Dover’de Gezilecek 8 Yer | Fotoğraflı Anlatım

İngiltere’nin tarihi yönüyle öne çıkan şehri Dover’e doğru kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Avrupa kültürünün ve tarihinin yansıtıldığı birbirinden güzel noktalarıyla Dover gezilecek yerler yazımızı sizler için derledik.

#1 Dover Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Dover’in Beyaz Uçurumları

dover white cliffs

Şehrin en bilinen noktası olan Beyaz Uçurumlar, adeta Dover’in simgesi haline gelmiştir.100 metreyi bulan yükseklikleriyle hem güzel hem de tehlikeli olan bu uçurumların yapısı karbondan oluşmaktadır. Toprak kaymaları sebebiyle uç kısımlara yaklaşmamaya dikkat etmenizi önerdiğimiz bu uçurumları dilediğiniz zaman gezebiliyorsunuz.

2- Dover Kalesi

Dover Castle

Dover’in en turistik noktalarından olan Dover Kalesi, şehrin tarihini en iyi yansıtan yapılardan biridir. Diğer kalelerin aksine döver kalesi koruma amaçlı olarak 2007 yılına kadar kullanılmıştır. Sonrasında turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri haline gelen Dover Kalesi’nin içerisinde sayısız tünel bulunmakta. Tahliye işlemleri amacıyla kullanılan tünelleri kaleyi ziyaret ettiğinizde gezebiliyorsunuz.

Kaleyi sadece hafta sonları 10.00-16.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

3- Dover Museum

dover museum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1836 yılında kuruluş olan Dover Müzesi, İngiltere‘nin en eski liman kentlerinden olan Dover’deki arkeolojik kalıntıların sergilendiği önemli bir müzedir.

Müzeyi önemli kılan bir diğer yönüyse içerisinde tahminen 3600 yıl öncesine ait olan bir teknenin sergilenmesidir. Romalılar, Saksonlar ve Normanlar döneminden kalan eserlerin sergilendiği müze arkeolojik eserler yönünden oldukça geniş bir koleksiyon sahiptir.

Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz Dover Müzesi’nin giriş saatleri aşağıda belirtilmiştir.

Pazartesi-Cumartesi: 09.30-17.00

Cumartesi-Pazar: Kapalı

*25 Aralık ve 26 Ocak ve 1 Ocak’ta kapalı*

4- St. Augustine Manastırı

saint augustine monastery

598 yılında kurulmuş olan St.Augustine Manastrı, 1848 yılına kadar kullanılmış  ancak sonrasında yıkıma uğramıştır. Manastırın tarihi kalıntıları korunarak UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Manastırdan kalan tarihi kalıntıları dilediğiniz her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilir, tarihin eski sayfaları arasında gezintiye çıkabilirsiniz.

5- Deal Castle

deal castle

VIII. Henry tarafından yapılmış olan Deal Castle, kıyı kaleleri arasındaki en eski ve görkemli olanıdır. Ülke savunmasını sağlamak amacıyla yapılmış olan kale içerisinde 16. Yüzyıla ait haritalar, ahşaptan yapılmış tüfekler ve birçok kalıcı sergiyi ziyaret edebilirsiniz. İngiliz tarihinin en önemli miraslarından olan Deal Castle’ı dilediğiniz her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

6- South Foreland Lighthouse

south foreland lighthouse

Biraz yukarıda bahsettiğimiz Beyaz Uçurumlar’ın ne kadar tehlikeli olduğundan fark etmiştir. Tarih boyunca birçok gemiye mezar olan bu kıyılarda denizcileri uyarmak amacıyla konulmuş olan South Foreland Lighthouse, 1635 yılında inşa edilmiştir.

Günümüze elektrikli ışık kullanan tek deniz feneri olan Foreland Lighthouse’da dilediğiniz gibi gezebilir, muhteşem manzaraya doğru güzel bir gün geçirebilirsiniz.

7- Dover Western Heights

Dover Western Heights

Dover’i hem kıyıdan hem de karadan gelen saldırılara karşı korumak için yapılmış olan Western Heights, günümüzde yerel koruma bölgeleri arasına alınmıştır.

Gezilebilir durumda olan savunma kalesinin duvarları toplara dayanıklı olarak yapılmıştır ve içerisinde düşmanların geçmesine engel olmak için kurulmuş bir hendek sistemi bulunmaktadır.

Savunma kalesini istediğiniz gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilir, kale içerisindeki tarihi savunma sistemlerini yakından görebilirsiniz.

8- Dover Transport Museum

dover transport museum

Dover’de ulaşımın önde gelen araçlarının sergilediği Transport Müzesi, arabalardan trenlere artık antika sayılabilecek birçok değerli taşıtın sergilendiği müzedir.

Dover’in en farklı noktalarından sayılan müzede büyüklerimizin bindikleri, tarihin ilk taşıma araçlarını yakından görebilir, Retro araçlar arasında kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz. Tadilat sebebiyle kapalı olan müze, 14 Ocak 2018 yılı itibariyle tekrardan ziyarete açılacaktır. Dover yazımızı beğendiyseniz düşünce ve fikirlerinizi bizlere yorumlar kısmından bildirebilirsiniz.

Dover gezilecek yerler yazımıza ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin