Fotoğraflarıyla Birlikte Dubrovnik Gezilecek Yerler Listesi

Hırvatistan’ın tarih kokan, Adriyatik’in incisi sayılan Dubrovnik’in gezilecek yerleri hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaştık.

Dubrovnik gezilecek yerler yazımıza göz atarak, anıda görülmesi gereken yerler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Avrupa’nın popüler seyahat noktalarından olan Dubrovnik’in tarihi ve modern noktalarını sizler için derledik.

#1 Dubrovnik Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Korčula

Korčula

Dubrovnik’ten feribot ile ulaşım sağlayabileceğiniz Korcula Adası, salaş balıkçıları, Orta Çağ havası ve muhteşem kumsallarıyla Hırvatistan’ın incilerinden biri.

13. ve 15. Yüzyıllarda en parlak dönemlerini yaşayan ada, küçük olmasına rağmen oldukça hoş cadde ve sokaklara sahip. Kendinizi farklı bir diyarda hissetmenizi sağlayacak olan bu adada en seveceğiniz şey, birbirinden güzel ada restoranları olacak.

Masmavi Adriyatik denizinin kıyılarında kurulmuş olan bu restoranlarda taze balıkların ve lezzetli mezelerin tadına bakmanızı öneririz. Korcula Adası’na Dubrovnik ve Split’ten kalkan teknelerle rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

2- Rektör’ün Sarayı

Rektörün Sarayı

1808 yılında yapılmış olan Rektör’ün Sarayı, Dubrovnik’in ihtişamlı sarayları arasında yer alıyor. Rönesans ve Barok dönem özelliklerinin yansıtıldığı bu saray turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen popüler noktalar arasında yer almaktadır.

Yoğunluğa sebep olabilecek bu durum sebebiyle sarayı daha çok sabah saatlerinden ziyaret etmenizi öneriyoruz. Rektör’ün Sarayı’nı dilediğiniz her gün 09.00-18.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

3- Mljet

Mljet Adası

Dubrovnik’ten yelkenli tekneler aracılığıyla ulaşım sağlayabileceğiniz Mljet Adası, adeta el değmemiş bir cennet. Nerdeyse tamama ormanlarla kaplı olan Mljet Adası’nda çam ağaçları eşliğinde masmavi ve tertemiz sularda yüzme şansı yakalıyorsunuz.

Ayrıca çok fazla kişi tarafından bilinmeyen kıyıları oldukça sessiz ve huzur verici. Kuş ve dalga sesleri dışında başka hiçbir şey duymayacağınız böyle bir adayı bulmuşken, ziyaret etmeyi ihmal etmeyin deriz.

4- Lovrijenac

Lovrijenac

Tarihi boyunca birçok savaş görmüş Dubrovnikte bulunan Lovrijenac Kalesi,1038 yılında inşa edilmiştir. Oldukça kısa bir sürede inşa edilmesine rağmen günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış olan kale 37 metre yükseklikteki bir kaya üzerine kurulmuştur.

Daha çok kıyıdan gelecek saldırılara karşı bir önlem olarak yapılmış kale günümüzde askeri önemini kaybedip, turistik önem kazanmış noktalardan biridir. Kale terasından muhteşem Adriyatik Denizi manzarasını izleyebileceğiniz gibi denk gelirseniz kale içerisinde düzenlenen gösterilere de seyirci olabilirsiniz. Kaleyi haftanın her günü 08.00-19.30 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

5- Dubrovnik Surları

Dubrovnik Surları

Tarihi boyunca birçok defa kuşatılmış ve fethedilme çalışılmış olan Dubrovnik’i düşmanlarından koruyan en önemli yapı Dubrovnik Surları’dır.1979 yılında inşa edilmiş olan bu surlar tarih boyunca düşmanların Dubrovnik içlerine ilerlemesine engel olmuş ve her zaman caydırıcı olmuştur.

1942 metre uzunluğundaki bu yapı sağlamlığı sayesinde her türlü saldırıya karşı ayakta kalmayı başarmıştır. Dubrovnik kıyılarını boydan boya saran bu surları dilediğiniz her gün 09.00-15.00 arasında gezilebiliyor.

6- Dubrovnik Cathedral

dubrovnik cathedral

Yapılma sebebinin altında büyük bir efsane yatan Dubrovnik Katedrali, şehrin önemli yapılarından biridir. Hikayeye göre 1192 yılında bir savaş dönüşünde büyük bir kaza atlatan Richard The Lionheart’ın gemisi karaya oturmuştur. Şans eseri hayatta kalan Lionheart, tanrıya olan teşekkürünü buraya bir katedral yaparak göstermek istemiştir.

Romanesk tarzın ihtişamını taşıyan yapının cepheleri birçok heykelle süslüdür. Zaman içerisinde doğal afetlerle zarar görse de yapı ihtişamını ve güzelliğini korumaya devam etmektedir.

7- Orlando’s Column

Orlando Column

Dubrovnik’teSt.Blaise’s Kilisesi’nin ziyaret ederseniz Orlando’s Culumn Heykeli’ni görmenizi öneriyoruz.1715 yılında İtalyan mimar Marino Gropelli tarafından yapılmış olan heykel,10.yüzyılda Dubrovnik’in koruyucu azizi olarak seçilmiştir. Şehri gezerken kiliseyi görmeyi ihmal etmemenizi ve Orlando’s Column heykelini görmenizi öneriyoruz.

8- Dubrovnik Aquarium

dubrovnik aquarium

Dubrovnik’te muhteşem Adriyatik Denizi manzarasını izlemeye doyamayacaksınız. Tabi denizin üstü kadar göremediğimiz altında da binlerce canlı yaşamakta.

Dubrovnik Aquarium’da; denizatları, yılanbalıkları, denizyıldızı, akrep balıkları gibi birbirinden güzel canlıları görebilirsiniz. Akvaryumu saat 09.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edip, su altı dünyasının bilinmeyenlerine adım atabilirsiniz.

9- Dubrovnik Doğa Tarihi Müzesi

Dubrovnik Doğa Tarihi Müzesi

2009 yılında açılmış olan Doğa Tarihi Müzesi, Museo Patrio tarafından kurulmuştur. Oldukça özel koleksiyonları bulabileceğiniz bu doğa müzesi, dönemi 19.yüzyıla kadar dayanan Dubrovnik’e ait biyoçeşitliliği görebiliyorsunuz. Soyu tükenmiş canlıların fosillerinin sergilendiği müzeyi hafta içi 09.00-16.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

10- Dubrovnik Savaş Müzesi

dubrovnik war museum

1991 yılında kurulmuş olan Dubrovnik Savaş Müzesi, yıllar içerisinde Hırvat halkının savaşlardan gördüğü hasarları ve almış oldukları yaraları yakından görebilmenizi sağlıyor.

Tarihin tozlu sayfalarından toplanan belgeler,fotoğraflar,haritalar ve döneme ait askeri teçhizat bulunmaktadır. Müzeyi dilediğiniz her gün 08.00-18.00 saatleri arasında gezebilir ve Hırvatistan halkının yaşamış olduğu acıları belgeleriyle görebilirsiniz.

*Şehrin birbirinden güzel noktalarını sizlere aktardık, şimdi sıra hepsini yakında görüp önlerinde binlerce “like” alacak fotoğraflar çekilmekte.:) Zaman kaybetmeden  en avantajlı Dubrovnik uçuş fırsatlarından yararlanın.

Dubrovnik’e nasıl gideceğiniz hakkındaki bilgilere ve şehir içi ulaşımla ilgili detaylara göz atmak isterseniz Dubrovnik ulaşım rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

“Sadece gezmek olmaz, biraz da alışveriş yapmalıyım” derseniz şehrin alışveriş olanakları hakkında bilgi edinmek için Dubrovnik alışveriş rehberimizi incelemenizi öneriyoruz.

Dubrovnik gezilecek yerlere ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin