İngiltere Gezilecek Yerler Listesi | En Turistik 16 Şehir

Birleşik Krallık’taki en büyük ve kalabalık ülke olan İngiltere’nin köklü tarihi ve kültürü yüzyıllardır ilgi çekmeye devam ediyor.

İngiltere gezilecek yerler has mimari tarzı, yaşam kültürü ve iyi korunmuş tarihiyle bezeli bölgeleri, dünyada yaşanan pek çok ilke tanıklık etmişler. Kapalı ve boğucu havasının aksine “güneş batmayan ülke” olarak anılan İngiltere, gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir yer.

#1 İngiltere Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Bath

bathİsmini Roma Hamamlarından alan şehir Bath, uzun yıllar Roma İmparatorluğunun hâkimiyetinde varlığını sürdürmüş. Zengin yer altı kaynaklarına sahip orta çağ şehrine görülecek çok sayıda durak olduğunu söyleyebiliriz. Jane Austen Centre, Bath Abbey, Royal Crescent gibi keşfedilecek yerler bulacağınız şehir turu hakkında detaylı bilgileri bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2- Birmingham

birmingham İngiltere’nin ikinci büyük şehri olan Birmingham, hayli kalabalık nüfusunun yanında gelişmiş sanayisi ve ticaret faaliyetleriyle de sıyrılıyor. Ülkenin farklı renklerini bir arada göreceğiniz şehirde; sanat, kültür, tarih ve eğlence seçeneklerini bir arada görebilirsiniz.

Gezilecek durakları hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz, Birmingham Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Brighton

brighton

İki üniversitenin yer almasıyla artan öğrenci nüfusun gençleştirdiği şehir Brighton, turizmin de yoğun yaşandığı bir yer. Ülkenin popüler ve şık tatil merkezi olan şehir, bir yılda milyonlarca turist ağırlıyor. Ziyaretçilerin tercih ettiği mekânları derlediğimiz yazımızda kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

*Brighton Gezilecek Yerler

4- Bristol

bristolTemelleri Demir Çağ’ına dayanan Bristol, tarihinde Amerika’ya yapılan yolculukların başlangıç durağı olmuş. Canlı liman şeridi ve sahip olduğu doğal kaynaklarıyla vaktinizi verimli değerlendireceğiniz şehir hakkında her şeyi Bristol Gezilecek Yerler yazımızda bulabilirsiniz.

5- Cambridge

cambridgeEğitimin şehri Cambridge, uzun yıllardır dünyanın her köşesinden öğrencileri ağırlıyor. Prestijli kolejleri ve üniversitesiyle adını duyurmuş şehirde tarih kokan bir gezinti de yapabilirsiniz. Kendinize güzel bir liste hazırlamanıza yardımcı olacak yazımız ise işte burada.

*Cambridge Gezilecek Yerler

6- Dover

dover Avrupa kültürünü ve tarihini koruyup en güzel şekilde yansıtan bir diğer durak da, Dover. Daha kısa ama etkileyici durakları bulunan bölgenin nahif tarihi dokusunu etkileyici bulacağınızdan eminiz. Resmi olarak şehir sayılmayan ama cazibesiyle yüzlerce gezgini ağırlayan Dover’de turunuzu şekillendirmenize yardımcı olabilecek bir yazımız var.

*Dover Gezilecek Yerler

7- Exeter

Exeter

Sakin bir deniz kasabasında sessiz ve huzurlu bir dinlenme hayali kuruyorsanız, planlarınıza Exeter’i mutlaka dâhil edin. İngiltere’nin dingin küçük kasabasında nereye gidebilirim diye de düşünmeyin. Uğrayabileceğiniz tüm durakları bu yazımızda bulabilirsiniz.

*Exeter Gezilecek Yerler

8- Leicester

leicester

Bilim, kültür ve sanatın çevrenizi sardığı ülkenin güzel şehirlerinden bir diğeri Leichester’de, zamanı unutturacak pek çok yer bulabilirsiniz. Küçük bir şehir olsa da zengin birikimiyle kendine hayran bırakıyor. Roma etkisinin hissedildiği şehrin gezi planını incelemeye bir an önce başlayın.

9- Liverpool

liverpoolDaniel Defoe ve Charles Dickens gibi edebiyat dünyasına yön vermiş isimleri yetiştiren Liverpool, ülkenin en ünlü şehirleri arasında sayılıyor. Gerek futbol kültürü gerek sanat etkinlikleri ile bilinen şehir UNESCO tarafından Dünya Müzik Şehri unvanını da almış. Kitleler tarafından gelmiş geçmiş en iyi müzik gurubu kabul edilen Beatles’ın doğduğu şehirde uğrayabileceğiniz yerleri ise şöyle sıraladık.

*Liverpool Gezilecek Yerler

10- Londra

londraTüm yaş ve kültürden insana seslenebilen başkent Londra, her kesimden insanın hayallerini süsleyen bir şehir. Puslu havası altında süzülen ikonik kırmızı otobüsleriyle tüm şehri ayaklarınızın altına seren London Eye’sini ve muhteşem müzelerini günlerce sıkılmadan gezebilirsiniz.

* Londra’da Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Yer

11- Manchester

manchester

Dünyanın sanayileşen ilk kenti olan Manchester’in tarihi noktalarının çoğu II. Dünya Savaşı’nda zarar görse de zaman içinde toparlanmış. Müzeleri ve festivalleri görülmeye değer olan şehrin ağırladığı turist sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gezilecek yerlerinin her birine hayran kalacağınız şehir için size rehberlik edecek yazımıza bakabilirsiniz.

*Manchester Gezilecek Yerler

12- Newcastle

new castle

Birleşik Krallıka bağlı şehirlerden biri olan Newcastle, Tyne Nehri kıyısına kurulu şirin bir İngiliz kentidir. Küçük bir yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen kültürel ve tarihi anlamda oldukça zengin olan kent, tarihi yapıları, alışveriş noktaları ve düzenli olarak gerçekleştirilen kültürel aktiviteleri ile oldukça canlı bir atmosfere sahiptir.

13- Norwich

norwich

12.yy’dan bugüne ulaşmış orta çağ şehri Norwich, eski dönemlerin önemli ticaret yollarından biri olan Wensum Nehri’nin çevresine kurulmuş. Kültür ve tarih gezisi yapmak için gelen binlerce turisti ağırlayan şehir, sakin ve huzurlu bir tatil vaat ediyor.

* Norwich Gezilecek Yerler

14- Oxford

oxford

Dünyanın seçkin üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’nin şehrinde var olan genç nüfus, gezinizi daha neşeli ve heyecanlı kılıyor. Tarihi binaların yeşil parklarla tamamlandığı şehrin silueti bile göz kamaştırıcı güzellikte. Oxford’da kaybolmak bile keyifli olabilir ama size kılavuz olacak yazımız, işinizi kolaylaştıracaktır.

* Oxford Gezilecek Yerler

15- Southampton

Southampton

Hampshire’nin en büyük kenti Southampton; son yıllarda hızla gelişmekte olan, güzel, güneşli havasıyla görülmeye değer bir liman şehri. Festivalleriyle adını duyuran şehir, İngiltere’nin en yoğun nüfusuna sahip bölgelerinden biri kabul ediliyor. Kentin iç içe geçmiş tarihi dokusu ve modern mimarisi de göz dolduruyor.

* Southampton Gezilecek Yerler

16- York

york

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire bölgesinde yer alan York kenti, ülke kültürünün kırsal alanda yansımalarını sunuyor. İskoçya tarafından New York’a da adını veren küçük şehirde yardımını göreceğiniz, elinizin altında bulunacak bir listemiz var.

İngiltere’nin en turistik kentleri hakkında bildiklerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

“İngiltere Gezilecek Yerler Listesi | En Turistik 16 Şehir” üzerine 2 yorum

  1. Bizim okulca ingiltereye gezimiz vardı ve çok işe yaradı çok teşekkür ederiz????????????????????????

    Yanıtla
    • Hi my name’s angel maybe country looked to believe yourself conscinious thank you????????????

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin