Dover’da Ne Yenir? | Dover Mutfağından 9 Tat

Keşfedilmeyi bekleyen muhteşem manzaralara ve muhteşem bir tarihi geçmişe sahip olan Dover kasabası, klasik İngiliz mutfağını tatmak isteyenlerin de mutlaka rotasına dahil etmesi gereken yerlerden biri. Dilerseniz birlikte bu güzel şehrin yemek kültürünü birlikte keşfedelim…

Dover’da Ne Yenir? Ne İçilir?

İngiltere’nin bahçesinde bulunan Dover şehri, yeme içme konusunda taze ve doğal ürünlere büyük önem vermektedir. “Dover’da ne yenir? Ne içilir?” soruları için restoran ve cafelerde yerel balık ve deniz ürünleri ile birlikte birçok şarküteriden, yerel pazardan ve çiftliklerden mevsim meyveleri ve çeşitli sebzeler misafirlerin beğenisine sunulmaktadır.

Dover’da diğer İngiliz şehirleri gibi cafe kültürü oldukça gelişmiştir. Bu mekanlar sadece sundukları geleneksel lezzetler ile değil, aynı zamanda hoş bahçeleri, tarihi dekorları ve muhteşem ambiyansları ile de ziyaretçilerine çok güzel deneyimler yaşatmaktadır. Bu sayede güneşi tadını çıkararak zaman geçirebilir ve dünyayı seyre dalabilirsiniz. Hava güneşli değilse de üzülmenize gerek yok; Bu sefer de şöminenin başına geçerek gazetenizin tadını çıkarabilirsiniz.

İşte Dover’dan ayrılmadan önce mutlaka denenmesi gereken lezzetler;

1. Fish & Chips

The White Horse (adres ve bilgi)

Fish chips
Fish chips

Bir İngiltere şehriyle alakalı bir yeme içme rehberi hazırlıyorsanız listenize mutlaka fish & chips isimli yemeği eklemenizi öneriyoruz. Çıtır çıtır balık ve yanında süper ötesi bir lezzete sahip olan patates kızartması ile servis edilen bu menü, kolay yenmesi ve muhteşem lezzeti ile birçok kişinin müdavimi olmasına neden olmaktadır.

2. İngiliz Çayı

Mrs Knott’s Tea Room (adres ve bilgi)

İngiliz Çayı
İngiliz Çayı

Sütlü ve şekerli bir şekilde hazırlanan “İngiliz Çayı” ülkenin önemli geleneklerinden biridir. Bu kremalı çay içiminin kolay olması ve muhteşem lezzeti ile Dover’a gelenlerin mutlaka içmesi gereken içecekler arasında bulunmaktadır. Çayla beraber isteyeceğiniz bir sandviçle dilerseniz öğle yemeğinizi aradan çıkarabilir ya da akşam yemeğinden önce açlığınızı yatıştırabilirsiniz.

3. Bira

Şehirde bulunan birçok bar ve pubta çok lezzetli biralar içebilirsiniz.

Ale

Kremli çay ve beş çayı gibi çok sofistike bir çay kültürüne sahip olan şehirde dileyen misafirler lokal biraların tadını da çıkarabilmektedir. Geleneksel veya butik publar ve barlarda birkaç bardak bira içebilir ve günün keyfini sürebilirsiniz. Dilerseniz bölgedeki birkaç bira fabrikasını da ziyaret edebilir ve bira üretimi ile ilgili eğlenceli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

4. Şarap

Barnsole Bağları (adres ve bilgi)

Elma Şarabı
Elma Şarabı

Şarap da İngiliz yemek kültürü içinde önemli ve zarif içeceklerden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle yemeklerin yanında muhteşem bir uyum sağlayan şarap, Dover’da da çok sevilen alkollü içecek seçeneklerinden biridir. Bölgede yetiştirilen çok özel elmalar sayesinde üretilen muhteşem elma şarapları ise şehre gelenlerin mutlaka tatması gereken içeceklerden biridir.

5. Deniz Ürünleri

Hythe Bay Seafood Restaurant (adres ve bilgi)

Deniz ürünleri
Dover’de çok taze deniz ürünleri sunulmaktadır.

Taze ve yerel deniz ürünleri, Dover yemekleri arasında önemli bir yere sahip. Deniz ürünlerini seviyorsanız Dover’da uğrayabileceğiniz birçok farklı mekan sizi bekliyor. Bu mekanların çoğunun muhteşem manzaraya sahip olması ve çocuklara özel menüler çıkarması ise çocuklu aileler ve manzara seven ziyaretçiler için burayı çok daha cazip bir hale getirmektedir.

6. İtalyan Mutfağı

Dino’s Italian Restaurant (adres ve bilgi)

pizza
İtalyan mutfağının seçkin örneklerini Dover’da tadabilirsiniz.

İtalyan mutfağını sever misiniz? Şöyle özel soslarla servis edilmiş bir makarna ya da isteğe göre hazırlanmış mis gibi kokan bir pizza? İşte bunları rahatlıkla Dover’da bulabilirsiniz. Şehirdeki İtalyan restoranlarında sadece makarna veya pizza değil; birçok farklı İtalyan yemeğini de tatma şansına sahip olabilirsiniz.

7. Elmalı Turta

Illy Cafe (adres ve bilgi)

Elmalı Turta
Elmalı Turta

Dover’da çok lezzetli elmaların yetiştirildiğini belirtmiştik. Bu elmalarla üretilen bir diğer lezzet ise elmalı turta. Zaten bu hamurlu tatlı, İngiltere’nin her yerinde çok sevilen ve bol miktarda tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Lezzetli iki hamur arasındaki elma parçaları ile hazırlanan elmalı turtayı, şehirdeki birçok cafeden ve pastaneden birine uğrayarak denemenizi tavsiye ediyoruz.

Şehirde sadece elmalı turta değil, başta çilekli olmak üzere çok çeşitli turta türlerini de deneyebilirsiniz. Bizce bu güzel lezzetleri kesinlikle “Dover’da ne yenir? Ne içilir? listenize dahil etmelisiniz.

8. Huffkins

Huffkins (adres ve bilgi)

Huffkins
Huffkins

Donata çok benzeyen huffkins isimli bu hamur işinin ortası yumuşacıktır ve hamurun arasına genellikle yağ ve reçel gibi yiyecekler konmaktadır. Bu lezzet, Dover kahvaltılarında da kendisine yer bulmaktadır. Kahvaltı için hazırlanan huffkins içinde pastırma da olabilmektedir. Bu lezzeti denemek için fırınları, pastaneleri ve kahvaltı mekanlarını ziyaret edebilirsiniz.

9. Rarebit

Birçok cafede ve pubda bu lezzetli atıştırmalığı deneyebilirsiniz.

Rarebit
Rarebit

İsmi 18. yüzyıla dayanan bu tat, elmalardan yapılmaktadır. Peynir ve dilimlenmiş elmaların karıştırılmasıyla elde edilen birleşim ekmeğe sürülerek pişirilmektedir. Bu lezzet yemesi pratik olması nedeniyle geçmişten günümüze şehirdeki en popüler atıştırmalıklardan biri olmayı başarmıştır.

Hazırladığımız “Dover’da ne yenir? Ne içilir?” listemizle sizlere şehrin yemek kültürü hakkında fikir vermeye çalıştık. Listemize eksik olduğunu düşündüğünüz yeme içme seçenekleri varsa bunları bizimle yorum kısmından paylaşabilir ve yazımızın gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. 

pinDover’e bir gezi düzenlemeyi planlıyorsanız şehrin görülmesi gereken noktaları hakkında hazırladığımız Dover gezilecek yerler listemizi inceleyerek ihtiyacınız olan bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin