, uzun yıllar süren mücadelesinden sonra özgürlüğünü kazanan genç bir ülke. Dalmaçya, Dubrovnik ve Istirya olarak üç bölümden oluşan ülkenin her köşesi, farklı hikâyeler anlatıyor.

#1 Hırvatistan Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Dubrovnik

Dubrovnik

“Adriyatik’in İncisi” olarak nam salmış şehir, ortaçağdan kalma esintilerle tarihte uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Venedikli mimarlar tarafından inşa edilen şehirde, savaş döneminde tarihi yapıların çoğu zarar görse de yenilenip ihtişamlarına kavuşmuşlar. Dubrovnik, yeryüzündeki cennet tanımlamaların hakkını verecek güzelliğiyle her yıl misafirlerini ağırlıyor. Şehir hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya göz atabilirsiniz:

2- Split

Split

Adriyatik Denizi boyunca uzanmış kumsalları ile ülkenin ikinci büyük şehri Split, turistik zenginliğiyle her yıl binlerce turist ağırlıyor. Pek çok medeniyetin mirasını bıraktığı şehirde, doğal güzellikten geniş koleksiyona sahip müzelere, tarihi eserlerden büyük meydanlara vakit geçirecek onlarca yer bulabilirsiniz. Bu duraklar için şu yazımızdan yararlanabilirsiniz:

3- Vis Adası

Vis Adası

Hırvat mutfağından lezzetli yemekler tadabileceğiniz restoranlarla dolu adada, kendiniz güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Üzüm bağlarının bolluğuyla ünlü olan adanın şaraplarını tatmayı da unutmayın. Split’ten kalkan feribotlarla ulaşabileceğiniz Vis Adası, tarihi yapıları ve egzotik mağaralarıyla da etkileyici bir yer.

4- Hvar Adası

Hvar Adası

Dalmaçya kıyılarındaki, özellikle yaz aylarında tercih edilen Hvar Adası, renkli duraklardan birisi. Split şehrine bağlı adada yüzebileceğiniz onlarca bembeyaz kumsal göreceksiniz. Üzüm bağlarının yanında yükselen ortaçağ yapılarıyla bambaşka bir havaya bürünen Hvar, huzurlu birkaç gün geçirmek için güzel bir kaçamak olacaktır.

5- Pula

Pula

Yüzyıllar önce gladyatör dövüşlerinin yapıldığı Pula’da yer alan Roma Amfitiyatrosu, şehrin en çok turist çeken noktası. Sadece Roma döneminin değil, pek çok medeniyetin izlerini taşıyan şehir; balıkçılık, gemi yapımı ve şarap alanlarında da gelişmiş. Hırvatistan’daki en eğlenceli tatili geçirme imkanı sunan şehirde gidebileceğiniz yerleri şöyle anlattık:

6- Zagreb

Zagreb

Ülkenin başkenti Zagreb, modernizmin ve klasiğin uyumunu yansıtıyor. Yıllar öncesinden bu yana çok uluslu yapısının izlerini koruyan şehir, kültür ve sanat alanında da başkent özelliği taşıyor. Etnik sokakların çağdaş binalara çıktığı şehirde kısa bir tur bile size iyi hissettirecek. Prag‘la yarıştırılan bu güzel, hareketli şehrin büyüsüne kapılın ve caddelerinde kaybolun. Şehir hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz buraya bakabilirsiniz:

7- Zadar

Zadar

Gün batımını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri olan Zadar, oldukça düzenli şehir mimarisi sayesinde keşfinizi kolaylaştırıyor. Ülkedeki diğer şehirlere nazaran daha az turist yoğunluğu yaşanan bölgede, doğal plajlar ve harika restoranlar var. Kalabalıktan uzaklaşıp sessiz bir tatil isterseniz, rotanızı bu güzel sahil şehrine çevirin.

8- Primosten

Primosten

Ülkenin sahillerine gizlenmiş küçük kale şehirlerinden biri olan Primosten’de, yorgunluğunuzu atmak ve maceraya yeniden devam etmek için kısa bir mola verebilirsiniz. Şehir, size Bursa’nın şirin kasabası Gölyazı’yı hatırlatacak.

9- Povlja

Povlja

Küçük liman kenti Povlja, Roma gemi kalıntıları ve bir 5.yy bazilikasına ev sahipliği yapıyor. Göz alıcı limanı ve yöreye özgü evlerinin manzarası eşliğinde bu antik kenti dolaşıp fotoğraf albümünüzü doldurabilirsiniz.

10- Sibenik

Sibenik

Orta Dalmaçya’nın tarihi şehri Šibenik, bulunduğu bölgenin idari ve ekonomi merkezi. Venedik döneminden kalan eserler yanında Fransız ve Avusturya İmparatorluğu dönemine ait kalıntılarıyla da turist ve gezginlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kaleleri ve kiliselerini gezdikten sonra sahil şeridindeki restoranların birinde dinlenmeyi ihmal etmeyin.

Hırvatistan’ın gezi noktaları hakkında önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin