Brighton’da Gezilecek Yerler | 7 Turistik Nokta

İngiltere’nin en büyük ve en ünlü sahil beldesi olan Brighton, gezilecek yerleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.

İngiltere’nin bu güzel şehrini yakından tanımak isterseniz Brighton gezilecek yerler listemize göz atmadan yola çıkmayın. Brighton yılda sekiz milyon civarında turist ağırlamaktadır. Tatil gezilerinin yanı sıra önemli konferans zamanlarında turizm faaliyetlerinin arttığı gözlemleniyor. İki üniversite ve tıp fakültesi bulunan şehirde öğrenci sayısı da fazla olduğu için renkli bir görüntüsü vardır.

#1  Brighton Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Kraliyet Köşkü ve Müzesi

kraliyet köşkü müzesi

Kraliyet Köşkü’nü görmemeniz imkansız. Brighton’un merkezinde, denize sadece birkaç adım uzaklıkta yer alan binanın olağanüstü mimarisi sanki Hindistan’da olduğunuzu hissettirecek. Rehberli turlar eşliğinde müzik odası, kraliyet yatak odası gibi yerleri gezebilirsiniz.

Köşk içinde bulacaklarınız bunlarla sınırlı değil. İngiltere tarihine yönelik değişik eserler, yol gösterici yazılar ilginizi çekerse burada epey geçireceksiniz demektir.

2- Pier İskelesi

pier iskelesi

Deniz kenarındaki bir gezi eğlenceli çarşılara uğramadan tamamlanamazdı. Dekoratif eşyalar bulabileceğiniz iskele, ülkenin en cazip yerlerinden biridir. Pier İskelesi, ülkedeki üç orjinal iskele yapısından biridir. Diğer ikisi tahrip olmuş halde ve kullanılamıyor.

1891’de inşa edilen yer 1700 metre uzunluğunda. Yıllar geçmesine rağmen pek değişmemiştir. İngilizlerle çeşitli aktivitelerde bulunmak isterseniz buralarda yürüyüşe çıkıp keşif yapabilirsiniz.

3- Brighton Müzesi ve Sanat Galerisi

brighton muzesi

Kraliyet Köşkü’nün yakınında yer alan müze ilgi çekici bir tarihe sahip. İnşa edildiği dönemde 4. George için tenis kortu olarak düşünülmüştü. Ancak yapım sürecinden sonra süvarilerin kışlası olmuş. George’un ölümünden sonra 4. William zamanında hizmet vermeye devam etmiş.

Tarihler 1845’i gösterdiğinde Kraliçe Viktoria binayı komple satılığa çıkardı. 1851’de Brighton komiserleri binayı satın alarak ve sanat galerisi yapmış. Dolayısıyla bu müze ve galeride 17. ve 18. yüzyıldan kalma seramik, mobilya, mücevher gibi koleksiyonlar bulunmaktadır. Her gün 10:00-17:00 arası ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

4- Hove Müzesi ve Sanat Galerisi

hove müzesi

Kraliyet Köşkü ve Brighton Müzesi’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. 1927 yılında Brooker Hall olarak bilinen bir villa açılmıştır. Brighton Müzesi’nde olduğu gibi ücretsizdir. En önemli koleksiyonlar arasında oyuncaklar bulunur. Bunun dışında çağdaş el sanatları, sinema ve tarih koleksiyonları da var. Brighton’da mutlaka gezip görülecek yerler arasındadır.

5- The Lanes

the lanes

Şehrin alışveriş bölgesi diyebiliriz. Kafe ve restoranlar, moda butikleri burada konumlandığı için oldukça popülerdir. Dükkanları gezerken ilginç tasarımlar ve antikalara rastlayabilirsiniz. Daha ilginci ise tarihi savaşlarda kullanılan silahların replikalarını bazı dükkanlarda göreceksiniz.

6- Brighton Deniz Hayatı Müzesi

brighton maritime museum

Burası, dünyanın en eski deniz yaşam merkezlerinden biri olarak bilinir. Victoria mimarisinin orjinal tasarımını taşıyan müze, ziyaretçilerine dev kaplumbağalar, vatozlar, piranhalar gibi çeşitli balık türlerini gösteriyor. Denizdeki hayat merak ettiğiniz bir konuysa Brighton’da eşsiz bir deneyim sizi bekliyor.

7- Stanmer Park

stanmer park

Şehrin kuzeydoğusunda açık park alanı bulunuyor. Parkın yakınındaki ormanda da rehberli yürüyüşler organize edilir. Yerel halk dinlenmek için çoğunlukla burayı tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında yoğunluğu fazla olur.

Brighton gezilecek yerler beklentinizden az olabilir ancak şehri keşfe çıktığınızda baya zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz. İngilizlerin şehir planlaması, Brighton’ın kendine özgü stili, yerel insanlar burada kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak. Eğer İngiltere’nin bu sahil beldesi sizde tatil fikrini uyandırıyorsa hiç zaman kaybetmeden harekete geçin.

Brighton gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin