Fotoğraflarıyla Birlikte Norwich Gezilecek Yerler Listesi

İngiltere’nin doğusunda yer alan Norfolk Kontluğu’nun en büyük şehri Norwich, 12. Yüzyıldan günümüze kalan yaşayan bir Orta Çağ şehridir.

İngiltere’nin doğusunda yer alan Norfolk Kontluğu’nun en büyük şehri Norwich, 12. Yüzyıldan günümüze kalan yaşayan bir Orta Çağ şehridir.

132 bin nüfusluk şehrin zengin kültürü ve tarihi pek yabancı turistin ilgisini çekmekte ve şehre seyahatler günden güne artarak devam etmektedir. Eski dönemlerin önemli ticaret yollarından biri olan Wensum Nehri’nin şehrin tam merkezinden geçmesi de kente ayrı bir güzellik katmaktadır.

Norwich Gezilecek Yerler yazımızda sizler için şehirde gezip görebileceğiniz noktaları derledik.. Birlikte inceleyelim;

Norwich Katedrali

Norwich Katedrali

Etkileyici mimarisi ile Gotik dönemden esinlenen Norwich Katedrali, İngiltere’de Salisbury’den sonraki en yüksek katedral unvanına ulaşan kilisedir. 1906 yılından günümüze sapasağlam ulaşan katedralin en dikkat çekici bölümü ise sivri mimarisidir.

1463 yılında İncil tasvirlerinin çatısına eklenmesiyle farklı bir atmosfere ulaşan katedral içerisinde, 1200 adet heykel biblo yer alır.

Dragon Hall

Dragon Hall

Orta Çağ tüccarlarının en önemli ticaret binası olarak kullanılan Dragon Hall, Kral Sokağı’nda yer alan 14. yüzyıla ait tarihi bir yapıdır. Wensum Nehri yakınında yer alan Dragon Hall’da  yapılan arkeolojik çalışmalar sonucu, 1000 yıl öncesine ait yerleşim kalıntıları bulunmuştur.

Bina içerisinde yer alan salonun bir köşesinde bulunan oyma ejderha figürü, binanın ismini aldığı grifti çalışmasıdır. Günümüzde ise showroom ve depo olarak kullanılan yapıya uğramanızı tavsiye ederiz.

Elm Tepesi

Elm Tepesi

Arnavut kaldırımları, antika dükkanları, farklı mağazaları ve kapıları ile Norwich’in hem en ilginç hem de en ünlü sokağı olan Elm Tepesi, kendinizi ortaçağ da hissedeceğiniz bir atmosfer sunuyor. Elm’de yer alan kafeler ve bistrolar ise şehre gelen turistlerin müdavimi olduğu mekanlardan. Ahşap evlerin tarihi ise Tudor dönemine dayanıyor.

Sokağın hemen yanından akan Wensum Nehri ve tertemiz sokaklarıyla Elm Tepesi, şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir. 🙂

Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi

Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi

Ünlü mimar Norman Foster tarafından yaptılan Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, Henry Moore heykel bahçesi, açık hava sanatları ve sürekli düzenlenen etkinlikleri ile şehrin en çok ziyaret edilen sanat merkezidir.

Picasso, Moore, Degas ve Bacon gibi dünyaya nam salmış sanatçıların eserlerini gözlemleyebileceğiniz gibi Afrika, Pasifik ve Amerika’dan getirilen pek çok eser hakkında bilgi edinebilirsiniz. 🙂

Norwich Kalesi

Norwich Kalesi

12. yüzyıl Anglo – Norman askeri mimarisinin İngiltere’de yer alan en iyi korunmuş kalesi Norwich Kalesi, muhteşem manzaraya sahip bir tepe de yer alan tarihi bir yapı. Diğer yandan Norwich Müzesi ‘ de Anglosaksonlar ve Vikingler döneminden kalma pek çok eser sergilenmektedir.

Eski dönemlerde İngiltere’nin işgalcileri olan bu ırklar, ülkenin pek çok kültürel değerinin ve geleneğinin oluşmasında katkıda bulunmuştur.

Norfolk Broads

Norfolk Broads

Norwich’te şehrin gürültüsünden kaçıp huzur arayanlara gösterilen ilk adres elbette ki Norfolk Broads olacaktır. Wensum nehrinin, çeşitli göletlerin, su çayırlarının, bataklıkların ve kuş türlerinin yer aldığı ilçede, doğanın keyfini çıkartabilir. Kendinize harika bir tekne turu hediye edebilirsiniz.

*İngiltere’nin Diğer Şehirleri için..

Diğer yandan yazı hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanarak Biletbayi editöryal ekibi ile paylaşabilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin