Southampton Gezilecek Yerler Listesi | 13 Turistik Nokta!

Hampshire’nin en büyük kenti Southampton son yıllarda hızla gelişmekte olan, gezilecek yerleri ve güneşli havasıyla görülmeye değer bir liman şehri.

Southampton gezilecek yerler listesi denizcilik geçmişi, Orta Çağ surları, geniş parkları ve etkileyici sanat tarihiyle oldukça kabarık ve eğlenceli bir şehir.

Festivalleriyle adını duyuran Southampton, İngiltere’nin en yoğun nüfusuna sahip bölgelerinden biri kabul ediliyor. Kentin iç içe geçmiş tarihi dokusu ve modern mimarisi de göz dolduruyor.

1- Southampton gezilecek yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Şehir Sanat Galerisi

Şehir Sanat Galerisi

Özgün mimarisiyle 3000’den fazla eserin sergilendiği galeride İngiliz sanatına ait çok eski, nadir eserleri görebilirsiniz.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 10.00-15.00
Cumartesi: 10.00-17.00
Pazar: Kapalı

2- Tudor House

Tudor House

800 yaşındaki tarihi ahşap yapı şehrin merkezinde yer alıyor. İnteraktif teknolojiler yardımıyla farklı bir atmosfer yaratan Tudor House, düzenlenen etkinliklerle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Ziyaret saatleri:
Hafta içi: 10.00-15.00
Hafta sonu: 10.00-17.00
Cuma: Kapalı

3- Mayflower Tiyatrosu

Mayflower Tiyatrosu

Güney İngiltere’nin en büyük tiyatrosu kabul edilen Mayflower, bu tabirin hakkını gerçek anlamda veriyor. 1928’den bu yana halen pek çok müzikal, tiyatro, bale ve opera gösterilerine ev sahipliği yapan tiyatronun üç basamaklı salonu sizi büyüleyecek.

4- Royal Victoria Country Park

Royal Victoria Park

Önceleri İngiliz ordusunun hastane olarak kullandığı alan bugün yeşillikler içinde güzel bir piknik alanı olarak yüzlerce insanı ağırlıyor. Kent karmaşasından kurtulup doğayla buluşmanın huzurlu yollarından biri olarak değerlendirilebilir.

Ziyaret saatleri:
Her gün: 8.00-21.00

5- St. Mary Stadyumu

St. Mary Stadyumu

32.500 kişilik kapasitesiyle Güney İngiltere’nin en büyük stadyumu Southampton FC takımına da ev sahipliği yapıyor. Futbolseverlerin bu efsane stadyumu görmek isteyeceğinden eminiz.

6- Sky Müzesi

Sky Museum

Havacılık tarihi hakkında ufkunuzu genişletecek müze, her yıl binlerce meraklısını ağırlıyor. Supermarine deniz uçağı şirketinin en ünlü ürünleri bu müzede sergiye sunuluyor. Müzeyi her gün saat 10.00-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

7- SeaCity Müzesi

Seacity Museum

Southampton Limanı, hikâyesi filmlere konu olmuş Titanic gemisinin demir aldığı liman olarak hayli üne sahip. 2012 yılında açılan müzede gemi hakkında detaylı bilgiler alabileceğiniz gibi şehrin denizcilik tarihi ve eşyalarının sergilendiği bölümleri de gezebilirsiniz. SeaCity her gün 10.00-17.00 arası ziyarete açık.

8- Medieval Merchant’s House

Medieval Merchant’s House

İsmini “Ortaçağ Tacirleri Evi” olarak çevirebileceğimi yapı, otantik havası ve mobilyalarıyla dikkat çekiyor. İngiltere’nin erken dönem tüccarlarının konakladığı evde ünlü şarap taciri John Fortin ve ailesi de konaklamış. Müze halindeki ev sadece hafta sonları 11.00-16.00 arası hizmet veriyor.

9- Bargate

bargate

Orta Çağ kalelerini andıran bina 1180 yılında taş ve çakmak taşı kullanılarak yapılmış. Zamanında kentin ana kapısı olan Bargate sonraları hapishane, müze ve sanat galerisi olarak kullanılmış. Şehirde göze çarpan ve simge haline gelen yapıyı istediğiniz her an keşfetmeye gidebilirsiniz.

10- Holyrood Kilisesi

Holyrood Kilisesi

Southampton’ın orijinal 5 kilisesinden biri olan Holyrood, 1320 yılında inşa edilmiş ancak savaş sırasında zarar görmüş ve denizcilere adanmış. Günümüzde de daha çok “Denizciler Kilisesi” olarak biliniyor. Eski ihtişamını yitirmiş olsa da hafızanızda kalacak tarihi bir eser.

11- Netley Kalesi

Netley Kalesi

Netley köyü sınırları içinde, Kral VIII. Henry tarafından yaptırılan kale, bölgeyi Fransa ve Roma İmparatorluğu’ndan savunma amaçlı inşa edilmiş. İç savaş sırasında aldığı hasar sonucunda gotik tarzda yenilenip genişletilmiş. Devletin koruma altına aldığı kale, tarihi eser olarak turistlerin ziyaretine sunulmuş.

12- Netley Manastırı

Netley Manastırı

1239 yılında yapılan manastır mütevazı bir Ortaçağ yapısı olsa da senelerce Kraliyet Manastırı olarak kullanılmış. Zaman içinde dağ evi olarak da değerlendirilen kilise, pek çok sanatçı ve yazara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

13- New Forest Wildlife Park

New Forest National Park

Dünyanın farklı yerlerinden getirilen onlarca hayvanın yuvası olan park 1998 yılında açılmış. Sadece hayvanlara yaşam alanı sunmayıp uzman veterinerler yardımıyla yaralıların tedavi edilmesini ve bakımlarının yapılmasını da sağlıyor.

Parkta alanında bulunan hayvanlarla buluşup restoranlarda yemek yiyebilir, hediyelik eşya dükkânlarını gezebilirsiniz. Üstelik bunu her gün saat 10.00-17.30 arası yapabiliyorsunuz.

*Şehirde keyifli bir tur ve güzel bir İngiliz kahvaltısı için ilk olarak Southampton en uygun uçuşlarına bakmaya ne dersiniz?

Southampton gezilecek yerler yazımıza ek tavsiye turistik noktaları aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz…

Yorum yapın

Bizi Takip Edin